Bidenov rival obećava da će podržati Bitcoin

Bitcoin
5 komentara

Kandidat za predsjednika američke Demokratske stranke Robert F. Kennedy Jr. obećao je da će podržati javnu upotrebu Bitcoina ako pobijedi na izborima 2024. U intervjuu za New York Post objavljenom u četvrtak, Kennedy Jr. je rekao da vjeruje da ljudima treba dozvoliti da slobodno koristite kriptovalutu.

„ Pobrinut ću se da imamo politike koje podržavaju Bitcoin i slobodu transakcija i koje će omogućiti pojedincima da upravljaju svojim vlastitim Bitcoin novčanicima, čvorovima i lozinkama. Dozvoliću samo najuže kontrole koje su neophodne za sprečavanje pranja novca ”, izjavio je Kenedi Jr., dodajući da se protivi digitalnim valutama centralne banke (CBDC) “ jer su one instrumenti kontrole i ugnjetavanja i sigurno će biti zloupotrebljene. ”

Prošlog mjeseca, 69-godišnji Kennedy Jr. postao je prvi predsjednički kandidat u istoriji SAD-a koji je primio priloge za kampanju i donacije u bitkoinima. U izjavi je rekao da je ” vatreni i doživotni branilac građanskih sloboda, a Bitcoin je i vježba i garancija tih sloboda .”

Kennedy Jr. se u početku smatrao marginalnim kandidatom. Međutim, njegova popularnost je porasla, a manje od dva mjeseca nakon što je objavio svoju kandidaturu, već je dobio 20% demokratske podrške, u poređenju sa 60% za aktuelnog predsjednika Joea Bidena.

Republikanski predsjednički kandidat i sadašnji guverner Floride Ron DeSantis također je nedavno obećao da će podržati Bitcoin ako bude izabran 2024. godine, te se izjasnio protiv CBDC-a. Krajem maja, DeSantis je potpisao zakon o zabrani njihove upotrebe u državi.

Bitcoin je u petak skočio na najviši nivo u posljednjih godinu dana, popevši se iznad 31.400 dolara po novčiću.

BitcoinJohn F. KennedySAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
5 mjeseci prije

Uvođenje digitalne valute.

Ivek
5 mjeseci prije

Ma to su sve manipulacije, bitcoin je obična ponzi shema.

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Prazna obećanja.

Ni Soroš nije mogao svoju Libru progurati preko fb i familije…

Kennedyju ovo ne treba. Navodno vodi u anketama?

Metabaron
5 mjeseci prije

Dr Shiva Ayyadurai na Jubitou otkriva neke stvari o Robert Kennedy Jr. koje ga prikazuju malo drukcije od uobicajenog – drugim rijecima , Kennedy nije onakav kakvim se predstavlja i kakvim ga “mediji” prikazuju – on je , takodjer , dio cijele ove predstave te igra ulogu koja mu je dodijeljena …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI