Analiza eskalacije sukoba između Prigožina i Ministarstva obrane Rusije – Što se dogodilo?

Evgeny Prigozhin
111 komentara

U telegram kanalu press službe šefa PMC-a Wagner, Jevgenija Prigožina, 23. lipnja navečer pojavila su se izvješća da je izvršen raketni napad na stražnje položaje njegovih boraca, mnogi su ubijeni. Odgovornost za to u audio apelima Prigožin optužuje Ministarstvo obrane. Ministarstvo obrane je na to reagirao te je izvještaje proglasio “informativnom provokacijom”.

Video s leševima i izjavame Prigožina

Nova faza u eskalaciji dugotrajnog sukoba između Prigožina i ministarstva obrane započela je u 21.00 po moskovskom vremenu snimkom s telegram kanala “Unloading Wagner”, koju je ponovno postavio telegram kanal “Prigožinova kapa”. Na snimci se navodno vide posljedice granatiranja – zgarište, leševi. Drhtavim glasovima dvoje izvan kamera raspravlja o tome je li to mogao biti ukrajinski napad.

U 21.09 po moskovskom vremenu Telegram kanal Prigožinove press službe objavio je apel snimljen glasom sličnim Jevgeniju Prigožinu:

“Poginuli su na Bakhmutu, braneći čast Rusije i ruske vojske. Grubo su nas prevarili i pokušali nam oduzeti mogućnost da obranimo svoje domove. Bili smo spremni učiniti ustupke Ministarstvu obrane, predati oružje i pronaći rješenje kako ćemo braniti svoju zemlju.”

Dalje, javlja se o raketnom napadu na pozadinske logore, koji su izveli “ovi ološi”, te da je poginuo “veliki broj naših boraca”. Tu je i obećanje da će se odgovarati “na ovu grozotu”.

U 21.25 po moskovskom vremenu Isti glas čita izjavu “zapovjednog vijeća PMC Wagner” da se “zlo mora zaustaviti”.

Osoba koja je snimila poruku pozvala je da se ne opiru i obećala da će “odmah uništiti nadolazeću prijetnju”, uključujući blokade cesta i zrakoplove. Autor zapisa je uvjeravao da će se borci nakon “završetka započetog” vratiti na front “da zaštite našu domovinu”.

21.41 po moskovskom vremenu. Nova audio poruka iz press službe osnivača Wagnera da je ministar obrane Sergej Shoigu navodno žurno napustio Rostov.

21.49 po moskovskom vremenu. Još jedna izjava: “Ima nas 25 tisuća, a mi ćemo shvatiti zašto se događa kaos u zemlji. Očekuje se 25 tisuća kao taktička pričuva. A strateška rezerva je cijela vojska i cijela država. Zatim je uslijedio poziv “pridružite se” i “završite s ovom sramotom”.

22.15 po moskovskom vremenu Objavljen audio s optužbama na račun Ministra obrane.

22.29 po moskovskom vremenu Objavljen je audio zapis u kojem stoji da ovo što se događa “nije vojni udar, ovo je marš pravde”. “Naše akcije ni na koji način ne ometaju trupe”, stoji u poruci.

22.39 po moskovskom vremenu. Posljednji unos za 23. lipnja: “Većina vojske nas snažno podržava. Stižu poruke: “Hvala vam ljudi! Konačno će pravda stići u vojsci.” Također, glas na snimci rekao je da je u mrtvačnici u Rostovu navodno skriveno 2000 tijela.

Kanal Rybar Telegram primijetio je da su sve Prigožinove objavljene poruke snimljene u 19:25 i objavljene kao odgođene objave.

Reakcija Ministarstva obrane, Kremlja i FSB-a

Na službenom telegram kanalu odjela objavljena je objava u 21.48 po moskovskom vremenu, u kojoj su poruke u Prigožinovo ime nazvane “provokacijom”.

“Sve poruke i video kadrovi distribuirani na društvenim mrežama u ime E. Prigožina o navodnom “udaru Ministarstva obrane RF na pozadinske logore PMC Wagner” ne odgovaraju stvarnosti i informativna su provokacija. Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju s izvršavanjem borbenih zadaća na liniji dodira s Oružanim snagama Ukrajine u području specijalne vojne operacije.”

Otprilike sat vremena kasnije reagirao je i Kremlj. Dmitrij Peskov rekao je da je ruski predsjednik Vladimir Putin svjestan situacije “oko Prigožina”. Peskov je napomenuo da se “poduzimaju sve potrebne mjere”.

Oko 0.15 sati po moskovskom vremenu FSB je objavio poruku: “Prigožinove izjave i postupci zapravo su pozivi na početak oružanog građanskog sukoba na teritoriju Ruske Federacije”. Također se u poruci CSO FSB-a navodi da “informacije na društvenim mrežama u ime Prigožina o navodnim udarima Ministarstva obrane RF na PMC” Wagner “ne odgovaraju stvarnosti i predstavljaju provokaciju”.

U 0.18 po moskovskom vremenu, telegram kanal Reporter Rudenko V objavio je videoporuku generala vojske Sergeja Surovikina vodstvu Wagnera, koji je vodstvo PMC-a pozvao na mirno rješavanje sukoba i poslušnost vrhovnom zapovjedniku:

“Zajedno s vama, prošli smo težak težak put. Zajedno smo se borili, riskirali, trpjeli gubitke. Zajedno smo pobijedili. Mi smo iste krvi. Mi smo ratnici. Pozivam vas da prestanete. Neprijatelj samo čeka zaoštravanje unutrašnje političke situacije u našoj zemlji. Ne možete igrati na ruku neprijatelju u ovom teškom trenutku za zemlju.”

Kasnije se na Rudenkovom kanalu pojavila videoporuka general-pukovnika Vladimira Aleksejeva, koji je ono što se događa nazvao “ludilom”.

Kriminalni slučaj

Nacionalni antiteroristički odbor (NAC) priopćio je da tvrdnje objavljene na kanalu Prigožinove službe za tisak o raketnim napadima nisu točne. U vezi s incidentom, FSB je otvorio kazneni postupak prema članku o regrutaciji za oružanu pobunu (članak 279. Kaznenog zakona Rusije, kazna do 20 godina zatvora).

“Zahtijevamo da se odmah zaustave nezakonite radnje”, stoji u priopćenju NAC-a, a prenosi RIA Novosti.

Otprilike sat i pol kasnije, Ured glavnog tužitelja najavio je pokretanje kaznenog postupka protiv Jevgenija Prigožina.

“Njegov rad će dobiti odgovarajuću pravnu ocjenu. Za ovo djelo propisana je kazna zatvora od 12 do 20 godina .

Nekoliko minuta kasnije Centar za odnose s javnošću FSB-a objavio je isto: U vezi s prijetnjom eskalacije sukoba u Ruskoj Federaciji, otvoren je slučaj o pozivu na oružanu pobunu od strane Prigožina

Publikacija Baza tvrdi da je plan “Tvrđava” objavljen u nekoliko policijskih uprava Rostovske regije, policija je upozorena, a ulice su blokirane u središtu Rostova na Donu. Plan “Tvrđava” podrazumijeva hitno okupljanje osoblja i preuzimanje kontrole nad posebno važnim objektima agencija za provođenje zakona, plan predviđa spremnost za odbijanje vanjskog napada.

O tome piše i publikacija 161. RU, koja objavljuje fotografije oklopnih vozila u središtu Rostova na Donu.

Kasnije su se na ulicama Moskve pojavili i oklopni transporteri – video oklopnih vozila objavljuje kanal Oprez, Vijesti.

Reakcija vojnih dopisnika i domoljubnih blogera

Bivši ministar obrane DNR Igor Strelkov

22.36 po moskovskom vremenu “U Rostovu su sve sigurnosne snage stavljene u stanje visoke pripravnosti, ali sve je još mirno. Prigožin je najavio državni udar, ali sami Wagnerovci ne namjeravaju u tome sudjelovati.

23.24 po moskovskom vremenu. “Nakon analize, potpuno odbacujem i smatram Prigožinovu izjavu lažju da su ruske oružane snage danas poslijepodne izvele raketni napad na lokaciju Wagner. Ako je udarca i bilo, onda ga je (logično) mogao zadati samo sam Wagner (odnosno inscenacija). Razlog: za uklanjanje “Wagnera” apsolutno nije potrebno zadavati nikakve udarce nekim taborima. Dovoljno da “lupi” i samog Prigožina. Pa, možda još netko iz njegovog najužeg kruga uz njega. I to je to. A udarati obične vojnike i zapovjednike krajnja je glupost – čak i Šojgu i Gerasimov imaju dovoljno mozga da to shvate. E sad, da je sam Prigožin sa svojim “vijećem zapovjednika” bio zasut raketom, ja bih još uvijek vjerovao u to. I tako je to laž. Točka”.

Alexander Kots, ratni dopisnik

Nemojte sada nasjedati na manipulaciju koja vas tjera da zauzmete stranu. Postoje samo dvije strane – Rusija i neprijatelj. I upravo sada, ruski vojnici u smjeru Orehovskog bore se protiv još jednog neprijateljskog napredovanja. I tukli su neprijatelja ne zbog Prigožina, Šojgua ili bilo koga drugog. I za svoju kuću, za mrtvog prijatelja Vanku, za Šebekino i za Donjeck. Ne zahvaljujući, nego usprkos. Kroz krvavu kožu i mrvice zuba. Možda neke ne vole, druge možda mrze, ali sada su tu, jedan na jedan s neprijateljem. A sada je samo to važno – pobijediti neprijatelja, spaliti mu tenkove, samljeti ljudstvo. Kao u Mariupolju, kao u Kremennoj i Svatovu, kao u Artemovsku…

Mikhail Zvinchuk , telegram-kanal “Rybar”

“Ironija 2023.: Prigožin, koji je 2021. imao prste u iskrcavanju Alekseja Navaljnog – uključujući sve vrste marševa – dvije godine kasnije najavio je svoj marš pravde. Prema riječima šefa PMC-a Wagner, većina vojske ga “gorljivo podržava”. Vjerujemo u ovo: nakon 16 mjeseci NMD-a, obični vojnici nakupili su puno pitanja za vodstvo ruskog Ministarstva obrane.

Telegram kanal “Stariji od Edde”

“Braćo! Svatko tko drži oružje na liniji kontakta s Khokholom neka zna, neprijatelj ti je nasuprot, drži ga na nišanu, udaraj kako udaraš, Moskva će to riješiti bez nas. Ne postoji ništa važnije od Rusije.”

Telegram kanal “Turned on the Z war”

“Bože čuvaj Rusiju”

Telegram kanal “ZERGULIO”

Ono što najviše čudi u ovoj situaciji je činjenica da nitko ništa ne zna. Društveni krug je ogroman i svi imaju isti odgovor: “Ništa nije jasno”. Ovo se nikada nije dogodilo.

 

Jevgenij Prigožinpučrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
111 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
10 mjeseci prije

😏😏😏😏 Sada će neki izmiliti…

To se čeka.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Američki senatori podneli su Gornjem domu Kongresa rezoluciju da ako Rusija upotrijebi nuklearno oružje ili oštete nuklearno postrojenje…. “Ova rezolucija… ima za cilj poslati poruku Vladimiru Putinu i još izravnije njegovoj vojsci, oni će biti uništeni, bit će im izvađene utrobe ako koriste taktičko nuklearno oružje ili ako unište nuklearno postrojenje u način koji prijeti okolnim državama NATO-a …Njegova (Putinova) vojska riskira potpuno uništenje od strane snaga NATO-a, ako budu toliko bezobzirni i iracionalni da pribjegnu taktičkom nuklearnom oružju,” rekao je senator Blumenthal.” + “Lindsey Graham and Senator Blumenthal introduced a bipartisan resolution declaring russia’s use of nuclear weapons or destruction of the occupied Zaporizhia Nuclear Powerplant in Ukraine to be an attack on NATO requiring the invocation of NATO Article 5” “Senator Grejem je stavljen na poternicu ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova zbog prethodnih rusofobičnih izjava, Istražni komitet Rusije je protiv njega pokrenuo krivični postupak zbog takvih izjava”. Naravno, rezolucije… Čitaj više »

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Vašington bio domaćin sastanka od 13. do 14. juna u Kairu, na kome su učestvovali predstavnici pet država koje poseduju nuklearno naoružanje, opisujući sastanak kao ”stalnu razmenu u kontekstu Sporazuma o neširenju nuklearnog naoružanja (NPT)”.b92

USA, Kina, Rusija, Francuska i Velike Britanija.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“РУСКА војска је стигла на мање од три километра од Купјанска, важног града источно, односно незнатно југоисточно од Харкова.

…у борбе наглашено укључили руски тенкови који „у зони виљдивости“ туку по украјинским утврђеним положајима испред Купјанска. За њима долази руска пешадија која преузима контролу над простором.

          Да ли је ово почетак веће руске офанзиве према Изјуму и Харкову – још није јасно.”, fakti

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Nove Bidenove π

“Čuvši indijsku himnu, američki lider je stavio ruku na srce i stajao u tom položaju 15 sekundi. Onda je, verovatno shvativši svoju grešku, polako spustio ruku.”

Komentari na USA portalima:

“Možemo li da živimo i jedan dan, a da ova oronula glava krompira ne bude sramota na međunarodnom nivou? Bože, mi smo za podsmeh“, napisao je jedan čitalac.”

“Ma daj, nije čudno. Samo je proveravao da li je živ“, našalio se drugi korisnik.”

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Šef Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin je ranije izvestio da postoje dokazi o mogućem nastavku rada Kijeva na „prljavoj nuklearnoj bombi“, ističući da bi njena potencijalna upotreba imala teške posledice po život i zdravlje čitave stanovništva i ekosistema istočne Evrope, uključujući države Evropske unije i Crnomorski region.”

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Na nedavnim sastancima u Pentagonu, američki zvaničnici su rekli predstavnicima Kijeva da nemaju „viška” vojnih taktičkih raketnih sistema (ATACMS), rekla su četiri neimenovana zvaničnika upoznata sa tim razgovorima, piše portal „Politiko”.

Prebacivanje tih raketnih sistema na bojno polje u istočnu Evropu smanjilo bi američke zalihe i naštetilo spremnost američke odbrane u budućnosti, naveli su zvaničnici.

Kada se toj, doda postojeća zabrinutost američke administracije da će Ukrajina upotrebiti rakete dometa 190 milja (305,77) u napadima duboko unutar ruske teritorije i da će preći ono za šta Kremlj kaže crvene linije.

To je razlog zbog čega Amerika neće skoro isporučiti taktičke raketne sisteme.

Lokid Martin proizvodi oko 4.000 ATACMS u različitim konfiguracijama u zadnjih 20 g.
Neke od tih raketa prodate su savezničkim zemljama, koje su kupile rakete za sopstvene sisteme.
Oko 600 je ispaljeno tokom zaljevskog i iračkog rata”

toncibalonci
10 mjeseci prije

Mesaj Cajka da ne zagori.

Džudžan
10 mjeseci prije

U Dalmaciji bi rekli – doša đava po svoje.

eks
10 mjeseci prije

Ne verujem ovom tekstu. To je zapadna propaganda.

Гавран
10 mjeseci prije

Da li su „Simpsonovi“ predvideli tragediju podmornice „Titan“?
Najveći deo naše realnosti je virtualna stvarnost.
Dobar deo te sekundarne realnosti su spinovi.
Dobra priprema za novu eru, nove religije.
Novi bog na zemlji je pripremio svoj dolazak.

Sada je došao trenutak da obznani svoje postojanje i svoju moć

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA JE stigla.

Vernici su spremni i čekaju.

Keki
10 mjeseci prije

Mislim da je zapad uspio kupiti Wagner. Previše mi nešto laprdaju po medijima.

Bruno
10 mjeseci prije

Čini se da se povijest ponavlja. 1917. godina i izbijanje građanskog rata u Rusiji. Slično je i sada, ali puno opasnije zbog nuklearnog oružja. Situacija se ne može usporediti 1:1. U svakom slučaju, rusko ministarstvo obrane vode nesposobni birokrati koji su daleko od rata, tu je Prigošin u pravu. Čovjek je bez borbe stigao do Rostowa i pregovarao sa zamjenikom ministra obrane Bek Yekturowom. Prigošin traži glave ministra obrane Šojgua , kao i načelnika glavnog stožera generala Gerasimowa. Ovo bi mogao biti početak kaosa u Rusiji, baš kao i 1917. U tom slučaju, ruska fronta u Ukrajini će se slomiti, vojnici se više neće imati zašto boriti. Pitam se tko stoji iza Prigošina, ne mogu zamisliti da je ovo sve samo njegova inicijativa. Vjerojatno brojni drugi ruski oligarsi plaćaju njegovu privatnu vojsku s ciljem da maknu Putina. A jedini način koji im je ostao je građanski rat. Ipak, ne želim… Čitaj više »

Ringo10
10 mjeseci prije

Dopuštati stvaranje paralelnih vojski je velika greška. Putin mora ili likvidirati Wagner ili ga staviti pod strogu kontrolu oružanih snaga i ministarstva obrane RF.
Franjo Tuđman je lividacijom HOSa spriječio unutarhrvatske sukobe
Prigožin već odavno sebi previše dopušta i njegova demagogija je postala previše opasna.

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

ФСБ i DJELOVI ministarstva obrane NIJESU Kremlj ! Nijesu čak niti vlada !!!! Oni su jedino UPOSLENICI vlade i SAMO —- TO ! Premda bi uistinu željeli bit vlada jer su svi oni – listom – SOVIETI — KOMUNISTI —- PRAVA PETA KOLONA RUSSIJE 👹 !!! Oni jesu Rusi , većina njih — po krvi no su po duhu , onaj , najtvrđi , Sovjetski ( a to nije isto što i Ruski – naprotiv ) , Komunistički kadar – no – dobro je 👍 . Sada su na čistini 😉😁 .. Hajmo se okladiti a upamtite ovaj post da će u sljedećih 30 dana SVI DO JEDNA —- BIT POČIŠĆENI 😉 ! Napravili su pogriješku u koracima 😁 ..

dmitar
10 mjeseci prije

ma oni se malo svađaju, ko ono sukob je između njih, pa se traze, i onda odjednom Wagner zavrsi u Srbiji kao ono nije imao gdje drugo i tako… povjest se ponavlja

Gost
10 mjeseci prije

Ured glavnog tužitelja najavio je pokretanje kaznenog postupka protiv Jevgenija Prigožina.

gargamel.
10 mjeseci prije

Tvrdnje o napadu na Wagnerove trupe i krivični postupak protiv Prigožina Događaji oko Wagner grupe su se nizali u brzom nizu od sinoć. Tada je postalo poznato da ruska služba bezbednosti FSB pokreće krivični postupak protiv šefa Wagnera Jevgenija Prigožina. Nedugo prije toga, vlasnik Wagnerove plaćeničke vojske zakleo se na osvetu jer je ruska vojska navodno napala njegove trupe u okupiranom dijelu Ukrajine. Ubrzo nakon Prigožinove poruke, portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina već je izvijestio da se “poduzimaju neophodne mjere”. Ministarstvo odbrane je također proturječilo optužbama šefa Wagnera. Prigožin se dugo žalio na nedostatak podrške Moskve za njegove borce u Ukrajini. On je očigledno prešao granicu svojim najnovijim izjavama dok FSB pokreće istragu. Danas u 07:44 am Snimak opkoljavanja vojnog štaba Ranije jutros društvenim mrežama su kružile slike vjerovatnih vojnih helikoptera koji lete iznad grada Rostova na Donu i brojnih oklopnih vozila na ulicama grada. Danas u 07:37 am Prigožin… Čitaj više »

Ada Pajnić
10 mjeseci prije

Koji mutan tip Prigožin, ne mogu ni zamisliti kakav je to čovjek koji ubija Ukrajince bez grižnje savjesti, a u isto vrijeme tvrdi da oni nisu htjeli ništa loše nego ih se nepravedno optužuje i ubija, a šta je sad smislio, da treba Ruse ubijat? To može samo neki špijun koga plaćaju izvana da u pravom momentu napravi pomutnju. Njegove izjave nikad nisu imale smisla.

Amar
10 mjeseci prije

Sta sve mogu ovi ameri , na kraju ce se rusi sto ih ostane medjusobno poubijati.

Don
10 mjeseci prije

“Ništa neuobičajeno se nije događalo 24. veljače. Ministarstvo obrane nastoji obmanuti društvo i predsjednika i ispričati nam priču o tome kako je postojala luda agresija Ukrajine i da su nas planirali napasti s cijelim NATO (savezom)”, rekao je Prigožin, koji je službenu verziju nazvao “lijepom pričom”.

“Rat je bio potreban kako bi Šojgu mogao postati maršal, kako bi mogao dobiti drugi orden ‘Heroja (Ruske Federacije)’. Rat nije bio potreban za demilitarizaciju ili denacifikaciju Ukrajine”, dodao je.

Socrates
10 mjeseci prije

Doista je uzitak gledati kako se Rusija raspada. Sada ce i građanski rat. A kako su svi ovdje samo uzdizali Wagnerovce kao najbolje birce, a vidi sada 🙂 smrc
Ukrajina ce sada imati dobru priliku iskoristiti kaos ako krene građanski rat.

MNK
10 mjeseci prije

a “Lucija, prava luđakinja” spama ispod neugodnog članaka nekim bezveznim propagandnim tekstovima. Stvarno nije normalna 😀

Mrčikola
10 mjeseci prije

Kad ovakve stvari izađu “u javnost”, svrha im je da nas “zabave”, tj. da nas drže “rastegnutima”; od straha do spokoja, od tuge do veselja, od razočaranja do ushita…i kada se, jednom, mentalno iscrpimo, da utonemo u posvemašnju rezigniranost…onda mogu s nama kako hoće.
Vrag bi ga znao što se zaista događa iza onoga nama vidljivog, dostupnog…serviranog…ako (kad😁) krene nova “pandemija”…stvari će postat jasnije ali će, nažalost, “vremena” bit manje.

C.F.
10 mjeseci prije

Kritiziranje ministarstva obrane i Sojgua je kritiziranje vrhovnog zapovjednika Putina.

Za podjele nije ni mjesto ni vrijeme.

“Poginuli su na Bakhmutu, braneći čast Rusije i ruske vojske” je ugravirano na medaljama koje je Prgozin dao vojnicima.

To se Putinu nije bas svidjelo…

gargamel.
10 mjeseci prije

Kada je sud u martu ove godine, ukinuo sankcije majci Prigozina, posumnjao sam, da sa ovim likom nije sve u redu.Ta gospodja slobodno posluje po EU i sire, dvije kcerke zive luksuzno u EU, mislim u Belgiji?. Redovno ucestvuju u sportskim manifestacijam, uglavnom u konjickom sportu, sport za bogate.Da ne duljim, izdat je nalog za hapsenje, tako da ocekujem brzi kraj ovog placenika i pustolova.Bit ce ono klasicno, ubijen pri pruzanju otpora kod privodjenja. Ne treba imati nikakvu empatiju , placenik ide onome ko plati vise.Narocito njegove izjave u vezi specijalne operacije, sada odjednom kritikuje Kremlj da nije ulozio napore da diplomatijom rjesi napetost, moze li ista licjemernije, od lika koji je sahranio sto hiljada ( ako ne i vise).

Toni
10 mjeseci prije

Dogodilo se labuđe jezero, o ne

Gost
10 mjeseci prije

Citat: “Ured glavnog tužitelja najavio je pokretanje kaznenog postupka protiv Jevgenija Prigožina.”

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Pričaj mi o tomu ….Nahebo sam gore no Šojgu od Prigozhina 😈 …

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Kada više nije išlo velim…. Evo ti natrag koza !!!! Sada bi htjela fino … No …. Ker osjetio slobodu pa mu se neda na povodac ponovno 😁 … 😉🍸 Nedaj se ! Barem ja znadem kroz kakovu muku prolaziš Brate moj po oružju 🍸

Vale
10 mjeseci prije

Ovo neodoljivo smrdi na maslo engleza jer čak ni ameri nemaju takvo “umeće”.
Zatrti govna u korenu!

Vendetta
10 mjeseci prije

Jos jedan dokaz da je rat namjesten, isceniran i da se oni sa nama samo dobro dobro zajebavaju.

Ovaj lik da stvarno ovo napravi, bio bi upucan u roku od 10minuta, a on se tu sastaje sa zamjenicima ministra i zauzima neke gradove.

Sada ce Balkanci koji mrze sebe da malo smaraju o velicanstvenoj Rusiji i jadnoj napadnutoj Ukrajini pa ce onda da drze jednu ili drugu stranu DOK TOP SLAVENI NAJJACI UKRAJINCI I RUSI GINU I IZGINULI SU NA BOJISTU STO IDE U KORIST SAMO ZAPADU I ANGLOSASIMA.

Ante
10 mjeseci prije

Znači Ameri su hakirali račune na telegram kanalu Prigožina i sada objavljuje lažne objave. Tako su za vrijeme ratova na Balkanu napravili isti kaos da su sve tri strane ušli u rat jedni protiv drugih. A narod je dovoljno glup da nasjedne na provokacije. Sada su ameri veliki “saveznici”Hrvatske iako su njihove tajne službe sudjelovale u provokacijama i izazivanju rata na prostoru bivše Jugoslavije. Onda samo se mogli razići bez rata, ali to nije dodvoravalo zadrtim neandertalcima na sve tri strane kao i američkim stranim službama kojima je odgovora rat da podjele pa vladaju.

Rimtutituki
10 mjeseci prije

Najmutniji i najodvratniji tip. Iznenadjen sam bio pred koji mjesec,citavom polemikom sa njim,tip je neki arkan iliti jos gore,uglavnom samo stetan moze biti bilo kome,nikako koristan. Ako je Putin samo deseti dio Kobe ,imace sada 20000radnika gratis iza urala i jos toliko mrtvih( Wagner)ali mislim da niko se ni primakao jos nije gruzinu,tipujem na opagangajma da ima potencijalKobe.

Malcom
10 mjeseci prije

Dobra Maskirovka

enkavede
10 mjeseci prije

sta je sad u glavama rusofila i slavljenju njihovog bozanstva putina? prigozin je ovo najavljivao tjednima unaprijed a nitko ga nije slusao i sad svi iznenadeni. pogotovo logicno. slava prigozinU

Antee
10 mjeseci prije

Vidim vratili se imbexaši, zadojeni Marvelovskom mitologijom iz američkih filmova pa misle da jedan čovjek može srušiti 30 godina Putina…nije vam ovo Iron Man ni Thor … jadu sendvičarski

Sardelino
10 mjeseci prije

Prigožin je profesionalac sa dodijeljenim mu poljem djelovanja.
Ako je pokušao iskočiti iz svojih okvira sa namjerom da poboljša efikasnost vođenja i odlučivanja regularnog vojnog vrha, odabrao je krivi put.
No više sam sklon mišljenju da je razlog narušenih odnosa sa vojnim vrhom to što je on ili previše tražio ili premalo dobio.
Narušeni su poslovni odnosi a ne usmjerenje i ciljevi. Koji ostaju zajednički.
Prigožinu će biti ponuđeno da se upravo zbog tog zajedničkog cilja povuče tako da bi na kraju balade sve moglo ispasti kao bura u čaši vode.

Max
10 mjeseci prije

Čini se da ni sami rusi ne znaju što se zbiva. Ali po svemu sudeći riječ je bila o pokušaju prevrata.

Nekoime
10 mjeseci prije

Vladimir Iljič Prigožin. Prošlo jednom.

Boba Lazarević
10 mjeseci prije

Ne vidim nikakvu analizu pa bih ponudio svoju, ako može. Prigožinu je istekao rok upotrebe. Njegova postrojba je trebala Moskvi dok se armija ne osovi na noge. Čak su mu dozvolili da regrutira po državnim zatvorima. To je bio vrhunac njegovog utjecaja. Ali očito je nekome u međuvremenu došlo do glave da se država ne smije oslanjati na plaćenike toliko puno i toliko vidljivo. I dopuštati šefu plaćenika da toliko reklamira svoje pobjede. Čak ni Kadirov to nije radio. Uglavnom, na plaćenike se ne smije oslanjati čak ni kad se kunu u svoje rodoljublje. Jer su oni ipak plaćenici. I jer režim tada izgleda slab i korumpiran (što i jest, da se ne lažemo). I zato je počela tiha sabotaža Wagnera. Zabranjeno im je to regrutiranje po zatvorima i smanjen im je dotok municije, u nadi da će ih Ukrajinci dotući u Artjomovsku. To nije uspjelo jer je Prigožin pročitao… Čitaj više »

i sunce je blue
10 mjeseci prije

putin rasputin rusija kaputin

Malcom
10 mjeseci prije

I neki stari dobri komentatori su sad ovdje stvarno zakazali.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI