Američki Kongres prisiljava Ministarstvo Obrane da održi saslušanje o NLO-ima – prvo nakon 50 godina

NLO
55 komentara

Povjerenstvo Predstavničkog doma održat će javnu raspravu o NLO-ima sljedećeg utorka, prvi put u desetljećima, dok Kongres pritišće Pentagon i druge agencije za nacionalnu sigurnost da dobiju više odgovora o izvješćima o tajanstvenim zrakoplovima koji narušavaju zaštićeni zračni prostor.

Sjednica pred Pododborom za borbu protiv terorizma, protuobavještajne djelatnosti i suzbijanje širenja obavještajnog odbora Predstavničkog doma Kongresa održava se pet mjeseci nakon što je Zakon o odobrenju nacionalne obrane zahtijevao od vojske da uspostavi stalni ured za istraživanje NLO-a i poduzme niz drugih koraka za prikupljanje i istragu izvješća o “neidentificiranim zračnim pojavama.”

“Američki narod očekuje i zaslužuje da njihovi čelnici u vladi i obavještajnim službama ozbiljno procijene i odgovore na sve potencijalne rizike nacionalne sigurnosti – osobito one koje ne razumijemo u potpunosti”, rekao je u priopćenju u utorak predsjedavajući panela, zastupnik André Carson. “Od dolaska u Kongres bio sam usredotočen na pitanje neidentificiranih zračnih pojava kao prijetnji nacionalnoj sigurnosti i interesa od velike važnosti za američku javnost.”

Pred vijećem će svjedočiti Ronald Moultrie, najviši obavještajni dužnosnik Pentagona, i Scott Bray, zamjenik direktora pomorske obavještajne službe.

Saslušanje, rekao je Carson, “dat će američkom narodu priliku da sazna što se može znati o ovim incidentima.”

Brojni kongresni nadzorni odbori su se borili s tim pitanjem otkako su 2017. godine POLITICO i New York Times prvi objavili da je Pentagon imao tajni ured za istraživanje NLO-a, a više mornaričkih pilota i radara dalo je svoje svjedočanstvo o susretima sa „čudnim letjelicama visokih performansi“.

Zakazano ročište “namjerni je pokušaj zakonodavaca da osiguraju američkom narodu pristup informacijama koje su njihovi porezni dolari platili”, rekao je Luis Elizondo, bivši dužnosnik Pentagona koji se 2017. javio sa svojim mišljenjem da se nije dovoljno pažnje posvećivalo razumijevanju ovih zračnih upada.

Ravnatelj nacionalne obavještajne službe izdao je javno izvješće u lipnju 2021. na zahtjev Senatskog obavještajnog odbora u kojem su iznesena 144 izvješća o neidentificiranim zračnim pojavama (UAP) posljednjih godina, uključujući 18 incidenata u kojima su promatrači “izvijestili neobične obrasce kretanja UAP-a ili karakteristike leta .”

“Činilo se da su neki UAP-i (neidentificirane zračne pojave) ostali nepomični u vjetrovima u zraku, kretali se protiv vjetra, naglo manevrirali ili se kretali značajnom brzinom, bez vidljivih sredstava za pogon”, navodi se u izvješću. “U malom broju slučajeva, sustavi vojnih zrakoplova obrađivali su radiofrekvencijsku energiju povezanu s opažanjima UAP-a.”

Carson je tada rekao da je odlučan u održavanju javnih rasprava, rekavši da “ne možemo isključiti nešto što je onostrano”.

Zakon o obrani usvojen u prosincu također je zahtijevao od Pentagona da razvije “plan prikupljanja i analize obavještajnih podataka kako bi se steklo što više znanja o tehničkim i operativnim karakteristikama, podrijetlu i namjerama neidentificiranih zračnih pojava”.

To uključuje identificiranje osoblja u cijeloj vladi “kako bi brzo reagiralo na incidente ili obrasce opažanja”. Također je zahtijevao godišnje izvješće i polugodišnje brifinge za Kongres s opisima svih incidenata UAP-a poput onih “povezanih s vojnom nuklearnom imovinom, uključujući strateško nuklearno oružje i brodove i podmornice na nuklearni pogon”, navodi se u zakonu.

Posljednjih tjedana započeli su brifinzi iza zatvorenih vrata o napretku Pentagona u provedbi zakona. No, brojni zastupnici izrazili su zabrinutost što Pentagon još uvijek ne shvaća ovu temu dovoljno ozbiljno, kao što je POLITICO izvijestio prošlog tjedna.

Zastupnik Adam Schiff, predsjedavajući Odbora za obavještajne poslove Predstavničkog doma, rekao je u utorak da polaže velike nade u sljedeću fazu nadzora Kongresa.

“Još ima puno toga za naučiti o neidentificiranim zračnim pojavama i potencijalnim rizicima koji oni mogu predstavljati za našu nacionalnu sigurnost”, rekao je u izjavi kojom je najavljivao javnu raspravu. “Ali jedno je sigurno – američki narod zaslužuje potpunu transparentnost, a savezna vlada i obavještajna zajednica imaju ključnu ulogu u kontekstualizaciji i analizi izvješća o UAP-ovima.”

“Svrha ovog saslušanja je,” dodao je Schiff, “da se javnosti pruži prilika da čuje izravno od stručnjaka za predmetna pitanja i čelnika u obavještajnoj zajednici o jednom od najvećih misterija našeg vremena, te prekinuti krug pretjerane tajnovitosti i spekulacije s istinom i transparentnošću.”

Sjednica će biti prvi put da je Kongres sazvao javnu raspravu o tom pitanju otkako je Zračne snage nadgledale neuvjerljivu istragu NLO-a pod nazivom Projekt Plava knjiga koja je završena 1969. godine.

“Prošlo je otprilike 50 godina otkako je održano saslušanje u Kongresu”, rekao je Alejandro Rojas, novinar i istraživač NLO-a koji je proučavao povijest fenomena. “Ali čak i tada se ne čini da je Kongres bio ozbiljan kao sada. Oni zapravo žele vidjeti sve o vladinom lovu na NLO-e.”

Rekao je da ostaje veliko pitanje jesu li nacionalne sigurnosne agencije ozbiljne u preuzimanju smjernica od Kongresa. “Čini se da postoji velika razlika između onoga što Kongres želi i onoga što Ministarstvo Obrane pruža”, rekao je Rojas. “Optuženi su da su zavlačili. To je vrlo snažna poruka koju Kongres šalje – da žele akciju.”

Elizondo, koji je rekao da se osjeća iskupljenim, rekao je da se nada da će saslušanje biti prvo od više sjednica koje će pomoći da se razriješi ono za što tvrdi da su vojne i obavještajne agencije zatajile o UAP-ima.

“Na ovo bismo trebali gledati kao na rijetku dvostranačku priliku da naučimo ono što neki već odavno znaju”, rekao je misteriozno.

Izvor: politico.com

Saslušanje ćete moći pratiti uživo na ovome linku 17 maja.

Američki kongresKongresNLOSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Shvatili su, da su to Rusi….
Uspostavili kontakt sa vanzemaljcima i sad koriste dronove za pračenje američke vojske…
Hahahahahahaha…
Sad večina američkih generala bez kose.
Čupaju…

1 godina prije

Održat će se DVA saslušanja, jedno javno i jedno tajno. Javno jer, uslijed porasta cijena benzina, lož-ulja, ostalih naftnih derivata, hrane, i ostalog, treba naći načina za ispirati mozak stanovništvu bսdаlаštinаmа.
Drugo, tajno, će bito ono o neidentificiranim ruskim i/ili kineskim letećim objektima, tj, kako ih identificirati i onesposobiti. 😀

Max
1 godina prije

Tu nešto ima,

Veselko
1 godina prije

I bliži nam se projekat Blue Beam ….

NL Organizacija FU
1 godina prije

Nadnaravna Logistička Organizacija

Koga ti podržavaju?

Urotničku Frontalnu Obmanu

Ako je i od svemira, previše je!

Autodidaktik
1 godina prije

Ajde šta je to 8,5 kn po litri. Za njih prava sitnica.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

UFO U NATO !!!!!

ogo
1 godina prije

A sto imaju rec da znaju nesto vec bi to primjenili u vojnoj industriji.
Primitivna civilizacija koja se vozi na kontroliranim eksplozijama u otto motoru nema sta rec.
Za sve druge naprednije tehnologije treba pricekati 200 godina kako bi se mogle poceti
koristiti.

1 godina prije

Za njih se odavno zna. Sve do skora su se sprdali sa svima koji su NLO-e ozbiljno uzimali u razmatranje ali se taj narativ naglo menja – sa tendencijom dostizanja maksimuma usred krize sa Rusijom?!?
Za mnoge je to slučajnost ali… razvoj situacije će da pokaže da li je baš slučajno.

1 godina prije

                                                     NLO LUDILO   Prilično aktivno pratim situaciju po pitanju vanzemaljaca i kao i svuda drugo i na tom polju se stvara jaz. Ovde nije samo između zvaničnog i nezvaničnog stava već i unutar same “alternative”. Tako izgleda na prvi pogled, međutim ako gledate širu sliku, ako pratite druge agende, vremenom ćete doći do zaključka da alternativa gotovo i ne postoji, ako i postoji duboko je zatrpana “alternativama” koje se guraju u vrh medijskih prostora.   Verovatno je većina čula za Stivena Grira, čoveka koji odavno “ne zatvara usta” o venzemaljcima. On definitivno nije šarlatan, večina informacija koje iznosi su veoma bitne i većinom zasnovane na pričama svedoka – ne jednog već puno njih i to iz različitih država. Tu definitivno ima nešto ali se sa informacijama mora pažljivo.   Danas smo svesni agende korone, klimatskih promena i mnogih drugih u kojima se koristi postojeća istina ili se kreira “veštačka”. Nisu… Čitaj više »

1 godina prije

nastavak: Ako želite nekoga da ubedite u nešto, što više istine ugradite u to ubeđivanje bićete uspešniji. A što je veća nebuloza koju pokušavate da prodate to ubedljiviji morate biti. Grirov zvanični cilj je da upozori svet na prevaru Moćnika koji već decenijama poseduju vanzemaljsku tehnologiju i umesto da je koriste u pozitivne svrhe oni žele totalnu kontrolu nad nama koju će postići pokretanjem rata protiv vanzemaljaca!!! A s obzirom da poseduju vanzemaljsku tehnologiju napravili su i leteće tanjire kojima će izvesti “false flag” operaciju. Ovome bih dodao i tvrdnju da se vanzemaljci ovde pojavljuju najviše u vreme detoniranja nuklearnih bombi i da se to događa jer ih time povređujemo – jer nuklearne bombe “remete tkanje univerzuma” što njima jako smeta.   Ako nemate pojma o astronomiji (a na takve računa jer ih ima i previše) onda vam ova poslednja izgleda logično. Ali ako znate bar malo onda znate da… Čitaj više »

1 godina prije

nastavak: Kao u svim ostalim krizama i ovde je jasno uočljiv šablon: definiše se neki problem pa se oko njega populacija deli na dve oštro razgraničene strane. Ta podela je vidljiva po političkom, rasnom, pitanju korone a oko vanzemaljaca još uvek nije u prevelikoj meri jer je to agenda u početnoj fazi. Za sada su podeljeni tabori koji zastupaju određene teze a oko njih će se “kondenzovati masa”.   Cilj ovog teksta je prikazivanje tog šablona koji se uspešno primenjuje po svim pitanjima koji je dokaz postojanja velikog plana a koji je u fazi realizacije već duže vreme (iako sada u naglom ubrzanju). Bolest je već došla, glad je na samom pragu, nju će slediti strah za opstanak generalno i rat će se nametnuti kao “prirodno rešenje” – puno puta već viđeno samo što se ovaj put sve veštački kreira. Da li smo toliko gl00pi da ne vidimo šta se… Čitaj više »

Čudan lik
1 godina prije

Cijelu našu povijest ljudi su bilježili pojavljivanje drugih oblika života. Najstarija izvješća su primitivni crteži u pećinama širom planete pa papirusi, hijeroglifi, crteži,…
Danas imamo desetke milijuna ljudi, živih svjedoka, i to pukovnika, generala, ministara obrane, agenata, policajaca, liječnika, pilota, znanstvenika, političara,… koji tvrde da su vidjeli ili bili u kontaktu sa drugim vrstama humanoida ili njihovim letjelicama dok ogromna većina “stada” i dalje misli kako smo sami u svemiru???

Eeeeeeeeee moj narode….

Yugo 45neregistrovan
1 godina prije

Toliko smo kao civilizacija nazadovali da postaje tužno,džaba sve objave Stvoritelja Svevišnjeg,toliko toga nam stoji pred nosom ali očito smo zaslijpljeni novcem i materijom kao nekad Indijanci perlicama i zrcalima.
Naravno da postoje “vanzemaljci” ,postojali su i prije nas ,ne kontam šta je tu više čudno ,cca 7 milijardi nazovi vjernika čija vjera se temelji na postojanju Meleka/Anđela ali i šejtana/sotone a većina ih se i dalje čudi postojanju “vanzemaljaca”.
Neki od tih gore nazvanih sjede u vladama ,predsjedaju zemljama pa sve do mjesne zajednice😀
Žive 10ak puta duže od nas,putuju kroz ono što mi nazivamo vrijeme,očito da su nam “prodali”dio tehnologije a ova zadnje generacije nam je podvaljena,sjebo nas je internet ko niko😀.
Najtužnije je što sve o njima znamo ali u to ne vjerujemo

Гавран
1 godina prije

Dolar pada, mora se aktivirati neka zvečka. Sada će se LGBT obogatiti i vanzemaljcima, ako nisu bespolni.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Od teorije zavijere do istine je sve kraci period…

1 godina prije

Jasno da je proces razotkrivanja(disclosures)u toku i pokazao sam do sada prilično toga na ovom portalu a ima i boljih od mene ali ih nije volja utapati se u moru logicno.com, no na volju svakome kao i ko će što čitati i komentirati. ……Earth Alliance uskoro će otkriti informacije o TR-3b i retro-inženjerskoj tehnologiji. Dodaje da će to prvo predstaviti kao “tajne obrambene programe” razvijene za zaštitu SAD-a od napada drugih zemalja. Programi izvan svijeta bit će otkriveni u drugom dijelu, kasnije, u nepoznatom terminu, ovisno o tome kada će ovu prvu informaciju “probavljati” civili.Logično je da bi TR-3B bila prva antigravitacijska letjelica koja će biti otkrivena široj javnosti jer je izgrađena korištenjem autohtonih zemaljskih tehnologija i lako se može objasniti kao proizvod ljudskog inženjeringa. Sa širinom od 600 stopa, TR-3B u obliku jednakostraničnog trokuta ogromna je i impresivna klasificirana antigravitacijska letjelica koja bi šokirala zrakoplovnu industriju, koja nije bila… Čitaj više »

1 godina prije

comment image

1 godina prije

comment image

1 godina prije

comment image

1 godina prije

comment image

1 godina prije

Otkrivanje TR-3B postavilo bi pozornicu za buduća otkrivanja obrnutih inženjeringa izvanzemaljskih letjelica koje se koriste u tajnim svemirskim programima koji pripadaju članovima Zemaljskog saveza.

Iako se mnogi boje nuklearnog rata zbog toga što članice NATO-a povećavaju isporuku oružja u sukobu u Ukrajini , ohrabrujuće je znati da postoji tajna suradnja članica Zemaljskog saveza na otkrivanju antigravitacije i tehnologija izvan svijeta. Osim toga, izvanzemaljske civilizacije čine svoj dio za probuđenje čovječanstva otkrivajući svoje letjelice putem ISS-a i drugih dostupnih sredstava.

1 godina prije

vrijedi pokazivati………. Postoji li rješenje vanzemaljskih otmica?                  Iako je ova tema, tema rješenja u slučaju vanzemaljskih otmica – jedna od onih o kojoj mnogi šute, nekolicina ljudi se njome ipak bavi – pa ta nekolicina, zaslužuje da se o njima piše! Kroz svoj su rad dali smjernice, koje mnogi danas koriste u svom radu – uključujući i mene. U ovom tekstu, neću spomenuti sve, koji su se na razne načine ovom tematikom bavili, već samo one od kojih sam učila i za koje osobno mislim, da su svojim radom, dali ogroman doprinos, ne samo mogućnostima da se to događa – već rješenjima istih, na način da pogledamo u sebe i odlučimo postavljati pitanja. Svakako su u potpunosti nezaobilazne, dvije velike žene: dr. Karla Turner i Barbara Bartolich. One su svoj život i rad – posvetile istraživanju vanzemaljskih otmica. Obje su pionirski govorile o istini, koja je mnogima, još samo daleka znanstvena fantastika.   Na… Čitaj više »

Keki
1 godina prije

Kako teoretičari zavjera i najaviše…. “virus>”, bocke, rat, klimatske promjene, sad na redu nlo…..

Fabijan
1 godina prije

Komentari prilično neozbiljni! Pročitajte u PDF u Baza Dulce svjedočenje nekih djelatnika baze i trebalo bi biti jasno što se događa na planetu Zemlja. Azovstal kažu ima tunele do 30 km i 6 katova pod zemljom. Nije li zanimljivo zašto je Azovstal tako zanimljiv svima? Samo budala može misliti da život postoji samo u našoj galaksiji pored 5 milijardi drugih galaksija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI