Atlantistička elita Covid-19 želi iskoristiti za nametanje „svjetske vlade“

Novi svjetski poredak koronavirus
147 komentara

Globalna kriza, zbog epidemije koronavirusa i mjera za borbu protiv iste, tek dobija na snazi, a o načinima na koji će se svijet izdići iz trenutnog testa već se raspravlja. Posebno su brojne prognoze da će se svijet u 2020. vratiti razdoblje nacionalnih država. No, nije sve tako jednostavno i već je vidljivo da i globalisti pokušavaju iskoristiti epidemiju za svoje interese. Većina svijeta se zatvorila u sebe, jedna zemlja za drugom, što je situacija koja je početkom ove godine bila nezamisliva.

Zaustavljen ne samo tranzit između država. Svjetska trgovina je djelomično obustavljena, značajan dio industrijske proizvodnje je u mnogim zemljama zaustavljen, a tehnološki i proizvodni lanci globalne ekonomije su prekinuti.

Kao da je netko na ujedinjenu globalnu ekonomiju stisnuo gumb „pauza“. Čovječanstvo je podvrgnuto izvanrednom testu na stres, koji se ne može usporediti čak ni s Drugim svjetskim ratom. Ali tada nepovezanost između zemalja nije imala tako ozbiljne posljedice, jer nije bila globalna i međuovisnost nije bila tako snažna. Svijet će izići iz ove krize sa “promijenjenim licem”, ne samo ekonomski, već općenito.

Tijekom rasta krize su propale sve globalne organizacije. Tako se sada sve više govori o eri nacionalne zatvorenosti, nacionalnom egoizmu i nacionalnom suverenitetu. Nitko ne vjeruje nadnacionalnim strukturama i globalnim organizacijama. Gdje je Europska unija, što UN i njegovo Vijeće sigurnosti rade? Ništa. Rezolucije se donose videokonferencijama, uz nekoliko izgovorenih riječi, a svaki vođa se pokušava izboriti za svoju zemlju. Ili barem odgovoran vođa, čak i ako donosi šizofrene odluke, poput Jaira Bolsonara, koji od apsolutnog negacionizma proglašava željeznu karantenu.

Bez obzira na razlike između nedovršene supersile EU i međunarodnih Ujedinjenih naroda, postoji velika sličnost među njima. Obje zajednice su stvorene od zapadne civilizacije i odražavaju njezinu ideju o svijetloj budućnosti, kako za sebe, tako i za čovječanstvo u cjelini. To su zapravo prototipovi globalne vlade,  EU na europskoj razini, a UN i Vijeće sigurnosti na globalnoj.

Jasno je da je stupanj integracije unutar EU prilično jak, a moć njenog vodstva je velika. S druge strane, države članice Ujedinjenih naroda su ujedinjene s poluapstraktnim međunarodnim pravom i deklarativnom predanošću raznim načelima. Formalno, samo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda bi moglo nekoga kazniti i nekome nešto oprostiti. Ali u sadašnjem obliku je to teško nazvati prototipom svjetske vlade, između ostalog i zato što Rusija i Kina, koje nisu dio zapadne civilizacije, tamo imaju pravo veta.

Međutim, sama ideja Ujedinjenih naroda kao kolektivnog kluba svjetskih sila ima u sebi potencijal svjetske vlade i čvrste nadnacionalne sile. Ali da bi to postala, velike civilizacijske države, prije svega Kina i Rusija, moraju postati sudionici atlantističke igre, što se s Rusijom nije dogodilo čak ni ’90-ih pod „veselim“ Jeljcinom.

Ali čak i bez toga je UN dobar način za unapređenje globalizacije, jer se kroz razne ogranke ove organizacije provode sve vrste projekata ujedinjenja ljudskog života i svijesti, obrazovanja do ekologije i ljudskih prava. Stoga su, ignorirajući UN u nasilnim sukobima, kada je nemoguće zaobići rusko ili kinesko veto, Angloamerikanci iskoristili priliku da se organiziraju kao „meka sila“ za promicanje globalizacije.

A sada, na pozadini epidemije koronavirusa, Ujedinjenim narodima, poput EU, ne uspijeva usvojiti niti jednu izjavu Vijeća sigurnosti o krizi koja nadilazi sve što se događalo u novijoj povijesti i tako se zadaje glavni udarac ideji o jedinstvenom i uspješnom globalizirajućem čovječanstvu.

Međunarodno pravo ne djeluje, međunarodne organizacije šute, a nadnacionalne strukture nisu učinkovite. Europski političari govore o raspadu ujedinjene Europe. U Italiji neki političari uklanjaju zastave Europske unije iz svojih ureda, dok drugi kažu da je “globalizacija gotova“. Ono što se prije nazivalo svjetskim poretkom sada riskira da postane „globalni nered”. Svijet se raspršio u nacionalne „stanove“.

Atlantistička globalizacija je zaista propala. Doslovno i figurativno. Od samog početka je to bila neprovediva ideja, utopija kao komunizam, ali puno zlokobnija. Ali joj smrt Sovjetskog Saveza dala vjeru u brz uspjeh u ostvarenju ciljeva.

Međutim, kriza 2008. nije otkrila samo špekulativnu, već kriminalnu suštinu njezinog financijskog sustava, prisilivši mnoge više ili manje suverene zemlje da se pripreme za život nakon propasti atlantističke globalizacije. Povratak Rusije u “veliku igru” i prvo mjesto Kine na kao ekonomske sile su oduzeli atlantistima posljednju šansu za uspjeh.

Štoviše, posljednjih godina su upravo zemlje angloameričke jezgre Zapada upale u duboku unutarnju krizu. U posljednje četiri godine su Sjedinjene Države i Britanija primarno bile okupirane samima sobom. U samoj Americi se vodi borba između globaliziranih kozmopolitskih i antiglobalističkih nacionalističkih snaga okupljenih oko Trumpa. Zbog ovakve pozicije Trumpa i tog tabora mnogi misle da je Washington odustao od svoje vanjskopolitičke agende, što je kobna pogreška. Suština američke politike od kraja XIX stoljeća je vladati svijetom, kao liberalni kozmopoliti ili uvjereni nacionalisti. Tu se ništa nije promijenilo, osim što su „univerzalne vrijednosti“ liberalnih kozmopolita toliko odbojne da se Trump, kao inozemni gospodar, čini prihvatljivijom opcijom. Ali, srećom, pozicije oba tabora na svjetskoj pozornici slabe ubrzanim tempom.

Naime, očekivan je bio prijelaz krize globalizacije na novu razinu, a činjenica da je proces ubrzan aktualnom epidemijom i nezamislivim mjerama za borbu protiv nje značajna je slučajnost, ali još uvijek slučajnost.

Globalni ekonomski, psihološki i kulturni šok i globalna ekonomska kriza koja se razvija pred našim očima će oslabiti položaj onog dijela zapadne elite koji je spreman i dalje raditi na globalističkom projektu.

Oni neće stati čak ni u trenutnim uvjetima, jer je priznanje njihova poraza jednako priznavanju neizbježnosti skorašnjeg gubitka svjetske hegemonije i završetka stoljetnog poglavlja zapadne hegemonije u svijetu. Sada će se čak i ključni projekt globalista, Europska unija, koji je već ranije bila u ozbiljnom stanju, uzdrmati. To je očekivan proces jer će se svjesni protivnici europske integracije i obični apolitični građani pitati zašto im je uopće potrebna ova unija, ako nikome ne pomaže?

Trenutni bankrot globalnih struktura i podrhtavanje globalne ekonomije iskoristit će one civilizacijske države koje su se dugo i svjesno kladile na pažljivo demontiranje atlantističkog projekta, prije svega zbog toga da i same ne završe pod njegovim ruševinama.

U tom su procesu postavljane potporne strukture novog svjetskog poretka. To su Kina, Rusija i mnoge zemlje islamskog svijeta, te Indija, općenito, sve one koje čuvaju i drže do suvereniteta i one koje ga žele ojačati. A one koje ga žele povratiti, dobit će mogućnosti osvete.

Ne samo da će nacionalne države ojačati, već će jake civilizacijske i moćne suverene države ojačati svoje pozicije u međunarodnoj areni.

No, prilikom izgradnje zamjene za atlantističku globalizaciju, puno će ovisiti o tome kako će uspijevati uskladiti svoje ideje. Naravno, svako ima svoje vizije budućeg svjetskog poretka, a za njega su suverene države s vlastitom poviješću i tradicijom. Netko želi izgraditi ravnopravan klub, a za neke se sumnja, prije svega za Kineze, da samo namjeravaju zamijeniti angloameričku globalizaciju vlastitom.

Vrlo upitna tvrdnja, obzirom na apsolutni nedostatak nametanja „kineskih vrijednosti“, odnosno političkog sustava, svjetonazora i tipično kineskih karakteristika ostatku svijeta.

Glavna poteškoća u stvaranju nove arhitekture svjetskog poretka, onog poželjnog, multilateralnog, nije u tome što će je trebati kombinirati s jakim nacionalnim državama i regionalnim asocijacijama kao što su, na primjer, ASEAN, EEU ili ALBA i Petrocaribe, već zato što je to potrebno učiniti paralelno s još uvijek funkcionalnim globalističkim sustavom kojeg su stvorili Angloamerikanci.

Odnosno, da pojednostavimo, bit će potrebno istovremeno živjeti u kući koju su drugi dovršili i unutar nje izgraditi vlastitu, bez urušavanja prve sve dok druga ne bude dovršena.

I tu leži glavna zamka za sve protivnike trenutnog modela globalizacije, što je prilika za produženje agonije za promicatelje atlantističkog diskursa. Oni će se početi dogovarati i ponuditi da se ne gradi ništa novo, da se ne ruši nedovršena kuća, jer je šteta posla, a ona je navodno zajedničko vlasništvo. Jednostavno je ponuditi  dogovor za novu arhitekturu u okviru već završenih radova. Grubo govoreći, svijetu će se ponuditi da da novi nalog starom arhitektu.

Upravo o tome govori osoba koja je tijekom posljednje krize 2008. pokrenula sazivanje prvog ikad održanog summita G20, kluba velikih sila, koji je u biti zamijenio čisto zapadnjački plus G7, uz izuzetak Japana, koji je s pozivanjem Rusije postao G8, kojeg je Zapad pokopao kada je 2014. vidio da se Moskvi ne mogu izdavati zapovijedi.

Gordon Brown, bivši britanski premijer, pozvao je na oblik globalne vlade, naravno, „za borbu protiv pandemije i krize“, i naravno, ta bi vlada bila privremena. Za britanskog političara je sada sve puno gore nego 2008. godine, što je jedina istina.

“Ono je bio ekonomski problem koji je imao ekonomske razloge i imao je ekonomsko rješenje. Sada smo suočeni prije svega s potrebom hitne medicinske pomoći i potrebne su zajedničke akcije da bi se to riješilo. Ali što više intervenirate s hitnim mjerama, to ćete više ekonomiju izlagati riziku. Covid-19 se kao izazov ne može suzbiti u određenoj zemlji. Mora postojati dosljedan globalni odgovor. Pandemija zahtijeva drakonskiji međunarodni pristup. Trebamo neko upravljačko tijelo. Ako bi se bavio trenutnom krizom, proširio bih ovlasti skupine G20, jer je u trenutnim okolnostima potrebno osluškivati zemlje koje su najviše pogođene krizom, zemlje koje su važne i zemlje koje imaju potencijal da puno pomognu ljudima pogođenim krizom, na primjer u Africi”, rekao je Gordon Brown.

Naravno, „sve za spašavanje života“. “Specijalne snage” svjetskih čelnika i čelnici međunarodnih organizacija bi se s ovom “globalnom radnom skupinom morali boriti protiv pandemije”.

„Bit će potrebni koordinirani napori za pronalazak cjepiva, te za organizaciju proizvodnje, nabave i da se spriječe špekulacije, plus bavljenje s financijskim rastom i ekonomskom krizom“, kaže Brown.

„Radna grupa mogla bi koordinirati napore središnjih banaka, poduzeti korake za sprečavanje odljeva kapitala iz tržišnih ekonomija u nastajanju i dogovoriti se o zajedničkom pristupu korištenju vladine potrošnje za pokretanje rasta“, dodaje Brown i piše kako je potrebno povećati proračun Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Činjenica da su Brownovi prijedlozi definirani kao jačanje skupine G20 ne bi trebala nikoga zbuniti. Uopće nije važno pod kojim će se natpisom nastaviti graditi globalna vlada. Važno je da njeni alati budu, na primjer, Svjetska banka i MMF, odnosno najvažniji elementi atlantističkog globalnog projekta, koji je pravi uzrok trenutne gospodarske krize i kojega se želi osloboditi cijelo čovječanstvo, čak i značajan dio same „zlatne milijarde“.

Dakle, Brown, koji ovdje istupa kao glasnogovornik, ne kao posebno važna ličnost, želi iskoristiti krizu ne samo za spašavanje bankrotiranog atlantističkog  projekta i hitno sanirati njegovu financijsku komponentu, već i za podizanje globalizacije na novu razinu sa stvaranjem radnog i funkcionalnog prototipa svjetske vlade.

Strah čovječanstva od koronavirusa zaista ima velike oči, ali još uvijek ne u onoj mjeri u kojoj bi ga se moglo prodati kao čudesni lijek za pandemiju u obliku globalne sile nadnacionalnih „elita“  izvan svake kontrole.

COVID-19KoronavirusMMF
Pretplatiti se
Obavijesti o
147 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
TerraMarique
3 godine prije

Nista od toga, Tramp je , juce , po prvi put u istoriji Amerike od 1913, oduzeo Federal reserve od privatnog vlasnistva globalista, Rotshilda, Rokfelera, Sorosa i Morgana i pripojio Federale reserve Americkoj vladi . Ogromna pobeda Suverenista nad Globalistima, Svet ce izgledati drukcije nakon ovog poteza, u pozitivnom smislu, nakon turbulentnih promena koje slede,na finansijskom i geopolitickom planu

Starina
3 godine prije

Prema biblijskim proročanstvima Anglo američka sila je posljednja svjetska sila koja će vladati. Ona bi trebala predati ovlasti UN-u. Uz to bi trebali proglasiti da su uspjeli napraviti Mir i sigurnost. Onda bi se trebali okomiti na religije. Kada krenu na nezaštićeni Božji narod umiješati će se Bog sa svojom silom, i uništiti sve one koji se svrstaju protiv njega. Nakon toga će preuzeti kompletnu vlast na cijeloj zemaljskoj kugli. Oni koji se svrstaju na pravu stranu će konačno odahnuti od tiranije, pljačke, nepravde i laži kojima nas gaze današnji vladari.

basso
3 godine prije

Americka izuzetnost je naravno trebala biti zastupljena u toj globalnoj vladi najmanje u vidu predsjednika svijeta.Od globalne vlade naravno nece biti nista,ustvari od onakve globalne vlade koju su zagovarali zapadnjaci.Poslije corone nista nece biti isto,americke stamparije novca,globalisti ne ucestvuju u ovoj igri,ovo je na puno visem nivou.

Spacevoodoo
3 godine prije

Za sad koroni ide sve po planu. Mase su u kućnom pritvoru, kad izađu na ulicu nose maskice i rukavice.
Ekonomija se transformira, čak je i modna industrija počela proizvoditi dizajnerske maskice. Mase se vesele helikopterskom novcu. Sve svijetske tiskare za specijalne namjene, modernije rečeno kreatori digitalnog novca, permanentno na tipkovnici ukucavaju dvoznamenkaste brojeve i pritiskaju tipku enter. Nadamo se kako operatere neće uhvatiti grčevi u prstima i novca nikome ne bi smjelo nedostajati.
Za to vrijeme mi ćemo biti zabavljeni koronom, slijediti upute stožera, i sretno stići na kraj dugo željenog puta u novi svijet. Ni korona nas neće iznevjeriti, ona će biti s nama koliko god bude potrebno.

Spacevoodoo
3 godine prije

Ključno pitanje je da li je Trump naš ili njihov. Nema utakmica, gdje su ti navijači da podrže Trumpa u kritičnim trenucima.
Neće valjda trebati igrati produžetke do slijedeće godine.

neznanje
3 godine prije

Američke Federalne rezerve su podosta strukturno i vlasnički komplicirane i “ne američke”. Okružnice federalnih rezervi u New Yorku sadrže preko 1000 banaka članica, tako da je vrlo malo vjerovatno da bi i najveće i najmoćnije banke mogle prisiliti toliko manjih da glasaju na određeni način. Vlasnici največih vlasnika banaka koje spadaju u Federalne rezerve su: Goldman Sachs, Rokfeleri, Lehmans i Kuhn Loebs iz New Yorka Rothschildi iz Pariza i Londona Hamburški Warburgs Parize Lazards Izraelov Mojsije Seifs iz Rima. Federalni sistem nije ničije “vlasništvo”. Federalne rezerve su 1913. godine stvorene Zakonom o federalnim rezervama, kako bi služile kao centralna banka nacije. Odbor guvernera u Washingtonu, D.C., je agencija savezne vlade i podnosi izvještaje i direktno je odgovoran Kongresu. Vlasnik Rothschilda u Federalnim rezervama su banke koje posjeduju oko 63 posto dionica njujorškog Feda. Mnoge od tih banaka su u vlasništvu desetak europskih bankarskih organizacija, uglavnom britanskih, a ponajviše bankarske dinastije… Čitaj više »

mislim
3 godine prije

tamo negdje poslje drugog svjetskog rata je stvorena svjetska banka , UN ,MMF. američki dolar je postao referentna valuta ,svjetska trgovina se obračunava u dolarima, zlatne rezerve raznih država su pohranjene u američke trezore. neposredno poslije rata bio je tu maršalov plan za obnovu europe ,itd. u americi su svi bili zaposleni, imali su dobre plaće,to je bila plača s kojom je cijela porodica bez problema lagodno živjela. amerika je proizvodila sve, ono što se kaže od igle do lokomotive. i upravo iz tih razloga je amerika postala hegemon . znači ne samo zato što je sila nego se u zapadnom svijetu išlo na povjerenje da će amerika biti poštena pravedna i da će kroz nato da ih brani od ovih” neciviliziranih”. ali do danas amerika je nebrojeno puta to dato povjerenje zgazila , pogotovo je počela bahato da se ponaša odkad je sssr propao. i tako danas se ne… Čitaj više »

Alex
3 godine prije

Prije bi se trebalo pripremati za veliki rat : svatko protiv svakoga, ili :tko koga stigne…u najboljim piratskim manirima. Tu će tek EU popušiti.

Alen
3 godine prije

Odličan tekst , realno opisuje stanje u kojem se nalazimo a to je raskrsnica i kojimmputem će ovo sve da krene , nekim od puteva smo već koračali kao sto je to svjetska vlada koju smo i imali ali to je bio svijet pax americane i njihova ” svjetska vlada “.. Ova svjetska vlada koju britanac nudi nije nista drugo nego objava kapitulacije zapada i poziv na pregovore oko rekonstruiranja medjunaridnog piredka u kojem se oni , iako poraženi , neće htjeti odreći mnogih poluga koje posjeduju dok im za vratom puše ekonomski tsunami koji ke već u usa istavio 10 miliona ljudi bez posla i uskoro će razoriti komplet usa ekonomijju.. Dakle ovo bi mohla biti vremenski ogranicena utrka u cijem vremenskom okviru ( trajanje korne ) se mora ispregovarati sasvim novi globalni poredak.. Ja daljnje dogadjaje mogu samo vidjeti kroz eshatološku prizmu , ova svjetivna je vidljiva kao… Čitaj više »

Alex
3 godine prije

Od kada je završio matrijarhat, netko pokušava biti hegemon i zavladati svijetom, bar onim vidljivim dijelom. Povijest pamti velike sile , carstva i njihovo propadanje. Samo je Kina opstala. I na neki način Indija. I sada je već očito da budućnost, pa i globalizacija pripadaju njima. Prvenstveno Kinezima. I da je Marx bio u pravu : “Rad je moćniji od kapitala.” I na koncu će zavladati svijetom. U ovoj se panici, izazvanoj corona virusom jasno vidi kako baš svi teže komunizmu…na ovaj, ili na onaj način. Tako je, uostalom, u svakoj krizi…kapital izazove krizu, rad je rješava.

Dejan
3 godine prije

Teorije zavere, moj teren… Evo jedne teorije. Virus je pustila elita kao vid rata protiv čovečanstva. Ovo je dešavanje u praksi. A sad da razvijemo teoriju zavere. Počelo je to u Kini jednog prohladnog dana i počelo da se širi po njihovoj provinciji Vuhanu. Kinezi su prvo negirali ozbiljnost situacije i nastavili kao da se ništa nije desilo. Onda je zaraza počela da se širi sve više i Kinezi su počeli sa velikim karantinskim merama. To je sve još daleko od Evrope. Tamo neka zaraza po Istoku a nije ni prva ni poslednja, tako misle zapadnjaci. Još u februaru su najveći stručnjaci u Evropi, epidemiolozi pričali da je to običan virus, malo mutiran i nisu ni smatrali da će išta izazvati. Pogotovo ne u Evropi. I sad pošto virus nije pušten sa ciljem da desetkuje čovečanstvo jer to nije ubojiti virus, onda to blago dejstvo virusa ne treba izazvati nikakvu… Čitaj više »

FATIH
3 godine prije

HAZARSKI PROJEKAT.
PROJEKAT ZLA.

Psihijatar
3 godine prije

Zanimljivo
Oni koji su protiv globalizma I ” ujedinjenog svijeta” najvise kukaju kad se ne donese neka odluka ” za cijeli svijet”
Da li je Problem u globalizmu Ili u borbe za liderski polozaj I pravilima igre?

istrazuj
3 godine prije

“… Važno je da njeni alati budu, na primjer, Svjetska banka i MMF, odnosno najvažniji elementi atlantističkog globalnog projekta, koji je pravi uzrok trenutne gospodarske krize i kojega se želi osloboditi cijelo čovječanstvo, čak i značajan dio same „zlatne milijarde“….”
.
E upravo je to ono sto mene zabrinjava odavno!
Dakle – PRAVI “Novi Svjetski Poredak” – nece biti ovaj Atlantisticki, nego neka simbioza Atlantistickog i Istocnog (“suverenistickog”-kvazi)
Mislim da je to pravi cilj, a tzv “Atlantisit” su bili samo – obmana…
ili bolje reci “Problem”…
Korona je “Reakcija”…
A PRAVI NWO – ce biti “Rjesenje”

Trt
3 godine prije

Pa i ne bih se bas složio s autorom o krahu atlantističke globalizacije. Ako nitko, trenutno WHO žari i pali sa svojim “preporukama” o povećanju testiranja. Nedostaje “zaraženih-bolesnih”. A i uvaženi g. Brown smjelo nastupa sa zazivanjem svjetske vlade uz veći udio neprofitnih humanističkih struktura Svjetske banke i MMF-a. Dakle, Zlo je itekako aktivno i nadahnuto ovih dana…

Max
3 godine prije

globalisti i vode svaku igru pa i ovu oko korone.

Ana
3 godine prije

Kako mi se cini, Predsjednik koji se sa svakim slaze, koji kaze svakom ono sto zeli cuti, a ovce bile i ostale ovce- taj predsjednik je, po svom obicaju, danas odrzao govor kako se moramo vratiti protekcionizlu i naciji itd, te je sutradan veselo otputovao i veselo finalizirao tranatlantski sporazu sa Vijetnamom. A oko nas ovaca k’o u prici!

protiv NATO
3 godine prije

Zbog toga treba da se ukine NATO !!

Najinovativniji toalet wc papir
3 godine prije

bild.de/regional/leipzig/leipzig-news/baecker-leipzig-dieses-klopapier-ist-selbst-gebacken-69806746.bild.html

hiber
3 godine prije

Tek je počelo, gospodine Babiću, tek je počelo. Po vašoj Logici Njemačka je dobila dva svjetska rata, jer bi razmatrali samo početne njemačke uspjehe. Korona još nije rijekla ni drugu, a kamoli posljednju riječ. Pandemije novih sojeva gripa traju uvijek dvije godine dok se ne imunizira 50-60 % stanovništva. Karantene taj proces mogu samo produžiti. S novim sojevima prehlada do sada nemamo utvrđenih iskustava, ali nije mi poznato da smo ijednu prehladu (virozu) istrijebili. U ovom trenutku najveća opasnost je za eksploziju nezadovoljstva u Kini, već je, ranije, počelo u Hong Kongu, stanovništvo im je unezvereno karantenama, mnogi su u pandemiji “nestali”, lupili ih drugi val, urušiti će im se cijela partija. Do sada se ni jedna vlast nije pokušavala boriti sa gripom, jer je to bila borba sa vjetrenjačama. Zbog toga ni jedna vlast nije pala od gripe. A imali smo i Španjolicu, dvije ruske, hongkošku, azijsku, svinjsku, ptičju… Čitaj više »

Patriot
3 godine prije

Evo sam naletio na članak na portalu Zimo gdje je objavljen intervju sa Gejtsom. Ulaže milijarde u 7 tvornica za izradu cjepiva ‘protiv Korone’. Znači da sprema jedno 8 milijardi doza kako bi svaku ovcu žigosao. Sve je ovo njegovo maslo, on je među prvima ovo i najavio i potvrdio na Eventu201. On upravlja sa WHO, nije mu problem podmititi ni vlade ni UN sa svojih 100 bilijuna dolara.

CAN
3 godine prije

Mediji LOKALNI…zadnji par godina Vlada odbila zakon koji bi otkrio kako su se političari obogatili -Tomislav Horvatinčić oslobođen krivnje za smrt talijanskih supružnika – Kalmeta se vraća u velikom stilu, mogao bi dobiti jednu od ključnih uloga u HDZ-u – I dok se nema novca za bolesnu djecu, Vlada kupuje automobile vrijedne 220 milijuna kuna –  Borisu Šavoriću je isplaćeno 825 tisuća kuna za 18 dana rada – Jedini preživjeli vatrogasac s Kornata još uvijek nije dobio ni kunu odštete – Zatvorena još jedna pekara u Zagrebu: “Zbog kune viška” – Manjak u blagajni kažnjavat će se iznosima do 300.000 kuna – WC od milijun kuna: bit će pun rostfraja, senzora i lampica – Za fontane 50 milijuna kuna– Šef MOL-a za preuzimanje Ine Sanaderu dao 10 milijuna eura mita – Ježić nije vratio 5 milijuna eura jer ih nema– IVO SANADER NA SLOBODI BEZ JAMČEVINE I MJERA OPREZA – Čobanković zatražio novo… Čitaj više »

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
3 godine prije

Bujica opet pogodila sa gostom, Valerije Vrčak.

vanijak
3 godine prije

U noci izmedju 8-9.3 u prostorije federalnih rezervi upali su specijalci i uhapsili direktora istih.Koliko to neverovatno zvucalo nekima ovo je istina ali se ne moze razglasiti po svim televizijama jer se rat i dalje vodi,rat na zivot i smrt.Pre ili kasnije cuce svi.Trenutno smo u vremenima kakve covecanstvo ne pamti i ko zna kako ce sve ovo zavrsiti.Upamtite da se kraj globalista blizi ali ce kostati mnogo zivota.

Kkk
3 godine prije

Korona nije pandemija vec otvorena bitka epizode 3

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI