fbpx

Ruske zlatne i devizne rezerve porasle su za više od 3 MILIJARDE USD u jednom tjednu

Zlatne rezerve

Ruska devizna sredstva porasla su drugi tjedan zaredom i dosegla 587,6 milijardi dolara, pokazuju najnoviji podaci koje je objavila Središnja banka zemlje.

Udjeli su porasli za 3,6 milijardi dolara, ili 0,62 posto, od 30. listopada do 06. studenog. Rast je podržan “pozitivnom revalorizacijom tečaja i višim cijenama zlata”, prema vijestima regulatora.

Međunarodne rezerve zemlje čine visoko likvidnu stranu imovinu, koja se sastoji od zaliha monetarnog zlata, stranih valuta i imovine Posebnog prava na preuzimanje (SDR), koja je na raspolaganju Središnjoj banci Rusije i vladi. Imovina je premašila ciljanu razinu od 500 milijardi dolara, koju je regulator odredio u lipnju 2019. i od tada je ostala iznad praga.

Unatoč utjecaju koronavirusa na gospodarstvo zemlje, što je prisililo vladu na povećavanje izdvajanja sredstava za potporu poduzećima i kućanstvima, Rusija je ove godine nastavila povećavati svoje zlatne i devizne rezerve.

Imovina se povećala za 31,6 milijardi dolara tijekom posljednjih deset mjeseci, iako je tempo rasta usporen od 2019. Prema statistici banke, Rusija je dodala preko 65 milijardi dolara u svoje devizne rezerve u razdoblju od siječnja do studenoga prošle godine.

4.9 9 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
68 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
20 dana prije

Samo ga taloži! Kina je prvi “proizvođač” zlata, Ruska federacija drugi s tim što je iz Kine strogo zabranjen izvoz zlata.

U fort knoxu ostala samo jeka.

Moreno
Member
Moreno
20 dana prije
Reply to  Austrijanac101

Za istok, službeno, zlato ima vrijednost, a za zapad zlato je barbarski relikt tako da se ko zna koliko zlata pribacilo sa zapada na istok u zadnjih 10-ak godin . . . preklani je Trumpov ministar financija Steve Mnuchin bija u vižite u Fort Knox i odotamo izjavija ”The gold is safe”, tako da se Ameri nemaju šta brinit, bez obzira šta revizija američkih zlatnih rezervi nije rađena od 1950-ih 🙂

Last edited 20 dana prije by Moreno
Ocha
Gost
Ocha
20 dana prije

Poklonit će zlato direktor svemira za šarene papire zapada.
Kao što je već učinio.

AJeTo
Gost
AJeTo
20 dana prije

Toliko zlato je garancija da nitko neće napasti granice RF niti rovariti protiv nje.

Barba
Gost
Barba
20 dana prije

Hajde, hajde. Sve će to Amerikanci printanjem nadoknaditi. Ko od šale.

nekoime
Gost
nekoime
20 dana prije
Reply to  Barba

Bill Gates i Greta Thunberg već rade na pronalasku formule za pretvaranje šarenog papira u zlato.

Max
Member
Famed Member
Max
20 dana prije
Reply to  nekoime

Poslijednji koji je pokušao isto ostao je slijep i napravio porculan

Moreno
Member
Moreno
20 dana prije
Reply to  nekoime

Bude li po njegovome i njezinome nećemo mi vidit ni papire ni zlato, nego ćemo imat karton procijepljenosti koji tek kad bude up to date onda ćemo moć trošit ono šta nam odredi naš CO2 otisak . . . 🙂

iiiistina
Gost
iiiistina
20 dana prije
Reply to  Moreno

Neznan šta si tija reć, pa ti nemogu pomoć . . ……….
✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️
kad sam proučavao komentare prije istupanja zapeli su mi upravo tvoji komentari za oko i mislim da sam tebe i navodio u prvom komentu na ovom portalu……….
ma brate, ovako-prijedlog…ako ti nije problem ajd pogledaj moje svježe komentare na „Gestapo vam dolazi na Dan zahvalnosti“:S.Filipovića s 51 komentomi reci mi u čemu sam ja krivo istupia i što nije dobro eto slobodno po svome….bit će mi korisno tvoje mišljenje .
✌️ ✌️ ✌️ ✌️ ✌️

Last edited 20 dana prije by iiiistina
mislim
Gost
mislim
19 dana prije
Reply to  Moreno

bit će baraka obama a i nama.

Moreno
Member
Moreno
20 dana prije

Mene interesiraju priče o extraterrestičkim entitetima kojima triba zlato kojega oni nemaju dovoljno, a na zemlji ga ima dovoljno za potribe tih entiteta kojima je zlato jedan od uvjeta opstanka tamo di oni ordiniraju . . . priča kaže kako su ti entiteti modificirali ljudski DNK i napravili stvorenje odnosno današnjega čovika koje je dovoljno inteligentno kako bi samostalno funkcioniralo, samo sebe čuvalo i usput kopalo i rafiniralo zlato i istovremeno ne toliko inteligentno kako bi to stvorenje shvatilo samoporobljavanje . . .

Last edited 20 dana prije by Moreno
Uno
Gost
Uno
20 dana prije
Reply to  Moreno

Zlato se kopalo na Zemlji, u početku su to radili sami Anunakiji, onda su se počeli buniti i Enki onda dođe na ideju da genetskim modifikacijama postojećeg primitivnog čovjeka dovede do toga da bude u stanju rukovati alatima i slušati naredbe. Zlato se malim brodovima transportovalo do Marsa, a gore su ga Igigiji pretovarali u veće brodove i transportovali na Nibiru da bi zlatnim prahom zaštitili oštećenu atmosferu.
Tako veli Sičin da piše na sumerskim pločicama, a Telinger je to jednostavnije prepisao u knjizi Božija robovska vrsta…

Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
20 dana prije
Reply to  Uno

Znači, civilizacija sposobna da genetski modificira kompleksne organizme i prijeđe ogromne udaljenosti brzinom misli nije bila u stanju napraviti strojeve i tehnološki proces koji bi bio efikasniji.

Ne. Oni su uložili u projekt koji će trajati tisućama godina da bi neki polu-majmuni kopali to lopatom i krampom.

Ako pogledaš, bogovi očito vole zlato. Sve što je sveto od svake religije je nekako uronjeno u zlato, a i popovi svih boja, oblika i vrsta. Postoji ta neka magičlna opsesija. Ono ima zatvorenu zadnju elektronsku ljusku, 1g se može raširiti na metar kvadratni, isti gram možeš razvući na 1km. Indijska kućanstva su 5. svjetska sila po masi zlata.

I najbolje sredstvo kontra inflacije. Makar bi rekao da je srebro danas više podcijenjeno od zlata.

Živili

Uno
Gost
Uno
20 dana prije
Reply to  Austrijanac101

Malo karikiraš. Po priči, stvari počinju prije 400 000 godina kada je Zemlja bila divlji planet. Današnja civilizacija isto se bavi genetskim modifikacijama, a svjetlosnim godinama je daleko od toga da na neku drugu planetu prebaci bilo kakvu tehnologiju. Drugo, po priči, njihova godina traje 3600 naših godina tako da su te naše silne godine zapravo relativne.
Da ne dužim, ne tvrdim ja da je to istinita priča, ali je svakako zanimljiva za pročitati. Jest da je Sičin PIN, ali mi je djelovao nekako iskreno i čitav život je posvetio toj priči i na kraju umro bez nekakve šire podrške od strane zvanične nauke. I isto je zanimljivo da jednu tako zanimljivu SF priču amerikenjci nikad nisu pretvorili u film. A svašta su snimali…

Mrčikola
Gost
Mrčikola
20 dana prije
Reply to  Uno

Uno, iako je za goli opstanak potrebno ostati nogama čvrsto na zemlji ovoga materijalnoga svijeta, ovo što pišeš ti i gore Moreno treba stalno propitivati i imati u vidu, pa makar nas većina nazivala čudacima.

mislim
Gost
mislim
19 dana prije
Reply to  Uno

kako nije ,a prometej?

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
20 dana prije
Reply to  Austrijanac101

“Znači, civilizacija sposobna da genetski modificira kompleksne organizme i prijeđe ogromne udaljenosti brzinom misli nije bila u stanju napraviti strojeve i tehnološki proces koji bi bio efikasniji.”

Za napraviti strojeve opet treba imati rudnike raznih metala i nemetala , imati talionice, staklo, elektrocentrale prometnu i komunikacijsku infrastrukturu itd itd… dakle, treba imati sve to što danas postoji na Zemlji.

Zato su došljaci iz svemira (kojih zasigurno nije bilo mnogo) napravili čovjeka od neke humanoidne vrste (koja je još prije bila zasijana po Zemlji) a to su vrlo moguće bili baš Anunnaki kojima je zlato bilo potrebno, pa im je bio najbrži i najednostavniji način da ga dobiju, tako da modificiraju ta humanoidna bića i pretvore ih u ljude-robove koji će biti samostalni, lako usvajati znanja i kopati zlato i ostale minerale.
… ali sam gotovo siguran da entitet koji sada vlada Zemljom nisu Anunnaki već neki drugi došljaci iz svemira koji su se pojavili mnogo kasnije, tj.nedavno (po meni u pred-Kolumbovo vrijeme) i zatekli naprednu (ljudsku) vrstu koju su podvrgli kontroli i edukaciji (porobili) upravo iz razloga koji ti spominješ a to je napredak u tehnologijama (strojeva, letjelica, komunikacije itd.) a naravno taj napredak nije namijenjen robu-čovjeku već entitetu kojemu je Zemlja samo baza i izvor svekolikih resursa (pa i zlata) a sve im to ljudi-robovi omogućuju.

Taj (neljudski) entitet je u stvari ono što mi zovemo “tajna svjetska vlada” koja preko odabranih ljudi i porodica, drži pod kontrolom cijelu svjetsku populaciju a ovo što nam se događa trenutno, sigurno spada u dio plana kojega imaju u vezi sa ljudima-robovima,
Ne bi rekao da nam spremaju neselektivno istrebljenje, ali je vrlo moguće da žele kontrolu nad svakom ljudskom jedinkom (robom) a najvjerojatnije je u tijeku i kampanja masovne genetske modifikacije ljudskog roda koja će kao nus produkt imati pojavu bolesti i smrti (smanjenje broja ljudi) a oni čije će tijelo pozitivno reagirati na tretman, postati će naprednija i otpornija vrsta koja će biti sposobna biti modificirana za život u drugačijim uvjetima života a kakvih ima na drugim planetima gdje će ta nova vrsta morati raditi (robovati) sve kao i na Zemlji.

Last edited 20 dana prije by otpisani
Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
20 dana prije
Reply to  otpisani

Definitivno ostavljam mogućnost da je ljudska vrsta plod neke vrste “eksperimenta” višeg entiteta. U krajnju ruku ta teorija ima jednako dokaza kao i teorija evolucije, o kojoj ne mislim najbolje usput rečeno.

Uvijek ću rado poslušati druge priče i objašnjenja i promijeniti mišljenje ako su dokazi toliki da moraš srušiti postojeću paradigmu. Kako zapravo živimo u dobu u kom koegzistiraju razna vjerovanja i tumačenja kako prošlosti tako i sadašnjosti.

Ja dakle, biram vjerovati da nisam stvoren kao rob, nego kao sredstvo za tjelesna iskustva moje duše. Iz moje perspektive, ukoliko je ta verzija istinita onda bolje da nas nema. Evo stati ćemo se razmnožavati, jeli to rješenje? Tako ćemo gospodare lišiti moći.

Isto što vidim (iz moje perspektive) je da im na taj način daješ puno više moći nego što ja mislim da imaju, ti nazovimo ih, skriveni centri moći. Ako ćemo okrenut pilu moglo bi se reći da od tebe imaju više koristi nego od mene.

Ja svoje zlato branim životom. Zaboli me tko ga dolazi uzet. Vanzemaljac ili vlada ili vanzemaljska vlada. Ja ću demonstrirati svoje zemaljsko pravo vlasništva! Ja sam ga našao prvi!

Ali definitivno zanimljive teorije bilo bi mi drago kad bi imao više vremena….

LP

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
20 dana prije
Reply to  Austrijanac101

“Ja dakle, biram vjerovati da nisam stvoren kao rob, nego kao sredstvo za tjelesna iskustva moje duše. Iz moje perspektive, ukoliko je ta verzija istinita onda bolje da nas nema.”

Jako je dobro imati iluziju izbora…
Naravno sve naše obmane su za nas istine i tako treba biti inače bi bili beskorisni i sebi i “Bogovima.

Vidiš, moje uvjerenje u ono što mislim i govorim o postanku ljudskog roda i njegovoj svrsi me uopće ne sputava da kvalitetno živim. Spoznaja da smo roblje ne mijenja za mene apsolutno ništa. Dobili smo relativno kratak životi i dobro bi bilo da ga svatko proživi onako kako on misli da je za njega najbolje.

“Ako ćemo okrenut pilu moglo bi se reći da od tebe imaju više koristi nego od mene.”
Trebaš znati da je svatko tko živi po pravilima koji vrijede za sve ljude koristan pa si tako i ti… svi smo mi “kotačići koji se vrte sa razlogom.

“Ja svoje zlato branim životom…Ja ću demonstrirati svoje zemaljsko pravo vlasništva! “
Cijenim tvoju odlučnost i hrabrost i tu se ne razlikujemo uopće…
…ali,znaš, neće tvoje vlasništvo doći oteti “vanzemaljac” već čovjek-rob koji sebe smatra slobodnim čovjekom a u konačnici samo radi u službi skrivenog centra moći koje mu hijerarhijski prenosi naredbe a ne smatra se robom jer za svoje služenje dobiva novac koji mu omogućuje da živi u iluziji slobode.

Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
20 dana prije
Reply to  otpisani

Slažem se s većinom! A najbitnije da nas vlastite iluzije o stvarnosti ne prječe da živimo ispunjen život i dijelimo ljubav! To je odlična poruka!

iiiistina
Gost
iiiistina
20 dana prije
Reply to  otpisani

. nešto me se voza sa prolazom

Last edited 20 dana prije by iiiistina
Maaja
Gost
Maaja
20 dana prije
Reply to  iiiistina

ajmo probat sad….
evo ste se izjasnili di vidim istomišljenike i željne istine po ovoj temi di i Moreno zbori o priče o extraterrestičkim entitetima……skrenuo bih vam pažnju na objavu za uporedbu poznato kao lice s Marsa i svježe lice s Antarktika di se spominju “šiljate glave” pointiheads… kao autori adrenokroma s kojim su zajebali večinu elite i duboke države ucjenili i za njih se govori da nam ne žele i ne spremaju dobro i da su već odmakli u spajanju DNK za novi entitet-svjedočenja o bazi Dulce nedaleko area 51-na netu ima istup pod dulce ratovi i svjedočenja aktera među prvima Phil Schneider inženjer u gradnji baze za koje ima glasa pošto su razotkriveni da se pakuju pa ako ste vidjeli na nebu konvoje nlo-a bi moglo biti to-odlaze(osobno sam vidio dio od 16 objekata koji su u jednoj točki neba jednostavno nestajali.pisao i pokazao snimak Sott.net i nažalost nisu jedini…..sugeriram uvatiti trag iz Rosvela jer ti isto su još tu i prave svoju računicu razračunavanja di svi vi znate za tragove obračuna iz prošlosti planete di je tlo Indije svjedok kao i mjesto Megido u Izraelu koje se spominje kao mjesto armagedona-obračuna među tim entitetima toga vrimena…nedavno sam vidio i istup komentatora istup-ispis o imenu organizatora zla na Zemlji kako je imenovan Omnipotet Krrrrl (pogledaj na netu fotku hitlera i jednog humanoida što more bit i fotomontaža ali ne i počinjeno zlo) i koji je dao par letjelica za reverzibilni inženjering na kojem je radio i Bob Lazar koji je istupio shvativši da je čovječanstvo u opasnosti od namjera tih podmuklih entiteta koji drže duboku državu u šaci jer su se nadali dobiti neke njihove tehnologije.Nešto je objavio i Semir Osmanagič jer je osobno bio vidit dio kompleksa ispod zr.luke Denver di šokira ogromni mural na kojem su prikazane upravo scene kojima smo izloženi…………ali mislim da niste vi baš početnici u traganju

Joe
Gost
Joe
19 dana prije
Reply to  Maaja

Gluposti ili IQ broj cipela.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
20 dana prije
Reply to  iiiistina

?

iiiistina
Gost
iiiistina
20 dana prije
Reply to  otpisani

opaaaaa nema prolaza

Last edited 20 dana prije by iiiistina
otpisani
Member
Famed Member
otpisani
20 dana prije
Reply to  iiiistina

??

Maaja
Gost
Maaja
20 dana prije
Reply to  otpisani

ah, nema prolaza

Last edited 20 dana prije by Maaja
Maaja
Gost
Maaja
19 dana prije
Reply to  Maaja

bile neke smetnje pa kratko za otpisani….Uno..Moreno…hdsf…iiii ostali zainteresirani..ima tragalaca pa posjetite objavu-ima poklapanja s ostalim zujanjima i solidno je posloženo pa da ne kopiram dužinu. npr ovog fx-files i tekst naslova
…Sukobi i sporazumi na Zemlji s…………

hdsfvwerfvuerwfvower
Gost
hdsfvwerfvuerwfvower
20 dana prije
Reply to  otpisani

Dobro ti ovo: “Taj (neljudski) entitet je u stvari ono što mi zovemo “tajna svjetska vlada” koja preko odabranih ljudi i porodica, drži pod kontrolom cijelu svjetsku populaciju a ovo što nam se događa trenutno, sigurno spada u dio plana kojega imaju u vezi sa ljudima-robovima,
Ne bi rekao da nam spremaju neselektivno istrebljenje, ali je vrlo moguće da žele kontrolu nad svakom ljudskom jedinkom (robom) a najvjerojatnije je u tijeku i kampanja masovne genetske modifikacije ljudskog roda koja će kao nus produkt imati pojavu bolesti i smrti (smanjenje broja ljudi) a oni čije će tijelo pozitivno reagirati na tretman, postati će naprednija i otpornija vrsta koja će biti sposobna biti modificirana za život u drugačijim uvjetima života a kakvih ima na drugim planetima gdje će ta nova vrsta morati raditi (robovati) sve kao i na Zemlji.”

Maaja
Gost
Maaja
19 dana prije

i da ne tražite previše ovo je također na internetu-evo u oriđiđi..(ako treba prevod pitaj)
MJ12 Goals Note:
written on Oct 15, 2000 . 🙂
How do we, the Service-to-Other ……, fit into the MJ12 programs, and where do we clash or meld? We have agreements with MJ12 that are well spelled out so there is no wiggle room, but these almost entirely state what we are not to do, such as touch or influence MJ12 operatives who are to be deemed as utterly independent from our influence. We are also not to reveal the content of our agreements, unless given leave to do so by MJ12. Our travel service agreement, whereby we allow MJ12 operatives to use our space ships and provide a cloak for their activities, is also bound by rules whereby we do not interfere with any activities, which are under the control, solely, of the MJ12 operatives using the service. However, we have our own programs, and at times these mesh well with MJ12’s goals, and we collaborate.

  • Where the hybrid program is our’s alone, we allow MJ12 on occasion to interact with hybrids and if the contactee is willing, with the human donors of genetic material that produced the hybrids. We have found that this meshes with the MJ12 goal of furthering the Awakening, as it is a preview of what humans can expect, and is a reassurance in this regard. Do MJ12 members play with hybrid children, and work side-by-side with hybrid adults? Absolutely, and frequently.
  • The Awakening, whereby the public becomes increasingly aware of the alien presence, and comfortable with this, is most definitely a joint program. This likewise is out of the hands of MJ12, as the Awakening would take place with or without them and they do not influence its course, but in that MJ12 wishes to facilitate the Awakening, we at times alert them to an important occurrence, so they can arrange media support of the announcement. This is something we cannot detail, as MJ12’s involvement in this is very covert, and is to remain that for the benefit of the Awakening process. We can, nor will, say any more about this subject.
  • Developing what calls “solution sets”, clear-cut and simple steps a surviving family can take to maintain health and safety, as well as comfort and a sense of well-being. This has become a dominant theme of Troubled Times, and a predominant mission of the nonprofit arm of Troubled Times. MJ12 has long grieved over their impotence to help humanity though the coming times, and had resigned themselves to alerting the populace to the extent this could be done without inducing widespread and heated panic. The simple solutions put forth by Troubled Times have surprised and delighted them, but there are no crash programs that the government could initiate that would greatly add to the list already known and published. Thus, this is a joint program in the heart, only, at this time.
  • Pollution abatement, in particular nuclear polution or its potential during the coming pole shift, is a very active joint project. We have provided MJ12 with a means of eliminating radiation by chemical means, as surprising as that may sound. The slow breaking down of nuclear poisons by half life can be expedited as this is simply an arrangement in the atoms, which as any student of chemistry knows can be bound or altered by a neighboring atom. This is a joint program we can only lightly discuss, and can say no more than we have at present.. 🙂 . 🙂 . 🙂 . 🙂
Last edited 19 dana prije by Maaja
mislim
Gost
mislim
19 dana prije
Reply to  otpisani

došljaci iz svemira su virusi.

Moreno
Member
Moreno
20 dana prije
Reply to  Uno

Ima tu nešto sa Anunnakijima i nije nepojmljivo kako su zadili na zemaljsko zlato jerbo je zlato najpostojaniji element na zemlji. Valjda in nije još priša uzet cilo zlato šta je na zemlji iskopano i rafinirano, možda će u nekome momentu Anunnakiji priko svojih agenata koji izgledaju ka ljudi zemljanima reć, ne triba van to zlato, proglasite ga neutralnim pa će ga oni pokupit . . . ko misli kako je to nemoguće neka se siti kako je HNB 1994 postala neovisna . . . sve na šuštu kako proizvodnja love nije sigurna u rukama političara i naroda nego to triba radit neovisna institucija . . . i eto, ode HNB, i sad kruže ”teorije zavjere” kako sa HNB i nije baš neovisna nego kako sa HNB upravljaju nepoznati, a spominju se i Rothschildi . . . a puno njih još neviruje kako su zemljani pod uticajem okultnih sila . . . svaka veza zlata sa centralnim bankama je slučajna . . .

Last edited 20 dana prije by Moreno
hdsfvwerfvuerwfvower
Gost
hdsfvwerfvuerwfvower
20 dana prije
Reply to  Moreno

Zlato je odavno predano gospodarima, zemljani još mogu imati lančiće i to al ono pravo u polugama nije u njihovim rukama, mogu se igrati sa papirnim zlatom, odabrani naravno, tata im da da se malo kockaju. Svi koji vode entitete zvane države su suprim skupljači zlata za taj teritorij i predaju ga gazdi, narod dobije samo žuljeve na rukama od lopata.

Moreno
Member
Moreno
20 dana prije

Ima onih koji u pločicama i kovanicama imaju zlata za višegodišnje osnovne troškove života . . . znamo kako je posli krize u Americi 1933 godine američka vlada proglasila svo zlato državnom imovinom i šta je stigla konfiscirala je od Amerikanaca . . . prij 5 godin kad je bila ona kriza u Grčkoj, grčka vlada je sve priko 12000 eur vrijednosti u umjetninama i plemenitim metalima koje Gregosi imaju u svojemu privatnome vlasništvu proglasila državnom imovinom.
Borba na život i smrt nije isključena.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
20 dana prije
Reply to  Moreno

Moreno, svaka ti čast na ovome što si “izvuka”.
Iako mi je draže biti samozatajan, ljudi iz moje okoline, glupostima koje
pričaju, potaknu me ponekad da reagiram i povučem analogiju iz ovoga što pišeš, i sličnih stvari, s ciljevima ove manipulacije.
Ovi često reagiraju tako da me ,”deboto”, proglase budalašem.
Sad se mislim , dok čitam ovaj tvoj post da nas je barem dvojica budalaša…
I odmah mi je malo lakše.

hdsfvwerfvuerwfvower
Gost
hdsfvwerfvuerwfvower
20 dana prije
Reply to  Mrčikola

Komuniciraj samo sa prosvjetljenima, sa programima samo gubiš vrijeme. Ja još ovdje mogu pričati o ovim stvarima ostali su svi slijepi pogotovo koronaši bigoti.

Last edited 20 dana prije by hdsfvwerfvuerwfvower
iiiistina
Gost
iiiistina
20 dana prije
Reply to  Moreno

kopanje zlata-povijesni rudnik J.Afrika i gle spominia si Anunakije i nitko te ne napada zbog toga-znak uvažavanja komentatora eeeee a svakako i mene…….jasno to indicira da znaš puno više i vidi se imaš poštovani status….svaka čast….pa onda lagano …Mars pa mjesec Fobos…pa stradale sonde koje su tamo pokušale prići a i čemu to služi zlato Anunakijima…….dalje .stop nesmindalje…..pa i ovaj navod
…..a puno njih još neviruje kako su zemljani pod uticajem okultnih sila…..e dobar si doooobaaaar i sve bez priloženih argumenata i linkova koje savjetuje Istražuj i nitko te ne napada,ne banira,ne trola,zlostavlja,omalovažava,ismijava…….pa brate Moreno otkrij u čemu je kvaka?

Moreno
Member
Moreno
20 dana prije
Reply to  iiiistina

Neznan šta si tija reć, pa ti nemogu pomoć . . . a ovo o argumentima i linkovima ti je smišno . . . pa da si bar sa razumijevanjem pročita moj komentar onda si moga pročitat jedan od primjera argumenata sveopće prevare koju su mase popušile, a da nebi bilo nesporazuma, u toj masi san bija i ja, a to je kako je HNB 1994 na šuštu ”neovisnosti” kliznila iz ruku hrvatskoga naroda premda se još uvik zove i hrvatska i narodna banka . . . ako ti triba argument ili link za to onda ti lipi moj srkni desetak kubika helija i nebu pod oblake pa će ti sve bit jasno . . .

Last edited 20 dana prije by Moreno
iiiistina
Gost
iiiistina
20 dana prije
Reply to  Moreno

ma hvala ti brate da i ja nazad dobijem razuman komentar i netribam ti ja više od tvoje riči-znam procijeniti ispravnost navoda vrijedna tragaoca i ne prigovaram ti nizašto-sve što pišeš mogu razumit i ne tribaš meni obrazlagat niti davat linkove -ja lipo pitan ak’mi ni jasno….. samo eto ti o EBE-u ka od šale i nitko te ne napada pa sam radoznao što to kod mojih istupa nije dobro…sve sam ti ja to izčitao o čemu govorite i ti i uno i još i više no očito nisam podoban da to iznosim jer na me se okomia pitbul..naravno da znam za HNB i di je ‘rvatsko zlato finilo-pisalo se o tome da je oni malo je teško mu išle riči lipo to predao pa neš bit na položaju ako nisi “njihov”—eto sitimo se malo kokolinde i trilaterale koja se na piramidi spominje u trećem navodu a pisano je i o gomili zlata iz fortknoxa koje je isparilo a oni koji su tražili nazad svoje poluge da su falšane s nekom sličnom legurom i samo premazane zlatom….ma ima toga puno što je skrito ali sve se razotkriva….a štaš…eto skužaj ti lipi moj na upadu i nezamiri štogod……

hdsfvwerfvuerwfvower
Gost
hdsfvwerfvuerwfvower
20 dana prije
Reply to  iiiistina

Moreno kad se ovjde prvi put pojavio počeo je pisati visprene napise koje su svi honorirali plusevima jer su vidjeli da čovjek ima dublji uvid u svijet oko nas. Sječam se da sam napisao kad sam ga prvi put čitao “evo još jedan pametan”, što se i pokazalo.

iiiistina
Gost
iiiistina
20 dana prije

ma brate nije meni stalo da mi bilo tko govori i smatra za pametna već da ide ovako razumna razmjena mišljenja bez omalovažavanja ti si naša’ovo ja ono i usporedimo da se uvati što više istine jer je upitno koliko još imamo vrimena jer ovi zaluđeni ne odustaju od nas da nas totalno pokore iako izlazi na vidjelo ko je to na piramidi svevideće oko i tko je GOSPODAR LUTAKA s kime to šuruje duboka država na štetu svih ostalih na Zemlji I KAMO NESTAJU SILNA oteta DJECA I ODRASLI…….i eto lolita expres više ne vozi-

Uno
Gost
Uno
20 dana prije
Reply to  Moreno

Meni je ta Sičinova priča zanimljiva, a sad, jeli istinita ili blizu istini, ne znam…
Ne pratim bas te tokove novca i zlata, ali sam povremeno znao naletiti na neke članke u kojima se kaze kako je neka drzava imala zlato na cuvanju kod Britanaca ili Amerikanaca i kad su tražili to svoje zlato, ovi vele nema ga…
Možda se još uvijek transportuje, samo mi ne znamo… 🙂

iiiistina
Gost
iiiistina
20 dana prije
Reply to  Uno

Meni je ta Sičinova priča zanimljiva, a sad, jeli istinita ili blizu istini, ne znam…
ma blizu ti je i prati što to zbore ostali i ima nas dosta koji čeprkaju po tome….pa ovako…Sičinova smrt je iz njegovih krugova komentirana…pod sumnjivim okolnostima jer govoria je on i još nešto što se dubokoj državi nije svidjelo a artefakti o boravku Anunakija na Zemlji izlaze na vidjelo pa se pokazuju snimke sa Antarktika koji je zanimljiv prije smrzavanja di ima karta Piri Rajsa za argument a snimke se već nude po netu kako se tope djelovi kopna-valjda ste ih vidjeli već jer tragalaca istine je puno

Uno
Gost
Uno
20 dana prije
Reply to  iiiistina

Znam, u svojim knjigama i predavanjima dotakao se on i drugih misterija za koje zvanična nauka nema baš neka razumna objašnjenja. Kao, recimo, i piramide u Gizi koje su, po njemu, bile kontolni centar za svemirske letove iz kosmodroma u Jeruzalemu, nakon velikog potopa…

iiiistina
Gost
iiiistina
20 dana prije
Reply to  Uno

znaš li za smaragdne table Totha atlantiđanina ak ne ima od Antića prevedeno pa naviri a onda vjerojatno znaš i za značaj mjesta Megido-mjesto ISTINE ak ne mogu ti pokazati neke tekstove i moreš vidjeti ostatke postojanja pa je zanimljivo od kud spomen tog mista…….ajd uzput…dali znaš što je to remolekularizator?

Uno
Gost
Uno
20 dana prije
Reply to  iiiistina

Ako misliš na Ivana Antića i njegovu stranicu, tu ima svašta nabacano, a ja čitam pažljivo samo ono što mi se učini zanimljivim, ne volim ići puno u širinu jer se lako zagubiti u previše informacija…
I ne znam šta je remolekularizator… 🙂

iiiistina
Gost
iiiistina
20 dana prije
Reply to  Uno

eto pošteno da nemere bit poštenije….pa ću ti reći jer i tebe zanima istina o EBE i slučaju to ide u Roswel…no tko se to sve skitao i skita po ovome planetu ostaje svijetu da se obznani-htjeo Kenedy-šuška se za Trumpa jer na direktno pitanje je odgovorio…mogao bi promisliti o tome….. pa ima pojašnjenja tog izričaja a malo je i pokazano u filmu zvjezdana vrata tamo pri kraju filma mislim nekih 15 min do kraja di se ulazi u tu napravu na obnovu stanica i cijeloga tijela i iz krugova koji pišu o prisutnosti entiteta ima sličnih istupa o toj napravi ali se ne spominje naziv entiteta već samo da takav jedan stroj je zakopan ostao na nekom otočju ne sječam se sad naziva….djelomično neispravan ili mu triba kod za pokretanje i spominje se odprilike mjesto povijesna naziva di nisam zabilježio navode i tribalo bi poć ponovo naći ali elita zna za to misto i pokušavali su to odkopat ali su naišli na nekakav neprobojni plašt i na energetsku zaštitu kao u slučaju ulaza u planinu Bucegi-Rumunija di se nakon galame na rumunjskoj TV jave iluminati da šute i ne diraju to misto…a izgubit se nečeš jer što više tražiš to se šira slika izbistrava

Moreno
Member
Moreno
20 dana prije
Reply to  Uno

Ja koliko toliko pratin globalne financije i ima tu dosta čudnoga, ali u osnovi se radi o manipulaciji centralnih banaka sa svim tržištima, kako energije i sirovina, tako vrijedonosnih papira i plemenitih metala. Ja neznan do kad to more ić tako jer je to po meni isto ka znat koji će brojevi bit izvučenu u nedilju na loto.
Jasno je kako svaka država podatke o zlatu skriva, pa Ameri su bacili atomsku bombu na Japan jerbo in Japonci nisu tili reć di su sakrili zlato . . .
E, a to o Sumeriji slabije znan, čita san kako su imali znanja iz matematike i astronomije koja su sve do 19 – 20 stoljeća bila nepoznata, to su provjerene činjenice, međutim ima puno toga šta je i danas nejasno, naročito šta je većina tragova ostavljena pisana u klinastome pismu kojega vrlo malo ljudi na zemlji poznaje i među kojima je i Zecharia Sitchin kojega spominješ.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
20 dana prije
Reply to  Moreno

Moreno, Rothschildi, čim se spominju, sigurno nisu “ti”.

Zadranin
Gost
Zadranin
20 dana prije

Sve ce im to Amerikanci uzeti.

Zadranin
Gost
Zadranin
20 dana prije
Reply to  Zadranin

Alo prika, nađi sebi novo ime.

“Zadranin” je zauzeto.

P***!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik