Trump: Rusija ‘zarađuje bogatstvo’

Trump
33 komentara

Moskva ima koristi od visokih cijena nafte, rekao je bivši američki predsjednik

Rastuće cijene energije povećale su prihode Rusije, dok se SAD suočava s velikim gospodarskim prijetnjama zbog pokušaja prelaska na čistu energiju, ustvrdio je u srijedu bivši predsjednik Donald Trump.

Obraćajući se pristašama u Drake Enterprisesu, nesindikalnom proizvođaču autodijelova u blizini Detroita, Trump je osudio administraciju predsjednika Joea Bidena zbog njene politike o električnim vozilima (EV) i čistoj energiji, označivši ih opasnošću za američku automobilsku industriju. Prijelaz na električna vozila ugasit će radna mjesta u najvećim američkim proizvođačima automobila i na kraju ih učiniti zastarjelima, upozorio je Trump.

“Za radnike u automobilskoj industriji, Bidenov prijelaz na električnu energiju je prijelaz u pakao”, izjavio je bivši predsjednik. “Prijelaz u nezaposlenost.”

Prema Trumpovim riječima, SAD su bile “energetski neovisnije” od Rusije i Kine tijekom njegova mandata kao predsjednika, dok sada “molimo zemlje da nam daju benzin”.

“Izgubit ćemo svoju zemlju”, upozorio je Trump, tvrdeći da je Moskva “napravila bogatstvo” i da nastavlja imati koristi od visokih cijena nafte.

Globalne cijene nafte porasle su za 30% od lipnja nakon dobrovoljnog smanjenja proizvodnje od strane OPEC-a i saveznika predvođenih Rusijom. U četvrtak su cijene dosegle najvišu razinu u više od godinu dana, s referentnom Brentom koja je porasla iznad 97 dolara po barelu. US West Texas Intermediate futures dotaknuo je 95 dolara po barelu, bilježeći najvišu cijenu od kolovoza 2022.

Stručnjaci predviđaju da će cijene ostati visoke do kraja godine.

Donald TrumpNaftarusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 mjeseci prije

Pa i zarađuje.

tihobl
4 mjeseci prije

U četvrtak su cijene dosegle najvišu razinu …

… kad je objavljeno da je Bajden sprzio rezerve koje je Tramp prikupio.

Jomla
4 mjeseci prije

A što bi ti žuti htio, da ništa ne zarađuje?
Oj pameti, pameti… 😛 😛

Srećko
4 mjeseci prije

Ima u tome istine i još netko kaže da sankcije djeluju ! Djeluju na one koji su ih donijeli što sad plaćaju skupe energente , a inflacija ide u nebo . Ima pravo za automobilsku industriju . Najgore je što govore da će te istrošene automobilske baterije još više zagađivači prirodu od naftnih derivata .

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

I tako kroz veću cijenu nafte na svjetskom tržištu plaćamo Ruse u ratu u Ukrajini, a kroz višestruko veće namete (PDV, trošarine, cestarine na benzin) plaćamo Ukrajince za rat u Ukrajini.
Stvarno logično.

Darko 7
4 mjeseci prije

Rusija je pod sankcijama i još zarađuje bogatstvo. Nešto ovdje ne štima, po svim predviđanjima “velikih stručnjaka” Rusija je trebala do sada bankrotirati. Ti isti stručnjaci su nam prodali i priču o čistoj energiji i automobilima na struju, a uopće se priča koliko se onečisti priroda da bi se proizveo automobil na struju.

Alex Keller
4 mjeseci prije

A koja bi to bila poželjna alternativa? Da Ameri zarađuju na račun Rusije? Imali su to! Pa su Rusiju i Ukrajinu uvukli u rat prljavim igrama. Sad im se gaće tresu pred Kinom. Skupo je biti arogantan!!!

hiber
4 mjeseci prije

Pa Rusija bas i ne zarađuje, zarađuje Saudijska Arabija i sve vise Iran. Rusija sve vise daje prekupcima i nakupcima, a o troskovima plinskih gubitaka da ne govorima. Uz to troskovi rata rastu na barem 10% BDPa.

Darko
4 mjeseci prije

Što seru Amerikanci i ne pitaju se koliko oni imaju koristi od prodaje oružja i ukapljenog plina pizda im materina usrana?

witchie
4 mjeseci prije

Istina, Rusija fino zarađuje, ali ima i ogromne troškove zadnjih godinu i pola. Unatoć povećanoj zaradi jedva pokriva te troškove tako da uspijeva održati standard i da se ni ne osjeti da je u teškom ratu protiv zapada.

boro
4 mjeseci prije

a i Tramp bi trebao odlučiti hoće li piškiti ili kakiti…očito nije ni bitno.bitno je da su isti na vlasti a posle patnja godinama…zaluđuju narod

boro
4 mjeseci prije

po logici amerikanaca samo bi oni trebali da zarađuju i pričaju o demokraciji i čovjekoljubstvu…ča pobili su preko trideset miliona ljudi od 1945 godine…Hitler je mala beba

boro
4 mjeseci prije

ne budite blesavi…ne postoji nikakav bil gejc ni ilon mask…niti jedan američki milijarder…sve su to pijuni američkih institucija

boro
4 mjeseci prije

ali ako želite jesti skakavce vi i vaša djeca pratite bajdena i trampa

boro
4 mjeseci prije

što se mene tiče nuklearni rat može da počne….gore moja djeca gore i njihova a za pacove pod zemljom i u bunkerima….sretno im bilo 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI