Amerika – Priprema se masovno cijepljenje koje će financirati država

Masovno cjepljenje
108 komentara

Ako sve bude išlo po planu, masovno cijepljenje u Americi bi moglo započeti već u prosincu ove godine.

Američka savezna vlada izdvojila je 1,95 milijardi dolara za 100 milijuna doza eksperimentalnog novog koronavirusnog cjepiva koje su razvili američki farmaceutski gigant Pfizer i njemačka tvrtka za lijekove BioNTech, s mogućnošću da vlada kasnije kupi do 500 milijuna doza, prenosi Bloomberg.

Eksperimentalno cjepivo još uvijek zahtijeva odobrenje Administracije hrane i lijekova, dok bi faze 2b/3 ispitivanja na ljudima trebala započeti prije kraja mjeseca, nakon čega će biti još jednom provjerena u listopadu. Ako se pokažu uspješnima, 100 milijuna doza moglo bi se napraviti prije božićnih blagdana, dok bi se 2021. godine moglo proizvesti 1,3 milijarde doza.

Tvrdi se da kandidati za dobivanje cjepiva trebaju dobiti dvije doze, što znači da će 100 milijuna injekcija biti dovoljno za 50 milijuna Amerikanaca.

Glasnogovornik Pfizera rekao je Reutersu da farmaceutski div neće dobiti nikakvu plaću od Washingtona, osim ako se dokaže da cjepivo nije sigurno i učinkvito i ako se proizvede u dovoljnom broju.

Program cijepljenja „Operacija warp brzina“ američke vlade prethodno je obećao isporučiti cjepivo protiv koronavirusa za 300 milijuna Amerikanaca, do siječnja 2021., a Pfizer/BioNTech radili su na četiri odvojena moguća cjepiva COVID-19, od kojih je dva FDA pratila.

U Tweetu o razvoju, odjel za komunikacije Bijele kuće naglasio je da “Trumpova administracija radi non-stop, kako bi što prije dobila cjepivo za američki narod”.

Bloombergov obavještajni analitičar Sam Fazeli izračunao je da dogovor savezne vlade s farmaceutskim divovima označava cijenu doze od oko 20 dolara, te napomenuo da bi, ako bi se trebalo učestalo koristiti, na cjepivu mogla zaraditi hrpa novca. “Ako ovo cjepivo spriječi bolest nakon jedne upotrebe, izračunali smo obim prihoda od više od 15 milijardi dolara za Pfizer”, procijenio je.

BioNTech ima ambiciozne planove za ostvarivanje profita i za ostatak svijeta; planira neto potrošiti 36 dolara po dozi u SAD-u, 30 dolara po dozi u Europi i 12 dolara po dozi na ostalim tržištima.  Sa svojim partnerom Pfizerom, njemačka tvrtka već je pristala isporučiti Velikoj Britaniji 30 milijuna doza cjepiva po neotkrivenoj cijeni.

Američka vlada prethodno se obvezala na do 1,2 milijarde dolara za britansko-švedskog farmaceutskog giganta Astra Zeneu u vezi s vijestima o svom radu sa sveučilištem Oxford, na obećavajućem cjepivu protiv koronavirusa. Ostale tvrtke koje su iskoristile velikodušne državne potpore uključuju Johnson&Johnson i Moderna Inc.

Vijesti od srijede dovele su do porasta udjela Pfizerovih dionica na 2,8 posto, a dionice BioNTecha na američkom tržištu skočile su gotovo 9 posto u jutarnjem trgovanju.

Farmaceutske tvrtke i biotehničke ustanove u zemljama širom svijeta rade na oko dvadeset zasebnih cjepiva protiv koronavirusa i užurbano rade na tome ne bi li netko od njih bio taj koji će cjepivo prvi dostaviti tržištu.

Brzina istraživanja i ispitivanja izazvala je zabrinutost kod nekih medicinskih stručnjaka, s razvojem i testiranjem koje bi inače moglo potrajati godinama, sada traje 6-12 mjeseci. U svibnju, anketiranje Centra za istraživanje javnih službi AP-NORC otkrilo je da samo oko 49 posto anketiranih odraslih Amerikanaca planira cijepiti se nakon što cjepivo postane dostupno, a 20 posto ispitanika je reklo istraživačima da se neće cijepiti, dok 31 posto ih kaže da nisu sigurni što će učiniti.

Nakon svega što smo napisali, iskreno bismo voljeli znati što će se dogoditi ako se cjepiva, za koja još nisu istražene sve nuspojave, pokažu kobna za populaciju? Tko će odgovarati za učinjeno zlo?

BioNTechCOVID-19FDA
Pretplatiti se
Obavijesti o
108 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
3 godine prije

Naredba donešena demokratski i republikanski ?

PlanetB
3 godine prije

20 % je reklo da nece ? Ovo je skolski primjer propagande i skolski primjer da su one proporcije : 1.) 20 % vjeruje autoritetima odmah ma kako besmislena ta propagandna izjava bila – ‘Vakcine ce biti ‘sigurne i efikasne’ 2.) 60 % ovi bi mogli vjerovati uz malo ‘obradjivanja’ kao prijetnje i prijateljskog uvjeravanja – ‘Vakcine bi mogle biti sigurne i efikasne’; jest kada vas ‘uvjerimo. 3.) 20 % – Ovi nikada nece povjerovati bez obzira na propagandu, Njihov moto je : ‘Vakcine nisu niti sigurne i niti efikasne’ i mi se protivimo tome. Ovo je zakon koji svi vladajuci rezimi jako dobro znaju i Aldous Huxley je puno govorio o tome. : ‘http://informationclearinghouse.info/article24712.htm’ Za ovih 20 % iz nevjerne grupe a i za one iz grupe od 60 % a za one iz grupe 20 % koji su super sugestivni ovo svakako nije: Nova Covid-19 vakcina je netestirana… Čitaj više »

Suzy
3 godine prije

To i nasi Sorosevi stozerasi polako svojim mjerama uzoru put ka tome
Pitanje je dana kad Ce maske bit i u kuci i vani obvezne
Kad naciju dovedu do ludila e omda Ce nas prosvjetlit svojom ljubavlju u obliku cjepiva..
I dalje se ne događa ništa
Svi bespogovorno site
Struka sva redom pokupljena
Osim par koji nemaju nikakve medijske prostore

Stara kuka
3 godine prije

Ostaje sad pitanje što može pojedinac učiniti. Mnogi će samo slegnuti ramenima i reći – ništa. I u skladu s tim ništa neće ni pokušati. Upravo zato takav teror i prolazi. Svi se mi bojimo rizika. Svi mi smo svjesni da kao pojedinci ne možemo učiniti puno protiv sustava. A baš na to teoisti i psihopati koji ovo guraju i računaju. E pa nema nam druge nego rizikovati. Naravno, možemo nastradati, ali ako ništa ne poduzmemo sigurno ćemo nastradati. Jednostavno, barem dok se (ako) ne organiziramo, moramo pokazati svoje nesklaganje. Moramo iznijeti svoje zahtjeve. Ako ništa ne tražimo i samo šutimo onda će silnici nesmetano ići dalje i dalje. Nikad neće stati. Za početak kontaktirajmo svoje političke predstavnike. Pišite im mailove, Ulažite tužbe i pritužbe državnim tijelima. Kao gospodin Ponoš. Dajmo im do znanja što želimo, a što ne želimo. I nemojmo si dozvoliti da nas obeshrabri igrniriranje. Budimo uporni… Čitaj više »

alex
3 godine prije

Uz masovno cjepljenje ide i masovno čipiranje. Zato jest besplatno. Što prouzročit još nešto masovno…pobunu…
Polako je većljudima dosta svega. Pa kad eksplodira…

Dokurčilomi
3 godine prije

Samo da ne bude više mrtvih i invalida nego što je od korone i onda samo izjave “collateral damage”.

puki
3 godine prije

Zmijolki Sotonisti uživaju u našoj patnji, oni sada slave i uživaju, kada ovce nose maske, kada se ljudi brinu i sekiraju, i kada je zbog mjera zaključavanja, u svijetu već sada umrlo više ljudi, nego od navodne korone.

ali svima treba poručiti:
željeli ste rat, armagedon i sudnji dan, i imati ćete rat, armagedon i sudnji dan, ali po vašu štetu… bandera i kolac čekaju sve, koji sudjeluju u ovoj raboti: političare, “stručnjake”, virologe, itd,,. i sve novinare koji to propagiraju…

puki
3 godine prije

Njemački profesor Dr. Stefan Hockertz, imunolog i toksikolog, u intervjuu je rekao, da i njemačka vlada planira masovno cjepljenje i da to spada u kazneni delikt tjelesne povrede sa predumišljajem. Osim toga, i on kaže, da se cjepivom želi čovjeka genetski promjenuti. Video snimak u kojem Hockertz to govori , kabalin jutjub je naravno uklonio, ali se može vidjeti na bitchute. Hockertz kaže ukratko: -svako cjepivo, koje nije provjereno i ispitivano najmanje 5 do 8 godina,- mora se računati na ogromnu štetu i nuspojave. -ubacivanjem RNK i DNK u cjepivo, može se masovno izavati rak u mnogih ljudi, ali to su dugoročne nuspojave i štete – kratkoročne štete će biti, brzo obolijevanje i umiranje velikog broja ljudi, odmah nakon primnaj cjepiva, Hockertz realno procjenjuje 5% ljudi. Na oko 80 milijuna stanovnika Njemačke, 5%=4 milijuna ljudi, koji će zadobiti teške trajne posljedice. To je kazneni delikt TJELESNE POVREDE SA PREDUMIŠLJAJEM na… Čitaj više »

puki
3 godine prije

Merkeličina vlada izdala je još prije 2 mjeseca kofol dozvolu njemačkoj firmi Biontech iz Mainza, da vrši testiranja mogućeg cjepiva protiv korone. Dozvolu je dao Institut Paul Ehrlich, koji se bavi medicinskim istraživanjima cjepiva i slično i koji je pod jurisdikcijom države. Međutim, po podatcima sa vikipedije, Biontech ustvari i nije njemačka firma, jer većinu dionica ove firme drže američki investicijski koncerni, a među njima Fidelity Investmens ima najviše dionica. Fidelity Investments je u vlasništvu oligarhijske obitelji Johnson. U potrazi sa cjepivom, Biontech zajednički surađuje sa velikim američkim farmaceutskim koncernom Pfizer i sa kineskim koncernom Fosun Pharma. Biontech surađuje , gle čuda i sa dobrim ujakom Billom. Prema podatcima iz njemačke vikipedije: U rujnu 2019. Biontech je potpisao sporazum o suradnji sa Zakladom Billa i Meline Gates na polju razvoja cjepiva protiv AIDS-a i tuberkuloze. Koncern Pfizer naravno također surađuje sa ujakom Billom. Pfizer zajedno sa Gatesovom zločinačkom organizacijoim za… Čitaj više »

puki
3 godine prije

– da se kratko osvrnem na članak o Greti., prije 2 dana… i nagradi za nju “britansko-armenski” tajkun Gulbenkian , koji se spominje u članku, bio je ustvari francusko-armenski tajkun, također PIN (pripadnik izabranog naroda).. Pa gdje će obični Armenac, postati milijarder tajkun, to samo mogu PIN-ovi. Inače Zaklada Gulbenkiana, sufinancirala je masovnu migraciju, zajedno sa Sorosevom zakladom i mnogim drugima organizacijam i zakladama kabale. evo izvadak iz jednog članka o financiranju migracije, koji je objavljen prije 5 godina, na jednom hrvatskom portalu: “…Organizacija “European Programme for Integration and Migration (EPIM)” (Europski program za integraciju i migracijau) usko surađuje sa Sorosevom zakladom “Otvoreno društvo”. 12 moćnih privatnih zaklada milijardera financiraju EPIM: – dakle, Sorosevo Otvoreno društvo, – The Atlantic Philantrophies, zaklada američkog tajkuna i milijardera Chucka Feeneya. Ova zaklada je prije 2 godine u Irskoj zajedno sa Sorosem, uoči referenduma, financirala kampanju za uvođenje gay braka i kampanju za dozvolu… Čitaj više »

puki
3 godine prije

– kratki osvrt na članak “Supruga bivšeg Clintonovog savjetnika govori roditeljima da gledaju porniće s djecom” pa ništa ne čudi od zmijolikog klana Clintonovih… Bill je, guzio khazarku Monicu Lewinsky, prije 22 godine, a ona mu pušila u sada već poznatom “ovalnom (oralnom) uredu.. i Bill je bio stalni gost i pajdo Epsteina u orgijama sa maloljetnicama na njegovom otočiću..Hilarija je potajna lezbača… U ljeto 2008., tinjala je borba između dvoje demokratskih kandidata, Obame i Hilarije, tko će biti kandidat Demokrata na predstojećim izborima… Deklarirani gej Sinclair iznio je tada detalje, od Obami, i tvrdio da je on oduvijek bio gej, i da je brak sa Michelle bio samo alibi… Štab Hilarije i štab Obame tada su se stvarno zakrvili i međusobno nabacivali blatom, tko će koga više ocrniti.. Iz štaba Hilarije su prijetili da će u javnosti otkriti još prljavih detalja o Obami, međutim iz štaba Obame zaprijetili su… Čitaj više »

RENEW
3 godine prije

Kdo je odgovarjal za vse kar so posejali v Vietnamu, v Koreji, na Japonskem, v Srbiji, v Iraku, v Afganistanu, Libiji? Kdo bo odgovarjal za vse od lakote umrle otroke v Iranu in Venezueli? Kdo? Nihče. Toda ker obstaja Bog se zna zgoditi, da bodo Amerikanci dobili kar jim gre. Zadnja kuga Egipta so smrti prvorojencev. To kar so posejali drugje bodo poželi doma. Cepivo jim bo pobilo več prvorojencev kot virusi. Kar poglejte kakšne tace ima ta naša kronica. Kronica ima točno takšne tace kot virus HIV in HIV papca protitelesa, ki bi ga morala ubit. Denga je pa še bolj zanimiva in čisto lahko tudi naša kronica kot Denga uporablja protitelesa, ki bi jo morala uničiti. Mislim, da je prišel trenutek, ko bodo tudi Amerikanci plačali to kar so počeli po vsem svetu. Vse kuge so že bile samo zadnja kuga še manjka in ta je smrt prvorojencev.

Max
3 godine prije

Dakle kreće ono što smo nalavljivali i čega smo se Dragi priijatelji i bojali; Nek nam dragi Bog pomogne.

JTM
3 godine prije

Za zadnje u tekstu pod navodnicim odgovor je: NITKO! Biti će odgovor, to je zajednici donijelo puno koristi, ali znate… To je kao u vozilu, imate nesreću i poginete, ali automobil je koristan. Točno, ali ja odlučujem da li ću ga voziti i kada te kojom brzinom.

Jomla
3 godine prije

“Nakon svega što smo napisali, iskreno bismo voljeli znati što će se dogoditi ako se cjepiva, za koja još nisu istražene sve nuspojave, pokažu kobna za populaciju? Tko će odgovarati za učinjeno zlo?”
NITKO! A što pitaš?

mislim
3 godine prije

tko će odgovarati?
na znam.
kad je u americi bila prohibicija. neka dva mudraca, su prodavali ,nekakav lijek, koji je u sebi imao nekakav alkohol.
100 000 ljudi se otrovalo. ta dvojica su dobili opomenu, po dvije godine uvjetno.

nekoime
3 godine prije

Uhićeni BLM protestanti bit će prvi dragovoljci za cijepljenje.

Busola
3 godine prije

Dobro veče! I ja kao i mnogi drugi cijenim udobnost rutine, sigurnost poznatog , mir ponavljanja! Uživam u njima kao i svi drugi. Odvojit ću vrijeme da malo popričamo! Postoje naravno oni kojima to ne odgovara i ne žele vidjeti narod kako djeluje, koji ne žele da narodu razgovaraju i međusobno se uvažavaju! Iako se palica i strah uvijek mogu koristiti umjesto razgovora, prave riječi će uvijek zadržati svoju snagu! Riječi nude sredstva značenju, a onima koji će ihslušati nude istinu. I istina govori: Nešto strašno nije u redu s ovom državom, svijetom, zar ne? Okrutnost i nepravda, netolerancija i ugnjetavanje. A tamo gdje ste nekad imali slobodu prigovarati, razmišljati i govoriti onako kako ste smatrali prikladnim, sada imate cenzore i sustave nadgledanja koji prisiljavaju na vašu sukladnost i traže vaše podnošenje. Kako se to dogodilo? Tko je kriv? Pa, sigurno postoje oni odgovorniji od ostalih, i oni će jednog… Čitaj više »

Vice
3 godine prije

Super vijest, samo me zanima ako može u postocima, koliko će se zi-dova cijepiti.
Ja vam već mogu sada reči. NULA, oni se ne cijepe zbog vjerskih razloga ili zato šta imaju informaciju šta je u cjepivu i koliko je štetno.
Samo se strpite itina će izaći na vidjelo.

Gumeni
3 godine prije

Nakon masovnog vakcinisanja-cijepljenja očekujem svakodnevo izvešće kriznog štaba-stožera koliko je ljudi umrlo od posljedica vacinisanja-cijepljenja.

Mario
3 godine prije

Jeste primjetili ona trojica branitelji maski cijepljenja, 5g, branitelji izraelskih zlocina se ne Javljaju. Bit ce da imaju koordinacijsku vecer

Mistral
3 godine prije

Stvari su jednostavne. Da bi se morali cijepiti mora biti donesen takav zakon. Zna se ko predlaže takav zakon i ko ga usvaja. Oni su problem i zakon koji su donijeli i usvojili. Treba se fokusirati na te ljude i njih sankcionirati. Cjepivo, ko voli nek izvoli, s tim je dobrovoljno prihvatio i moguće posljedice a ko neće ne mora. Nekima je taj rizik možda i prihvatljiv. Ima 85 godina, niz bolesti uz koje bi ga kovid-19 ubio za nekoliko dana a posljedice cijepljenja će osjetiti za koju godinu (koju možda svakako neće dočekati). Najbitnije je pravo da ti odlučuješ o svome zdravlju i onome šta će ti neko unijeti u tijelo.

Eto i mene
3 godine prije

Ne znam zasto svi pisu nesto tipa: ovo cjepivo je neprovjereno, ko zna sto ce biti u njemu, kakve su mu nuspojave, prebrzo su ga zamixali itd… Pa ljudi moji, ova najobicnija cjepiva koja su kod nas obavezna i daju se maloj djeci, u sebi vec sadrze aluminij, zivu i formaldehid i nisu prosli sva ispitivanja koja su trebali. I tko je do sada odgovarao za vec ucinjeno zlo?
A vama se tek sad pali alarm?
Usput, dok je italija bila potpuno zatvorena, nije se islo na redovne preglede niti redovno cjepilo bebe. U tom periodu nije zabiljezen niti jedan slucaj simdroma iznenadne dojenacke smrti. Otkad su zdravstvene ustanove otvorile vrata i bebe idu na svoje preglede i cjepljenja, zabiljezeno je vec nekoliko slucajeva…
Ali bitno da sluzbena znanost ne zna zasto zdrave bebe umiru…

Jurica
3 godine prije

Tko preživi to cijepljenje pričat će!

Tatjana Maričić - akreditirani laboratorij
3 godine prije

U EU vrijede rigorozni Zakoni glede kvalitete. Radi se o sustavu normi, svaki proizvođač koji ima bilo što toksično MORA IMATI CERTIFIKAT.

U nas certifikate priznaje HRVATSKA AKREDITACIJSKA AGENCIJA!

SVOJIM POTPISOM ODGOVORNE OSOBE!

Prije stavljanja cjepiva na tržište mora se obaviti usporedba s dozvoljenim i nedozvoljenim tvarima u RH (EU), obaviti analiza, udariti žig i potpis ODGOVORNE osobe i staviti na tržište. Jasno tu je krivična i materijalna odgovornost.

Novinari – saznajte detaljnije i napišite. Nazovite da vam objasne.

Ludo me zanima hoće li cenzuroša napokon pasti u kadu punu vode s mrtvim k…. koji joj viri uključenim u struju.

Budući da svaki laboratorij MORA imati u prijmeni normu HRN EN 17025:2017, čije je PRODULJENJE primjene upravo isteklo………….MORA biti primjenjena jer u ZAKONIMA RH piše da se bez toga ne može, ma što da dotakneš-

Ni javni zahod ne može postojati bez ISO 9001.

Lucija
3 godine prije

Za one koji smatraju da anketa iz teksta ima bilo kakve veze s realnošću…

“A Yahoo News/YouGov poll released in May showed 28 percent of Americans believe that Gates plans to use a COVID-19 vaccine as a way to implant microchips in people and track their movements.”, sputniknews.com

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI