Američki građanski rat „stvarna mogućnost“ — „Ugrožen je naš osnovni opstanak“

Adam Kinzinger
35 komentara

Predstavnik Adam Kinzinger (R-IL) rekao je u ponedjeljak u CNN „The Situation room“ da bivši predsjednik Donald Trump i Republikanska partija nastavljaju da tvrde da predsjednički izbori 2020. nisu validni i da umanjivanje značaja nemira na Kapitolu 6. januara povećava „stvarnu mogućnost” građanskog rata u Americi.

Kinzinger je rekao: „Stvarno smo u strašnom trenutku. Mislim da ako se ne probudimo i ne prepoznamo da je više od performansa to kada lažemo, kada kažemo ljudima da su izbori pokradeni, to zapravo utiče na opstanak ove zemlje i u ovom obliku, mi to znamo, to je jako ozbiljno.”

Voditelj Wolf Blitzer je rekao: „Koliko je opasno da Republikanski nacionalni komitet opravdava događaje tog dana i jednostavno ih zove ’legitimnim političkim diskursom’?“

Kinzinger je rekao: „Oh, to je izuzetno opasno, a nije dovoljno – da postoji riječ koja je još intenzivnija nego opasno, upotrijebio bih je.“

Dodao je: „Nije teško, Wolf, zamisliti da se jednog dana pojavi neka milicija da nešto uradi, pa neka kontramilicija, i u tom trenutku tako završiš u građanskom ratu. Nikada ne bih rekao da smo mogli završili na toj poziciji, ali sada vjerujem da je realna mogućnost i da moramo da imamo široko otvorene oči dok pazimo kako se to ne bi ponovilo.“

Blitzer je rekao: „Razumijem Vas, zar ne kongresmene? Plašite se da bi ovdje u Sjedinjenim Državama moglo doći do građanskog rata?“

Kinzinger je rekao: „Da. A prije godinu dana, rekao bih ne, nema šanse. Ali shvatio sam kada jedni druge ne doživljavamo kao Amerikance, kada počnemo da se razdvajamo na kulturne identitete, kada počnemo da se u suštini odričemo svega u šta vjerujemo da bismo mogli da budemo dio grupe, i onda kada imate vođe koji dolaze i zloupotrebljavaju vjernost te grupe u nasilne svrhe, kao što smo vidjeli 6. januara, bili bismo naivni pomisliti da to ovdje nije moguće.”

Dodao je: „Moramo da gledamo ovo širom otvorenih očiju i dođemo i kažemo, možda imamo razlike kao lijevo i desno, ali moramo da premostimo te razlike, jer je u pitanju naš osnovni opstanak, osnovni opstanak ove demokratije .”

Adam KinzingerAmerikagradjanski ratSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čudan lik
2 godine prije

Klap… Klap… Klap…!!!
Ovo je samo još jedan dnevnopolitički prodavač magle.
Kakav građanski rat???
Pa imali su nedavno građanski rat kada su teroristi BLM, uz blagoslov političara, proglasili autonomne zone odnosno odcijepljenje od USA ali tada ovaj parazit nije bio zabrinut…

MKD
2 godine prije

Velike ideje iz malog mozga.

Ja to onako
2 godine prije

Ajde da napokon cujem neku lepu vest i iz USA.

Šele
2 godine prije

Moram da priznam da ja i nisam baš najpametniji,isto tako znam da ima dosta pametnih,pametnih da znaju nešto reći ,da znaju reći istinu i laž ,tako da istina ne zvući kao istina,a laž kao laž,građanski rat u Americi će se dogoditi ako bude u interesu vladara, a nije im trenutno u interesu,ipak im treba sila da ih čuva od Kine i Kineza,čak uskoro i Indije ,a možda i Rusije, ja kako vidim i razumijem ovu situaciju, ovi današnji vladari nebi baš prosperirali u ovim nacijama,a da ne spominjem Afriku ili arapske nacije, tako da im treba Amerika još neko vrjeme, i neće biti građanskog rata

Tupko Glupko
2 godine prije

Adam Kinzinger je izdajnik u Republikanskim redovima – član Senata, jedan od svega dvojice republikanaca koji je glasao da se izglasa komitet radi istrage napada na Capitol, i jedan od deset republikanaca koji je glasao za impeachment Trumpa.
Rekao je da se neće kandidirati za Kongres na izborima koji slijede ove godine.
Eto koliko je utjecajan i zašto mu propali CNN daje medijski prostor.

Inače je bio vojni pilot koji je sudjelovao u misijama u Južnoj Americi, Guamu, Iraku i Afganistanu.

Tako da ne znam što se ovom liku uopće daje medijski prostor na ovom portalu.

Antee
2 godine prije

Pise – Miami Herald
Former U.S. Marine describes a night of horrors under custody of the Venezuelan regime
Kad je netko u americkom zatvoru onda on nije zatvoren od americkog rezima a unutra u zatvoru nema horror.

Bilo je vrijeme kad su Balkanci upijali kao spuzva sve sto je napisano u stranom tisku.
U to su slijepo vijerovali.

Americke novine su tvornica za propagandu i sirenje mrznje medju ljudima.

grom iz vedra neba
2 godine prije

Donald T im očito zadaje glavobolju i tjera strah u kosti. Hajka je već pokrenuta. Ovaj put neće čekat da ih pobjedi…

Jery
2 godine prije

Osudite svoje vođe ovih prevara zadnjih nešto godina i prestanite lagati sebi te cijelom Svijetu pa če te možda i izbječi najgore!

tri p
2 godine prije

Pa meni ovo zvuči kao ona vanjskopolitička mantra “bidena”, Rusi samo što nisu prešli granicu, evo sljedi okupacija Ukraine. Diskurs je isti, samo je primjenjen na unutarnjem političkom igralištu.

Davor
2 godine prije

Anglo-Američka svjetska sila su zadnja prorečena dominantna sila u svijetu,nakon Egipta,Asirije,Babilona, Medo-PerzijeGrčke,Rima. U Otkrivenju je opisana kao dvoroga zvijer ( otkrivenje 13:11-16) i kao Lažni prorok( otkrivenje 16:13) Bog nam otkriva da će ta institucija ,ta svjetska sila biti “živa” bačena u “ognjeno jezero” što predstavlja smrt,uništenje.(otkrivenje 19:20) Tamo će živa biti bačena globalistička tvorevina UN, Đavo i demoni( otkrivenje 20:10) Ognjeno jezero predstavlja vječno uništenje,drugu smrt( otkrivenje 20:14) Zašto se zove druga smrt? Zato što oni koji su podlegli prvoj prirodnoj smrti, a nisu obilježeni za drugu smrt ,imaju nadu uskrsnuća odnosno povratka među žive u Sudnjem Danu. Budući da se govori da će AngloAmerika biti živa bačena u drugu smrt, to znači da će kao svjetska sila ostati do kraja,da će biti pobjeđena od strane Boga i Krista u Harmagedonu, odnosno da će pasti od Božje ruke, a neće biti svrgnuta od strane naroda,građana niti od Rusa i… Čitaj više »

Boštjan Pucihar
2 godine prije

Jel to ko loša šala ili je tebi loše ?

tihobl
2 godine prije

Gledam kolike su podjele medju amerima. Manje su bile u SFRJ 1990. I manja je mrznja bila.

Davor drugi
2 godine prije

Koga je to i gdje Tuđman nahuškao?
Jel to bila neka postrojba HV koja “nahuškana” i ratovala po Srbiji?
Ako misliš da je nahuškao protiv “Hrvatska cela iz dva dela”, tada mu od srca hvala, iako mu za takvo “huškanje” nije bilo potrebno mnogo argumenata i objašnjavanja. To bi za rukom pošlo i daleko nesposobnijem državniku od Tuđmana.

Fify
2 godine prije

USA:What it is that you want us to do?
WORLD:Die,DIEEEEEE…….

Metabaron
2 godine prije

Ili da im je netko da ih upozori da su ” opet pred bitkama I u bitkama koje jos nisu oruzane ali ni takve nisu iskljucene” pa da vidis povampirenu rulju kako napada svoje susjede pod izgovorom da se to oni, kao , samo brane jer su , eto , opet “ugrozeni” I kako samo “vracaju nazad svoje zapadne pokrajine ” …

mladen
2 godine prije

Ne mora on ništa huškati (ovaj više upozorava), mediji su tu da izvrše zadaću. Za sada im super u tome ide.

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Vidi vraga !!! Hajmo vas ljepo pokrasti a vi ljepo to prihvatite kao neminovnlst pa idemo dalje u ocuvanje , takove , LOPOVSKE , ” demokracije ” jer je to dobro ZA MENE I da ne dodjem u situaciju da se , koliko sutra , moram pitati , KAKO I od cega , dalje , zivjeti jer znate … Ja sam samo , glupi Congressman , koji nist u zivotu ne zna do vama srati i ljepo zivjeti o vasoj grbini ! Stoga vas ljepo molim da jos jedanput razmislite . PLEASE !!!!

viking
2 godine prije

Buknut će gradjanski ratovi uskoro. Živi bili pa videli.

Boba Lazarević
2 godine prije

Demokrati su sami nazivali rušilački pohod BLM-ovaca “legitimnim političkim diskursom”. Npr onaj krele Cuomo sa CNN-a: “tko kaže da prosvjedi moraju biti mirni?”.

Sad se čude kad Republikanci za svoje kažu isto. Podjele su duboke, nikoga ne zanima druga strana niti balans. Neka vrsta sukoba je neminovna. Hoće li biti secesija, građanski rat ili će se sve raspršiti na kronične nerede po velikim gradovima… volio bih da znam pa da se kladim.

Max
2 godine prije

To je realna opcija ali zbog njegovih ne zbog drugih.

abc
2 godine prije

Kriminal se je u USA toliko usidrio u politiku, sudstvo i policiju, da če ta mafijsko-fašistička država pre ko sle završiti u međusobnim obračunima odnosno građanskom ratu kriminalnih bandi. Prevare, korupcija, kriminal i sveobči nemoral če USA uništiti iznutra.

Tim Kunić
2 godine prije

Pa, red je da malo pokusaju popare koju kuhaju drugima u cijeloj svojoj povijesti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI