Američki Dom odobrio 1,9 bilijuna dolara pomoći za COVID-19

Novcana pomoc za Covid-19
18 komentara

Zakonom se savezni bonus na naknade za nezaposlene proširuje do kolovoza, povećavajući iznos na 400 američkih dolara tjedno. Također pruža veću pomoć malim poduzećima i izdvaja 75 milijardi dolara za cijepljenje i liječenje protiv COVIDA-19.

Američki Dom odobrio je paket pomoći COVID-19 predsjednika Joea Bidena od 1,9 bilijuna dolara, koji bi Senat sada trebao odobriti.

Rano u subotu, Dom je glasovao 219 prema 212 za odobravanje zakona, pri čemu su svi Republikanci glasovali protiv te mjere.

“Večeras Kongres poduzima akcije za suzbijanje virusa. Novac stavljamo u džepove djelatnika i radnika. Kao što je rekao predsjednik Biden, pomoć je na putu”, izjavila je predsjednica Nancy Pelosi, nazvavši zakon “preobražavajućim.”

Čelnik manjine Kevin McCarthy nazvao je ovaj zakon “liberalnim snom”, rekavši da su Demokrati “zaglavili u gluhom dobu noći.”

“Ne zovite to zakonom za spašavanje. Ne nazivajte ga zakonom za pomoć. Za američki narod to je gubitak”, ustvrdio je McCarthy.

Primjedbe dolaze usred izvještaja da čelnik većine u Senatu Chuck Schumer održava privatne sastanke s demokratskim zakonodavcima, kako bi spriječio bilo kakve posljednje događaje, koji bi mogli ugroziti donošenje paketa pomoći Jona Bidena od 1,9 bilijuna dolara za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Iako privatno izražava povjerenje da zakon može nesmetano proći u Senatu, Schumer se nada da će izbjeći bilo kakve promjene u posljednjem trenutku.

Ranije je predsjednik Joe Biden jasno stavio do znanja kako bi želio da se plan pomoći za COVID-19 donese uz dvostranačku potporu, ali dodao je da će prijedlog zakona ploviti bez republikanske podrške ako bude potrebno. GOP “jednostavno nije voljan ići toliko daleko koliko mislim da moramo ići”, istaknuo je POTUS.

22. veljače, Odbor za proračun Doma odobrio je novčanu pomoć u iznosu od 1,92 bilijuna dolara za provođenje plana za pomoć protiv koronavirusa predsjednika glasovanjem 19-16.

Među nekim od odredbi zakona nalaze se izravna plaćanja kućanstvima, slično prethodnim krugovima od 1.200 do 600 dolara, sada povećanih na 1.400 dolara.

Paket također predviđa financiranje nacionalne strategije COVID-19, povećanje poreznih olakšica za djecu i produženje hitnih naknada za nezaposlenost, koje bi trebale biti primijenjene u ožujku.

COVID-19Freedom HousePOTUS
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
3 godine prije

Ili u prevodu , bankrotirana drzava izdaje svježe odštampane bonove za preživljavanje …

Adria
3 godine prije

SAMO LUD ČOVJEK danas može štedjeti u papirnim novčanicama dolarima, eurima i sl.
Taj novac je osuđen na propast, biti će OBEZVRIJEĐEN KROZ INFLACIJU !

Adria
3 godine prije

Ha, ha….ali za istu svotu dolara danas možeš kupiti DUPLO MANJE ZLATA nego prije deset godina. Tako da dolar ide svom kraju…….

Ришона Вилон
3 godine prije
You Have NO RIGHT to NOT be Vaccinated" - Alan Dershowitz
Aspano
3 godine prije

Besomučnim emitovanjem novca bez pokrića elita pokušava odložiti pucanje ekonomskog sistema kao balona od sapunice i u tom magnovanju pronađu nekakav novi održivi oblik upravljanja narodima.kapitalizam je sam sebe urušio(bolje reći pohlepno pojeo) i sad je ostao taj bankarski i berzanski sistem koji je truo i ne znači ništa a apetiti kao što su i navikli nepresušni.koji je izlaz…po njima a da ostanu kao i do sada gospodari života i smrti jedino kovid resetovanje i uvođenje čitavog stanovništva pod elektronsku kontrolu i poslušnost.

renbernbgerbgerbgter
3 godine prije

Hoće ih navući sa ovim plačanjima kaubojima a onda im preko noći sve to zatvoriti i njih ubaciti u igre gladi, nisu oni badava snimali taj film.

ImeiPrezime
3 godine prije

Stamparija radi punom parom. Eno seku sume da naprave jos papira

Zigi
3 godine prije

Interesantno bi bilo znati u kom obliku ,obrocima te kriterije za podjelu te pomoći.Zapravo, ako bi svatko od 350 mil. Amerikanaca imao pravo na pomoć izlazi da bi trebao dobiti cca 5200$.

3 godine prije zadnji put uredio Zigi
pantagana
3 godine prije

Američki Dom odobrio 1,9 bilijuna dolara pomoći za COVID-19

Moze li mi neko objasnit kad se to u nas koristio bilijun.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI