Ankete pokazuju da većina birača SAD-a smatra da Biden doprinosi podjeli Amerikanaca

Zabrinuti Biden
5 komentara

Samo jedna od pet anketiranih osoba smatra da je Biden ispunio svoja predizborna obećanja o ujedinjenju nacije

Nova anketa je pokazala da otprilike 58,7 posto američkih glasača vjeruje da je predsjednik SAD-a Joe Biden podijelio, a ne ujedinio zemlju tijekom svog mandata. Rezultati anketa dolaze dok se Biden bori s niskim ocjenama odobravanja i nakon što je optužio svoje političke protivnike za prijetnje samoj “demokraciji”. Anketa koju je naručila Konvencija država i koja je objavljena u srijedu, pokazala je da 58,7 % Amerikanaca vjeruje da je Biden podijelio Ameriku, dok 20,6% misli da je Biden ujedinio naciju. Preostalih 20,7 % nije sigurno.

Dok 43,6 % Demokrata vjeruje da je Biden ispunio svoje predizborno obećanje o tome da će biti “predsjednik za sve Amerikance”, 92,8 % Republikanaca misli da je podijelio zemlju, kao i 64,1 % neovisnih, prema Breitbartu, koji je prvi dobio rezultate ankete.

Zasebna anketa Trafalgara, objavljena u ponedjeljak, pokazala je da Bidena podržava 39,3 %, dok ga 54,8 % glasača ne podržava. Iako se rejting američkog predsjednika razlikuje od ankete do ankete, tijekom prošle godine konstantno je u padu. Istraživanje Yahoo Newsa i YouGova, provedeno ranije ovog mjeseca, pokazalo je da više od 60 % Amerikanaca, uključujući gotovo polovicu Demokrata, smatra da je SAD “na pogrješnom putu”.

Na pitanje o Bidenovom učinku, većina ispitanika izjavila je da ne odobrava način na koji rješava ključna pitanja, kao što su gospodarstvo, rasni odnosi, pitanja oružja, kriminala, klimatskih promjena, pobačaja i pitanja vezana uz zdravstvenu skrb. U tom kontekstu, Biden je održao vrlo kontroverzan govor u Philadelphiji početkom mjeseca, u kojem je izjavio da bivši predsjednik “Donald Trump i Republikanci MAGA predstavljaju ekstremizam, koji prijeti samim temeljima naše republike.”

Tjedan ranije, Biden je svjetonazor svog prethodnika usporedio s “polu-fašizmom”, tvrdeći da Trumpovi pristaše “odbijaju prihvatiti volju naroda”, “prihvaćaju političko nasilje” i predstavljaju “prijetnju samoj našoj demokraciji”.

Predsjednica Republikanskog nacionalnog odbora Ronna McDaniel rekla je da je Bidenov govor pokazao njegovu “podijeljenost, gađenje i neprijateljstvo prema polovici zemlje”, dok je Trafalgar otkrio da 56,8 % glasača smatra da je to “poticanje na sukob između Amerikanaca”.

anketeBidenpodjeleSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ZZ Top
1 godina prije

Dedica u pelenama poslao je 16.milijardi dolara ukrajini, samo u oruzju i municiji.

A sve zbog svijetskog mira, solidarnosti, humanosti, empatiji,….. svega onoga sto krasi samosvijesnog i ispunjenog unutrasnjim mirom covjeka u tim godinama.

Posebno mu treba odati pocast i zahvaliti za neizmjerni doprinos ljubavi i brigi prema slavenima.

Predlazem da ako nista onda zbog toga dobije nobelovu nagradu za mir.

Bog cuvao Ameriku i slava ukrajini.

Josip
1 godina prije

Pa što to smeće ne pogledaju preko nišana i riješe problem? Ubili su Kenedyja koji je bio zlata vrijedan a toleriraju ovu senilnu ništariju koja samo radi zlo po svijetu sa svojim demokratima..

petar schroder
1 godina prije

Ja mislim da on i ne zna da je predsjednik Njega je dovela farma u Bjelu Kucu i jos drugi lobi koji sada vode ratove Jedan od lobista je Soros koji financira rat u Ukraini i koji je kupio u Ukraini ogromna zemljista i

Max
1 godina prije

On pridonosi pomutnji.

goran
1 godina prije

nije on nikakav predsjednik,on je došao na vlast kradjom izbora tako da uopće ne želim slušati ili čitati šta taj stari prdonja laprda.
trump je i dalje legitimni i jedibni predsjednik SAD-a.
samo je problem taj što je u americi demokracija umrla.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI