Američka vojska raspoređuje tenkove po Poljskoj

Abrams inzenjerija tenk vojska
42 komentara

Američka vojska je započela sa raspoređivanjem tenkova tipa Abrams i borbenih vozila Bradli u Poljskoj, u okviru završne faze obuke povezane sa vježbom DEFENDER-Europe.

Na teritoriju Poljske je raspoređena oprema, koja uključuje približno 55 Abrams tenkova i borbenih vozila Bredli, koja se prethodno nalazila na području  Nemačke i Belgije. Oprema će se kretati komercijalnom i vojnom transportom do druge oblasti za obuku u Dravsko Pomorskie u Poljskoj, gdje će učestvovati u drugoj fazi modifikovane vježbe.

Kao dio obuke, na Abrams tenkove će biti montirani aktivni sistem odbrane Trophi. Obuka sistema Trophi pruža logističkim timovima američke vojske priliku da procijene i testiraju dinamiku ovog sistema u terenskim uslovima.

U vježbi je predviđeno da učestvuje oko 550  američkih vojnika iz Teksasa.

Tokom vježbe biće ispoštovane sve mjere radi ublažavanja i prevencije virusa COVID-19 i osiguranja zdravlja i zaštite i lokalnog stanovništva kao i oružanih snaga koje učestvuju u radu .

DEFENDER-Europe 20 osmišljen je kao vježba razmještanja radi izgradnje strateške spremnosti u korist američke Nacionalne strategije odbrane i ciljeva odvraćanja NATO pakta. Kao odgovor na COVID-19, vježba DEFENDER-Europe 20 je modifikovana po svojoj  veličini i obimu. Prva faza  je predstavljala povezanu vježba Saveznički duh, koja se odvijala na Području za obuku Dravsko Pomorskie u Poljskoj, od 5. do 19. juna, sa oko 6.000 američkih i poljskih vojnika.

Defender Europe 2020NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emi
3 godine prije

Zna li netko što je bilo a one tri Armate što su ih Rusi doveli u Siriju da ih isprobaju u realnim uvjetima, pa su sve tri bile oštećene a jedna uništena?

Rijeka-9
3 godine prije

Poljska se ovako ponasala i naspram Sovjetskog Saveza uoci drugog svj. rata.
Ne samo ona nego i Engleska, Njemacka, Francuska.
Cak i Kraljevina Jugoslavija.
To se moze pripisati onom otrovu sto su ga unili s zapada Lenjin i Trocki.
Ali zasto danas kad je Rusija dala nezavisnost 13 republika, kad je postala kapitalisticka?
Znaci da je problem u njima, u Poljskoj, Americi, Njemackoj, Engleskoj…zelu se napljackati Rusije.

Spartak
3 godine prije

“U vježbi je predviđeno da učestvuje oko 550 američkih vojnika iz Teksasa”. Tako je! Rusi već odavno planiraju napasti i anektirati Teksas. Da im posluži kao baza za napad na Granadu. Jer kad su je mogli pobijediti Usanci, nadaju se da će moći i oni.
Zapadnoimperijalističkom anglocionističkom bankserskom licemjerju nema kraja. Kao ni poljskoj gluposti.

alex
3 godine prije

A Poljaci spremaju lovu za sve to platit.😅

vbk
3 godine prije

Izrael i neki drugi tzv. prijatelji Sirije, ustvari prijatelji terorista ili pokret za rasturanje Sirije su provali u UN produziti mandat za dostavljanje vojne pomoci teroristima u Idlibu iz Turske, Kina i Rusija su stavili veto.
To znaci prijatelji za rasturanje Sirije iz Tel Aviva ce i dalje donositi teroristima pomoc ali bit ce ovaj put ilegalno.

Zadranin
3 godine prije

Idu amerokenjci testirati nove pelene. Zadnje su im znale promočiti. 😂

P***!

vinko
3 godine prije

Poljaci dovlace Amerikance pod maskom da je to protiv Rusije, je djelomicno
ali jos vise to je protiv EU, Njemacke i Francuske.

protiv NATO
3 godine prije

Zbog toga treba Alijansa za Balkan

ewofnveruviewuvrnifriuwaevuawafr
3 godine prije

Prave i u Rumuniji staru-novu zračnu luku za prijem bilo kojih vojnih zrakoplova plusa radarski centar da pokrije Rusiju iz tog kuta. Eno na Krimu ukrosi predvođeni varanima napali elektromagentim oružjem sisteme protuzračne odbrane Krima. Jednom sam ovdje napisao Ivi da će se šteta od toga što Nosferatu nije zauzeo sve do Kijeva i Pridnjestovlja pokazati kao odlučujuća u ratu zbog manje dubine teritorija. Dodao sam tada i ono što je Flekavi dozvolio da Kalinjingrad nema kopnenu vezu sa Rusijom isto će biti uzrok gubitka budučeg rata.

onaj najgl..... veći Dalton
3 godine prije

Nakon što je Crvena armija dok je pičila za Berlin, pregazila Koenigsberg, Kantovo rodno mjesto, njemačku baltičku metropolu, Sovjetski Savez je na ruševinama podigao Kalinjingrad. Provincijska selendra, čija je važnost u ruskoj kontroli tog krajolika Europe. I izazivanju podočnjaka od nesanice vojnim analitičarima i planerima NATO pakta. P.S Svojedobno se ukazala potreba za obnovom država koje su u Europi postojale prije Napoleonovih ratova. Normalno i povratak na vlast prognanih kraljevskih dinastija. Pa je došlo do Bečkog kongresa 1815. Poznat je po komentaru jednog princa da ”Kongres ne radi, on pleše”. Domaćin Franjo I, car Austrije, stalno je priređivao zabave i balove za 2 cara, 5 kraljeva, 209 knezova…. Svu tu plemićku klatež je opsluživalo oko 20.000 sluga i službenika. A angažirali su i sve raspoložive onodobne europske starlete. Pardon, dame elastičnog morala, spremnih ugoditi zahtjevnoj klijenteli plave krvi. U tih nekoliko mjeseci, ruski car Aleksandar je pragmatično pokušao riješiti pitanje… Čitaj više »

Ive
3 godine prije

Nista na Logicno o Erdoganu turcu, koji Aja Sofiju ponovno pretvara u Dzamiju, usprokos protivljenju UNESCO-a i svih ostalih civiliziranih kulturnih institucija. Mozda je doslo vrijeme da se Turska izopci iz zajednice civiliziranih naroda te da joj se nametnu sankcije na uvoz i izvoz svega zivoga, te da nijedna drzava vise ne priznaje pasose turaca, a sve etnicke turce u drugim drzvama pohapsiti i staviti na hladjenje u kazamatima.

Max
3 godine prije

Opet vvježbaju blizu Ruske granice ,, Nego imaju li zaštitne maske?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI