fbpx

Atlantistička elita Covid-19 želi iskoristiti za nametanje „svjetske vlade“

Novi svjetski poredak koronavirus

Globalna kriza, zbog epidemije koronavirusa i mjera za borbu protiv iste, tek dobija na snazi, a o načinima na koji će se svijet izdići iz trenutnog testa već se raspravlja. Posebno su brojne prognoze da će se svijet u 2020. vratiti razdoblje nacionalnih država. No, nije sve tako jednostavno i već je vidljivo da i globalisti pokušavaju iskoristiti epidemiju za svoje interese. Većina svijeta se zatvorila u sebe, jedna zemlja za drugom, što je situacija koja je početkom ove godine bila nezamisliva.

Zaustavljen ne samo tranzit između država. Svjetska trgovina je djelomično obustavljena, značajan dio industrijske proizvodnje je u mnogim zemljama zaustavljen, a tehnološki i proizvodni lanci globalne ekonomije su prekinuti.

Kao da je netko na ujedinjenu globalnu ekonomiju stisnuo gumb „pauza“. Čovječanstvo je podvrgnuto izvanrednom testu na stres, koji se ne može usporediti čak ni s Drugim svjetskim ratom. Ali tada nepovezanost između zemalja nije imala tako ozbiljne posljedice, jer nije bila globalna i međuovisnost nije bila tako snažna. Svijet će izići iz ove krize sa “promijenjenim licem”, ne samo ekonomski, već općenito.

Tijekom rasta krize su propale sve globalne organizacije. Tako se sada sve više govori o eri nacionalne zatvorenosti, nacionalnom egoizmu i nacionalnom suverenitetu. Nitko ne vjeruje nadnacionalnim strukturama i globalnim organizacijama. Gdje je Europska unija, što UN i njegovo Vijeće sigurnosti rade? Ništa. Rezolucije se donose videokonferencijama, uz nekoliko izgovorenih riječi, a svaki vođa se pokušava izboriti za svoju zemlju. Ili barem odgovoran vođa, čak i ako donosi šizofrene odluke, poput Jaira Bolsonara, koji od apsolutnog negacionizma proglašava željeznu karantenu.

Bez obzira na razlike između nedovršene supersile EU i međunarodnih Ujedinjenih naroda, postoji velika sličnost među njima. Obje zajednice su stvorene od zapadne civilizacije i odražavaju njezinu ideju o svijetloj budućnosti, kako za sebe, tako i za čovječanstvo u cjelini. To su zapravo prototipovi globalne vlade,  EU na europskoj razini, a UN i Vijeće sigurnosti na globalnoj.

Jasno je da je stupanj integracije unutar EU prilično jak, a moć njenog vodstva je velika. S druge strane, države članice Ujedinjenih naroda su ujedinjene s poluapstraktnim međunarodnim pravom i deklarativnom predanošću raznim načelima. Formalno, samo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda bi moglo nekoga kazniti i nekome nešto oprostiti. Ali u sadašnjem obliku je to teško nazvati prototipom svjetske vlade, između ostalog i zato što Rusija i Kina, koje nisu dio zapadne civilizacije, tamo imaju pravo veta.

Međutim, sama ideja Ujedinjenih naroda kao kolektivnog kluba svjetskih sila ima u sebi potencijal svjetske vlade i čvrste nadnacionalne sile. Ali da bi to postala, velike civilizacijske države, prije svega Kina i Rusija, moraju postati sudionici atlantističke igre, što se s Rusijom nije dogodilo čak ni ’90-ih pod „veselim“ Jeljcinom.

Ali čak i bez toga je UN dobar način za unapređenje globalizacije, jer se kroz razne ogranke ove organizacije provode sve vrste projekata ujedinjenja ljudskog života i svijesti, obrazovanja do ekologije i ljudskih prava. Stoga su, ignorirajući UN u nasilnim sukobima, kada je nemoguće zaobići rusko ili kinesko veto, Angloamerikanci iskoristili priliku da se organiziraju kao „meka sila“ za promicanje globalizacije.

A sada, na pozadini epidemije koronavirusa, Ujedinjenim narodima, poput EU, ne uspijeva usvojiti niti jednu izjavu Vijeća sigurnosti o krizi koja nadilazi sve što se događalo u novijoj povijesti i tako se zadaje glavni udarac ideji o jedinstvenom i uspješnom globalizirajućem čovječanstvu.

Međunarodno pravo ne djeluje, međunarodne organizacije šute, a nadnacionalne strukture nisu učinkovite. Europski političari govore o raspadu ujedinjene Europe. U Italiji neki političari uklanjaju zastave Europske unije iz svojih ureda, dok drugi kažu da je “globalizacija gotova“. Ono što se prije nazivalo svjetskim poretkom sada riskira da postane „globalni nered”. Svijet se raspršio u nacionalne „stanove“.

Atlantistička globalizacija je zaista propala. Doslovno i figurativno. Od samog početka je to bila neprovediva ideja, utopija kao komunizam, ali puno zlokobnija. Ali joj smrt Sovjetskog Saveza dala vjeru u brz uspjeh u ostvarenju ciljeva.

Međutim, kriza 2008. nije otkrila samo špekulativnu, već kriminalnu suštinu njezinog financijskog sustava, prisilivši mnoge više ili manje suverene zemlje da se pripreme za život nakon propasti atlantističke globalizacije. Povratak Rusije u “veliku igru” i prvo mjesto Kine na kao ekonomske sile su oduzeli atlantistima posljednju šansu za uspjeh.

Štoviše, posljednjih godina su upravo zemlje angloameričke jezgre Zapada upale u duboku unutarnju krizu. U posljednje četiri godine su Sjedinjene Države i Britanija primarno bile okupirane samima sobom. U samoj Americi se vodi borba između globaliziranih kozmopolitskih i antiglobalističkih nacionalističkih snaga okupljenih oko Trumpa. Zbog ovakve pozicije Trumpa i tog tabora mnogi misle da je Washington odustao od svoje vanjskopolitičke agende, što je kobna pogreška. Suština američke politike od kraja XIX stoljeća je vladati svijetom, kao liberalni kozmopoliti ili uvjereni nacionalisti. Tu se ništa nije promijenilo, osim što su „univerzalne vrijednosti“ liberalnih kozmopolita toliko odbojne da se Trump, kao inozemni gospodar, čini prihvatljivijom opcijom. Ali, srećom, pozicije oba tabora na svjetskoj pozornici slabe ubrzanim tempom.

Naime, očekivan je bio prijelaz krize globalizacije na novu razinu, a činjenica da je proces ubrzan aktualnom epidemijom i nezamislivim mjerama za borbu protiv nje značajna je slučajnost, ali još uvijek slučajnost.

Globalni ekonomski, psihološki i kulturni šok i globalna ekonomska kriza koja se razvija pred našim očima će oslabiti položaj onog dijela zapadne elite koji je spreman i dalje raditi na globalističkom projektu.

Oni neće stati čak ni u trenutnim uvjetima, jer je priznanje njihova poraza jednako priznavanju neizbježnosti skorašnjeg gubitka svjetske hegemonije i završetka stoljetnog poglavlja zapadne hegemonije u svijetu. Sada će se čak i ključni projekt globalista, Europska unija, koji je već ranije bila u ozbiljnom stanju, uzdrmati. To je očekivan proces jer će se svjesni protivnici europske integracije i obični apolitični građani pitati zašto im je uopće potrebna ova unija, ako nikome ne pomaže?

Trenutni bankrot globalnih struktura i podrhtavanje globalne ekonomije iskoristit će one civilizacijske države koje su se dugo i svjesno kladile na pažljivo demontiranje atlantističkog projekta, prije svega zbog toga da i same ne završe pod njegovim ruševinama.

U tom su procesu postavljane potporne strukture novog svjetskog poretka. To su Kina, Rusija i mnoge zemlje islamskog svijeta, te Indija, općenito, sve one koje čuvaju i drže do suvereniteta i one koje ga žele ojačati. A one koje ga žele povratiti, dobit će mogućnosti osvete.

Ne samo da će nacionalne države ojačati, već će jake civilizacijske i moćne suverene države ojačati svoje pozicije u međunarodnoj areni.

No, prilikom izgradnje zamjene za atlantističku globalizaciju, puno će ovisiti o tome kako će uspijevati uskladiti svoje ideje. Naravno, svako ima svoje vizije budućeg svjetskog poretka, a za njega su suverene države s vlastitom poviješću i tradicijom. Netko želi izgraditi ravnopravan klub, a za neke se sumnja, prije svega za Kineze, da samo namjeravaju zamijeniti angloameričku globalizaciju vlastitom.

Vrlo upitna tvrdnja, obzirom na apsolutni nedostatak nametanja „kineskih vrijednosti“, odnosno političkog sustava, svjetonazora i tipično kineskih karakteristika ostatku svijeta.

Glavna poteškoća u stvaranju nove arhitekture svjetskog poretka, onog poželjnog, multilateralnog, nije u tome što će je trebati kombinirati s jakim nacionalnim državama i regionalnim asocijacijama kao što su, na primjer, ASEAN, EEU ili ALBA i Petrocaribe, već zato što je to potrebno učiniti paralelno s još uvijek funkcionalnim globalističkim sustavom kojeg su stvorili Angloamerikanci.

Odnosno, da pojednostavimo, bit će potrebno istovremeno živjeti u kući koju su drugi dovršili i unutar nje izgraditi vlastitu, bez urušavanja prve sve dok druga ne bude dovršena.

I tu leži glavna zamka za sve protivnike trenutnog modela globalizacije, što je prilika za produženje agonije za promicatelje atlantističkog diskursa. Oni će se početi dogovarati i ponuditi da se ne gradi ništa novo, da se ne ruši nedovršena kuća, jer je šteta posla, a ona je navodno zajedničko vlasništvo. Jednostavno je ponuditi  dogovor za novu arhitekturu u okviru već završenih radova. Grubo govoreći, svijetu će se ponuditi da da novi nalog starom arhitektu.

Upravo o tome govori osoba koja je tijekom posljednje krize 2008. pokrenula sazivanje prvog ikad održanog summita G20, kluba velikih sila, koji je u biti zamijenio čisto zapadnjački plus G7, uz izuzetak Japana, koji je s pozivanjem Rusije postao G8, kojeg je Zapad pokopao kada je 2014. vidio da se Moskvi ne mogu izdavati zapovijedi.

Gordon Brown, bivši britanski premijer, pozvao je na oblik globalne vlade, naravno, „za borbu protiv pandemije i krize“, i naravno, ta bi vlada bila privremena. Za britanskog političara je sada sve puno gore nego 2008. godine, što je jedina istina.

“Ono je bio ekonomski problem koji je imao ekonomske razloge i imao je ekonomsko rješenje. Sada smo suočeni prije svega s potrebom hitne medicinske pomoći i potrebne su zajedničke akcije da bi se to riješilo. Ali što više intervenirate s hitnim mjerama, to ćete više ekonomiju izlagati riziku. Covid-19 se kao izazov ne može suzbiti u određenoj zemlji. Mora postojati dosljedan globalni odgovor. Pandemija zahtijeva drakonskiji međunarodni pristup. Trebamo neko upravljačko tijelo. Ako bi se bavio trenutnom krizom, proširio bih ovlasti skupine G20, jer je u trenutnim okolnostima potrebno osluškivati zemlje koje su najviše pogođene krizom, zemlje koje su važne i zemlje koje imaju potencijal da puno pomognu ljudima pogođenim krizom, na primjer u Africi”, rekao je Gordon Brown.

Naravno, „sve za spašavanje života“. “Specijalne snage” svjetskih čelnika i čelnici međunarodnih organizacija bi se s ovom “globalnom radnom skupinom morali boriti protiv pandemije”.

„Bit će potrebni koordinirani napori za pronalazak cjepiva, te za organizaciju proizvodnje, nabave i da se spriječe špekulacije, plus bavljenje s financijskim rastom i ekonomskom krizom“, kaže Brown.

„Radna grupa mogla bi koordinirati napore središnjih banaka, poduzeti korake za sprečavanje odljeva kapitala iz tržišnih ekonomija u nastajanju i dogovoriti se o zajedničkom pristupu korištenju vladine potrošnje za pokretanje rasta“, dodaje Brown i piše kako je potrebno povećati proračun Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Činjenica da su Brownovi prijedlozi definirani kao jačanje skupine G20 ne bi trebala nikoga zbuniti. Uopće nije važno pod kojim će se natpisom nastaviti graditi globalna vlada. Važno je da njeni alati budu, na primjer, Svjetska banka i MMF, odnosno najvažniji elementi atlantističkog globalnog projekta, koji je pravi uzrok trenutne gospodarske krize i kojega se želi osloboditi cijelo čovječanstvo, čak i značajan dio same „zlatne milijarde“.

Dakle, Brown, koji ovdje istupa kao glasnogovornik, ne kao posebno važna ličnost, želi iskoristiti krizu ne samo za spašavanje bankrotiranog atlantističkog  projekta i hitno sanirati njegovu financijsku komponentu, već i za podizanje globalizacije na novu razinu sa stvaranjem radnog i funkcionalnog prototipa svjetske vlade.

Strah čovječanstva od koronavirusa zaista ima velike oči, ali još uvijek ne u onoj mjeri u kojoj bi ga se moglo prodati kao čudesni lijek za pandemiju u obliku globalne sile nadnacionalnih „elita“  izvan svake kontrole.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
147 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
TerraMarique
Gost
TerraMarique
1 godina prije

Nista od toga, Tramp je , juce , po prvi put u istoriji Amerike od 1913, oduzeo Federal reserve od privatnog vlasnistva globalista, Rotshilda, Rokfelera, Sorosa i Morgana i pripojio Federale reserve Americkoj vladi . Ogromna pobeda Suverenista nad Globalistima, Svet ce izgledati drukcije nakon ovog poteza, u pozitivnom smislu,… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  TerraMarique

Ma daj molim te , gdje si to čuo. Ne komentiram tekst. Što god Trump da je rekao Fed je i dalje privatan. Kojim dekretom, gdje se to vidi , koga je smijenio itd itd itd Ne širite djetinjaste vijesti. Ovo je istina kao da je noćas Navalni smijenio Putina… Pročitaj više »

PPP
Gost
PPP
1 godina prije

Slušao sam Trumpa sinoć i nikakav FED nije prešao u ruke vlade. Čovjek je posvetio većinu govora koronavirusu i ovisnosti SAD o drugim zemljama.

Anti-YugoCalabria
Gost
Anti-YugoCalabria
1 godina prije

Ovdje ne mozes niti objaviti svoje misljenje , vrijedi samomisljnje u skladu s Redakcijom.

mirko
Gost
mirko
1 godina prije

Idi dalje…

mirko
Gost
mirko
1 godina prije

Kao ti imas misljenje..

Hogar
Gost
Hogar
1 godina prije
Reply to  TerraMarique

Nešto čisto sumnjam. Pre će Sunce izaći na zapadu.

chichiriba
Gost
chichiriba
1 godina prije
Reply to  TerraMarique

Situacija je idealna za uvodjenje globalne vlade.
Trumpa ce ubiti.

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
1 godina prije
Reply to  chichiriba

Zašto bi ga ubili kad je Trump globalist br 1 na svjetskoj političkoj sceni.

Kaj ti
Gost
Kaj ti
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

Glup,slijep ili placen?

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
1 godina prije
Reply to  chichiriba

Ima tu nečega. Deutsche Bank, jedna od najvećih globalističkih banaka je jučer objavila kako će biti potrebno uvođenje “imunizacijske putovnice” za sve koji žele putovati. Link: https://sputniknews.com/world/202004021078808850-deutsche-bank-predicts-immunity-passports-for-travel-in-covid-19s-wake–reports/ Ono što je još interesantnije je da se upravo to predlaže dokumentima EU komisije iz 2018. i 2019. Prvi dokument je: Comission proposal… Pročitaj više »

Patriot
Gost
Patriot
1 godina prije
Reply to  MatijaVZHR

Samo se potvrđuje koliko Hejts moćan. Sve je potkupio.

glineni golub
Gost
glineni golub
1 godina prije
Reply to  TerraMarique

Ajd ne valjaj.. Fed je totalno institucije van domasaja vlade i administracije!! Vođa FED-a se biraju iz iste pasmine tj. sorte i obicni tamo nemaju pristup.. Ako bude istina to sto valjaš- častim te corona pivom.. To je ravno ko kad bi rekao: nakon Corone ljudski vjek se produzuje za… Pročitaj više »

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
1 godina prije
Reply to  glineni golub

Zadnji koji je to pokušao je bio John F. Kennedy,nakon čega je ubijen.Trump neće ni pokušati !!

zlatko
Gost
zlatko
1 godina prije
Reply to  Jole Prvi

@Jole Prvi Da! Executive Order 11110. Ipak mislim da če probati i biti ubijen. Tako je bar predvidio Benjamin Solari Parravicini. Svakako to ne treba uzimati ozbiljno no Trump je pokazao želju za borbu protiv duboke države i ništa me ne bi začudilo. Ipak su ovo vremena kad svatko uzima… Pročitaj više »

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
1 godina prije
Reply to  zlatko

Nije Trump pao sa kruške.Iza njega stoje glasači nezadovoljni politikom neoliberalnih globalista i sveopćim siromašenjem srednje klase,neovisno o strankama na vlasti.

santa007
Gost
santa007
1 godina prije
Reply to  TerraMarique

Navodno je uhapšen direktor fed-a. Podcast velebit gost admiral domazet. To je spomenuo. Intervju je od prije dan dva.Intervju je dug ali je zanimljiv. Spomenuo je to oko 36 minute. Kaže: prije desetak dana dao je uhititi direktora feda ali pravi obračun počet će tek nakon 11mjeseca kad dobije drugi… Pročitaj više »

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
1 godina prije
Reply to  TerraMarique

Trump ne moze pripojiti FED američkoj vladi jer je ta nadležnost prebačena na kongres još za vrijeme vlade lyndona jonsona. Uostalom što znači je li vlasnik FEDa američka vlada ili privatne grupacije ako nije izmjenjen monetarni sustav gdje se novac neće stvarati kao dug. Izmjenu monetarno sustava mora izglasati senat… Pročitaj više »

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

“Nista od toga, Tramp je , juce , po prvi put u istoriji Amerike od 1913, oduzeo Federal reserve od privatnog vlasnistva globalista, Rotshilda, Rokfelera, Sorosa i Morgana i pripojio Federale reserve Americkoj vladi. ” Za tvoju informaciju zadnji put je FED pripojila Kennedyjeva vlada 1963, 6 mjeseci prije nego… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

Gott sei mit dir…sinko.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

pa kako ce se suociti sa dubokom drzavno-kad su ga igraci duboke drzave tu i postavili!
a usto i zivi mu se jos

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  TerraMarique

Prema pisanju nekih medija (a, video sam ponešto i na youtubu) Tramp nije “preuzeo” FED, već je vladi SAD-a povratio “kontrolu nad štampanjem novca”. Za sada je prilično nejasno ima li ičega u ovoj priči, jer bar za sada nisam našao iole verodostojnu potvrdu, ovih članaka.

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

Upravo to neigra nikakvu ulogu dok se ne izmjeni monetarni sustav. Možda sad novac privremeno štampa američka vlada, ali on i dalje ulazi kao dug.

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  TerraMarique

Članaka ima dosta.
Postavio sam dva linka, ali sada “komentar” čeka validaciju, tako da je prostije ukucati u Google “Tramp, kontrola, FED”) i dobiti mnoštvo linkova)

Anti-YugoCalabria
Gost
Anti-YugoCalabria
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

Sumnjam da ce ti ikada objaviti linkove. Ovdje se promoviraju jednoumlja i uvrede ako iznosis nesto u suprotnosti s redakcijom. Imate svi Google, e pa Googlajte tko su ljudi u izvrsnom odboru FED-a, kada su postavljeni i koju politiku podrzavaju. Jos jedna stvar, FED je bio protiv smanjenja referentne stope,… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
1 godina prije

Nažalost gugl definira istinu…tebi.1/1

Trump
Gost
Trump
1 godina prije

Anti-YugoCalabria
Bravo!!!

santa007
Member
santa007
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

Vjerodostojna potvrda je da prvi put fed tiska novac da bi ga bespovratno dao narodu – a ne korporacijama

santa007
Member
santa007
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

Tramp je dao uhapsiti dirktora feda prije desetak dana – to je spomenuo admiral Domazet u podcast Velebit intervju prije par dana. Obračun trampa i duboke države je u toku alimislim da ćemo viditi kako tramp udara tek nakon 11tog mjeseca kad – daj Bože – dobije drugi mandat. Za… Pročitaj više »

santa007
Member
santa007
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

Tramp je dao uhapsiti dirktora feda prije desetak dana – to je spomenuo admiral Domazet u podcast Velebit intervju prije par dana. Obračun trampa i duboke države je u toku alimislim da ćemo viditi kako tramp udara tek nakon 11tog mjeseca kad – daj Bože – dobije drugi mandat. Za… Pročitaj više »

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije
Reply to  santa007

Bajka je to za malu djecu, dok se ne oduzme apsolutna moč stvorovoj djeci u svim područijima kojima drmaju ništa dobra za planet i zemljane, jahači apokalipse jašu i dalje…………………….

guzičetinica
Gost
guzičetinica
1 godina prije
Reply to  TerraMarique

..pa i ne baš…učinio je to i bush i obama!!… ovo će biti vijest samo ukoliko kasnije spoji FED s državnom blagajnom (treasury)… a netje…budi siguran.

Davor
Gost
Davor
1 godina prije
Reply to  TerraMarique

Svjetska Vlada će doći jer je to prorečeno u knjizi Otkrivenje 17:8,11-13. Opisana je i nazvana imenom “Zvijer”,…Zvijer predstavlja Svjetski Politički Sustav,te je prorečeno….. “da je bila” (kao Liga Naroda)….. “i više nije” ( za vrijeme WW2,1941-1945 nije postojala, …..”I opet ima doći i kad dođe ostat će kratko vrijeme”… Pročitaj više »

mnc
Gost
mnc
1 godina prije
Reply to  TerraMarique

Preuzeo je u prosli petak. FED-om sada rukovodi ministarstvo finansija USA i ministar finansija Mincun.

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  mnc

mnc
A na čemu zasnivaš te tvoje tvrdnje?

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  TerraMarique

TerraMarique Ko zna mozda se i to dogodi. pre neki dan se o tome pricalo . U stvari nesto se je dogodilo sa bankama jer nisu htile davat lonove malim obrtnicima pozivaci se na neki clanak u zakonu , medutim ucer saju emaile svima da ako si mali obrtnik da… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
1 godina prije
Reply to  TerraMarique

Nije on ništa oduzeo jer bi završio kao i Kennedy.

Starina
Gost
Starina
1 godina prije

Prema biblijskim proročanstvima Anglo američka sila je posljednja svjetska sila koja će vladati. Ona bi trebala predati ovlasti UN-u. Uz to bi trebali proglasiti da su uspjeli napraviti Mir i sigurnost. Onda bi se trebali okomiti na religije. Kada krenu na nezaštićeni Božji narod umiješati će se Bog sa svojom… Pročitaj više »

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije
Reply to  Starina

????

Balkanac
Gost
Balkanac
1 godina prije
Reply to  Starina

Je, u Bibliji su znali da će Amerika biti anglosaksonska, da će Trump biti predsjednik i Melanija mu žena naših korijena. Njihov sin je dokaz da će su Balkanci Božji narod, samo to još ne znaju.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Balkanac

Moja religija kaže:”Amerika i Engleska biće zemlja proleterska ” Šta ćemo sad? A Manitu je poručio šamanu Crnih Stopala da će bijeli čovjek otići za 500 godina 😂🤣😂

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije

” I Kanada, zemlja udruženog rada ..” 😉

Dragan
Gost
Dragan
1 godina prije
Reply to  Balkanac

Samosto Slovenija nije na balkanu a koliko smo božji narod i to je vrlo upitno

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije
Reply to  Starina

Starina
Rob je onaj koji čeka da ga neko drugi oslobodi. Bog nema ništa s time, da nam je slobodu izbora a mi biramo bit robovi.

Starina
Gost
Starina
1 godina prije
Reply to  Majk Majers

Svi su ljudi robovi nekoga ili nečega. Svatko bira kome će robovati, Bogu, Sotoni, naciji, novcu, seksu, autu, nogometu, cigareti, alkoholu, i drugim ovisnostima, ženi, mužu, djeci, markama, diplomama, tehnologiji i da ne nabrajam dalje.. Bog je dao svakome slobodnu volju i za sebe odlučuje kome će robovati. Jedini kojemu… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Starina

Amin starino za ovaj drugi komentar ..Onaj ko ispušta Boga iz jednadzbe lutaće okolo bez smisla..

FATIH
Gost
FATIH
1 godina prije
Reply to  Starina

STARINA
TAKO JE-AMIN!!!
SAMO ALLLAH DAJE I UZIMA!!!!!

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
1 godina prije
Reply to  Starina

Ma nije baš tako. Moja mačka Čupko je grebala što namještaj što sagove svaki dan. Žena je bila sretna kad smo Čupka ostavili kod moje stare. Nisam baš siguran da tebamo samo sjest i čekati nečiji dolazak na konju bijelcu ili na zraci sunca, NLO-a ili čega već. To zvuči… Pročitaj više »

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  MatijaVZHR

Matija
u iščekivanju godoa

Starina
Gost
Starina
1 godina prije
Reply to  MatijaVZHR

MatijaVZHR
U pravu si. Trebalo je stajati Bog nije mačka da grebe svaki dan.

Komentar
Gost
Komentar
1 godina prije
Reply to  Starina

Xyz…prijatelju..stvar je malo složenija nego što si iznijeo ovdje,velike su uvjetovanosti da,tu si u pravu,medutim to je samo jedna strana novčića

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  Starina

Ovih dana sam gledao u par konzervi pasulja i mogu reći da stvari izgledaju prilično kontroverzno. Po konzervama Karneksa biblijska vojska je već spremna da izvrši juriš na Asgard, ali konzerve Juhora pričaju sasvim drugu priču. Po njima bogovi, ovih vekova, usaglašavaju stavove. Na jednoj strani su Manitu i Zevs,… Pročitaj više »

opet ja iz Kine
Gost
opet ja iz Kine
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

@OB
uh,uh, sad kuzim. kako da slavim Uskrs kad nema konzerviranih jaja ………ili da farbam fazol ??

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije

Ne, nikako. Iako je kod nas “tradicionalan”, pasulj nema nikakve veze sa hriššćanstvom, a samim tim ni sa Uskrsom. Bliži je Virakoči, možda i V.Mahnituu, jer je poreklom iz Južne Amerike i Evropljanima nepoznat do 16.veka, ali se pokazao kao biljka izuzetnih proročkih sposobnosti i u toj funkciji je nasledio… Pročitaj više »

opet ja iz Kine
Gost
opet ja iz Kine
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

uh,uh,uf,uf……a nista onda, mozda da se pozovemo, opet, na tradiciju i ………………. Trumanova jaja … ????!?

Hogar
Gost
Hogar
1 godina prije

Aktuelna su Trampova jaja. Ali su verovatno već ofarbana u narandžasto.

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  Hogar

Jedino što je kod Trampovih jaja interesantno, je lepuškasto gnezdo u koje ih povremeno polaže.

opet ja iz Kine
Gost
opet ja iz Kine
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

je,je bila je tako mlada a vec Melanija ….. apropos, a tek Ajvanka sa onim biiig mellllllllllons ……… !

opet ja iz Kine
Gost
opet ja iz Kine
1 godina prije
Reply to  Hogar

no dobro,uvazeni @Hogar
u tome i je stvar sto su to TT jaja, ili da budemo precizni Trumpanova jaja.
PS: jos ako u svoje istrazivanje ukljucimo i svjedocenje umjetnice Olujna Daniels o doticnim ……….jajima naravno.

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  Starina

Starina, daj još o Bibliji, molim te .. predaja ovlasti UN-u .. “Oni koji se svrstavaju na pravu stranu ..”

basso
Gost
basso
1 godina prije

Americka izuzetnost je naravno trebala biti zastupljena u toj globalnoj vladi najmanje u vidu predsjednika svijeta.Od globalne vlade naravno nece biti nista,ustvari od onakve globalne vlade koju su zagovarali zapadnjaci.Poslije corone nista nece biti isto,americke stamparije novca,globalisti ne ucestvuju u ovoj igri,ovo je na puno visem nivou.

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije
Reply to  basso

Sve će biti isto jer će isti vladati a nas sve opljačkati do gole kože da pristanemo na sve što nam nude.

Trump
Gost
Trump
1 godina prije

Pa ne pristani Subi!

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

Za sad koroni ide sve po planu. Mase su u kućnom pritvoru, kad izađu na ulicu nose maskice i rukavice. Ekonomija se transformira, čak je i modna industrija počela proizvoditi dizajnerske maskice. Mase se vesele helikopterskom novcu. Sve svijetske tiskare za specijalne namjene, modernije rečeno kreatori digitalnog novca, permanentno na… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Za to vrijeme…stoji!
Bit će tu dok ne sprovedu cilj do kraja .

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

Ključno pitanje je da li je Trump naš ili njihov. Nema utakmica, gdje su ti navijači da podrže Trumpa u kritičnim trenucima.
Neće valjda trebati igrati produžetke do slijedeće godine.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Kako možeš biti izabran za američkog predsjednika, ako nisi njihov? Nema Boga ni šanse. Što se promijenilo u politici? Trum ne nameće liberalne “univerzalne vrijednosti”. Točno , forma je drugačija, sadržaj isti. 1. Nikada nitko Izraelu nije dao što je dao Trump. i 2. Trump je Obaminu-Hillary doktrinu o “proboju… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

Neznam. Neki misle kako Trump spašava svijet.

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Ti koji misle da krempita spašava svijet nemaju čime misliti kad dolaze do tog zaključka.

Trump
Gost
Trump
1 godina prije

Subi
A ti imas tvoj stari software. vrijeme je za up tom date.

Trump
Gost
Trump
1 godina prije

Laki
Nece ti pomoci eternum pesimisam.

noExcuse
Gost
noExcuse
1 godina prije

Trump se njima nije smia dogodit, pokusavaju ga maknit od kada je dosao, pogledaj samo broj pokusaja da ga kompromitiraju. Nisu ni oni svemocni, s petrodolarom oni su na aparatima, pogoto ako je ovo istina da FED ide pod drzavu koju vodi Trump uz Putin konzulting. Procitajte govor Putina drzavnim… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

@Space
Moglo bi lako da bude…sve ovisi koliko je raspad psihe/ekonomije /otpora pao na plodno tlo.Ovim tempom do kraja godine,bez x faktora može nas “spasiti” samo onaj ko je i započeo ovu igru.
Pod kojim uvjetima,pitanje je sad?!

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije
Reply to  CAN

“Spasit” će nas tako što će nas još gore oguliti do kostiju i nametnuti sve što žele pod uvjetom otpor je uzaludan, dobro došli u borg.

Trump
Gost
Trump
1 godina prije

Subi
Ma ti igraz za njih, gdje ti je moral. Ubi se onda.

Trt
Gost
Trt
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Trump je naš. Međutim on ne vlada velikim dijelom američkog obavještajnog aparata i vojno-industrijskog kompleksa. To je dio koji je izazvao ovaj kaos, soto-globalisti, a jedan od glavnih motiva je destabilizacija američke ekonomije preko krize izazvane koronavirusom prije izbora kako bi skinuli Trumpa s vlasti. U svakoj državi su “naši”… Pročitaj više »

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije

Američke Federalne rezerve su podosta strukturno i vlasnički komplicirane i “ne američke”. Okružnice federalnih rezervi u New Yorku sadrže preko 1000 banaka članica, tako da je vrlo malo vjerovatno da bi i najveće i najmoćnije banke mogle prisiliti toliko manjih da glasaju na određeni način. Vlasnici največih vlasnika banaka koje… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  neznanje

FED ne odgovara nikome, pa ni aneričkom predsjedniku ni američkom kongresu.
https://youtu.be/fJPZS3pqyhs

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  neznanje

Šta se tu ima objašnjavati, pola si rekao ostatak odeš “structure and owners FED” i sve si dobio. Sad mi nije jasno gdje je Gordon Brown ovo rekao. Vidio sam nešto puno kraće na nekom srpskom portalu ovu izjavu da “globalna kriza traži globalnu vladu”. Ništa od toga. Mogu pjevat… Pročitaj više »

Trump
Gost
Trump
1 godina prije

Laki,
Nista za reci, slijedi ovce.

mislim
Gost
mislim
1 godina prije

tamo negdje poslje drugog svjetskog rata je stvorena svjetska banka , UN ,MMF. američki dolar je postao referentna valuta ,svjetska trgovina se obračunava u dolarima, zlatne rezerve raznih država su pohranjene u američke trezore. neposredno poslije rata bio je tu maršalov plan za obnovu europe ,itd. u americi su svi… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  mislim

Veliki pomak prema američkoj hegemoniji i pomaku prema NWO dogodio se 1944 na konferenciji u Bretton Woodsu kad je bio definiran zlatni standard dolara kojeg je poslije Nixon 1971 ukinuo. Amerika nije postala hegemon zato što je sve prouzvodila nego zato što je izvukla bolju poziciju iz 1 i 2… Pročitaj više »

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo nisam mislio da je postala hegemon zbog proizvodnje dobara. nego zbog datog povjerenja zapadnog svijeta, americičkom snu dobroti pravednosti i ostalim pozitivnim stvarima koje je amerika poslije zgazila ili pretvorila u negativne.

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  mislim

u stvari htio sam reći pošto je amerika pokazala poslije drugog rata dozu altruizma dobila je povjerenje, ali sad zbog phlepe i sebičnosti može da ga izgubi.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  mislim

Ma nije ni povjerenje, nego reket u kojem je zapad pod vodstvom Amerike pljačkao ostatak svijeta i dok je bilo plijena bilo je dobro svima i reket se nije ni osjećao, a neznam koliko je altruizma bilo kod prisiljavanja Japana, Njemačke, Južne Koreje da plaćaju američku vojsku na svojemu državnom… Pročitaj više »

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

Prije bi se trebalo pripremati za veliki rat : svatko protiv svakoga, ili :tko koga stigne…u najboljim piratskim manirima. Tu će tek EU popušiti.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Odličan tekst , realno opisuje stanje u kojem se nalazimo a to je raskrsnica i kojimmputem će ovo sve da krene , nekim od puteva smo već koračali kao sto je to svjetska vlada koju smo i imali ali to je bio svijet pax americane i njihova ” svjetska vlada… Pročitaj više »

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije
Reply to  Alen

Zaboravio si među polugama spomenuti i zlatne:)

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

U 18 sati ide tekst o zlatnim polugama. 🙂

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Alen

Ja bih volio da je tekst realan, ali za sad naznaka za to nema. Nigdje ne vidim niti čujem niti da se šapuće o nacionalnim valutama, a bez nacionalnih valuta nema ni nacionalnih država, a tuđa valuta je ropstvo tuđem gospodaru. Ni eskatologija ne nudi spasenje preko noći, ako oni… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Kad korona pune ,nesta lipe kune?

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
1 godina prije
Reply to  Alen

Poznajući opus Gordona Browna, ne bih se zakleo da on misli na uspostavu normalnih “rekonstruiranih” međunarodnih odnosa. Kada kaže globalna vlada, on misli na globalnu diktaturu orwellovskog tipa. Za globalnu diktaturu, koju gotovo već imamo, treba ti globalni događaj, kojeg također imamo. 2 od 2

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  MatijaVZHR

3.Znači jedan ustav world wide?

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

Od kada je završio matrijarhat, netko pokušava biti hegemon i zavladati svijetom, bar onim vidljivim dijelom. Povijest pamti velike sile , carstva i njihovo propadanje. Samo je Kina opstala. I na neki način Indija. I sada je već očito da budućnost, pa i globalizacija pripadaju njima. Prvenstveno Kinezima. I da… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Alex

Alex , i ako jako moćna , Kina je u stvari još duboko vezana za globalizam u smislu tržišta i njena budućnost je vezana za globalnu ekonomiju .. Ekonomski krah zapada će sigurno ostaviti i debele posljedice na samu kinu.. Azija sama nije doviljna da drzi kinu na trenutnim stopama… Pročitaj više »

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
1 godina prije
Reply to  Alex

Komunizam nije utopija nego totalitarni utilitarni sustav. Možda da ga ipak zaobiđemo, a pogotovo njegovu uvodnu fazu, trockističku.

Alex
Gost
Alex
1 godina prije
Reply to  MatijaVZHR

Komunizam je prvobitno društveno uređenje, dakle matrijarhat i od tada ga nigdje nije bilo, osim u židovskim kibucima, od kuda je Marx, Židov, crpio svoje ideje. Rusija, Kuba, Kina su samo bile diktature drugačijeg naziva, tkz.diktatura proletarijata, dakle pušiona. Da bi shvatio ideju komunizma, treba početi od Starog Zavjeta, pa… Pročitaj više »

Madrid
Gost
Madrid
1 godina prije
Reply to  Alex

Komunizam je najvece zlo xx vijeka.

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije

Teorije zavere, moj teren… Evo jedne teorije. Virus je pustila elita kao vid rata protiv čovečanstva. Ovo je dešavanje u praksi. A sad da razvijemo teoriju zavere. Počelo je to u Kini jednog prohladnog dana i počelo da se širi po njihovoj provinciji Vuhanu. Kinezi su prvo negirali ozbiljnost situacije… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  Dejan

Tko sad ne vidi,neće imat šta da vidi “kad sve ovo prođe”…jer će novi oblik istog rovarit po glavi stanovnika sve dok misli ne ostanu dobrovoljno u karanteni.Tada tek počinju “pregovori”,a da bi pregovarao,moraš imat argumente/pokriće…pa sad zamisli rezultat…kapitulacija1/1. Karantena u ovom obliku na našim prostorima će napunit bolnice(hotele sportske… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  CAN

Can ovde sam pričao samo o karanteni i medijskoj psihozi. Naravno da će posledice biti u svakom društvenom obliku. Elita i jeste pustila ovaj virus sa ciljem povećanja kontrole i ostvarenje agende 2030. A šta uraditi a ne uvesti karantenu? karantena u obliku policijskog časa non stop kao što je… Pročitaj više »

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
1 godina prije
Reply to  Dejan

E moj Dejane, da je virus tako fatalan, ne bi ti palamudio ovdje na portalu već bi se zakopao ispod kreveta s dekicom i sisao palac. Jedino fatalno je razmišljanje poput tvoga. Hajde ti nama daj službene podatke o “fatalnosti” tog virusa koji zahtjeva karantenu. Hajde, da se ne nabacujemo… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  MatijaVZHR

Matija Ovo je dobar primer kako se funkcioniše na portalu. Ja nisam rekao da je virus fatalan, to nije kuga. Ne čitaš šta je napisano. Ali napadaš sa više pitanja- odakle mi podaci? gde to ljudi masovno idu na respiratore? I onda navodiš da to nije tačno. Ja sam ti… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Dejan

Evo i jedan tekst o umiranju u Njujorku: U Njujorku su u poslednja 24 sata od korona virusa preminule još 562 osobe, što je najsmrtonosniji dan u toj saveznoj američkoj državi, a ukupan broj žrtava porastao je na 2.935, saopštio je guverner Njujorka Endru Kuomo. On je upozorio da će… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Dejan

Evo ga još jedan tekst o korona virusu U Singapuru. Ja ovde ne vidim nikakvu propagandu već jedno izveštavanje. A Singapur je bio vrlo pogodjen epidemijom u početku. U Singapuru se život odvija normalno uprkos pandemiji. Ova mala jugoistočno azijska država bila je jedna od najteže pogođenih kada se novi… Pročitaj više »

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  Dejan

Ma da, a jesu objavili koliko ima novobolesnih od tog broja novozarazenih?Drugi val u istoj sezoni…prrrrrrd

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
1 godina prije
Reply to  Dejan

@Dejan Ž. Gdje to ljudi masovno idu na respiratore? Odakle ti podaci za tako nešto? To što postoji medijska pomama za respiratorima, ne znači da se masovno koriste i da su stvarno potrebni, pogotovo masovno. Masovno se širi i virus prehlade pa ljudi ne idu na respiratoru ili u karantenu.… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  MatijaVZHR

Matija Podaci su iz sredstava informisanja, svakojakih. Nisam primio podatke kroz sedmu čakru. U Italiji i Španiji još odavno je poptuna popunjenost na respiratorima. Od pre dva dana čujem podatak da Nemačka koja je ubedljivo najbolje opremljena sa medicinskom opremom ima zauzetih 60% procenata respiratora. To je pominjao jedan doktor… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije
Reply to  Dejan

Dejan@objavljeni naučni rad Kineza-iz prve ruke-hospitalizirani pacijenti u Wuhanu na respiratorima i bez respiratora a sa istim parametrima respiratorne disfunkcije-prednost(blaga) onima bez respiratora-smrtnost manja za cc 8%.Tko je stvarno trebao respirator?Odgovor je nemoguća misija. Ali,ako riječ RESPIRATOR dobro kotira u marketingu straha onda će se i stalno koristiti… Manjak RESPIRATORA… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  nonwo

nonwo poznata su mi ta zapažanja u vezi upotrebe respiratora. To su primetili neki doktori za Italiju i uvideli su da se kod njih stavljalo baš lako zaražene ljude na respiratore. E sad mi možemo samo da nešto napišemo na osnovu svojih skromnih razmišljanja i saznanja, nismo doktori koji se… Pročitaj više »

Kihot
Gost
Kihot
1 godina prije
Reply to  Dejan

kakvi crni respiratori. pr spin kontrolnog sistema. jedina epidemija je ona straha. Prvi susjed me gleda preko oka i kroz teški kašalj, a nije svjestan ironije ni jedan promil postotka, je&emater onima iz italije što su se vratili, eno skoro ga je dotakao u dućanu dok su bili. Kimam glavom… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Kihot

kihot
Kakvi crni respiratori? Znači oni što su na respiratorima uopšte ne trebaju da budu na respiratorima? Oni u stvari nisu kritično bolesni i oni uopšte ne umiru? Kakvi crni respiratori? Šta je ovo sa komentatorima? Da li nije neko ludilo ovde zavladalo?

Kihot
Gost
Kihot
1 godina prije
Reply to  Dejan

Praviš se pametan. Respirator je spas kad je potreban. A ne kad tipkaš po mobitelu a doktor te ušteka na isti jer te kakti “spašava”. Pa te nakljuka sa 17 različitih tableta. I tad ti se šanse da okončaš put kroz ovo čistilište zvano Zemlja drastično povećava. otvori bilo koje… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Kihot

Kihot Ala se ovde mešaji pojmovi. Pričamo o propagandi strahom, slažem se u svemu što si rekao. Virus je i pušten da bi izazivao paniku i strah i da bi se povećala kontrola nad stanovništvom. Mnogo puta sam pisao o tome. Ali ovde sam pisao o teškim slučajevima od korone… Pročitaj više »

Kihot
Gost
Kihot
1 godina prije
Reply to  Dejan

Kukaju jer moraju širiti paniku i strah. Jednostavno. Svašta je nonsens na ovom svijetu, a kada ti programiraju um onda to rade na način: malo istine, malo laži i dobra doza apsurda. O tome pričam. Naravno da je negdje neka glava mudra propisala koje parametre moraš ispunjavati da bi te… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Kihot

Uh, šta sve čitam. doktori moraju širiti strah i paniku? Ideš u smeru da je elita doktorima rekla da namerno šire strah i paniku i da namerno priključuju ljude na respirator iako za tim nema potrtebe, i da ih namerno kljukaju lekovima a sve u cilju da pacijenti što više… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  Dejan

Nemoj kriVo zakašljat,budu i tebe priključili;) Pozdrav Dejan,i nemoj se sekirat,djeluj,misli i ugasi tv 3 dana,neš ništa propustit. Kihot nema masku preko očiju,a i da ima vidio bi gde se vozimo. Respirator nije za svakog,a zamisli da ti u bolnici moraš,tamo negde u Julu,bei Bog,radit 1x u životu na jednom,deda… Pročitaj više »

Jasamja
Gost
Jasamja
1 godina prije
Reply to  Dejan

Dodao bih jos da barem 50% niti ne zna da ima virus, stoga ukupan broj tezih slucajeva nije 5% u odnosu na sve inficirane. (Ne oboljele). Nadalje nema testa koji dokazuje imunost na virus stoga je moguce da je broj onih koji su preboljeli 10x a mozda i 30x veci..sto… Pročitaj više »

Jasamja
Gost
Jasamja
1 godina prije
Reply to  Dejan

Dejan je rezimski trol

FATIH
Gost
FATIH
1 godina prije

HAZARSKI PROJEKAT.
PROJEKAT ZLA.

Psihijatar
Gost
Psihijatar
1 godina prije

Zanimljivo
Oni koji su protiv globalizma I ” ujedinjenog svijeta” najvise kukaju kad se ne donese neka odluka ” za cijeli svijet”
Da li je Problem u globalizmu Ili u borbe za liderski polozaj I pravilima igre?

istrazuj
Gost
istrazuj
1 godina prije

“… Važno je da njeni alati budu, na primjer, Svjetska banka i MMF, odnosno najvažniji elementi atlantističkog globalnog projekta, koji je pravi uzrok trenutne gospodarske krize i kojega se želi osloboditi cijelo čovječanstvo, čak i značajan dio same „zlatne milijarde“….” . E upravo je to ono sto mene zabrinjava odavno!… Pročitaj više »

Kihot
Gost
Kihot
1 godina prije
Reply to  istrazuj

ding ding ding ding! Osvojili ste bingo! nagrada…. : čip u mozak!

Trt
Gost
Trt
1 godina prije

Pa i ne bih se bas složio s autorom o krahu atlantističke globalizacije. Ako nitko, trenutno WHO žari i pali sa svojim “preporukama” o povećanju testiranja. Nedostaje “zaraženih-bolesnih”. A i uvaženi g. Brown smjelo nastupa sa zazivanjem svjetske vlade uz veći udio neprofitnih humanističkih struktura Svjetske banke i MMF-a. Dakle,… Pročitaj više »

Max
Member
Max
1 godina prije

globalisti i vode svaku igru pa i ovu oko korone.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Kako mi se cini, Predsjednik koji se sa svakim slaze, koji kaze svakom ono sto zeli cuti, a ovce bile i ostale ovce- taj predsjednik je, po svom obicaju, danas odrzao govor kako se moramo vratiti protekcionizlu i naciji itd, te je sutradan veselo otputovao i veselo finalizirao tranatlantski sporazu… Pročitaj više »

protiv NATO
Gost
protiv NATO
1 godina prije

Zbog toga treba da se ukine NATO !!

Najinovativniji toalet wc papir
Gost
Najinovativniji toalet wc papir
1 godina prije

bild.de/regional/leipzig/leipzig-news/baecker-leipzig-dieses-klopapier-ist-selbst-gebacken-69806746.bild.html

hiber
Gost
hiber
1 godina prije

Tek je počelo, gospodine Babiću, tek je počelo. Po vašoj Logici Njemačka je dobila dva svjetska rata, jer bi razmatrali samo početne njemačke uspjehe. Korona još nije rijekla ni drugu, a kamoli posljednju riječ. Pandemije novih sojeva gripa traju uvijek dvije godine dok se ne imunizira 50-60 % stanovništva. Karantene… Pročitaj više »

Patriot
Gost
Patriot
1 godina prije

Evo sam naletio na članak na portalu Zimo gdje je objavljen intervju sa Gejtsom. Ulaže milijarde u 7 tvornica za izradu cjepiva ‘protiv Korone’. Znači da sprema jedno 8 milijardi doza kako bi svaku ovcu žigosao. Sve je ovo njegovo maslo, on je među prvima ovo i najavio i potvrdio… Pročitaj više »

Mölltaler
Gost
Mölltaler
1 godina prije
Reply to  Patriot

Gates je samo glasnogovornik

CAN
Gost
CAN
1 godina prije

Mediji LOKALNI…zadnji par godina Vlada odbila zakon koji bi otkrio kako su se političari obogatili -Tomislav Horvatinčić oslobođen krivnje za smrt talijanskih supružnika – Kalmeta se vraća u velikom stilu, mogao bi dobiti jednu od ključnih uloga u HDZ-u – I dok se nema novca za bolesnu djecu, Vlada kupuje… Pročitaj više »

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije

Bujica opet pogodila sa gostom, Valerije Vrčak.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije

Da , a jeli ti upalo u oci da svi pametni ljudi koji imaju sta reci mogu dobiti svojih pet minuta jedino u medijima koji su se donedavno opisivali kao “öpskurni”.U isto vrijeme najcitaniji (najgledaniji )mediji redom objavljuju priloge spodoba koje preferiraju vlastitu korist naustrb interesa javnosti i istine? Poruka… Pročitaj više »

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije
Reply to  Mucke

Bujica u zadnje tri emisije briljira sa gostima.

vanijak
Gost
vanijak
1 godina prije

U noci izmedju 8-9.3 u prostorije federalnih rezervi upali su specijalci i uhapsili direktora istih.Koliko to neverovatno zvucalo nekima ovo je istina ali se ne moze razglasiti po svim televizijama jer se rat i dalje vodi,rat na zivot i smrt.Pre ili kasnije cuce svi.Trenutno smo u vremenima kakve covecanstvo ne… Pročitaj više »

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije
Reply to  vanijak

Da bi nas riješili pošasti moraju odvesti na nenaseljen otok par miljuna ljudi od vrha sistema do onog zadnjeg u sistemu, jedini koji može napraviti reset je asteroid.

Patriot
Gost
Patriot
1 godina prije
Reply to  vanijak

Pratim američke nezavisne portale, govori se da je Trump okupio 200 generala i da je krenuo sa vojskom u rat protiv Deep Statea. Nije li čudno da se neki akteri Kabale zadnjih dana ne pojavljuju u javnosti? Na konferencii za novinare Trump govori u prenesenom značenju, tipa na Karibima je… Pročitaj više »

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije
Reply to  Patriot

Prevelika moč je skoncentrirana u rukama onih koji vladaju planetom, nemoguće je odsjeći sve krakove hobotnice, previše ih je, iako bi se teoretski moglo ali istovremeno u svim centrima moči na planetu.

Patriot
Gost
Patriot
1 godina prije

Bitno je da krene. Odsjeku li im krak u USA i to dospije u medije, dogodit će se lančana reakcija. Uskomešala se Elizabeta 2, obraća se naciji u Nedjelju.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  Patriot

Nadam se da su glasine istinite,promptno smjenjivanje(hapsenje) one admiralske placipiz*e govori u prilog tome.

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  vanijak

vanijak kako znaš da je to istina? Javio ti neko sa vrlo visokog položaja u SAD? Ili si čitao Bendžamina Fulforda? ili si čitao Cobru i n jegov pokret otpora, i njegove toplet bombe koje su postavljene na planeti i koje se deaktiviraju. Sve je to Cobra pričao i pre… Pročitaj više »

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  Dejan

A kako ti znas da nije,ovi sto si ih nabrojao javili se tebi sa ekskluzivnom informacijom?

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Mucke

Mucke pokazuješ neznanje. Na njemu je da dokaže svoju tvrdnju. A ti bi hteo da ja dokažem da to nije tako? Mešaš redosled.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  Dejan

On prenosi glasine,ti iznosis tvrdnje bez argumenata a ja ti iznosim argument o hapsenju tvoje admiralske placip*zde koje idu u prilog njegovim glasinama.Sad se slobodno mozes vratiti na svoj post o Singapuru i prdjenju o “drugom valu” u istoj sezoni.

SamoPitam
Gost
SamoPitam
1 godina prije
Reply to  vanijak

Ženu mi krećo Hakija…
Ko kreće elitu?

Kkk
Gost
Kkk
1 godina prije

Korona nije pandemija vec otvorena bitka epizode 3

POVEZANE VIJESTI

Izbornik