10 strateških bombardera američkog ratnog zrakoplovstva uvježbano za upotrebu nuklearnog oružja protiv Rusije ovog mjeseca

Strateski bombarderi
32 komentara

U utorak je ruski ministar obrane Sergej Šojgu putem video konferencije razgovarao sa svojim kineskim kolegom Wei Fengheom.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu rekao je da je deset američkih strateških bombardera ovog mjeseca osposobljeno za korištenje nuklearnog oružja protiv Rusije.

Razrađujući svoju primjedbu, Šojgu je rekao da je “ovog mjeseca, tijekom vježbe američkih strateških snaga Global Thunder, deset strateških bombardera uvježbalo mogućnost upotrebe nuklearnog oružja protiv Rusije gotovo istovremeno iz zapadnog i istočnog smjera.”

Ministar je također istaknuo da je Rusija zabilježila značajan porast aktivnosti američkih bombardera u blizini istočnih granica zemlje, s oko 30 naleta otkrivenih ovog mjeseca. U 2019. godini bila su samo tri takva leta, podvukao je Šojgu.

Nakon razgovora s kineskim kolegom Wei Fengheom, ruski ministar je rekao da “takve akcije američkog strateškog bombardera predstavljaju prijetnju ne samo Rusiji, nego i Kini”.

Šojgu je rekao da se vojna suradnja između dviju zemalja jača, a ruske i kineske trupe “u interakciji na kopnu, moru i zraku”.

Ruski ministar je rekao da su bilateralni odnosi između Moskve i Pekinga “povjerljivi i prijateljski”, dok je Fenghe komentirao da se Rusija uspješno suprotstavlja američkim vojnim prijetnjama, te da se dvije zemlje zajednički protive američkoj taktici obuzdavanja.

“Također podržavam vašu viziju vojne prijetnje našim zemljama koja dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država”, rekao je Fenghe tijekom video konferencije sa Shoiguom.

Nakon pregovora, i ruski i kineski ministri dogovorili su se o intenziviranju zajedničkih strateških vježbi i patrola.

“Uvjeren sam da će današnji sastanak poslužiti razvoju odnosa sveobuhvatnog partnerstva i strateške interakcije između Rusije i Kine”, rekao je Šojgu.

Moskva je ranije izrazila zabrinutost zbog toga kako SAD i druge zapadne zemlje potenciraju tvrdnje o navodnoj “invaziji” Rusije na Ukrajinu, s tim izgovorom koji je Zapad koristio da pojača ukrajinsku vojsku.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je optužbe o “invaziji” kao “apsurdne” i izrazio zabrinutost da će zapadna vojna pomoć dovesti do “daljnje eskalacije” napetosti.

Kina je, pak, nedavno odbacila tvrdnje o svom navodnom “hiperzvučnom testiranju projektila” iznad Južnog kineskog mora, zbog čega su se dužnosnici Pentagona navodno “zbunili” kako je Peking uspio razviti takvu tehnologiju.

Peking je također nedavno ponovio zabrinutost zbog suradnje između Sjedinjenih Država, Australije i Ujedinjenog Kraljevstva u okviru sporazuma AUKUS u području nuklearnih podmornica, rekavši da “ove akcije pogoršavaju napetosti u regiji, potiču utrku u naoružanju, prijete regionalnom miru i stabilnost i potkopavaju međunarodne napore u području neširenja nuklearnog oružja.”

rusijaSADSergej ShoiguStrateški bombarderzrakoplovstvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Ruska i kineska vojska već duži niz godina imaju vrlo blisku saradnju – jer im je neprijatelj zajednički, naravno ali to nisu previše pokazivali kako kod zapadnog stanovništva ne bi stvarali osećaj pretnje.

Ovo “prikrivanje” postaje sve manje bitno pa ćemo u narednim mesecima ako ne i nedeljama svedočiti sasvim suprotnom trendu. Sada postaje korisno da Amerikanac i Evropljanin shvati šta može da ga snađe.

sedban
2 godine prije

Koga interesiraju ove teme?
Ova lazna epidemija sluzei da distraktira ljude.

Sparkling
2 godine prije

Već toliko puta ponovljena greška “izuzetnih”. Od tamo 2000 God na ovamo počeli su Rusiji uvoditi sankcije, misleći da će tako ekonomski slomiti Rusiju u slijedećih 15-20 god. Udaljavali su svaku pomisao da bi mogli i na neki drugi način (ulaganjem direktno svojeg kapitala) tj. kontroliranog industrijskog razvoja usporiti i podići ovisnost Rusije o zapadnoj tehnologiji. “izuzetni” i njihovi think-tankovi su krenuli baš obrnuto misleći da će i drugi put upalit utrka u naoružanju kad su ekonomski na taj način oslabili SSSR. Upravo se dogodilo suprotno. I današnja Rusija nije više Sov,Savez, nego moderna država s primjesama kapitalizma i tržišnog natjacanja. Drugu veliku grešku su napravili što su bacili Kinu u naručje Rusiji. Jer iako je Kina većinom vojnu tehniku nabavljala od Rusa, nisu oni nikad imali neke jako,jako dobre odnose. Ali sada kad vide da im prijeti opasnost od samo jednog licemjernog protivnika, savez je neminovan pa čak i… Čitaj više »

Davidschwartz
2 godine prije

I tako, mic po mic, i eto nas u potpunom kaosu. Režiranom.

preseren3
2 godine prije

Miri me samo to, što Kina i Rusija sarađuju. Razumiju se. Jer znaju, ako jedna poklekne, druga je na udaru.
Nisu zločinci samo u SAD. U EU jih ima više, nekadašnji tvorci SAD, kolonijalisti.
A oslabili su…
U ovom svijetu neče biti mira, dok jih ne pobijede nekadašnji robovi, udruženi sa Rusijom.
Da, Kina je robovala, Rusija nije.
Ali Kina ima istoriju, koja je duža…. Otkad Rusija nije ni postojala.

Greven
2 godine prije

Price za malu djecu. Za kauboje je cak i malena Bjelorusija pretvrd orah.

tihobl
2 godine prije

Ponovo je u igri plan kojeg je gurala Hilari u svoje vrijeme. Nekoliko puta su odustajalo od njega. Plan je da napadnu Rusiju sa 2000 tomahavka istovremeno . Racunaju da ruska PVO ne moze to zaustaviti. Nakon unistenja telekomunikacija i komandne isfrastrukture Rusija bi se trebala raspasti i utonuti u gradjanski rat, pa nece biti sposobna za uzvratni odgovor.
Ali uvijek na simulacijama bi se pokazalo da bi ispusili ako bi tako nesto pokusali. Zato su taj plan odbacivali, ali jastrebovi bi ga ponovo vracali.

Max
2 godine prije

I što če sad učiniti

putnik
2 godine prije

Ima li netko tko dobro zna ruski za provjeriti ovu vijest?
Navodno Rusi planiraju uvesti kazne do 5 god zatvora za one koji sire anti-vax propagandu.

https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/drustvena-mreza/rusija-se-obracunava-s-antivakserskim-dezinformacijama-pretrazuju-drustvene-mreze-kako-bi-pronasli-one-koji-namjerno-sire-neistinite-informacije-o-opasnostima-cijepljenja-1145749

I sad… vjerovati da su Rusi i SAD protivnici? Hm hm…

nepoželjni
2 godine prije

Ma, mislim da nikakvog rata neće biti jer da su htjeli uništiti planet ne bi se “mučili” sa “cjepljenjem”, pa vjerujem da ovaj šou ima velike veze sa plandemijom, jednostavno kako svjetsko roblje mora ostati trajno zaokupljene nekim strahom.
Uostalom, baš u vezi sa plandemijom sve “neprijateljske” strane su pokazale da su na istom pravcu, pa sam siguran da je i ovo samo velika predstava za smantano roblje….

2 godine prije zadnji put uredio dzabaludin
Lucija, prva
2 godine prije

Ima ljudi, …znam da je čudno…koji su u životu pročitali i nešto drugo osim dva teksta na internetu.

Gdje im je objašnjeno kako Židovi žele zavladati svijetom kojim već vladaju.
😊😊 😄

Scorpiorex
2 godine prije

Spremljeno je ogromno sranje za Ukrajinu, samo se pozicioniraju pred pocetak,prva polovina 2022 nova podjela svijeta Yalta ali ne na Yakti,bkizu. Nadam se samo da cemo ostati daleko od diktatura kine i rusije.jeli niko ne vidi da milijardu i oo kineza traze novi Lebensraum, pojesce nas

tadija
2 godine prije

Moramo stati na stranu Rusije ili smo izgubili dostojanstvo kao ljudi.
Globalizam je zlo….
Jadni američki narod služi ovim zlotvorima.

Jomla
2 godine prije

Ah, semantika… :
10 strateških bombardera američkog ratnog zrakoplovstva uvježbano za upotrebu nuklearnog oružja protiv Rusije ovog mjeseca
ili
10 strateških bombardera američkog ratnog zrakoplovstva ovog mjeseca uvježbano za upotrebu nuklearnog oružja protiv Rusije

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI