Ambasador Sjeverne Koreje uručio dokument o priznanju izaslaniku DNR u Rusiji

Sjeverna Koreja priznala DNR
3 komentara

Ambasador Sjeverne Koreje u Rusiji Sin Hong-chol predstavio je dokument o priznanju Donjecke Narodne Republike (DNR) od strane Pjongjanga ambasadorici DNR u Moskvi Olgi Makejevi.

“Ambasador Sjeverne Koreje Sin Hong-chol predstavio je dokument o odluci Demokratske Narodne Republike Koreje da prizna nezavisnost Narodne Republike Donjeck ambasadorki DNR Olgi Makejevi”, navodi se u saopštenju ambasade DNR u Telegramu u srijedu.

Ambasadori su se dogovorili o daljim koracima za uspostavljanje diplomatskih odnosa. Makejeva je izrazila uvjerenje da će “saradnja između zemalja, koja sada ima zvanični status, biti plodonosna i obostrano korisna”.

Ministarka inostranih poslova DNR Natalija Nikonorova rekla je 12. jula da su u toku razgovori sa Severnom Korejom o priznanju DNR. U srijedu je lider Donjecka Denis Pušilin objavio da je Sjeverna Koreja priznala DPR.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je 21. februara najavio priznanje Donjecke i Luganske Narodne Republike. Sa njihovim čelnicima potpisani su ugovori o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći. Rusija je uspostavila diplomatske odnose sa DNR i LNR 22. februara 2022.

Južna Osetija je priznala DNR i LNR kao nezavisne države 2014. godine, uspostavivši diplomatske odnose sa Donjeckom u maju 2017. i sa Luganskom u maju 2019. Abhaski predsednik Aslan Bžanija potpisao je ukaze o priznavanju nezavisnosti dve republike 25. februara i početkom 2022. marta, Abhazija je uspostavila diplomatske veze sa njima. Sirija je 29. juna odlučila da prizna obe republike Donbasa. Kao odgovor, Ukrajina je najavila prekid diplomatskih odnosa sa Damaskom.

Priznavanje nezavisnostirusijaSjeverna Korejaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
C.F.
1 godina prije

Uskoro specijalna operacija u J.Koreji

burt
1 godina prije

Sirija i Sjeverna Koreja priznale separatiste, još se čeka Iran i Kuba, sigurno će im se osvetiti jer više nema showmana i komedijaša Trumpa i glupana Moona, samo je bilo potrebno dovesti na vlast u Južnoj Koreji pandame Poroshenka i Yarosha pa kad su izazvali sukob dva bratska naroda mogli bi i istog naroda

Ahilova teta
1 godina prije

cekamo priznanje Vatikana

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI