Rusija otkriva prioritete energetske politike

Prevoz LNG-a
3 komentara

Širenje na globalnom tržištu LNG-a ključni je cilj nakon pada isporuke plinovoda Europi, rekao je potpredsjednik vlade

Rusija namjerava potaknuti proizvodnju ukapljenog prirodnog plina (LNG) i povećati svoj udio u izvozu kako bi nadoknadila pad opskrbe plinovodima zapadnoj Europi, rekao je u utorak potpredsjednik vlade Aleksandr Novak. Tvrdio je da bi širenje globalnog tržišnog udjela LNG-a trebalo postati prioritet ruske energetske politike i pozvao na povećanje proizvodnje goriva. “Vjerujem da je to ključna zadaća u sadašnjim uvjetima, kada je naša infrastruktura prema Europi patila, a izgubili smo i prilično veliki obujam cjevovodnog izvoza plina”, rekao je Novak.

Rusija daje prioritet LNG projektima nakon što su isporuke plina zapadnoj Europi pale na rekordno niske razine posljednjih mjeseci zbog sankcija povezanih s Ukrajinom i sabotaže plinovoda Sjeverni tok.

Planovi razvoja zemlje za LNG zahtijevaju dodatne resurse plina kako bi se povećala proizvodnja za dodatnih 34 milijuna tona godišnje, s ciljem dostizanja razine proizvodnje od najmanje 100 milijuna tona LNG-a godišnje do 2030., prema Novaku.

Ministar je istaknuo da Rusija ima “nekoliko projekata koji su implementirani i postoji niz projekata u izgradnji kao što je Arctic LNG 2, Ust-Luga”, koji će udvostručiti trenutnu proizvodnju LNG-a u zemlji od 33 milijuna tona godišnje.

Rusija priprema plan razvoja LNG-a i planira povećati udio domaće tehnologije koja se koristi u proizvodnji prehlađenog plina na 80% potreba industrije, uz praćenje mogućnosti i rizika, uzimajući u obzir globalnu potražnju.

LNGNova tržištarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Čisto i jasno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI