Amerikanci otkrili lansiranje tajnih satelita s vojnog bespilotnog zrakoplova nakon neprekidnog leta od preko 2 godine

X37 - Tajni sateliti

Podatci o tim tajnim satelitima nisu javni, a ove su informacije otkrivene tek na kraju misije bespilotnog zrakoplova X-37B.

Nekoliko malih tajnih satelita, čije postojanje do sada nije otkriveno, lansiralo je tajni američki vojni bespilotni avion X-37B, koji se na Zemlju vratio 27. listopada nakon dvije godine vojnih eksperimenata u svemiru.

“Današnjim uspješnim slijetanjem, X-37B je završio svoj najduži let i uspješno obavio sve zadatke misije”, navodi se u izjavi citirajući Randyja Waldena, direktora Ureda za brze intervencije američkih zračnih snaga.

Tijekom ove uspješne misije realizirani su eksperimenti istraživačkog laboratorija zračnih snaga SAD-a i transport malih satelita.

Ovo je prvi put da Sjedinjene Države javno iznose informacije o ovom tajnom zadatku jer ovi sateliti nisu prijavljeni u katalogu svemirskih objekata dostupnih na svemirskoj konferenciji i nisu na web stranici Ureda za svemir Ujedinjenih naroda.

Program je razvijen od strane američkog Boeinga, a dotični bespilotni zrakoplov od 2010. godine obavio je pet letova, čije trajanje varira između 225 i 780 dana kako bi izveli eksperimente u interesu američkih zračnih snaga.

Očito Sjedinjene Države traže alternativu protiv napretka drugih svjetskih tehnoloških sila, koje su u zadnjih 20 godina ubrzano razvile svoj obrambeni program.


Tajni satelitiX-37B
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
4 godine prije

Trebali su vise uloziti u razvoj fotoshopiranja…

Siniša
4 godine prije

Kažu cigla ne može da leti!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI