Peter Schiff predviđa sudnji dan za Bitcoin

Bitcoin
17 komentara

Vrhunska kriptovaluta mogla bi izgubiti svu svoju vrijednost prije kraja godine, smatra investitor

Kripto-skeptik Peter Schiff nastavlja inzistirati da Bitcoin nema vrijednosti i da je digitalni token na rubu novog pada. Na Twitteru je rekao da je najbolja kriptovaluta na putu da padne na 10.000 dolara ili čak niže.

“Ovo je dugoročni grafikon #Bitcoina. Zamislite kako će ovaj grafikon izgledati loše kada Bitcoin padne ispod 30.000 dolara”, napisao je Schiff na Twitteru u nedjelju, dodajući: “Pad na 10.000 dolara činilo bi se kao zaključavanje, ali nema razloga vjerovati da će se ta razina održati kao trajni prag. Ako se ovaj dupli vrh dovrši, pravi pod je nula!”

Schiff definira “dvostruki vrh” kao indikator koji sugerira snažan potez. Pojam opisuje tehnički uzorak koji označava vrh rasta i smatra se gotovim kada cijena padne ispod “izreza vrata”. Trenutno, izrez Bitcoina iznosi oko 30.000 dolara.

Schiff, izvršni direktor Euro Pacific Capitala, često je bio kritičan prema kriptovalutama, tvrdeći da je Bitcoin masivni špekulativni balon koji će eksplodirati, a ljudi koji ga sada kupuju ostat će u rukama.

Ekonomist, najpoznatiji po predviđanju financijskog kraha 2008., prije dvije je godine objavio da ne može pristupiti svojim Bitcoin fondovima nakon što je njegov digitalni novčanik prestao prihvaćati njegovu lozinku. Napominjući da to “nije velika tragedija”, rekao je: “Znao sam da je posjedovanje Bitcoina loša ideja, samo nikad nisam shvatio da je tako loše!”

Bitcoin je izgubio više od 25 % vrijednosti nakon što je u studenom dosegao najviši nivo od preko 68.000 dolara svih vremena. Analitičari kažu da se vrhunska kriptovaluta počela oporavljati od tromjesečnog pada trenda, ali možda još nije izašla iz šume. Digitalna valuta trgovala se 4 % više u utorak, iznad 44.000 dolara po tokenu.

BitcoinKriptovalutePeter Schiff
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mahatma
2 godine prije

Peter je klaun koji mora prodati svoje zlato nekako. Već je godinama kontraindikator cijene i konstantno je u krivu. Ima puno tih (((eksperata))) koji su predvidili krah 2008. i sad se smatraju bogovima ekonomije. Inače, sin Spencer je veliki bitcoiner.

Stipe
2 godine prije

McCaffe je tvrdio da će bitcoin u 2021 vrijedi preko 500,000 dolara i da će si pojest k… a svi znamo kako je sirotan završio. Dakle čiste špekulacije.

JoeP
2 godine prije

Peter Shiff je klasični gold bug nasuprot kojem stoje novokomponirani crypto bugovi.
Ono što se može vidjeti je kako se crypto bjesomučno oglašava po pr8ncipu uložite i zarađujte 5000 eura tjedno ili 500 eura dnevno što ukazuje na ponzi shemu, dok ima ulagača rast je eksponencijalan, ali problem se pojavljuje u trenutku kad b8de više onih koji izlaze nego onih što u igru ulaze.

tihobl
2 godine prije

Gdje su udruzenja za zastitu potrosaca? Ovaj proizvod nema nikave garancije i popratnu dokumentaciju.

hiber
2 godine prije

Bitcoin je izmišljen da bi reciklirao višak novca od pandemije.

Legendarni Grk
2 godine prije

Kažu da je BitCoin CIA projekt (fiktivni Satoshi Nakamoto) i da služi pretakanju iz šupljeg u prazno, uz ogromnu potrošnju električne energije.
Najbolje što se može je u jednom trenutku sve prodati, kada je cijena dobra i na vrijeme zbrisati van, prije nego CIA završi kripto-cirkus.

Cik
2 godine prije

Bla bla bla sve neki stručnjaci, a niko pojma nema

Jomla
2 godine prije

Čekam da padne na US$0,01 pa da kupim dva-tri… 😛 😛

Tulip Trust Bitkonj
2 godine prije

Ovo je sve što je potrebno znati o bitkonju: Tulip Trust sa Sejšela.

To je ta špekulativna vrijednost u koju se vjeruje.

Jamče rudari koji se zanose rudarenjem. Bitkonjinsko rudarenje je najčešće kombinacija kreditiranja i oklade vrlo upitne isplativosti u slučaju prijevremene prodaje bitkonja.

Ajmo malo o decentralizaciji bitkonja i mnogobrojnim pljačkama. Nakon svake ozbiljne pljačke vrijednost bitkonja poraste i povjerenje u bitkonj poraste.


Boba Lazarević
2 godine prije

Bitcoin će u najboljem slučaju ostati igračka za bogate, ali bogati imaju i bolje igračke.

Oni koji su stvarno vidjeli budućnost u bitcoinu će uskoro pohitati da kako god znaju unovče što su skupili. Radi se naime o običnim Amerima koji su državne dotacije umjesto u rentu ili štednju pretakali u bitcoin bubble. Da vidiš stampeda sad kad dotacije prestanu, kad se moratorij na rentu ukine i kad inflacija krene punom parom. Digitalni snovi će da ispare prije nego kažeš “ponci-šema”.

Meni će osobno da bude drago jer kripto smatram glavnim krivcem za vrtoglave cijene čipova i kartica.

Mrgud
2 godine prije

Mislim da je Bitcoin pušten u svet da se narodi uvere kako je to dobra stvar. Da se pripreme na buduće ukidanje papirnih valuta. Kada se to desi, sve će vladarima biti lako. Mogu neposlušnima ugasiti račun jednim klikom. Šta će tada jadni neposlušni raditi? Sagnuti glavu, kopati po kontejneru ili trampiti nešto za hranu. Drugo, može Bitcoin odjednom ispariti u vidu magle … Btw, ja sam zakopao Mrgudcoin. Rudarite ljudi, kopajte, vrlo je vredan …

Cipela
2 godine prije

Past će kad-tad na realnu vrijednost, a to je – nula.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI