SAD misle da mogu kontrolirati svjetsku trgovinu

SAD trgovinski rat sa Kinom
12 komentara

Dvojnik Super Mario Žabe Janet Yellen iz Ministarstva financija Sjedinjenih Država nedavno je posjetila Kinu gdje je zaprijetila “posljedicama” ako kineske tvrtke isporučuju dijelove ili opremu ruskoj vojsci.

Tijekom višednevnog nastojanja, Yellen je optužila Kinu za zasićenje globalnih tržišta jeftinom robom, što su same SAD uzrokovale 1970-ih i 1980-ih kada su prebacile američku proizvodnu industriju na Daleki istok.

Yellen je vrlo jasno rekla da neće biti zadovoljna ako Kina ili bilo tko drugi pruži materijalnu potporu Rusiji sada kada je jasno da Zapad gubi rat u Ukrajini.

“Ministrica Yellen naglasila je da tvrtke, uključujući one u NR Kini, ne smiju pružati materijalnu potporu Rusiji u ratu protiv Ukrajine, uključujući potporu ruskoj obrambenoj industrijskoj bazi”, navodi se u priopćenju američkog ministarstva financija nakon sastanka Yellen s kineskim kolegom He Lifengom u Guangzhou.

Svaka tvrtka za koju se utvrdi da na bilo koji način podržava Rusiju “suočit će se s posljedicama ako to učini”, zaprijetila je dalje Yellenina agencija.

Moćna sila Rusije i Kine

Takve prijetnje tehnički su izrečene od početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, koja je započela u veljači 2022. Međutim, stvari sada eskaliraju nakon što je otkriveno da neke kineske tvrtke opskrbljuju Rusiju ratnim materijalima.

Bloombergovo izvješće nedavno je otkrilo da kineske tvrtke isporučuju mikroelektroniku i alatne strojeve Rusiji za proizvodnju spremnika, optike i pogonskih goriva za upotrebu u projektilima.
Ni Moskva ni Peking još nisu komentirali to izvješće. Oni su, međutim, zanijekali američke tvrdnje da je ruska vojska od Kine kupila streljivo i tehnologiju “dvostruke namjene” s vojnom i civilnom primjenom.

Znamo da su ruski predsjednik Vladimir Putin i kineski predsjednik Xi Jinping sklopili partnerstvo “bez ograničenja” u veljači 2022. koje je produbilo njihovu vojnu i diplomatsku suradnju u godinama nakon toga.

Rusija je sada vodeći dobavljač nafte Kini. Ruska svemirska agencija Roscosmos također je upravo najavila partnerstvo s Kinom za izgradnju automatiziranog nuklearnog reaktora na Mjesecu do 2035. godine.

U međuvremenu, SAD se sve više nalazi zaostalim u shemi globalne trgovine, iako Yellen inzistira na tome da SAD namjerava “nastaviti zdrav ekonomski odnos s Kinom”.

Yellen je, međutim, uzrujana što Kina proizvodi i izvozi ono što je, kako kaže, više “no što globalno tržište može podnijeti”.

“U najboljem je interesu Kine da američki i anglosaksonski ‘poredak temeljen na pravilima’ bude poražen”, primijetio je jedan komentator o tome kako će se prijetnje Yellen više nego vjerojatno nasmijati u Pekingu.

“Ono što Yellen radi je prigovaranje Rusiji jer je zeznula plan gospodara novca”, napisao je drugi. “Rusija i Kina ne moraju puno učiniti da čuju pritužbe.”

“Zapadni poredak se brzo raspada. Smanjenje stopa se neće dogoditi. Nema šanse da velike banke guše Amerikance. Besplatan novac koji su uzele velike banke posuđen je za otplatu državnog duga, a američka javnost sada plaća 22,75 posto kamata na kreditne kartice.”

Drugi se našalio da Yellenini jasni pokušaji da “postane muškarac” ne uspijevaju, što pokazuje njezina tranzicija koja se “čini kao najduža ikada”.

“Ovo je klaun koji upravlja najvećim državnim dugom koji je svijet ikada vidio i ne zna što da radi u vezi s tim”, napisao je drugi. “Ona je ta koja je došla na tu glupu ideju o ograničenju cijena nafte. Malo me čudi što joj Kinezi dopuštaju da uopće dođe u Kinu, zbog čega točno? Da joj prijeti ovaj gerijatar? Ma daj me na miru! ”

Kada će SAD shvatiti da više nema kontrolu nad svjetskim poslovima?

Janet YellenkinarusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hik!
1 mjesec prije

Američke žabe ne krekeću već oružjem zvekeću.

Mrčikola
1 mjesec prije

Yellen kaska za stvarnim događanjima…a, brat bratu…jedno petnaestak ljeta.
Rugaju se majstori s nama ali “predstavnike” izuzetnih su pretvorili u cirkuske atrakcije…totalno su ih “klaunizirali”…a čemu to..?…čemu sad..?…vrag će ga znat.😁

Max
1 mjesec prije

Drugi dolaze.

Zvone
1 mjesec prije

Ameri polako gube dominaciju u svjetu pa rade sve da barem uspore taj trend.

abc
1 mjesec prije

Nema više američke fašističke kontrole. Svet je opet slobodan. Države takozvanog trečeg sveta se polako oslobađaju od zapadnjačkog imperializma i počinju sa tehnološkim napredkom, pomoču Kine i Rusije. A i ove evropske istočne budale, koje su ušle u američki čmar, če uskoro doči k pameti.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Ta … Odvojeni od pameti 😁 . Uopće više ne shvaćaju što im se pred očima događa i misle da su još uvijek ” velesila 🤣 ” – tolika – da ih više niti region ne hebe – za svu šljivu 🙄 !

FELIX
1 mjesec prije

NE VERUJEM DA TAKO MISLE ALI SIGURNO TO ZELE I RADE NA TOME, IAKO NEMAJU DOSTA MOGUCNOSTI NA USPEH, KINA JIH JE VEC PREVAZISLA U TRGOVINI.I INDUSTRISKOJ. PROIZVODNJI, JOS UVEK SU SVETSKA SILA KOJOJ SNAGA OPADA I NEZNAMO STA CE NAM JOS PRIPREMITI DA SEBE OD TOGA SPASU, VEROVATNO JOS KOJI RAT U EVROPI A POKUSACE DA UVUKU I KINU U KAKAV RATNI SUKOB, DAJIH MALO OSLABE KAO RUSE..

Voltaire
1 mjesec prije

Sve mi se vise cini, da Runje i Kinezi..prc*ju laganini anglosase bez vazelina 🙂

Red Dog
1 mjesec prije

Kao da zivimo u skecu Nadrealista.
Dobrodosli u svet Alana Forda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI