Bidenov rival obećava da će podržati Bitcoin

Bitcoin
5 komentara

Kandidat za predsjednika američke Demokratske stranke Robert F. Kennedy Jr. obećao je da će podržati javnu upotrebu Bitcoina ako pobijedi na izborima 2024. U intervjuu za New York Post objavljenom u četvrtak, Kennedy Jr. je rekao da vjeruje da ljudima treba dozvoliti da slobodno koristite kriptovalutu.

„ Pobrinut ću se da imamo politike koje podržavaju Bitcoin i slobodu transakcija i koje će omogućiti pojedincima da upravljaju svojim vlastitim Bitcoin novčanicima, čvorovima i lozinkama. Dozvoliću samo najuže kontrole koje su neophodne za sprečavanje pranja novca ”, izjavio je Kenedi Jr., dodajući da se protivi digitalnim valutama centralne banke (CBDC) “ jer su one instrumenti kontrole i ugnjetavanja i sigurno će biti zloupotrebljene. ”

Prošlog mjeseca, 69-godišnji Kennedy Jr. postao je prvi predsjednički kandidat u istoriji SAD-a koji je primio priloge za kampanju i donacije u bitkoinima. U izjavi je rekao da je ” vatreni i doživotni branilac građanskih sloboda, a Bitcoin je i vježba i garancija tih sloboda .”

Kennedy Jr. se u početku smatrao marginalnim kandidatom. Međutim, njegova popularnost je porasla, a manje od dva mjeseca nakon što je objavio svoju kandidaturu, već je dobio 20% demokratske podrške, u poređenju sa 60% za aktuelnog predsjednika Joea Bidena.

Republikanski predsjednički kandidat i sadašnji guverner Floride Ron DeSantis također je nedavno obećao da će podržati Bitcoin ako bude izabran 2024. godine, te se izjasnio protiv CBDC-a. Krajem maja, DeSantis je potpisao zakon o zabrani njihove upotrebe u državi.

Bitcoin je u petak skočio na najviši nivo u posljednjih godinu dana, popevši se iznad 31.400 dolara po novčiću.

BitcoinJohn F. KennedySAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
10 mjeseci prije

Uvođenje digitalne valute.

Ivek
10 mjeseci prije

Ma to su sve manipulacije, bitcoin je obična ponzi shema.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Prazna obećanja.

Ni Soroš nije mogao svoju Libru progurati preko fb i familije…

Kennedyju ovo ne treba. Navodno vodi u anketama?

Metabaron
10 mjeseci prije

Dr Shiva Ayyadurai na Jubitou otkriva neke stvari o Robert Kennedy Jr. koje ga prikazuju malo drukcije od uobicajenog – drugim rijecima , Kennedy nije onakav kakvim se predstavlja i kakvim ga “mediji” prikazuju – on je , takodjer , dio cijele ove predstave te igra ulogu koja mu je dodijeljena …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI