Američko udruženje za srce objavilo posljedice Covid cjepiva – Twitter ih cenzurirao

Twitter cenzura
11 komentara

Američko udruženje za srce (AHA) posljednja je žrtva Twitterove politike cenzure, a jedan od njenih postova govori o suzbijanju štetnih učinaka cjepiva protiv COVIDA-19. Sa sjedištem u Dallasu u Teksasu, AHA educira ljude o srčanim problemima, a časopis Forbes ga je rangirao kao 22. najveću dobrotvornu organizaciju u 2018. godini. S obzirom na tako prestižan status, cenzuriranje AHA-inog tweeta mnoge je iznenadilo.

Dana 8. studenog, AHA je objavila na svojoj platformi izvješće o istraživanju učinka mRNA cjepiva protiv COVIDA-19 na tijelo. Studija je pokazala da cjepivo “dramatično” povećava rizik od akutnog koronarnog sindroma (ACS). Istraživački tim primijenio je srčane testove kako bi izmjerio rizik pacijenata od razvoja novog akutnog koronarnog sindroma u roku od pet godina. Utvrdili su povećanje takvih rizika među pacijentima za 14 bodova.

“Zaključujemo da mRNA cjepiva dramatično povećavaju upalu na endotelu i infiltraciji T stanica srčanog mišića i mogu objasniti opažanja povećane tromboze, kardiomiopatije i drugih vaskularnih događaja nakon cijepljenja”, navodi se u sažetku studije. Kasnije je AHA priložila “izraz zabrinutosti” studiji u kojoj je udruga upozorila da izvješće potencijalno sadrži pogreške.

AHA je na svom Twitter računu objavila poveznicu na studiju. Twitter je brzo označio objavu, pokazujući poruku upozorenja korisnicima koji kliknu na poveznicu studije da bi moglo biti “nesigurno” posjetiti web stranicu AHA. Takve su oznake obično vezane samo uz sumnjiva web-mjesta koja sadrže zlonamjerni softver i viruse. Twitter je nedavno proširio djelokrug oznake na “obmanjujući sadržaj”.

Najnovija cenzura Twittera dolazi nakon što je njegov izvršni direktor Jack Dorsey podnio ostavku na svoju dužnost, dopuštajući glavnom tehnološkom direktoru Paragu Agrawalu da postane novi glavni izvršni direktor.

Neki strahuju da bi Agarwal mogao biti više za cenzuru, što otežava stvari korisnicima Twittera. U intervjuu za MIT Technology Review u studenom prošle godine, Agarwal je izjavio da je jedno od područja u kojima se naglašava uloga Twittera “koga se smije čuti” i kako platforma preporučuje sadržaj.

“Naša uloga nije vezana prvim amandmanom, ali naša je uloga služiti zdravom javnom razgovoru i naši potezi odražavaju stvari za koje vjerujemo da vode do zdravijeg javnog razgovora. Ono što radimo u vezi s tim je da se manje fokusiramo na razmišljanje o slobodi govora, nego na razmišljanje o tome kako su se vremena promijenila”, rekao je Agarwal.

Izvor: visiontimes.com

Američko udruženje za srce (AHA)bolesti srcaCenzuracjepivoCovidvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Annabella
2 godine prije

Čudna mi čuda, Twitter je nekoga cenzurirao?! A tako ozbiljna i vjerodostojna platforma! 😂

war is peace
2 godine prije

Cenzura je nova sloboda govora, gdje vi zivite?

preseren3
2 godine prije

I nas, koji još imamo pamet, nataknuto od cjepiva, isto tako iznenađuje.
Kao i hiljadu stvari, koje čitamo u zapadnim medijima i pitamo se: Šta je sa tim ljudima?
Jer, članak o “Cijepljeni su skloni patofiziološkim promjenama, psihijatrijskim poremećajima..” NIJE SAMO GEG!Ja sam več u prošlosti komentirao na tu temu. O sve više gloopih ljudi…

Toxic_Zombie
2 godine prije

Nikakvo čudo,taj Twitter,Facebook i ostale društvene mreže su u vlasništvu kreatora ovog korona kaosa

tadija
2 godine prije

Pa , taj Twitter censurira predsjednika najmoćnije države na kugli zemaljskoj i sad bi mu bila prepreka jedna organizacija,ma dajte najte???????????????????????????????

nestabilni egzekutor
2 godine prije

Tko te tjera da otvaraš account na takvim smetljarskim platformama?

Poznavalac prilika
2 godine prije

Zaista je teško kad ne možeš živjeti ni funkionirati bez tvitera.

Max
2 godine prije

Big teh teror.

Itd
2 godine prije

Nije ih cenzuriro nego im je dozvolio da ne govore.

Boba Lazarević
2 godine prije

Novi seljo vodi Twitter i odvest će ga direktno u propast. Neće biti prerano. Od svih socijalnih platformi, ta je bila uvjerljivo najgluplja i prije covid fašizma.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI