Američki ministar obrane Lloyd Austin u Rumunjskoj: U slučaju da odvraćanje ne uspije, američke i NATO snage razmještene su u Crnome moru i spremne za rat

Lloyd Austin III i Nicolae Ciucă
41 komentar

Tiskovna konferencija s ministrom obrane Lloydom Austinom III i rumunjskim ministrom obrane Nicolaeom Ciucăom, koji se sada predlaže za premijera Rumunjske.

Kao što je predsjednik Biden potvrdio na summitu u Bukureštu devet u svibnju, “ova je administracija predana jačanju naših euroatlantskih veza i osiguravanju sigurnog istočnog boka”.

„Također sam želio biti ovdje kako bih odao počast rumunjskim vojnicima koji su služili rame uz rame s nama u Afganistanu tijekom proteklih 20 godina… uključujući 27 rumunjskih vojnika koji su poginuli u Afganistanu. Sada, kao što većina vas zna, Rumunjska je jedna od nekolicine NATO saveznica koje ugošćuju značajan broj američkih rotacijskih snaga…

Kasnije danas, imat ću priliku posjetiti naše snage u zrakoplovnoj bazi MK [Mihail Kogălniceanu]… i iz prve ruke vidjeti izvanredan odnos između naše dvije vojske.

Sada, ove godine obilježava se desetljeće otkako smo potpisali Zajedničku deklaraciju o strateškom partnerstvu i Sporazum o obrani od balističkih raketa.

Također se obilježava pet godina otkako smo uspostavili prvu i jedinu europsku operativnu lokaciju Aegis Ashore u Rumunjskoj. Danas smo također proveli neko vrijeme raspravljajući o važnosti produbljivanja suradnje među našim crnomorskim saveznicima i partnerima u odvraćanju i obrani od ruskih zloćudnih aktivnosti u regiji. Kao što sam spomenuo tijekom svog posjeta Kijevu, Sjedinjene Države će nastaviti pružati pomoć za jačanje pomorskih sposobnosti Rumunjske, Bugarske, Ukrajine i Gruzije kao potporu tim naporima.

Mislim da naše držanje u regiji i dalje predstavlja vjerodostojnu prijetnju Rusiji i omogućuje snagama NATO-a da djeluju učinkovitije ako odvraćanje ne uspije. I mislim da to proizlazi iz naše predanosti održavanju rotacijske prisutnosti američkih snaga. I dalje imamo oko 1000 rotacijskih snaga u Rumunjskoj, uključujući teško pješaštvo, rotirajuću opremu, pomoćnike, i kao što ste čuli da sam ranije spomenuo, prvi i jedini operativni u Europi Aegis Ashore.

Što se tiče našeg držanja snaga, mislim da ste me čuli ranije kako sam rekao da naše držanje u regiji i dalje predstavlja vjerodostojno sredstvo odvraćanja Rusije i ako odvraćanje ne uspije, to nam omogućuje da budemo u boljoj poziciji za učinkovitije djelovanje.

Sigurnost i stabilnost Crnog mora u nacionalnom su interesu SAD-a i ključni su za sigurnost istočnog krila NATO-a. Podrazumijeva se da je regija ranjiva na rusku agresiju, a dokaze za to smo vidjeli u tekućim akcijama u istočnoj Ukrajini, okupaciji dijelova Gruzije, militarizaciji Crnog mora i provokativnim akcijama u zraku i na moru. Otišao bih dalje i rekao da destabilizirajuće aktivnosti Rusije u Crnom moru i oko njega odražavaju njezine ambicije u smjeru vraćanja dominantnog položaja u regiji i spriječi ostvarenje cjelovite, slobodne i mirne Europe.“

Autor: Rick Rozoff
Lloyd Austin IIINicolae CiucăRumunija
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ףךפםן
2 godine prije

Koja budala, ako su im svi ministri kao i ovaj onda im je svjetla budućnost.

Japanac
2 godine prije

Hoće rat po svaku cijenu izgleda.

nestabilni egzekutor
2 godine prije

Zar je Rusija napala Rumunjsku pa ju sad ovaj mora odvratit od napada?
Bože budale…

sebastian
2 godine prije

Nacionalni interesi SAD-a u Crnom moru?!Ma nemoj.Ma begajte odatle dok vas Putin i Šojgu ne napraše.S čime vi to možete prijetiti Rusiji,a da ova u isto vrijeme nema bolje i jače oružje?!Možebit s rumunjskim vojnicima kao topovskim mesom.Koja bahatost i glupost bez pokriča.

nekoime
2 godine prije

Razbit će Ruse kao i Talibane.

2 godine prije

“… i ako odvraćanje ne uspije …” Cijeli ovaj igrokaz – namjenjen je iskljucivo idiotima “geopolitike“. A da i ce “odvracanje” uspjeti ili nece – to ce odluciti ona ista kamatarska satanisticka banda koja stoji iza Kurtone kako na tzv “Zapadu” – tako i u tzv “Rusiji“. Na srecu satanistickihg kamatarskih zlocinaca – i na tugu ljudske vrste – na zalost, jos uvijek ogromna kolicina idiota “geopolitike” ce i dalje zvakati govnjivu zvaku propagande… Ti idioti ce navijati za jednu ili za drugu stranu – momentalno zaboravljajuci : da su ih i njihovi “predsjednici” do jucer (a i sutra ce) – terorizirali istom Kurtonom… kao i svaku drugu “drzavu” svijeta… da je zlocinca Klaus Schwaba – sa milijardama shekela (od ruskih poreznih obveznika) – takodjer financirao gadni kepec Nosferatu… isto su ucinili i tzv “zapdni politicari” – i isto tako javno kao i tzv “ruski” uvlacili su se u guzicu… Čitaj više »

Adriana
2 godine prije

Kuba, Nikaragva, Venecuela…najbolji mogući rusko-kineski odgovor na ovakva budalesanja.

Max
2 godine prije

Rerrćtako nešto kao što je rekao Austin hoće jedino Ratni Huškač ili totalni idiot Kako to Rusija prijeti i kojoj strani ? NATO okuplja snage blizu Ruskog teritorija a ne obratno A Ako NATO napadne Ruski protuudar bi biio strašan Niijedan brod ne bi ostao a to znači planetarnii rat

preseren3
2 godine prije

Dobar crtič…. A što, ako raketa nije balistička, manevriše?

hope
2 godine prije

eto oni sto su proricali smak svijeta to je to!iskorijenit ce covjecanstvo dok se monstrumi budu parili pod zemljom u luksuznim hotelima kojih ima u svakoj drzavi.ocito ih nitko ne moze sprijeciti u toj monstruoznoj nakani.

Scorpiorex
2 godine prije

Usa će,se boriti do poskednjeg Rumunja😉

Sokratov Dajmonijum
2 godine prije

SAD i NATO KRVOLOCI i to u 21. stoljeću bombardovanjem i rušenjem mostova, bolnica, djećiji vrtića, škola, vlakova, tračnica i ubijanjem CIVILA u Srbiji su pokazali svoj BARBARIZAM kao i ravnodušnost prema poginulima, pa dokle će zapadni NACISTI pustošiti – ubijati – pljačkati SLAVENE zaboga narode mjesto da im zabranimo svaki ulazak u našu zemlju – konfisciramo imovinu FAŠISTA ZAPADA mi ih ugošćujemo i prodajemo našu otađbinu pa zar apsolutno ništa nismo naučili iz naše krvave povijesti. RUSIJA I KINA se moraju oduprijeti i pod cijenu nuklearnog rata ZAPADNIM APETITIMA I KOLONIZACIJSKIM PRETENZIJAMA, kao i ekspanzivnim ekonomskim-eksplatatorskim prostornim horizontima na Balkanu i uopće na svijetu, da imam moć gospodina PUTINA – RUSIJE I KINE EU – SAD – ZAPAD bi bio NUKLEARNO SPRŽEN, a zaista ništa drugo nisu niti zaslužili, gledajte što su napravili od prosperitetne Libije i Sirije, Iraka, a da ne govorimo o Afganistanu 2. milijuna ubijene djece… Čitaj više »

Krle
2 godine prije

Meni se čini da se situacija opasno zaoštrava. Gledajući pojedinačno možda i ne izgleda tako strašno, ali krize su na svakom koraku. SAD vrše ogroman pritisak na svim stranama Rusije i zaoštravaju situaciju. Moguće da su blizu ili su već došli u situaciju da je za njih rat jedini izlaz iz krize. Mislim da su sada jedino hipersonične rakete prepreka za masovni napad. NATO je dovoljno blizu da izvrši munjeviti napad i onemogući ozbiljan odgovor s ruske strane, bar tako oni misle. Ruska vojska jeste moćna ali je i u okruženju. Narodna: “Dva loša, ubiše Miloša”. Jedina šansa je neki vojni savez sa Kinom ali izgleda da ima neki problem s tim dok nisu to već napravili.

tadija
2 godine prije

Svaki rus,ali i ruskinja,spremni su umrijeti za svoju domaju.
Da li su Rumunji i ini drugi spremni izgubiti život za interese “Zapada”???

Istranko
2 godine prije

J.V. molim te pročitaj prije nego što objaviš, zar je to tako teško?

Što znači “devet u svibnju”?

Karma
2 godine prije

ZA SVE SADA MORAJU PITATI TALABANE…. HAHAHA

Perun
2 godine prije

Autor: Rick Rozoff….,,Sigurnost i stabilnost Crnog mora u nacionalnom su interesu SAD-a i ključni su za sigurnost istočnog krila NATO-a.”…..Floskule i postapalice ..text nula i bez znakovite poruke i znacenja ..sve u svemu notorna propaganda koja je zavrsila na portalu Hr.logicno …kao da se tjese da nato PAKT ne krepava …nato PAKT vise nije perspektivni vojni otpad to jest vojni otpad sa dobrom ponudom polovne vojne tehnike i i polovicne vojne doktrine…

Tihomir
2 godine prije

Crni pas opet laje na Mjesec.

Jery
2 godine prije

Kada čitam ovaj tekst imam isječaj kao da sam otvorio smrdljivu septičku jamu i u trenutku udahnuo sav smrad iz nje!

postenlopov
2 godine prije

Kako bi taj rat izgledao vidjelo se neki dan u Siriji. Rusi su elektronskim ometanjem prekrili americku vojnu bazu, a Srijci iz mig29 aviona raketirali djelove te baze kao upozorenje pred iskljucenje. Ameri nisu mogli ni jedan od vojih radara ili bilo kojih drugih uredjaja da koriste za to vrijeme. Cak su avione vidjeli golim okom, ali na radaru nije bilo nista. GPS potpuno iskljucen.

zvone
2 godine prije

Rusi si sami stvaraju probleme. Oni bi želeli samo progovarati a ameri razume samo silu. Na kraju če izbiti rat a rusi če opet izgubiti miljune ljudi.

Segota
2 godine prije

Tako je !! Forza NATO , do zadnjeg Romuna!!!💪💪💪💪😎

Grozomorni
2 godine prije

Zašto niti jedan amerikenjac u izvršnoj vlasti ne govori o miru, uspostavi mira obstoja i prisutnosti mira, već isključivo u ustima i mislima imaju riječ RAT.
Zar im nije dosta što je u stvaranju Amerike pobijeno 75 -85% domorodačkog stanovništva.
U 250hodina postojanja amerikenjci 2430godine ratuju i imaju čak 7 godina period mira, ali ponekada vode istovremeno više od 3 nezavisna rata naravnim destinacijama planeta.
KADA ČE VIŠE ODZVONITI AMERIČKO POSMRTNO ZVONO.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI