Kripto tržište u problemima jer i bitcoin i ethereum započinju tjedan u minusu

Ethereum i Bitcoin
2 komentara

Glavne kriptovalute u ponedjeljak su u padu, unatoč blagom rastu tijekom vikenda, pri čemu je bitcoin trgovao oko 3 % na 34.231 USD, a Ethereum je izgubio 3 % i pao na 2.272 USD.

Do ponedjeljka ujutro, šire tržište kriptovaluta također je izgubilo više od 2,8 % vrijednosti, navodi dobavljač podataka Coin Market Cap.

Rekordno visok nivo bitcoina početkom ove godine – preko 64 000 USD sredinom travnja – natjerao je šire tržište kriptovaluta na dosezanje vrijednosti veće od 2 bilijuna USD. Od tada je kripto tržište izgubilo preko polovice vrijednosti i trenutno vrijedi oko 1,4 bilijuna dolara.

Prošli mjesec bitcoin je pretrpio dnevni pad od preko 11 %, povlačeći tako kriptovalutu na najnižu razinu ove godine – 28.993 dolara. Pad je uslijedio nakon što je Narodna banka Kine sazvala banke i platne kompanije i naredila im da prestanu olakšavati kripto transakcije u daljnjem koraku probijanja kriptovaluta u cijeloj zemlji. Rastuća zabrinutost zbog upotrebe energije bitcoina također je dodala zastoj zamahu za kripto tržište.

Međutim, stručnjaci kažu da za bitcoin – ili kriptovalute općenito nije gotovo.

“Kad prijeđete previsoko, prebrzo, dužni ste ispraviti”, rekao je Alex Mashinsky, glavni izvršni direktor i suosnivač centralizirane platforme za posudbu kriptovaluta Celsius, za Cointelegraph na Bitcoin 2021 u Miamiju. Također je predvidio da bi bitcoin ove godine mogao doseći čak 160 000 američkih dolara: “Nismo još vidjeli maksimume za 2021.”

Povećano institucionalno usvajanje kriptovaluta također šalje pozitivnu poruku, jer je Sotheby’s, najveći svjetski posrednik likovne umjetnosti i nakita, na primjer, najavio u lipnju da će kriptovalutu prvi put prihvatiti kao plaćanje za rijetki dijamant, za koji se očekuje da će dohvatiti do 15 milijuna dolara na predstojećoj aukciji u Hong Kongu.

BitcoinBTCEthereumKriptovalute
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mahatma
2 godine prije

Volatilnost je dobra za bitcoin jer bi linearan rast doveo do prevelike manije i nije realan. Ovako se tržište svako malo ohladi dok dugoročno zadržava trend rasta.

Bosanac
2 godine prije

Nikola Tesla davno rek’o Ether, a ljudi koji tragaju traže Bit, tako da, iako nijedna Valuta nije prirodna (sve postoje u svrhu prevare), ako se mora birat najmanje zlo onda su nam ove dvije najsrodnije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI