Američki softverski gigant nudi besplatne licence Rusima

30 komentara

Američki softver Adobe automatski i besplatno obnavlja licence za korisnike u Rusiji zbog nemogućnosti da obrađuje plaćanja ruskim bankovnim karticama.

Prema riječima korisnika koji su uspeli da dobiju besplatan pristup Adobe proizvodima, licence kupljene preko zvanične Adobe online prodavnice imaju mogućnost automatskog obnavljanja kada se kartica poveže.

„Besplatno produženje može biti poklonjeno onim korisnicima koji u trenutnoj situaciji ne mogu da koriste karticu za plaćanje u inostranstvu, kako bi zadržali lojalnost i podržali svoje korisnike u teškom periodu“, rekao je zaposleni u ruskoj IT kompaniji. Dodao je da auto-obnavljanje nije predviđeno za korporativne licence koje se prodaju preko zvaničnih preprodavača.

Zaposlenik druge IT firme rekao je novinskoj agenciji da je opcija obnavljanja pretplate postala dostupna prije šest mjeseci. Međutim, bilo je nemoguće kupiti novi, rekao je.

Prošle godine Adobe je prekinuo svu novu prodaju svojih proizvoda i usluga u Rusiji zbog sukoba u Ukrajini. Prema izvještajima korisnika, prošle godine su još neko vrijeme bile dostupne nove licence, ali su se transakcije mogle obavljati samo stranim bankovnim karticama.

Glavni zapadni platni sistemi Visa i MasterCard napustili su Rusiju prošle godine usred sankcija vezanih za Ukrajinu. Nakon što su se povukle, kartice koje su izdale kompanije nastavile su da rade u Rusiji, ali se nisu mogle koristiti u inostranstvu ili za prekogranične transakcije.

AdobeLicensarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoro
11 mjeseci prije

Ne vjeruj Dancima ni kada darove nose, mislim da moraju napraviti svoje programe i ne zavisiti od protivnika, nije više moguće surađivati ni na koji način sa anglosaksima nakon svih pokušaja uništenja na Sovjetskom prostoru i mržnje koju su pokazali prema svemu ruskom

Zoro
11 mjeseci prije

Danajcima , ovaj glupi softver za pisanje automatski ispravlja Danajci u Danci, šta jednostavnije sa manje nijansi, tako nas zaglupljuju

11 mjeseci prije

Znači Rusi pod sankcijama, drugi trpe jedino ameri smiju trgovati s kim hoće i kad hoče. Toliko o tržišnoj ekonomiji i demokraciji.

BanOvan
11 mjeseci prije

Znaju likovi iz AdobeTa da bi se i ono malo Rusa sto koristi licencirani SW opskrbilo sa piratskim verzijama. Ovako malo “velikodusnosti” nije na odmet.

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Što će im to uopće ?! Adobe proizvodi imaju inkorporiranih u sebe niz Spy modules , koji se doduše , mogu cancelovat , tweakovanjem sustava + good firewall ak ih se ne instalira online ⚠️ , poslje je prekasno jer razbacaju smeće po sustavu … Za Adobe proizvode već odavna , postoje nizovi quality freeware programs , počesto cross platform 👍 + various apps tak da ja osobno — nemam niti jedan Adobe program , niti mi nedostaju uopće … Evo nekih za vektorsku grafiku na primjer ; – Vectornator , Gravit Designer , Vectr , Inkscape … Ima toga baš puno … Ovo mi , onak – iz glave ….

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Adobe-ovi proizvodi se već dugo ne mogu kupiti jednokratno.
Svaki proizvod im košta 25 eura mjesečno, tj. 300 eura godišnje.
Koristiš neki deset godina i ode 3.600 eura.
Korporacije, tj. ruske firme ne budu imali besplatno obnavljanje licence.
Koliko to Rusa privatno kupuje Adobe-ov softver po ovakvim cijenama?
Reklamni trik Adobe-a, ništa više.

tihobl
11 mjeseci prije

Pametan potez. Bolje rusima obnoviti licencu besplatno mego da otkriju besplatnu alternativu.

Josip Broz Tito
11 mjeseci prije

CUVAJ SE AMERA I GRKA KAD I DAROVE NOSE !!! Stara Narodna

Sta god AMER nudi besplatno “google , Facebook , Twitter itd u svemu neki zajeb i spijunarija zesca tako i Adobe

Grdi
11 mjeseci prije

Neka plate preko UnionPay … kineska kartica, inace sada najveca svijetska platezna kartica – upravo pretekla dosadasnju najvecu Visa-u ….

abc
11 mjeseci prije

Amerikanci nude đabe samo špijunske softvere…

Jomla
11 mjeseci prije

Ja ću te špijunirati, a ti ćeš mi plaćati za to! Evo, ovaj put, ti neću naplatiti, da pomisliš da sam puno fin… a jbt… 😛

Max
11 mjeseci prije

Adobe jako lijepo od vas može li meni badava?

burt
11 mjeseci prije

svi mikročipovi su američki, oni upravljaju cijelom igrom

dulebg
11 mjeseci prije

Mogu misliti koliko aplikacija šalje isporučiocu predmet koji obrađuju ??!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI