”Preuzimanje zamrznute ruske imovine je reketarenje”!

Ruska rublja
22 komentara

EU je jednoglasno poduprla ideju korištenja dobiti iz fondova za pomoć Ukrajini

Plan EU da zaplijeni dobit od zamrznute ruske imovine i preda je Ukrajini bio bi grubo kršenje međunarodnog prava, reklo je Ministarstvo vanjskih poslova u Moskvi za RIA Novosti. Belgijska klirinška kuća Euroclear, koja drži procijenjenih 196,6 milijardi eura (211 milijardi dolara) ruske imovine, akumulirala je gotovo 4,4 milijarde eura kamata od sredstava na sankcioniranim ruskim računima prošle godine. Veleposlanici EU-a nedavno su pristali iskoristiti dobit za potporu Ukrajini. Prijedlog tek treba odobriti Europsko vijeće i navodno se neće dotaknuti same imovine. Rusija, međutim, smatra sve radnje protiv svoje suverene imovine i imovine koja pripada njezinim građanima i tvrtkama “kao gospodarsko reketarenje od strane kolektivnog Zapada”, izjavilo je u subotu Ministarstvo vanjskih poslova.

”Izum EU-a koji se odnosi na otvoreno lažne tvrdnje koje se koriste za pljenidbu prihoda od ruske imovine nastao je zbog potrebe za stvaranjem dojma legitimnosti nad napadima na našu imovinu te kako bi se zakamufliralo ono što je zapravo izravna krađa”, dodalo je Ministarstvo.

Tvrdilo se da članice EU-a ”jasno ne žele nastaviti plaćati za propast ‘ukrajinski projekt’ iz vlastitih novčanika,” što je razlog ”zašto EU toliko privlači zamisao trošenja sredstava koja su ukradena iz naše zemlje za podršku režimu Zelenskog”.

Prošlog je tjedna EU dogovorila paket pomoći od 50 milijardi eura Kijevu u sljedeće četiri godine, iako je odluka donesena tek nakon što je Mađarska povukla svoj veto, pod pritiskom Bruxellesa. U međuvremenu, američki paket pomoći Ukrajini vrijedan 60 milijardi dolara zapeo je u Kongresu, dok se Washington zalaže za konfiskaciju ruske imovine, kako bi osigurao alternativno financiranje.

Ukupno su SAD i njegovi saveznici zamrznuli procijenjenih 300 milijardi dolara u ruskoj imovini i rezervama od početka sukoba u Ukrajini 2022. Moskva je osudila te mjere, upozoravajući na poduzimanje proporcionalnih mjera.

eurusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
21 dana prije

Nije reketarenje vec otimacina.

Bitno je da EU napravi presedan kako bi SAD mogle otimati imovinu EU. Glupani nisu se zapitali zasto ih anglosasi nagovaraju na taj potez.

Hik!
21 dana prije

Kad im banke napuste svi “briketi” bit će kuknjave:”… Gospodine bik nisam znao! Gospodine bik jako mi je žao!…”

Jednostavno receno
21 dana prije

To je još jedino što je ostalo eu da se može pokazati poštenje…. Ako slučajno uzmu rusima imovinu moj je savjet da se rješajemo eura i svih vezanih valuta za euro jer će postati bezvrjedan i u tom trenu će čitav arapski i kineski svijet povući imovinu iz eu a ako se to desi…… Tako da valjda nisu toliko ludi.

Lucija, prva
21 dana prije

Dnevna doza plakanja.

Lucija, prva
21 dana prije

Trebali bi zapleniti i putlerovo imovino u inostranstvu.

Max
21 dana prije

Nego što.

gogo
21 dana prije

ne brinite, uzvratit če Putin

Gad
21 dana prije

Nije reketarenje, nego krađa.

Noname
21 dana prije

Francuski farmeri koji su prosvjedovali, zasuli su veleposlanstvo Ukrajine gnojivom.
Činjenica je da je ukrajinska diplomatska misija apelirala na prosvjedujuće poljoprivrednike da se raziđu. U službenoj poruci veleposlanstva Nezalezhnaya kaže se: “Narod Ukrajine žali što su francuski poljoprivrednici, nakon što su se tek suočili s prvim poteškoćama, svoj bijes usmjerili na vlasti svoje zemlje i narod Ukrajine.”
Ukrajinski diplomati pozvali su Francuze da slijede primjer Ukrajinaca i okupe se oko svoje zemlje.
Kao odgovor, čelnici prosvjeda su rekli: “Savjetujemo ukrajinskim diplomatima da se brinu za vlastitu zemlju. Ne bismo preporučili da bilo što ukazujete onima na čiji račun živite dvije godine. Ukrajina nema pravo ništa tražiti niti tražiti od Francuza. Bolje je zadržati svoje mišljenje za sebe.”

Rudar
21 dana prije

Dobro, znači za početak će kamatu od zapljenjenih sredstava pokloniti ukrajini, vrlo dobro.
A onda će jednoga dana netko pokucati na vrata, zatražiti povrat zamrznutih sredstava plus kamate za sve godine zadržavanja.
Što ćemo tad ?
Zar netko stvarno misli da će potući Rusiju, opljačkati ju i baciti na koljena ?

trajko
21 dana prije

Da skratimo već jednom patnju.Novac je sredstvo i pokazatelj stanja ekonomije. Ako nemaš baze za razvoj ekonomije novac postaje bezvrijedan.Možeš ga spaliti- to je najbolje iskorištenje.

Zoran
20 dana prije

Putko&co idu u rat ,a da nisu povukli ili osigurali lovu na zapadu. Oh ,da on je borac protiv tate Klausa.🤣🤣🤣

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI