Predsjednik Rusije Putin otvorio plinovod prema Krimu

Putin otvorio plinovod na Krimu
10 komentara

Reuters/Business insider, Pravda, RT.com i druge svjetske agencije prenose vijest da je danas Vladimir Putin prisustvovao pokretanju rada glavnog plinovoda između Krasnodarske regije i Krima. Događaj je važan za Krim, ali i cijelu Rusiju, a mi bismo dodali, i za kredibilitet ruskih vlasti u razvoju nacionalne infrastrukture.

“Želim čestitati svim ljudima Krima, graditeljima, svakome tko je radio na ovom, za cijelu zemlju vrlo važnom i potrebnom projektu. Ovo je još jedna važna odluka za dugoročni razvoj Krima. Isporuke prirodnog plina iz Rusije će stvoriti potpuno nove uvjete, gledano sa stajališta razvoja cijelog društva – ekonomije, rekreacijsko-turističke ponude i razvoja standarda građana Krima i Sevastopolja”, izjavio je Putin na ceremoniji puštanja u pogon.

Predsjednik Putin je istaknuo i da je ove godine dovršena izgradnja energetskog mosta između Krima i ostatka Rusije. Most će osigurati stabilne isporuke struje poluotoku. Dodao je i da će plinovod isporučivati plin za dvije elektrane snage 470 megavata, koje će biti izgrađene do 2018. godine.

Današnje pokretanje plinskog cjevovoda postalo je još jedan korak u razvoju regije. Zbog sabotaža veza s ukrajinskim elektroenergetskim sustavom, Krim je trpio sporadične nestanke struje.

Trenutno je u izgradnji i cestovni i željeznički most do poluotoka. Jedina kopnena granica poluotoka Krima je granica s Ukrajinom, pa se trenutno redovan putnički i teretni promet odvija izravnim letovima i brodskim transportom s juga Rusije.

Elektrane na KrimuEnergetska povezanost KrimaKrimMost Rusija – KrimPlinovodPlinovod Rusija – KrimPokrenut plinovodSevastopolj
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
subaru
7 godine prije

Bravo! Rusi pomažu tamo gdje su pravi rusi, kao i u Donbasu. Ove ruseukrajince baš ne vole, ti bi se prodali tko da više.

Agent Provokateur
7 godine prije

Tako će sada i Turska, zadržati će okupirani dio Sirije jer tamo žive Turci. Pod geslom — Ako mogu Rusi, možemo i mi.– Odličan signal, ako si jači samo okupiraj, pobij, siluj, jer sve je tvoje.

Hiber@drek
7 godine prije

Pati, pati hiberu, pati, tvoj otisak prstiju se vidi iz aviona.

čitatelj portala
7 godine prije

Krim je bio i ustao ruski. Ubačen je u Ukrajinu 1954. i imao status republike. Krimljani su pročitali aktulnu ukrajinsku vlast i na vrijeme se makli.

Ma ima mjesta
7 godine prije

Ma ja i Osecija i Kaliningrad /Königsberg sve bilo Rusko. A šta je samo sve bilo Tursko, od Beča preko Beograda, Sarajeva, Bugarske Grcke pa do sjeverne Afrike.

Georgij Žukov
7 godine prije

azov , hos , kurci -palci i ostala EU nazi zgadija na aparatima :), krim je Rusija i skroz je prirodno da dobije i ruski plin:) , ako ukro-naziji budu mnogo fasizirali oko donbasa mogao bi i kijev postati Ruski a ako i tada ne prestanu mogao bi todanas sutra postati i berlin , psssst , znate da sa Rusima nema zajebancije ,nije vam to srbija sa slobom i vojom seseljom.Umirite se dok je vrijeme jer ce vas Ruski medo rastrgat.

Fukov
7 godine prije

To bi bila tvoja šansa, da ko fizički radnik, bez završene osnovne, postaneš glavna faca.

Georgij Žukov
7 godine prije

🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI