Američki Odjel za prijevoz blokirat će kineske zrakoplove kao vraćanje ”milo za drago”

AIR China
5 komentara

Američko ministarstvo prometa potvrdilo je da će obustaviti letove kineskih putničkih prijevoznika u SAD od 16. lipnja, tek nakon što Peking odobri zahtjeve nekoliko američkih zrakoplovnih tvrtki koje žele nastaviti letove za Kinu.

Odjel je pojasnio kako se nada pritisku Kine radi dopuštanja  Delta Airlinesu i United Airlinesu da nastave obavljati putničke rute do Kine, nakon što su obje zrakoplovne kompanije pauzirale uslugu zbog pandemije koronavirusa, inzistirajući kako cilj nije “produženje ove situacije”, stoji u priopćenju objavljenom u srijedu.

“Ako nadležni odjel za kineske letoveprilagodi svoju politiku tako da stvori uvjete za potrebno poboljšanje situacije za američke prijevoznike, Odjel je u potpunosti spreman preispitati akcije koje je poduzeo dosad”, nastavljeno je u izjavi.

Odnosi između SAD-a i Kine dodatno su se pogoršali usred pandemije Covid-19, pri čemu je Trumpova administracija krivila Kinu za virus i povukla svoju financijsku potporu prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, zbog simpatija koje ta organizacija gaji prema Pekingu. Kritičari Washingtona ukazuju na odbijanje poduzimanjebilo kakve akcije u pogledu virusa, sve dok Covid-19 nije zarazio Amerikance, unatoč višemjesečnim prethodnim upozorenjima.

Trumpova administracija prošlog je mjeseca optužila Peking da je onemogućila američkim prijevoznicima nastavak letova u Kinu i zatražila je da četiri kineske zrakoplovne kompanije predaju svoj raspored letenja u Washington. Kina je dopustila svojim zračnim prijevoznicima da svaki tjedan lete jednim zakazanim putničkim letom na jednoj ruti do bilo koje zemlje, bez obzira na pandemiju, u nastojanju da se uspori širenje virusa.

Avio prevozCOVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Opet Kina na piku

sobravia
3 godine prije

Ma naprosto, moraš obožavati Trumpa. Usporedba (npr) Plenkovića i Trumpa tjera na smijeh. Plenković najobičniji poslušnik i briselska larva a Trump ulični fajter. Trump se odrekao američke hegemonije i uloge svjetskog policajca za dobrobit srednje (bjele) klase. Od klauna do državnika kojega će povijest itekako zapamtiti.

Dopizdilomi
3 godine prije

Samo odgovoriti kako bi to sami ameri rekli, recipročno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI