Američki TV voditelj razotkrio je Bidenove laži o Putinu

Biden, Carlson i Putin
45 komentara

Televizijski voditelj Fox News Tucker Carlson objavio je članak u kojem je objasnio zašto je za krizu goriva u Sjedinjenim Državama krivo sadašnje američko rukovodstvo na čelu s predsjednikom Joeom Bidenom, a ne postupci drugih zemalja.

Ranije je Biden više puta povezivao rekordnu inflaciju u Sjedinjenim Državama sa situacijom u Ukrajini i ruskim liderom Vladimirom Putinom. Tako je, govoreći nakon objavljivanja majskih podataka o inflaciji u Sjedinjenim Državama , koja se pokazala najvišom u više od 40 godina, rekao da države “nikada nisu vidjele ništa poput Putinovog poreza na hranu i benzin odjednom”.

Kako je rekao Carlson, u sadašnjim realnostima, ispravno je povući uzročno-posljedično stanje odluka koje političari donose i njihovih posljedica. Kao primjer je objasnio situaciju s poskupljenjem benzina u SAD, koja se, prema njegovim riječima, “sada okarakterizira kao katastrofa”.

“Pa, kako se to dogodilo? Pa, pustićemo vas da odlučite o odgovoru”, rekao je Carlson, pokazujući snimak događaja u kampanji tokom posljednjih demokratskih predsjedničkih izbora 2019. godine. Tada je Biden, koji je učestvovao na predizborima, rekao da “garantuje svima” da će “ukinuti fosilna goriva” i po tom pitanju “neće popustiti”.

“Kraj fosilnih goriva, temelj cjelokupne američke ekonomije? Kako ćemo to učiniti i zašto? Biden uvijek iznova ništa nije objašnjavao, jer niko nije vjerovao da će on zaista pobijediti na izborima. Niko tada nije razmišljao da pita”, prisjetio se novinar.

Kao rezultat toga, nakon što je postao predsjednik, odmah je počeo da radi upravo ono što je obećao: “nema više bušenja, uključujući i na polici, i ne daje nikakve mogućnosti naftnoj industriji da nastavi posao”, rekao je TV voditelj.

“Biden je prestao da izdaje nove ugovore o zakupu nafte i gasa. Poništio je savezne dozvole za bušenje i cjevovode. Onda je, prije samo mjesec dana, administracija otkazala ukupno tri zakupa nafte i gasa na Aljasci i Meksičkom zalivu, a sada je u potpunosti likvidirala ugovore za skoro pola miliona hektara potencijalnih lokacija za bušenje”, naveo je Carlson.

Osim toga, američka administracija je uvela naftni embargo Rusiji, koja je jedan od najvećih proizvođača energije u svijetu, istakao je on.

“Šta se dalje dogodilo? Benzin je postao više od pet dolara po galonu (3.785 litara). Inflacija je bukvalno eksplodirala. Indija i Kina su dobile mnogo jeftinije ruske nafte da podrže svoje ekonomije. A rublja je postala još jača nego što je bila prije specijalne operacije u Ukrajina “Tako su se svi obogatili osim nas. Postali smo siromašniji. To su činjenice”, rezimirao je autor.

Vladimir Putin je ranije rekao da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija za Zapad, a sankcije su zadale ozbiljan udarac cijeloj globalnoj ekonomiji. Prema njegovim riječima, glavni cilj Zapada je pogoršanje života miliona ljudi. On je dodao da aktuelna dešavanja povlače crtu pod globalnom dominacijom Zapada i u politici i u ekonomiji.

BidenFox NewsPoskupljenjePutinSADTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Eto činjenica…… To je to.
A ima još… Nije cijena 5$ po galonu svuda. To je prosjek, koji se knjiži i u neki zabiti….
Cijena u gradovima je dostigla 7,5$ po galoni! A to je več isto u Europi…

Tupko Glupko
1 godina prije

“Tako su se svi obogatili osim nas. Postali smo siromašniji. To su činjenice”.

Evo poznatog egocentrizma izuzetnih – Europljani su još više popušili nego izuzetni.
Oni barem imaju svoju proizvodnju nafte i plina.
O Ukrima da ni ne pričamo.

Čekamo komentar našeg Tuckera Carlsona 🙂

Emiliano Zapata
1 godina prije

Neznam koji mi je bolji Tucker. Ovaj americki ili pak nas rijecki? Mozda je to ista osoba?

Ivan
1 godina prije

Tip će uskoro ostati bez posla. Ali, svaka čast na iznošenju činjenica.

4e 65 6b 64 6f
1 godina prije

Lijepo je to primijetio da se radi o najavama ukidanja ugljikohidratnih goriva i uvođenje zelene agende. Cilj im je natjerati ljude da se zbog umjetno visokih cijena goriva odreknu automobila, a i drugih stvari. Cijena nafte nije ništa viša nego što je znala biti u prošlosti, ali zato su cijene na crpkama daleko više. Pozadina priče ide i dublje. Nakon što je Union Pacific obavijestio tvornicu umjetnih gnojiva, kako će im smanjiti količinu prijevoza robe za 50% i to unatoč sankcijama Rusiji i posljedičnom nedostatku umjetnih gnojiva, saa je na red došao i Flying J, koji je također bio obaviješten, da se prijevoz njihovog DEF (Diesel Emision Fluid ili ti AdBlue za diesele) prepolovljuje. Pošto Flying J drži oko 30% tržišta, manjak AdBlue na crpkama mogao bi iznositi 15%, bez da je pogođen i neki od drugih dobavljača. Inače najveći izvoznik uree je Rusija, daleko ispred Katara te Egipta i… Čitaj više »

LZN
1 godina prije

Tucker Carlsonje vanserijski….skidam mu kapu i za pamet i za ogromne kohones….
Ima još jedan dobar merikanac…ne mogu se sitit sad…….isto jako dobar i pronicljuv, ali nije oštar kao Tucker Carlson.
Od naših su Zoran Kesić i BN Protekcija dobri….

Partizan
1 godina prije

Edvard Snowden, Julian Asange, Paul Craig Roberts, Semir Osmanagić i Tucker Carlson… Samo njih slušam i samo njima vjerujem, a najviše samom sebi, svom zdravom razumu i logici. Zato sam povazdan na logicno.com.

Max
1 godina prije

Tucker je geniji kako Foxov tako i ovaj naš.

tuf
1 godina prije

“Svi su se obogatili osim nas” – ovo zvuči previše trumpovski a usput nije ni točno. Američka energetska i vojna industrija itekako bilježe povećanje prihoda u stotinama milijardi dolara. Od 340 milijardi eura investicija koje su proteklih mjeseci povučene iz Europe zbog atmosfere nesigurnosti ulaganja – 300 milijardi je završilo u SAD-u.
Ako se Carlson pod “mi” referencira na narod – je*iga care, vidim da ti je net worth 420 milijuna dolara, malo mi je teško povjerovati da baš grcaš u problemima kao mnogi, a da ti je dana šansa za zaradu (oružje, energenti) imam nekakav osjećaj da bi bio kao svaki Amer – dolar na prvom mjestu. Je, imaš lijepe izjave koje se na čovjeka fino zalijepe, ali ipak nevjerujem da nisi dio Američke Izuzetnosti ™ kada ti se pruži prilika.

Srna
1 godina prije

Interesantno je da Fox news finacira blackrock isto tako i glavne medije , ko stoji iza hmm mozda isti igraci daju iluziju da ima slobode govora

Samuraj
1 godina prije

Sviđa mi se ovaj tip, bez dlake na jeziku, nema puno takvih danas. U većini stvari se mogu složiti sa njim.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI