Vjetrovi duvaju protiv Zapada

Josep Borell
16 komentara

Pravila EU-a stoje na putu brzom djelovanju, rekao je šef sigurnosne i vanjske politike bloka Josep Borrell pred publikom na Konferenciji o sigurnosti u Münchenu u nedjelju.

Članice trebaju “djelovati zajedno, brže i bolje” jer su “u ratnom stanju”, rekao je komesar. On vjeruje da to ne shvataju svi to na srednjem i visokom političkom nivou u bloku, kao ni opća javnost. “Da bismo ih natjerali da rade zajedno, postoje postupci koje treba slijediti, jednoglasnost koju treba postići, a sve to oduzima vrijeme”, rekao je Borrell.”Ne možemo čekati da ‘vidimo što će se dešavati na europskim izborima; To je za drugu dimenziju politike.”

U roku od tri mjeseca stvari će biti odlučene na bojnom polju.

Iako je Borrell glasni zagovornik pomoći Ukrajini u borbi protiv Rusije sa svim što članice EU-a mogu ponuditi, njegove primjedbe nisu bile posebno povezane s sukobom između Moskve i Kijeva. Odgovarao je na pitanje ima li EU “sposobnosti, sredstva i političku volju da bude uvjerljiva”.

Službenik je raspravljao o glavnim izazovima s kojima se EU suočava, uključujući Ukrajinu, sukob u Gazi i odnos s Globalnim Jugom.

“Jasno je da vjetrovi duvaju protiv Zapada, puše protiv nas. I moramo pobijediti bitku narativa”, rekao je.

Borrell je upozorio da se globalna situacija može pretvoriti u scenarij “ostatak protiv Zapada” zbog grešaka koje su SAD i njihovi saveznici napravili na Bliskom Istoku i u Ukrajini.

Dok je MSC bila u tijeku u Njemačkoj, trupe Kijeva su se povlačile iz strateškog ruskog grada Avdeevke. Smještena manje od 10 km od periferije Donjecka u Donječkoj Narodnoj Republici Rusije, bila je okupirana od strane ukrajinskih vojnika. Kasnije snažno utvrđen, grad je korišten kao polazište za napade na Donjeck, od kojih su mnogi bili usmjereni na civile.

Borelleurusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bruno
2 mjeseci prije

AH, da. NATO, Plenki, Borrell, Ursula i ostatak bagre nikada hrvatskim građanima nisu rekli ko je ispalio raketu na Zagreb i zašto je NATO nije presreo. Napadnuta je jedna članica NATO-a , Rvacka, zašto nisu primjenili članak 5?????

Ico
2 mjeseci prije

Josep Borrell je umno debelo potkapacitiran za funkciju koju obnaša. Josep Borrell je, prema mojim izvorima informiranja, na platnoj listi Georga Sorosa!

Josip
2 mjeseci prije

Koje to kretencine vode EU? Ako EU narodi ne mogu pocistiti te odmetnute ludake poput Ursule ili Borelija pa i cijele EK, tada treba koristiti druge brze i efikane olovne metode jer ce zapaliti cijelu EU. Umjesto da vode brigu o EU interesima, ti amateri rata vode brigo o svemu izvan samo ne o EU. Europa se digla na ruskim resursima a sada se raspada po savovima jer su se ti ludaci upustili u nesto za sto im nitko nije dao mandat. Sram me je kada vidim kako bacaju nasa sredstava u fasisticku Ukrajinu a da ne govorimo o Izraelu. Sram me Plenkovica koji je kao i Pavelic stao na stranu fasista plesuci u kolu Ursule i Borelija..

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Djedica od 75 godina kojega politika hrani zadnjih 40.

Zanimljivo da je svoju prvu ženu – francusku sociologinju – upoznao u izraelskom kibucu.

Još prije 20 godina bio je predsjednik EU parlamenta.

Odmah nakon održanih zadnjih izbora za EU parlament 2019. godine proglašen za Visokog predstavnika EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, što je i danas.

Poznat i po tome što je u studenome 2018. godine u Španjolskoj morao platiti kaznu od 30.000 eura jer je imao insajderske informacije trgujući dionicama poduzeća Abengoa gdje je bio član Nadzornog odbora.

Treba birati druge ljude u EU parlament na izborima za nepuna 4 mjeseca da ga se smijeni sa pozicije gdje radi ogromnu štetu, skupa sa UvdL i kompanjonima.

25.ura
2 mjeseci prije

Eto novoga EU termina “opća javnost” nešto kao laici, stoka sitnog zuba,profana masa,korisnici i t.d.
one koje se ne pita jer oni nisu da misle, ne shvaćaju zato “Da bismo ih natjerali .. , postoje postupci koje treba slijediti, jednoglasnost koju treba postići.. ”Ne možemo čekati da ‘vidimo što će se dešavati na europskim izborima;??? To je za drugu dimenziju politike.” !!! tako govore partijski sekretari (komunizma), generalni vikari, vojni diktatori i sva mondijalistička bagra,a narod ima jedno ljepo ime za sve te službenike ideološkog terora PIZDOŠVIK.

tuf
2 mjeseci prije

Sve ne znam kad je Borelj prosto maliciozan/zloban a kad mu zbog skromnih mentalnih kapaciteta dođu činjenice sa velikom latencijom do mozga. Pazi, njemu sad svanjiva misao “ostatak protiv Zapada”. Spavao je na satu kad je Putin govorio o Zlatnoj milijardi, o BRICS-u, o Globalnom Jugu? Vidim da se poput Baerbock (koja je samo prije godinu i pol dana popila jezikovu juhu zbog izjave) referencira na ratno stanje EU članica. Ma da? Tko je proglasio to stanje? Tko je proglasio rat protiv Rusije? Pa čak ni Ukrajina nije proglasila rat protiv Rusije. U zdravoj demokraciji ovako opasna izjava rezultirala bi izravnom smjenom ili ostavkom Borelja. A u tehnokratskoj diktaturi kakva je EU nikome ne pada las s glave, zaštićeniji svi redom od ličkih medvjeda. Još se fašistkinja von der Lajnova ide ponovo kandidirati. Nije joj dosta. Valjda hoće nakon Pfizera obaviti još jednu aferu i ovaj put omastiti brk s… Čitaj više »

tihobl
2 mjeseci prije

ЕУ улази у рат против Хута у Црвеном мору .

tihobl
2 mjeseci prije

Јеменски Хути потопили британски трговачки брод Rubymar у Црвеном мору.

tihobl
2 mjeseci prije

Хути су известили да су оборили амерички дрон МК-9 Реапер у близини Ходејде.

Gad
2 mjeseci prije

Propuh u glavi.

Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Te vjetrove sami prdite , povodeć se za najprljavijim 🤷!!! TIŠINA SAD !!! Crtali ste vraga – i i nacrtali a istina .. vrag daje jednom šakom no uzima sa dvije ⚠️

Max
2 mjeseci prije

Migranti jedu grah.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI