Antifa pali barikade i sukobljava se sa policijom na protestu protiv suđenja ljevičarskom aktivisti u Njemačkoj

Antifa protest
8 komentara

Aktivisti Antifa srušilli su barikade u Lajpcigu u Njemačkoj i sukobili se sa policajcima ispred sjedišta policije u subotu. Oni traže oslobađanje mladog radikalnog aktiviste optuženog za napad na pripadnike “krajnje desnice”.

Aktivisti iz Schwarzer Blocka (Black Bloc) i drugih ljevičarskih grupa nosili su zapaljene baklje dok su marširali do sjedišta policije.

Zgrada je tada zasuta petardama i bombama sa bojama koje su ostavljale crvene mrlje na zidovima, kao i na drugim predmetima. Najmanje jedan prozor u sjedištu je oštećen, navodi reporter Deutsche Presse-Agentur.

Portparol policije Therese Leverenz rekla je za MDR Sachsen da su i flaše bacane na policajce.

Protiv izgrednika su upotrebljeni vodeni topovi, a najmanje jedan osumnjičeni je priveden, saopštila je policija.

Policijski helikopter krstario je gradom kada su demonstranti podigli nekoliko barikada i zapalili ih. Barikade je kasnije demontirala policija.

List Bild navodi da su demonstranti bacali kamenje na kancelarije Commerzbank i Deutsche Bundesbank, kao i na stambeni kompleks i restoran brze hrane.

Mediji izvještavaju da je u maršu učestvovalo 5.000 ljudi, dok je policija izvijestila da je učestvovalo 3.000 ljudi.

Ljevičarski aktivisti traže oslobađanje 26-godišnje studentkinje iz Lajpciga, poznate kao Lina E., kojoj se zajedno sa još tri optužene sudi u Drezdenu. Grupa je optužena da je napala nekoliko ljudi povezanih s desničarskom scenom između 2018. i 2020. godine.

Antifanjemačkaprotest
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
2 godine prije

E tako se ide na prosvijed,lijepo s kisobranom!

Jery
2 godine prije

Nisam za nasilje, ali kako sve skupa izgleda, ovo se nece dobro završiti! Ako se politicari ne budu znali zaustaviti imam isjecaj da če uskoro poceti pravi kaos! Po jednoj strani EU institucije pišu Deklaracije koje niko od političara ne poštuje, ustave i zakone i tako vec dugo nenpoštuju! Svi govore kao ništa na silu i prišiljavanje a ono sve obratno. I onda kada narod poludi, policiju na cestu neka jih mlati! Pa ta bagra politicarska stvarno ne razmišlja ili nema s čime razmišljati!

Mirko
2 godine prije

Antifa i treba da dobije batine

Praetorian
2 godine prije

Njih treba sve zatvoriti i zakonom zabraniti, kao i sto su i ekstremne desnicare. Ova gamad je jos i gora od Skinsa

Diego Delgado
2 godine prije

Pitam se da je Adi živ da li bi ova antifa koju plaća soroš bila ovako bahata ili bi ih oslobađao rad.

Max
2 godine prije

Antife su sluge zla.

lurker
2 godine prije

da, zivot u diktaturi ima malo prednosti – ali jedna od njih da se sa ovakvim kretenima brzo i efikasno završava… Jedino što se i sa legitimnim prosvjedima isto radi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI