Amazon nabavlja aplikaciju za sigurnu razmjenu poruka Wickr koju koristi Pentagon

Wickr
9 komentara

Amazon je nedavno nabavio program za slanje kodiranih poruka Wickr za neotkriveni iznos. Aplikaciju, koja se oglašava kao jedna od najsigurnijih na tržištu, koristilo je više američkih vladinih agencija.

Dvije su tvrtke najavile posao u petak, a niti jedna nije objavila nikakve brojke.

„Drago nam je podijeliti informaciju da je Wickr kupio Amazon i da je sada dio tima Amazon Web Services (AWS). Ponosni smo što smo stvorili pouzdana, sigurna komunikacijska rješenja za razmjenu poruka, video konferencije, dijeljenje datoteka i još mnogo toga“, rekao je Wickr u izjavi objavljenoj na svojoj web stranici.

Osnovana još 2012. godine, tvrtka je najpoznatija po svojoj besplatnoj aplikaciji koja omogućava korisnicima slanje kodiranih poruka, kao i za navodno sigurne video i audio pozive. Aplikacija se također može pohvaliti značajkom automatskog snimanja, s tim da se poruke brišu s korisničkih uređaja nakon određenog razdoblja. Tvrtka tvrdi da je mehanizam toliko siguran da se spomenute poruke “nikad ne mogu oporaviti”.

Osim održavanja besplatne aplikacije, Wickr je također ponudio plaćene planove za organizacije, vladine agencije, a posebno za milicije. Među svoje “kupce i partnere” tvrtka navodi američko Ministarstvo obrane i Spiritof America, neprofitnu američku vojnu vezu.

Amazon je rekao da kupnja neće učiniti nikakvu razliku za korisnike Wickra, s tim da je aplikacija odmah dostupna putem AWS-a.

“AWS nudi Wickr usluge koje djeluju odmah, a kupci, kanal i poslovni partneri Wickra mogu i dalje koristiti usluge Wickr kao što čine i danas”, rekao je Amazon.

Kupnja će, međutim, vjerojatno biti značajna za sam Amazon, jer je tehnološki div sada ušao u igru aplikacije za sigurno razmjenjivanje poruka. Štoviše, kupnja će tvrtki vjerojatno pomoći da postane još ugodnija s Washingtonom, s obzirom na to da američke vladine agencije već koriste njegovu svježe nabavljenu aplikaciju.

Nabava bi također mogla pomoći Amazonu da nadoknadi gubitak dugo odgođenog ugovora o računanju u oblaku Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI) s Pentagonom u iznosu od 10 milijardi dolara. Iako su mnogi stručnjaci za ugovor smatrali gotovom transakcijom za Amazon, osporili su ga drugi tehnološki divovi, a na kraju Microsoft. Od tada, Amazon vodi pravnu borbu, pokušavajući dokazati da je Washington utjecao na dogovor.

AmazonWickr
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stara kuka
2 godine prije

“Aplikaciju, koja se oglašava kao jedna od najsigurnijih na tržištu, koristilo je više američkih vladinih agencija.”
Što se mene tiče ovim je dovoljno rečeno o toj aplikaciji i o tome koliko se u nju može imati povjerenja.

Max
2 godine prije

To pokazuje koliko vrijedi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI