Macron želi da se Krim otme od Rusije

Macron
141 komentar

Nikakav ‘trajni mir’ nije moguć bez da Ukrajina preuzme kontrolu nad ruskim poluotokom, ustvrdio je francuski predsjednik

Ukrajina mora vratiti kontrolu nad svim teritorijima koje je nekoć držala, uključujući ruski poluotok Krim, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron. U protivnom neće biti moguć “trajni mir”, ustvrdio je.

Predsjednik je to izjavio u četvrtak u intervjuu za televizijske kuće TF2 i France 2, otvoreno opisujući Rusiju kao “protivnika” Francuske. Istodobno je inzistirao da Pariz nije “ratovao protiv Rusije”, već samo “podržavao” Kijev u sukobu.

“Svakako, Rusija je danas protivnik. Režim u Kremlju je protivnik”, rekao je Macron. “Činimo sve kako bi ona mogla staviti Rusiju u šah jer, reći ću vam vrlo jednostavno, nema trajnog mira ako nema suvereniteta, povratka na međunarodno priznate granice Ukrajine, uključujući Krim.”

Posljednje izjave francuskog predsjednika naišle su na hladan prijem u Rusiji, a glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Macron očito “neće imati ništa protiv povećanja stupnja svoje uključenosti” u neprijateljstva Rusije i Ukrajine.

“Da, očito je da je Rusija protivnik Francuske jer je Francuska već uključena u rat u Ukrajini; neizravno sudjeluje u ovom ratu”, rekao je Peskov novinarima.

Francuski predsjednik je u posljednje vrijeme davao sve ratobornije izjave, držeći se primjedbi koje je dao krajem veljače, da se potencijalno raspoređivanje NATO trupa u Ukrajini ne može “isključiti”. Te su primjedbe izazvale val poricanja kolega članica bloka predvođenog SAD-om. U ovom posljednjem intervjuu, Macron je odbio elaborirati tu stvar, tvrdeći da želi zadržati “stratešku dvosmislenost” i da ima “razloga da ne bude precizan”.

Macronove primjedbe odražavaju stav više puta izrečen od strane najvišeg ukrajinskog vodstva, koje je proklamiralo cilj oduzimanja Rusiji svih teritorija koje je Kijev držao nakon raspada Sovjetskog Saveza.

Krim se odvojio od Ukrajine nakon puča na Majdanu u Kijevu 2014., odmah se ponovno pripojivši Rusiji nakon referenduma na cijelom poluotoku. Narodna republika Donjeck i Lugansk pojavile su se također ove godine, a neuspjeli pokušaj novih kijevskih vlasti da ih potisnu silom rezultirao je višegodišnjim sukobom u tadašnjem ukrajinskom Donbasu.

Dvije republike, kao i nekadašnje ukrajinske regije Zaporožje i Kherson, pripojene su Rusiji krajem 2022. nakon što su tu ideju golemom većinom podržali lokalni stanovnici na referendumima koji su se zasebno održavali na svakom teritoriju. Moskva je više puta signalizirala da njen suverenitet nad Krimom i bilo kojim drugim ruskim teritorijem nije predmet pregovora ni s kim.

Krimmacronrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
141 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ico
1 mjesec prije

Macaron baljezga!

Rat i Mir
1 mjesec prije

Nezna šta da radi jer gubi kolonije u Africi pa će šugavim Francuzima poskupiti život za 70-80 posto

1 mjesec prije

Dovoljan je jedan “viđeniji” evropski političar da gurne Evropu u katastrofu – svu potrebnu podršku će dobiti od sila tame. Uopšte nije bitno o kome se radi – Makron, Šolc ili kokoška kao što je Liz Tras.
A Rusija? Oni imaju dva izbora: da prihvate igru ili da je podignu ulog a pošto Rusi ne vole poker to polako razvijaju partiju…

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Evo još jednog visokopozicioniranog koji bi tuđu djecu, očeve i muževe slao u smrt u Ukrajinu, a nikada nije služio vojni rok.

Realno
1 mjesec prije

Makron može samo da prihvati da dečku popuši kurac. To stoji i u textu.

bezveze
1 mjesec prije

Ti si najobičnija budala, micron! Pogubio si se gadno – ali svi vi “mladi globalni lideri” ste i tako otpisani. Otpisao vas javno i onaj koji vas je postavio – gazda Schwab i rekao kako će umjesto vas poinstalirati UI…nisu izbori i politika više niti najmanje bitni, kaže WEF. Dobro, BubaSchwab je posebni nivo psihopate. Nego, Francuska i ilegalci danas: ubojstva, silovanja, paljevine, oružani obračuni, i sad najnovije o čemu se piše – među ilegalcima je postala fora upadati u francuske kuće (čak su i neki poznati nastradali) gdje vide kako ima više nečega za pokrasti. Nije bitno jel’ nekoga ima kod kuće ili nema – ako ima, pretuku ljude, nikakav problem…A ti manijače pričaš o nekakvom napadu Rusa? Najbolje je praviti se blesav, ili biti ćorav kod zdravih očiju — Micron, samo da te obavijestim, ja iz ove male i blesave Hrvatske – Francuska ti je napadnuta, ti si… Čitaj više »

Mamin max
1 mjesec prije

Šta će reći maks na to

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Sad bi Mrčikola spomenuo da bi i on .ebao Monicu Bellucci, ali da može samo sanjati o tome, kao što i Macron može sanjati o ukrajinskom Krimu 😄

Makedonec
1 mjesec prije

Makron je samo jedan od brojnih primeraka politicara na vlasti bez i jednog grama mozga.

Gad
1 mjesec prije

Relevantan si ko lanjski snijeg.

Ivan Bgd
1 mjesec prije

Sami ukrajinci ne zele da ratuju sa rusima, ali se oni ne pitaju, kao ni nemci, ni francuzi, ni svedjani, jer ako su gospodari rata odlucili da ratuju onda ce rata biti. Makron je samo marioneta koja treba da odigra svoju ulogu u podizanju tenzija izmedju zapada i Rusije, do tacke kada ce “opravdano” uci u otvoreni oruzani sukob. Za sada jos nemaju to opravdanje, i narod bi odmah shvatio da je sukob isceniran, zato moraju da izvedu ceo ovaj cirkus sa podizanjem tenzija na obe strane sto ce na kraju dovesti do sukoba.
Koja je procena, koliko im vremena treba da pocnu da ratuju, do kraja ove godine ili sledece? Depopulacija treba da bude gotova do 2030, ima vremena za sve…

žile29
1 mjesec prije

Ovaj patuljak je veliki komplekas jer vjerovatno ima malu i onu donju stvar!!Bolje da šuti i ide svojoj bakici u krilo

Sparkling
1 mjesec prije

Ovaj kao da živi na nekoj drugoj planeti. Zar mu do sada nitko od njegovih (vjerujem pametnijih) savjetnika nije šapnuo da Ukraina više ne postoji. Naravno zaslugom “zapadnih partnera” i Gospđ. koja je nosila kolačiće na Majdanu.
Poskupio mu uran, kojega je uvozio po 10 puta nižoj cijeni od tržišne. Sad bi malo Ruski ispod cijene, neće moći. Uvezi ugljen iz Poljske pa pitaj zelene prije toga dali je to ekološki?
Lp

Petko
1 mjesec prije

To je ono zbog čega i ratuju, nije ih briga za ostatak Ukrajine, Amerima je najvažniji Krim. Nadam se da će konačno dobiti po njušci od Rusa.

Hogar
1 mjesec prije

Ovom narokanom hazarskom u Parizu treba objasniti da su se pijane votka noci oficiri CCCP (50 tih) zaigrali i kao poklonili ukri ruski krim. CCCP pukao i sta je sad trebao ici klosarima nato da mogu palit Rusiju i krast zlato kao sa onim hazarom lopinom Leninom i Trockim.
Mackron ako nastavi mozda mu Vlado posalje raketu u spavacu
Liberalno boljsevicka masonska kuga zapadne evrope vodi i nas eu budale u propast gdje usa samo profitira. To vec vecina vidi. Maslinovo ulje u Skandinaviji od 15 eura 2 lit na 31 za istu bocu.
Jedemo kukce, Gmo i ostala secer smeca.
Buon petit

eks
1 mjesec prije

Frustriran zbog izbacivanja iz Nigera i Malija, posebno zbog zaustavljanja pljačke uranijuma, Makron želi osvetu . Rusi su zaslužni za oslobadjanje afričkih država od kolonijalne okupacije , a Francuska je , za sada, najveći gubitnik.

nastran
1 mjesec prije

ovaj je skroz poludio

nastran
1 mjesec prije

što će ak mu umre mama-supruga????

Jasno
1 mjesec prije

Kuri bolac ovu pedofilsku žrtvu; nema djece ni kućeta ni mačeta,pa ako svijet i zapali ode samo on u prah,ali što je sa večinom ljudi koji imaju svoje živote,svoju djecu,unuke praunuke itd.Zar da jedan homoseksualni predsjednik zapali cijeli svijet,jer je jadan .

MrKamenjarac
1 mjesec prije

…NEKA FRANCUSKA VRATI SVE KOLONIJE NAZAD NARODU CIJE SU……….

Ivek
1 mjesec prije

Ko da he bizni da li je krim ruski ili ukrajinski, svi su oni sluge kabale..
Nego hoće izazvat globalni rat gdje bi opet orofitirali ovi lopovi šta su umjetno pumpali dionice. Na short sellu, a to se već kuha dugo orema grafu, samo im treba neki jači razlog market crasha.

Bruno
1 mjesec prije

Šta bi više volio, da si glup ili da bogdom nisi? Pa napiši pismo i želje Deda Mrazu, pa ako ih ispuni ispuni. Samo moraš slušati baku s kojom živiš i deda Bajdena. Samo moraš znati da je Deda Mraz pametan čovjek, nije kao tamo neki Plenković. Možda ti ne ispuni želje iako živi u Finskoj. Meni osobno bili bi jako žao da ti Deda Mraz ispuni želje i da onda Pariz nestane u atomskoj gljivi. A ako imaš vilu na Krimu, nemoraš ubiti milijune Ukrajinaca u pokušajima da ti je vrate. Prodaj nekom Ruskom tajkunu.

Mickey
1 mjesec prije

A vidi ovoga ludog, imbecilnog soroševog bankara.
Pođi doma i gu*i onu svoju babu koja e bila muško degeniriku jedan.

Max
1 mjesec prije

I ja želim štošta pa nemam.

1 mjesec prije

Kako je Macron postao Micron E sad moj prijatelj ….Dalton bi vjerojatno replicirao kao iz topa odgovor tipa- onoga trena kad nije shvatio da ako „kresneš“ profesoricu sa 17 si heroj ali ako oženiš tu isto profesoricu dvadeset-trideset godina kasnije si budala. Moj odgovor je malo duži 26.2.2024 Macron je organizirao hitan sastanak EU čelnika u Parizu. Na tom sastanku Micron je pokušao ishodovati suglasnost Eu čelnika za slanje trupa u Ukrajinu. Inicijativa je slavno propala. Profesionalna , uobičajena procedura takvih inicijativa da se unaprijed postigne suglasnost , ministarstva vanjskih poslova razrade detalje i poglavari država na sastanku samo potpišu unaprijed donesenu odluku. Ovakva neuobičajena amaterska i stoga neuspješna inicijativa ukazuje na stanje panike u kojem su se našli Micron i neki krugovi iza njega. Stanje panike proizašlo iz gubitka utjecaja u Africi te eliminiranja francuskih „savjetnika“ u Harkovu te katastrofalnom situacijom za ukrajinske oružane snage. Micron je nastavio eskalatorsku… Čitaj više »

MrKamenjarac
1 mjesec prije

…NEKA IDE KUCI I POPUSI ONOM DEDI STO GA JE OZENIO…..

Red Dog
1 mjesec prije

Macron je imao ideju o evropskoj odbrani, da se ne racuna toliko na USA vise.
U nastaloj psihozi je poceo delovati kao kukavica posto je zagovarao umerenost prema Rusiji. Postao je nebitan. Sad se pokusava pozicionirati kao jastreb da bi mogao nastaviti raditi na ideji o evropskoj odbrani. Ali to je rizicna igra. Takmice se u tome ko moze biti veci jastreb. USA je zadovoljna.

Perun
1 mjesec prije

francuski predsjednik Emmanuel Macron izgleda da nije svjestan da mu je gazda crko , Bankier Lord Jacob Rothschild je crko a ovaj francuski dvocevac macron laje li laje ko ker kad mu gazda zaboravi da baci kosku ….SFSN

Mladen
1 mjesec prije

Makron je Izraelac – hazar, u Francusku je došao studirat, tjekom studija živio je u studenskom domu gdje se navodno posvađao sa dvoje studenata cura i dečko te ih je noču obadvoje zaklao…

tuf
1 mjesec prije

U Macronovim eskapadama ćemo uobičajeno tražiti dublju pozadinu, npr. da se radi o najavi planova NATO-a ili nekih njezinih članica, pripremi javnosti, diverziji od domaćih problema.
Alternativno, može se dogoditi da jednostavno na vrhu države imate osvetoljubivog, iskompleksiranog patuljka. Koji je tijekom svojeg mandata izgubio toliko međunarodnog utjecaja (ne zaboravite da su čak i ameri ovih godina razj…ali francuske projekte) da će se Francuzi morati dobro zamisliti tko je za Francusku učinio toliko stvari u minusu a da nije Macron osobno (Nijemci barem mogu podijeliti štetu između Merkel i Scholza).
I onda lik iz nagomilane frustracije što mu ništa ne ide projicira, riga mržnju i bijes tamo gdje može jer, realno, za njega neće biti reperkusija što se iskaljuje na Rusiji.

Zoran
1 mjesec prije

Oće to kad te 70-to godišnjak kara u bolju. Čovjek se pogubiti.

tihobl
1 mjesec prije

Doslo je do zastoja u napadima na RF. Budalov ostao bez tableta koje je slao vojnicima. Valjda ce negdje naci 2000 tableta i nastaviti napad.

Gledao sam sta su rusi radili. Pravo kvarni potezi od njih. Pratili bi dronovima gurovce kako prilaze grnaici, a onda bi zemljodjelje miniralo podruzje iza njih. Tek tad bi rusi otvarali vatru. Prezivjeli kad bi se pokusali povuci upali bi u minsko polje. Rusi bi cekali da stignu ekipe za evakuaciju ranjenika, a onda poklapali kvadrant iz VBR. Isli su na totalno istrebljenje, nisu dozvoljavali ni povlacenje.

tihobl
1 mjesec prije

Око Кијева је створено неколико одбрамбених линија у дужини од око 1000 км – начелник КГВА Попко

NATO racuna od Kijeva napraviti Staljingrad, gdje ce rusi izgubiti armije. Rusi ne planiraju velike prodorw, vec mljeti naciste blizu svoje granice. U Kijev ce uci nakon referendima kijevljana.

tihobl
1 mjesec prije

У Одеси је руска војска ударцем ОТРК-а Искандер уништила санаторијум Викторија/Мрија.
Погинуло 550 људи, сви из Министарства унутрашњих послова.
Два генерала су елиминисана. Тамо су биле стациониране полицијске јединице „Љут“ и „Цунами“.

Јуришни пук Националне полиције Украјине „Цунами“ је паравојна јединица Одељења полиције за специјалне намене број 2 у Одељењу полиције за посебне намене.
Уједињена јуришна бригада Националне полиције Украјине „Љут“ (ОСБ НПУ „Љут“) је паравојна јединица украјинске полицијске управе за специјалне намене.

Украјинци пишу да се у Одеси догодио други ракетни удар на исто место где су спасиоци и лекари радили на чишћењу рушевина. Има мртвих и од првог и од другог напада.

tihobl
1 mjesec prije

Немачки канцелар Олаф Шолц рекао је да ће приходи од замрзнуте руске имовине бити утрошени на куповину оружја за Украјину.

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор у ОП-у је рекао да Залужни наставља да одуговлачи да одговори на предложену позицију амбасадора у Британији. Тренутно је бивши главнокомандујући на боловању, али се истовремено активно консултује са представницима амбасаде САД у Украјини.
резидент_уа

Ivan Bgd
1 mjesec prije

Rotsildov bankar zeli da ratuje sa Rusijom.
To znaci da rotsildi zele da EU ratuje sa rusijom.
Ima li u EU pameti koja ce reci ne samounistenju, jer ako dodje do sukoba neizbezna je upotreba nuklearnog arsenala. Zbog toga cifutska elita vec gradi za sebe atomska sklonista.
Ljudima to nista ne signalizira, samo opusteno, dok ne bude prekasno…

BlueZg
1 mjesec prije

Makaron također guzi muške babe. I sad se ja kao moram obazirali kaj kaže jedan takav dreck? 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

jupiter
1 mjesec prije

ovaj da je nesto pametniji bio bi glup!!

mmne
1 mjesec prije

ovaj da je nesto pametniji bio bi glup!!

Drago
1 mjesec prije

Rotshildovo govno

žile29
1 mjesec prije

Hahahha ajde patuljak ne brbljaj gluposti i odi svojoj ženibakici u krilo

Borko
1 mjesec prije

Macron juvie pute, kako bi rekli francuzi.
Je degenerični babo hebac i moron koji je sluga cionista i hazara, jednom riječju korisna budala.
Doći će i njemu kraj.

Voltaire
1 mjesec prije

Mali napoleon, lujka do daske Ahahahahaha… i sto ce biti kad se probudis ? Uneredio si se. 🙂

tatamata
1 mjesec prije

ebte , koja ti mracna prorocanstva objavljujes ,stvarno si pesimista

abc
1 mjesec prije

Sanja svinja kukuruz…..

Zoro
1 mjesec prije

Trajni mir će nastupiti kada Ruska vojska izađe na vanjske granice Sovjetskog Saveza i završi ovi katastrofalni eksperiment sa tzv nezavisnim državan, restauracija močne narodne socijalističke države je jedina garancija trajnog mira u svitu i sloma fašizma u evropi,
nova država se može zvati Savez Slobodnih Socijalističkih Republika CCCP, ili Savez Naroda Istoka CNB, treba poraiti na imenu ono je vrlo važno, diktira i sadržaj

goran
1 mjesec prije

macron ja se za vas nato naciste neču borit moja duša neće iči na bratsku rusiju.

nessy
1 mjesec prije

Macaron. Umjesto njega, bolja bi bila neka tjestenina sa sadrzajem, npr., tortelini ili ravioli. Ovaj gerontofil bulazni, i dovodi domovinu u vrlo neugodnu situaciju u odnosu na RF. Zasto? Nitko razuman ne vidi razlog. Jedini (ocit) razlog je pumpanje vojnog budjeta, i vojne industrije, naravno. Samo, ovom spageti ljubavniku nitko nije objasnio temeljne cinjenice vezano za stanje u ministarstvima obrane EU, u odnosu na RF. Blazeno neznanje. Tako je jedan mudri hrv. ministar izjavio da ce Pliva proizvoditi lijek protiv raka. Nitko mu nije, nazalost, javio da taj lijek jos ne postoji. Najmocnija, najbogatija i ostalo naj, naj drzava u EU, Njemacka ima vojsku u stanju raspadanja. Cak je interna inspekcija utvrdila da su uvjeti zivljenja nedostojni covjeka. O opremi i oruzju ne treba trositi rijeci. A za sve to je zasluzna…? Pitanje za 50c. Plemenita Andjelka. Korupcijom i nepotizmom je unistila vlastitu vojsku. A ovaj manistra maher se bahati… Čitaj više »

Zoro
1 mjesec prije

priče Makaruna koje nemaju realnu vojnu ni drugu materijalnu podlogu mi govore da je Francuska priča kao članica vijeća sigurnosti i pobjednica u 2 sv ratu, završena, Generalisimus im je dao svojom voljom taj status, nisu opravdali povjerenje, današnja Rusija će im ga uzeti, a i njihovi anglosaksonski prijatelji se raduju tome, zato su ga i postavili da završi sa Francuskom, ne treba im u zapadnom taboru konkurencija, Nastao je novi multipolarni svit a Francuzima niko nije javija da nisu više u vrhu, tamo su; Rusija Kina Anglosaksonci Indija Brazil Indonezija Saudi Arabija Iran Sjeverna Koreja Pakistan Nigerija Južna Afrika Turska Meksiko i to je to prva liga novog svita, mislim da nisam nikoga zaboravija, uključiče se još neke države Afrike Azije I Latinske Amerike kada se malo stabiliziraju to šta nema Japana Južne Koreje i Njemačke nije slučajno, postali su nebitni irelevantni, nacija koja izgubi svoje ja, samopoštovanje, prestaje… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI