Assad: “Ne treba se predati suvremenom obliku nacizma u obliku zapadne okupacije”

Bashar Al-Assad
24 komentara

Sirijski predsjednik Bashar Al-Assad je optužio zapadne sile da nastavljaju provoditi politiku Hitlera i promoviraju “suvremeni nacizam”.

Sirijski predsjednik je to izjavio u intervjuu za bjelorusku ONT TV prošlog utorka, povodom 72. obljetnice pobjede Sovjetskog Saveza protiv nacističke Njemačke.

Assad se požalio kako “mnogi na Zapadu pokušavaju sakriti važnu ulogu Sovjetskog Saveza u porazu nacista tijekom Drugog svjetskog rata”.

Kritizirao je diktatorske politike zapadnih zemalja i ponovio da kada se suprotstavi njihovim strategijama, kao što je slučaj ruskog predsjednika Vladimira Putina, onda u zemlju stavlja pod opsadu i pokušava provesti “demonizacija”.

Bashar Al-Assad je pohvalio otpornost naroda kao što su Rusi i Bjelorusi, koji trpe veliki pritisak Zapada.

“Vaša je prethodna generacija nije kleknula pred Hitlerom, a sadašnja generacija se ne smije predati suvremenom obliku nacizma u obliku okupacije Zapada”, rekao je sirijski predsjednik.

Što se tiče optužbe protiv njega od strane zapadnih kancelarija, Assad je kritizirao licemjerne politike zapadnih demokracija koje su nedavno su podržale Saudijsku Arabiju da postane članica Vijeća Ujedinjenih naroda za prava žena i Vijeća Ujedinjenih naroda za ljudska prava.

Kada zapadni dužnosnici pripisuju loše osobine političarima druge države, to znači da je taj državnik patriot“, rekao je Assad.


IntervjuONT TV
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
F*Europe - America First
6 godine prije

Vidi Assad da bi “zapad” shebaoSiriju kao sto su shebali Cehoslovacku.

Lila
6 godine prije

Danas je na čelu država tako rijetko vidjeti državnika. Asad je sigurno jedan od tih rijetkih.

Vlastimir
6 godine prije

Evropa je podlegla masonskom uticaju koji je ustvari savremeni nacizam.Nadam se da Srbija neće podleći tim idejama.Trebale bi i ostale zemlje Balkana ili Helma kako se zvao pre 19 veka,da se suprotstave masonskom zlu koje potpiruje takođe i Vatikan.

Antonio
6 godine prije

Pretsednik Asad je rekao ono sto nasi balkanski pretsednici ne smeju niti da pomisle iako i oni osecaju taj suvremeni nacizam.
Mi u Makedoniju nismo imali profasiticku vladu za vreme Hitlera. Naprotiv borili smo se protiv nacizma. Ali evo sada ne slavimo taj dan. Sve se namerno zaboravilo. Slavimo ujedinjenu Evropu. Onu Evropu koja nas ne prima u drustvo i trazi da promenimo ime i identitet. Pa zar nismo mizerni?
Evo to je malo samokritike za moj narod i osobito za moje lidere.

čitatelj portala
6 godine prije

Bravo, g. Assad.

zlatan
6 godine prije

Ja stalno kada i gdje mogu govorim isto neke detalje kao sirijski predsjednik Assad. Odmah sam uočio taj detalj. To je, da na zapadu Evrope i u SAD-u, minoriziraju pobjedu nekadašnjeg SSSR-a, u Drugom svjetskom ratu. To je najveća moguća revizija povijesti 20-tog stoljeća, i zaslužuje najveću moguću osudu. Zato predsjednik Assad baš po tome pitanju ima moje poštovanje. Čak i na ovome portalu, ja sam raspravljao sa nekima pred v iše dana o pobjedi SSSR-a u ratu. Jasno, ti neki likovi su minorizirali, ismijavali, omalovažavali sovjetsku pobjedu. Koja je bila ključna za pobjedu Saveznika u WW2. Preuveličavali su gubitke Crvene Armije i za to krivili Staljina. Kao i uvijek, za sve je bio kriv Staljin, nikada Hitler. Ali su umanjivali njemačke gubitke, i za to indirektno hvalili “mudrost” Hitlera. Iako je Trojni pakt na istočnom, sovjetsko-njemačkom frontu izgubio debelo preko pet milijuna vojnika, od toga njemački Wermacht najmanje četiri… Čitaj više »

Max
6 godine prije

Kolike su zrtve francuza ili engleza u odnosu na poljake bjeloruse ili ruse??? Sjetimo se Dunkerka!

ARuja
6 godine prije

Hajde suti Assade, da ti nema Putkice ne bi bio tu gde jesi. Evropska vojska je pobedila u WWII, a SSSR je samo dao doprinos pobedi.

Max
6 godine prije

Do prije sto godina zapadno evropska demokracija je bila kao i starogrcka(robovlasnicka)a americka zvanicno do prije 40-ak

perzija do trsta
6 godine prije

malo off topic,ali ovo se mora vidjeti,tko nije vidio.malo je staro,ali pogledajte kako putin rješava situaciju sa neisplatom plaća.gospodin je kralj i bog. https://www.youtube.com/watch?v=7DMv_qGUt4g

davor
6 godine prije

Što jest jest.

elijah magnier
6 godine prije

HRVATSKE ULIZICE NATO PAKTA CRKNITE.ŽIVJELA SYRIJA.
mali hrvat,ali uspravan.

Georgij Žukov
6 godine prije

Drug Assad zbori istinu ,jedino se ne bih slozio sa konstatacijom da je postoji suvremeni nacizam , nacizam je star koliko i zao covjek , nacizam je zlo u covjeku , nacizam je mrak , smrt , mrznja i treba mu razbiti zube bez obzira u kojoj se formi pojavio , a Rusi i Assad to odlicno rade u Siriji , slomili su im zube kao onomad kod Staljingrada , samo rokajte drugovi .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI