Američki maršali pogođeni ‘velikim’ hakerskim napadom

Hakeri
14 komentara

Američka maršalska služba pretrpjela je značajan kibernetički napad koji je ciljao na sustav koji sadrži “osjetljive informacije”, objavila je savezna policijska agencija, smatrajući hakiranje “velikim incidentom”.

Glasnogovornik Marshals Servicea Drew Wade potvrdio je provalu u ponedjeljak, rekavši za NBC News da se dogodila 17. veljače i da je uključivala napad ransomwarea na “samostalni USMS sustav”.

“Pogođeni sustav sadrži osjetljive podatke za provođenje zakona, uključujući povrate iz pravnog postupka, administrativne podatke i podatke koji se mogu osobno identificirati i koji se odnose na subjekte USMS istraga, treće strane i određene USMS zaposlenike”, rekao je Wade, dodajući da je Ministarstvo pravosuđa pokrenulo “forenzička istraga.”

Glasnogovornik je primijetio da je sustav bio isključen iz šire mreže tijekom incidenta, ali su viši dužnosnici “odredili da se radi o velikom incidentu” nakon prošlih brifinga.

Viši službenik za provođenje zakona s kojim je razgovarao NBC pojasnio je da hakiranje nije utjecalo niti na jedan sustav uključen u Program sigurnosti svjedoka, koji nadzire Marshals Service. Program osigurava zaštitu svjedoka koji se suočavaju s potencijalnim prijetnjama nasiljem prije, tijekom i nakon sudskog postupka. Dužnosnik je dodao da je sigurnosni proboj bio “značajan” s obzirom na to da je mogao otkriti informacije o tekućim istragama Marshals Servicea.

Služba se 2020. suočila s još jednim velikim hakiranjem, koje je ciljalo na sustav koji se koristio za praćenje kretanja zatvorenika u pritvoru Marshalsa, prisiljavajući agenciju da obavijesti gotovo 400.000 zatvorenika da su njihovi osobni podaci možda ukradeni, uključujući njihova imena, datume rođenje, kućnu adresu pa čak i brojeve socijalnog osiguranja.

hakerski napadiNapadSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Šerfima usfalilo pornića.

tihobl
1 godina prije

Украјински извор:

Наш извор у Кабинету Зеленског рекао је да Канцеларија председника одлаже одлуку о повлачењу Оружаних снага Украјине из Бахмута, због става генерала Сирског, који уверава политичаре да град треба да се држи, упркос оперативном опкољавању. Статистика губитака и број људи који су стварно под Бахмутом су значајно смањени, да не би изазвали отпор у друштву.

tihobl
1 godina prije

U Kisnjevu miting pod parolom: necemo da nas Maja pretvori u Ukrajinu.

tuf
1 godina prije

Birajte počinitelja: Kinezi, Iranci, Rusi ili Korejci

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Eto .Toliko o njihovim stručnjacima za Cyber Security 😁 ali I o ovim drugim – uistinu stručnjacima 😉 !

Ivan
1 godina prije

Ne samo to, vrijeme je da Rusi poskidaju americke satelite iznad Rusije s kojima ih spijuniraji i navode koordinate ukrajinskoj bagri da tuku po Rusiji. Eh da sam Putin vec bi se odavno Ukrajina radioaktivno isijavala skupa sa svima onima koji ih ponazu..

tihobl
1 godina prije

Председник Белорусије Лукашенко стигао у Кину на позив председника Си-ја.

tihobl
1 godina prije

Генерални директор немачке компаније Рајнметал рекао је да се системи ПВО Скајранџер и Скајнекс АА већ налазе у Украјини.

Према његовим речима, пребацивање најновијих противваздушних система у Кијев оставило је Берлин без ваздушног покрића.

Dokurčilomi
1 godina prije

Ne brine to njih. Napravit će nove kao i dolare.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI