Ankete pokazuju kako se većina Nijemaca protivi slanju raketa dugog dometa Ukrajini

Rakete
12 komentara

Prema istraživanju RTL-a i n-tv-a, 66 posto ispitanika ne želi da Berlin podrži Ukrajinu projektilima Taurus koji mogu dosegnuti Moskvu

Većina Nijemaca protivi se opskrbi Kijeva projektilima dugog dometa koji bi se potencijalno mogli koristiti za gađanje ciljeva duboko u ruskom teritoriju, prema novoj anketi RTL-a i n-tv-a objavljenoj u utorak. Istraživanje koje je proveo istraživački institut Forsa u ime dvaju njemačkih kanala pokazalo je da samo 28% njemačkih građana želi da njihova vlada opskrbi Ukrajinu projektilima Taurus, koji nose bojevu glavu od 500 kg i imaju domet od oko 500 km, što ih čini potencijalno sposobnima stići do Moskve. U međuvremenu, jasna većina od 66% odbija ideju.

Ukrajina je tražila Taurus i željela je dobiti ove projektile prije kraja svibnja. Međutim, tada su novine Frankfurter Allgemeine Zeitung tvrdile da su neki u njemačkoj vladi bili skeptični prema zahtjevu, sumnjajući da će Kijev razumno upotrijebiti oružje, potencijalno dopuštajući sukobu da “nekontrolirano eskalira”.

Sličnu zabrinutost izrazio je i njemački kancelar Olaf Scholz, koji je prošlog mjeseca rekao da se slaže s američkim predsjednikom Joeom Bidenom da se oružje koje isporučuje Zapad ne bi trebalo koristiti za napad na ruski teritorij. Prošlog je tjedna njemački ministar obrane Boris Pistorius isključio takve isporuke, rekavši da one “trenutačno nisu naš glavni prioritet” i istaknuvši da su se SAD dosad suzdržavale od sličnog poteza.

Ali prema ukrajinskom zastupniku Egoru Chernevu, to stajalište ne dijele mnogi njemački zastupnici. Ranije ovog tjedna, ustvrdio je da su ključne stranke u parlamentu “postigle konsenzus” o isporuci projektila Taurus. ”Konačno je led probijen. Čekamo službenu odluku”, rekao je ukrajinski zastupnik. Dok su Njemačka i SAD do sada odugovlačile s isporukom raketa dugog dometa Ukrajini, Kijev je iz Velike Britanije već dobio rakete Storm Shadow, koji ima domet više od 250 km. Prošlog mjeseca, Francuska je također obećala da će podržati zemlju raketama dugog dometa SCALP.

Nakon što je primila streljivo dugog dometa isporučeno sa Zapada, Ukrajina ga je navodno upotrijebila za gađanje civilnih objekata i infrastrukture grada Luganska i poluotok Krim. Moskva je neprestano upozoravala Zapad neka ne šalje Ukrajini dodatno oružje, tvrdeći da bi vojna pomoć produžila neprijateljstva, ali ne bi promijenila ishod sukoba.

njemačkaRakete Dugog dometaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NOVI STARI
8 mjeseci prije

za probijanje ruske obrane imaju streljivo dostatnog dometa pa nikakva korist, a gađanje ciljeva u rusiji je potez očajnika kojim se ne dobiva rat već izaziva kontraefekt kod protivnika koji je nadmočan

nepoželjni
8 mjeseci prije

Kao fol, sluša se 66% robova koji se protive slanju ovih raketa Ukrajini… to je obična laž i hinjenje nekakve šuplje “demokracije”. …istina je da se te rakete ne uklapaju u hodogram rata u Ukrajini koji mora ostati teritorijalno ograničen i pod političkom kontrolom svih uključenih strana kako bi se dostigli predviđeni ciljevi (koji su od globalnog značaja)

Bilo koje odstupanje od dogovorenog vodilo bi u eskalaciju sukoba sa nepoželjnim posljedicama.

Vidjeli smo da će Francuska poslati Ukrajini dalekometne rakete ali su prije toga te iste rakete dali Rusima na proučavanje i kada su ovi našli način kako se od njih obraniti Francuzi “donijeli odluku” da im ih pošalju
…tako da će i ovi “Taurusi” biti pošaljeni Ukrajini tek ako to Rusi odobre.

Tupko Glupko
8 mjeseci prije

Zapadno slanje raketa dužeg dometa Ukrajini znači ulazak Rusije u Ukrajinu koliki je domet tih raketa.

Sa dometom od 500 kilometara sada bi praktički sa njima mogli doći do Moskve sa istočne ukrajinske granice gdje se nalazi grad Sumi.

Što znači da Rusija tada ulazi u čitavu istočnu Ukrajinu i ne zaustavlja se do rijeke Dnjepar u tom naletu.
Bit će zanimljivo hoće li tada biti srušeni mostovi na rijeci Dnjepar. Rusi ih sigurno neće rušiti.

Ivek
8 mjeseci prije

Ko da se Njemci u Njemačkoj ili Hrvati u Hrvatskoj išta pitaju..

Steve
8 mjeseci prije

Iz Nemačke s” ljubavlju…

Max
8 mjeseci prije

Ako su pametni to je to.

Mrdomir
8 mjeseci prije

U demokratiji se demos ništa ne pita.

Magefun
8 mjeseci prije

Sve pošaljite, poslije ako se budete trebali braniti, možete se samo predati…naprijed lutke američke…do posljednjeg europejca!

Drago
8 mjeseci prije

Hahaha a sta da to Svabe posalju Ukrima ? Pivo? Svabe su u banani do 2099 ,kako rece Obama necete imati nezavisnost ,do tada ste u nasim rukama tj zidovskim i kraj price.

Suze Roni
8 mjeseci prije

Sve sto je Njemacka prvo rekla da nece isporuciti Ukrajini, odmah nakon toga je isporucila. Danas citam da ce, kao i u prethodnim situacijama Njemacka isporuciti raketne sustave Taurus.

Ivan
8 mjeseci prije

I Nijemci moraju skratiti za glavu onu konjinu Sholtza dok im nije kadno..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI