Američki političar uhapšen nakon što je ubijen novinar koji ga je istraživao

Političar uhapšen zbog ubistva novinara
3 komentara

Okružni zvaničnik u Las Vegasu u Nevadi u četvrtak se suočava s optužbama za ubistvo, nakon što je uhapšen pod sumnjom da je nasmrt izbo novinara čije ga je kritičko izvještavanje možda koštalo ponovnog izbora. Javni administrator okruga Clark Robert Telles priveden je u srijedu i optužen za ubistvo novinara Las Vegas Review-Journal-a Jeffa Germana.

Okrug Clark čini oko dvije trećine stanovnika Nevade od tri miliona. Telles, 45, je demokrata čija kancelarija nadgleda imanja stanovnika okruga koji su umrli. Zauzeo je treće mjesto na stranačkim predizborima u junu, nakon što je istraživački izvještaj časopisa Review-Journal koji je napisao German otkrio pritužbe na njegovo ponašanje.

Policija u taktičkoj opremi opkolila je Tellesa u njegovoj kući u srijedu popodne, ubrzo nakon što je primijećen kako ulazi u prostorije noseći zaštitno odijelo. Izveden je iz zgrade na nosilima i utovaren u kola hitne pomoći oko četiri sata kasnije.

German (69) pronađen je mrtav u blizini svoje kuće u subotu. Šerif okruga Clark Joe Lombardo rekao je da je ubijen prethodne večeri. Snimci nadzornih kamera i dokazi pronađeni na licu mesta navodno su ukazivali na Tellesa, koji je već imao istoriju neprijateljstva javnosti prema novinaru.

U maju je German izvestio da su sadašnji i bivši zaposlenici kancelarije javnog administratora optužili Tellesa za podsticanje „neprijateljskog radnog okruženja“, maltretiranje, favorizovanje i neprikladan odnos sa podređenom, koordinatorkom za nekretnine Robertom Lee-Kennett. Iako je Telles negirao optužbe, kolege su tajno snimile njega i Lee-Kennett u zadnjem delu njenog automobila u garaži.

Otkrića su proizašla iz žalbe na odmazdu protiv Tellesa na 19 stranica, koju je podnijela koordinatorica za nekretnine Aleisha Goodwin u okružnom uredu za raznolikost. U trenutku njegove smrti, German je radio na sledećoj priči i zatražio je mejlove i poruke između Tellesa i Lee-Kennetta, kao i još dvoje ljudi.

“Drago nam je što je Telles u pritvoru i ogorčeni što je kolega ubijen zbog izvještavanja o izabranom zvaničniku”, rekao je Glenn Cook, izvršni urednik lista. “Novinari ne mogu obavljati važan posao koji naše zajednice zahtijevaju ako se boje da bi iznošenje činjenica moglo dovesti do nasilne odmazde.”

Cook je Germana, koji je bio novinar 40 godina – od toga 12 u Review-Journalu – nazvao “velikim čovjekom i hrabrim reporterom” za kojim će oplakivati ​​porodica i brojni prijatelji.

Jeff GermanNevadaRobert TellesSADubistvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NeBudiOvca
1 godina prije

Bome…. Da su Hillary privodili i hapsili za svakog iznenada umrlog tko je istraživao ili prozivao nju i njenu obitelj, skupio bi se lijepi broj godina u pritvoru.
Bilo je tu od nasilnih smrti, preko iznenadnih srčanih udara, do meni osobno najdražih i naravno najmanje sumnjivih vješanja samog sebe o kvaku od vrata.

Max
1 godina prije

Logično,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI