fbpx

Atlantistička elita Covid-19 želi iskoristiti za nametanje „svjetske vlade“

Novi svjetski poredak koronavirus

Globalna kriza, zbog epidemije koronavirusa i mjera za borbu protiv iste, tek dobija na snazi, a o načinima na koji će se svijet izdići iz trenutnog testa već se raspravlja. Posebno su brojne prognoze da će se svijet u 2020. vratiti razdoblje nacionalnih država. No, nije sve tako jednostavno i već je vidljivo da i globalisti pokušavaju iskoristiti epidemiju za svoje interese. Većina svijeta se zatvorila u sebe, jedna zemlja za drugom, što je situacija koja je početkom ove godine bila nezamisliva.

Zaustavljen ne samo tranzit između država. Svjetska trgovina je djelomično obustavljena, značajan dio industrijske proizvodnje je u mnogim zemljama zaustavljen, a tehnološki i proizvodni lanci globalne ekonomije su prekinuti.

Kao da je netko na ujedinjenu globalnu ekonomiju stisnuo gumb „pauza“. Čovječanstvo je podvrgnuto izvanrednom testu na stres, koji se ne može usporediti čak ni s Drugim svjetskim ratom. Ali tada nepovezanost između zemalja nije imala tako ozbiljne posljedice, jer nije bila globalna i međuovisnost nije bila tako snažna. Svijet će izići iz ove krize sa “promijenjenim licem”, ne samo ekonomski, već općenito.

Tijekom rasta krize su propale sve globalne organizacije. Tako se sada sve više govori o eri nacionalne zatvorenosti, nacionalnom egoizmu i nacionalnom suverenitetu. Nitko ne vjeruje nadnacionalnim strukturama i globalnim organizacijama. Gdje je Europska unija, što UN i njegovo Vijeće sigurnosti rade? Ništa. Rezolucije se donose videokonferencijama, uz nekoliko izgovorenih riječi, a svaki vođa se pokušava izboriti za svoju zemlju. Ili barem odgovoran vođa, čak i ako donosi šizofrene odluke, poput Jaira Bolsonara, koji od apsolutnog negacionizma proglašava željeznu karantenu.

Bez obzira na razlike između nedovršene supersile EU i međunarodnih Ujedinjenih naroda, postoji velika sličnost među njima. Obje zajednice su stvorene od zapadne civilizacije i odražavaju njezinu ideju o svijetloj budućnosti, kako za sebe, tako i za čovječanstvo u cjelini. To su zapravo prototipovi globalne vlade,  EU na europskoj razini, a UN i Vijeće sigurnosti na globalnoj.

Jasno je da je stupanj integracije unutar EU prilično jak, a moć njenog vodstva je velika. S druge strane, države članice Ujedinjenih naroda su ujedinjene s poluapstraktnim međunarodnim pravom i deklarativnom predanošću raznim načelima. Formalno, samo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda bi moglo nekoga kazniti i nekome nešto oprostiti. Ali u sadašnjem obliku je to teško nazvati prototipom svjetske vlade, između ostalog i zato što Rusija i Kina, koje nisu dio zapadne civilizacije, tamo imaju pravo veta.

Međutim, sama ideja Ujedinjenih naroda kao kolektivnog kluba svjetskih sila ima u sebi potencijal svjetske vlade i čvrste nadnacionalne sile. Ali da bi to postala, velike civilizacijske države, prije svega Kina i Rusija, moraju postati sudionici atlantističke igre, što se s Rusijom nije dogodilo čak ni ’90-ih pod „veselim“ Jeljcinom.

Ali čak i bez toga je UN dobar način za unapređenje globalizacije, jer se kroz razne ogranke ove organizacije provode sve vrste projekata ujedinjenja ljudskog života i svijesti, obrazovanja do ekologije i ljudskih prava. Stoga su, ignorirajući UN u nasilnim sukobima, kada je nemoguće zaobići rusko ili kinesko veto, Angloamerikanci iskoristili priliku da se organiziraju kao „meka sila“ za promicanje globalizacije.

A sada, na pozadini epidemije koronavirusa, Ujedinjenim narodima, poput EU, ne uspijeva usvojiti niti jednu izjavu Vijeća sigurnosti o krizi koja nadilazi sve što se događalo u novijoj povijesti i tako se zadaje glavni udarac ideji o jedinstvenom i uspješnom globalizirajućem čovječanstvu.

Međunarodno pravo ne djeluje, međunarodne organizacije šute, a nadnacionalne strukture nisu učinkovite. Europski političari govore o raspadu ujedinjene Europe. U Italiji neki političari uklanjaju zastave Europske unije iz svojih ureda, dok drugi kažu da je “globalizacija gotova“. Ono što se prije nazivalo svjetskim poretkom sada riskira da postane „globalni nered”. Svijet se raspršio u nacionalne „stanove“.

Atlantistička globalizacija je zaista propala. Doslovno i figurativno. Od samog početka je to bila neprovediva ideja, utopija kao komunizam, ali puno zlokobnija. Ali joj smrt Sovjetskog Saveza dala vjeru u brz uspjeh u ostvarenju ciljeva.

Međutim, kriza 2008. nije otkrila samo špekulativnu, već kriminalnu suštinu njezinog financijskog sustava, prisilivši mnoge više ili manje suverene zemlje da se pripreme za život nakon propasti atlantističke globalizacije. Povratak Rusije u “veliku igru” i prvo mjesto Kine na kao ekonomske sile su oduzeli atlantistima posljednju šansu za uspjeh.

Štoviše, posljednjih godina su upravo zemlje angloameričke jezgre Zapada upale u duboku unutarnju krizu. U posljednje četiri godine su Sjedinjene Države i Britanija primarno bile okupirane samima sobom. U samoj Americi se vodi borba između globaliziranih kozmopolitskih i antiglobalističkih nacionalističkih snaga okupljenih oko Trumpa. Zbog ovakve pozicije Trumpa i tog tabora mnogi misle da je Washington odustao od svoje vanjskopolitičke agende, što je kobna pogreška. Suština američke politike od kraja XIX stoljeća je vladati svijetom, kao liberalni kozmopoliti ili uvjereni nacionalisti. Tu se ništa nije promijenilo, osim što su „univerzalne vrijednosti“ liberalnih kozmopolita toliko odbojne da se Trump, kao inozemni gospodar, čini prihvatljivijom opcijom. Ali, srećom, pozicije oba tabora na svjetskoj pozornici slabe ubrzanim tempom.

Naime, očekivan je bio prijelaz krize globalizacije na novu razinu, a činjenica da je proces ubrzan aktualnom epidemijom i nezamislivim mjerama za borbu protiv nje značajna je slučajnost, ali još uvijek slučajnost.

Globalni ekonomski, psihološki i kulturni šok i globalna ekonomska kriza koja se razvija pred našim očima će oslabiti položaj onog dijela zapadne elite koji je spreman i dalje raditi na globalističkom projektu.

Oni neće stati čak ni u trenutnim uvjetima, jer je priznanje njihova poraza jednako priznavanju neizbježnosti skorašnjeg gubitka svjetske hegemonije i završetka stoljetnog poglavlja zapadne hegemonije u svijetu. Sada će se čak i ključni projekt globalista, Europska unija, koji je već ranije bila u ozbiljnom stanju, uzdrmati. To je očekivan proces jer će se svjesni protivnici europske integracije i obični apolitični građani pitati zašto im je uopće potrebna ova unija, ako nikome ne pomaže?

Trenutni bankrot globalnih struktura i podrhtavanje globalne ekonomije iskoristit će one civilizacijske države koje su se dugo i svjesno kladile na pažljivo demontiranje atlantističkog projekta, prije svega zbog toga da i same ne završe pod njegovim ruševinama.

U tom su procesu postavljane potporne strukture novog svjetskog poretka. To su Kina, Rusija i mnoge zemlje islamskog svijeta, te Indija, općenito, sve one koje čuvaju i drže do suvereniteta i one koje ga žele ojačati. A one koje ga žele povratiti, dobit će mogućnosti osvete.

Ne samo da će nacionalne države ojačati, već će jake civilizacijske i moćne suverene države ojačati svoje pozicije u međunarodnoj areni.

No, prilikom izgradnje zamjene za atlantističku globalizaciju, puno će ovisiti o tome kako će uspijevati uskladiti svoje ideje. Naravno, svako ima svoje vizije budućeg svjetskog poretka, a za njega su suverene države s vlastitom poviješću i tradicijom. Netko želi izgraditi ravnopravan klub, a za neke se sumnja, prije svega za Kineze, da samo namjeravaju zamijeniti angloameričku globalizaciju vlastitom.

Vrlo upitna tvrdnja, obzirom na apsolutni nedostatak nametanja „kineskih vrijednosti“, odnosno političkog sustava, svjetonazora i tipično kineskih karakteristika ostatku svijeta.

Glavna poteškoća u stvaranju nove arhitekture svjetskog poretka, onog poželjnog, multilateralnog, nije u tome što će je trebati kombinirati s jakim nacionalnim državama i regionalnim asocijacijama kao što su, na primjer, ASEAN, EEU ili ALBA i Petrocaribe, već zato što je to potrebno učiniti paralelno s još uvijek funkcionalnim globalističkim sustavom kojeg su stvorili Angloamerikanci.

Odnosno, da pojednostavimo, bit će potrebno istovremeno živjeti u kući koju su drugi dovršili i unutar nje izgraditi vlastitu, bez urušavanja prve sve dok druga ne bude dovršena.

I tu leži glavna zamka za sve protivnike trenutnog modela globalizacije, što je prilika za produženje agonije za promicatelje atlantističkog diskursa. Oni će se početi dogovarati i ponuditi da se ne gradi ništa novo, da se ne ruši nedovršena kuća, jer je šteta posla, a ona je navodno zajedničko vlasništvo. Jednostavno je ponuditi  dogovor za novu arhitekturu u okviru već završenih radova. Grubo govoreći, svijetu će se ponuditi da da novi nalog starom arhitektu.

Upravo o tome govori osoba koja je tijekom posljednje krize 2008. pokrenula sazivanje prvog ikad održanog summita G20, kluba velikih sila, koji je u biti zamijenio čisto zapadnjački plus G7, uz izuzetak Japana, koji je s pozivanjem Rusije postao G8, kojeg je Zapad pokopao kada je 2014. vidio da se Moskvi ne mogu izdavati zapovijedi.

Gordon Brown, bivši britanski premijer, pozvao je na oblik globalne vlade, naravno, „za borbu protiv pandemije i krize“, i naravno, ta bi vlada bila privremena. Za britanskog političara je sada sve puno gore nego 2008. godine, što je jedina istina.

“Ono je bio ekonomski problem koji je imao ekonomske razloge i imao je ekonomsko rješenje. Sada smo suočeni prije svega s potrebom hitne medicinske pomoći i potrebne su zajedničke akcije da bi se to riješilo. Ali što više intervenirate s hitnim mjerama, to ćete više ekonomiju izlagati riziku. Covid-19 se kao izazov ne može suzbiti u određenoj zemlji. Mora postojati dosljedan globalni odgovor. Pandemija zahtijeva drakonskiji međunarodni pristup. Trebamo neko upravljačko tijelo. Ako bi se bavio trenutnom krizom, proširio bih ovlasti skupine G20, jer je u trenutnim okolnostima potrebno osluškivati zemlje koje su najviše pogođene krizom, zemlje koje su važne i zemlje koje imaju potencijal da puno pomognu ljudima pogođenim krizom, na primjer u Africi”, rekao je Gordon Brown.

Naravno, „sve za spašavanje života“. “Specijalne snage” svjetskih čelnika i čelnici međunarodnih organizacija bi se s ovom “globalnom radnom skupinom morali boriti protiv pandemije”.

„Bit će potrebni koordinirani napori za pronalazak cjepiva, te za organizaciju proizvodnje, nabave i da se spriječe špekulacije, plus bavljenje s financijskim rastom i ekonomskom krizom“, kaže Brown.

„Radna grupa mogla bi koordinirati napore središnjih banaka, poduzeti korake za sprečavanje odljeva kapitala iz tržišnih ekonomija u nastajanju i dogovoriti se o zajedničkom pristupu korištenju vladine potrošnje za pokretanje rasta“, dodaje Brown i piše kako je potrebno povećati proračun Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Činjenica da su Brownovi prijedlozi definirani kao jačanje skupine G20 ne bi trebala nikoga zbuniti. Uopće nije važno pod kojim će se natpisom nastaviti graditi globalna vlada. Važno je da njeni alati budu, na primjer, Svjetska banka i MMF, odnosno najvažniji elementi atlantističkog globalnog projekta, koji je pravi uzrok trenutne gospodarske krize i kojega se želi osloboditi cijelo čovječanstvo, čak i značajan dio same „zlatne milijarde“.

Dakle, Brown, koji ovdje istupa kao glasnogovornik, ne kao posebno važna ličnost, želi iskoristiti krizu ne samo za spašavanje bankrotiranog atlantističkog  projekta i hitno sanirati njegovu financijsku komponentu, već i za podizanje globalizacije na novu razinu sa stvaranjem radnog i funkcionalnog prototipa svjetske vlade.

Strah čovječanstva od koronavirusa zaista ima velike oči, ali još uvijek ne u onoj mjeri u kojoj bi ga se moglo prodati kao čudesni lijek za pandemiju u obliku globalne sile nadnacionalnih „elita“  izvan svake kontrole.

5 3
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
148 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
TerraMarique
Gost
TerraMarique
6 mjeseci prije

Nista od toga, Tramp je , juce , po prvi put u istoriji Amerike od 1913, oduzeo Federal reserve od privatnog vlasnistva globalista, Rotshilda, Rokfelera, Sorosa i Morgana i pripojio Federale reserve Americkoj vladi . Ogromna pobeda Suverenista nad Globalistima, Svet ce izgledati drukcije nakon ovog poteza, u pozitivnom smislu, nakon turbulentnih promena koje slede,na finansijskom i geopolitickom planu

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
6 mjeseci prije

Ma daj molim te , gdje si to čuo. Ne komentiram tekst. Što god Trump da je rekao Fed je i dalje privatan. Kojim dekretom, gdje se to vidi , koga je smijenio itd itd itd Ne širite djetinjaste vijesti. Ovo je istina kao da je noćas Navalni smijenio Putina i preuzeo Rusiju

PPP
Gost
PPP
6 mjeseci prije

Slušao sam Trumpa sinoć i nikakav FED nije prešao u ruke vlade. Čovjek je posvetio većinu govora koronavirusu i ovisnosti SAD o drugim zemljama.

Anti-YugoCalabria
Gost
Anti-YugoCalabria
6 mjeseci prije

Ovdje ne mozes niti objaviti svoje misljenje , vrijedi samomisljnje u skladu s Redakcijom.

mirko
Gost
mirko
6 mjeseci prije

Idi dalje…

mirko
Gost
mirko
6 mjeseci prije

Kao ti imas misljenje..

Hogar
Gost
Hogar
6 mjeseci prije

Nešto čisto sumnjam. Pre će Sunce izaći na zapadu.

chichiriba
Gost
chichiriba
6 mjeseci prije

Situacija je idealna za uvodjenje globalne vlade.
Trumpa ce ubiti.

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
6 mjeseci prije

Zašto bi ga ubili kad je Trump globalist br 1 na svjetskoj političkoj sceni.

Kaj ti
Gost
Kaj ti
6 mjeseci prije

Glup,slijep ili placen?

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije

Ima tu nečega. Deutsche Bank, jedna od najvećih globalističkih banaka je jučer objavila kako će biti potrebno uvođenje “imunizacijske putovnice” za sve koji žele putovati. Link: https://sputniknews.com/world/202004021078808850-deutsche-bank-predicts-immunity-passports-for-travel-in-covid-19s-wake–reports/
Ono što je još interesantnije je da se upravo to predlaže dokumentima EU komisije iz 2018. i 2019.
Prvi dokument je: Comission proposal for a common vaccination card/passport for the EU citizens
Drugi dokument: Global vacciation summit Brussels 12th of September 2019.

Baš im se sve lijepo poklopilo. Sasvim slučajno, naravno. A Deutsche Bank se toga dosjetila jučer, isto naravno nakon dvosatnog razmišljanja, nisu oni imali nikakve infromacije od EU komisije. Jednostavno im došlo. Kao i korona “pandemija”.

Patriot
Gost
Patriot
6 mjeseci prije

Samo se potvrđuje koliko Hejts moćan. Sve je potkupio.

glineni golub
Gost
glineni golub
6 mjeseci prije

Ajd ne valjaj..
Fed je totalno institucije van domasaja vlade i administracije!! Vođa FED-a se biraju iz iste pasmine tj. sorte i obicni tamo nemaju pristup.. Ako bude istina to sto valjaš- častim te corona pivom.. To je ravno ko kad bi rekao: nakon Corone ljudski vjek se produzuje za 30. godna na zemlji.
Ja pratim i redovno, cisto iz optimizma Fulforda Qanon.. Oni svako malo kako su povatani kabalisti kako je Reset u toku itd.. i ostale blalbla..

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
6 mjeseci prije

Zadnji koji je to pokušao je bio John F. Kennedy,nakon čega je ubijen.Trump neće ni pokušati !!

zlatko
Gost
zlatko
6 mjeseci prije

@Jole Prvi Da! Executive Order 11110. Ipak mislim da če probati i biti ubijen. Tako je bar predvidio Benjamin Solari Parravicini. Svakako to ne treba uzimati ozbiljno no Trump je pokazao želju za borbu protiv duboke države i ništa me ne bi začudilo. Ipak su ovo vremena kad svatko uzima svoj gun i puca po drugome. Trump dobro zna tko u čiji rog puše. To se vidi po broju smijenjenih ministara metodom proba i pogrešaka.

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
6 mjeseci prije

Nije Trump pao sa kruške.Iza njega stoje glasači nezadovoljni politikom neoliberalnih globalista i sveopćim siromašenjem srednje klase,neovisno o strankama na vlasti.

santa007
Gost
santa007
6 mjeseci prije

Navodno je uhapšen direktor fed-a. Podcast velebit gost admiral domazet. To je spomenuo. Intervju je od prije dan dva.Intervju je dug ali je zanimljiv. Spomenuo je to oko 36 minute. Kaže: prije desetak dana dao je uhititi direktora feda
ali pravi obračun počet će tek nakon 11mjeseca kad dobije drugi mandat.
Za sada je krenuo, oduzeo im je vlast nad fed-om (2.2tis mlrd usd ali ne za korporacije nego za narod) kao i Kenedy 63.
https://www.youtube.com/watch?v=Xp0uLxIbHK8
Kenedi je krenuo u obračun s fed-om i izgubio, a Trampu želim da pobijedi

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
6 mjeseci prije

Trump ne moze pripojiti FED američkoj vladi jer je ta nadležnost prebačena na kongres još za vrijeme vlade lyndona jonsona. Uostalom što znači je li vlasnik FEDa američka vlada ili privatne grupacije ako nije izmjenjen monetarni sustav gdje se novac neće stvarati kao dug. Izmjenu monetarno sustava mora izglasati senat dvotrećinskom većinom.

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
6 mjeseci prije

“Nista od toga, Tramp je , juce , po prvi put u istoriji Amerike od 1913, oduzeo Federal reserve od privatnog vlasnistva globalista,
Rotshilda, Rokfelera, Sorosa i Morgana i pripojio Federale reserve Americkoj vladi. ”
Za tvoju informaciju zadnji put je FED pripojila Kennedyjeva vlada 1963, 6 mjeseci prije nego što je Kennedy ubijen. Ti si tipičan sljedbenika klauna Donalda Trumpa koji nema hrabrosti ni sposobnosti da se suoči sa dubokom državom pa širi dezinformacije da bi dobio glasove.

CAN
Gost
CAN
6 mjeseci prije

Gott sei mit dir…sinko.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
6 mjeseci prije

pa kako ce se suociti sa dubokom drzavno-kad su ga igraci duboke drzave tu i postavili!
a usto i zivi mu se jos

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
6 mjeseci prije

Prema pisanju nekih medija (a, video sam ponešto i na youtubu) Tramp nije “preuzeo” FED, već je vladi SAD-a povratio “kontrolu nad štampanjem novca”. Za sada je prilično nejasno ima li ičega u ovoj priči, jer bar za sada nisam našao iole verodostojnu potvrdu, ovih članaka.

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
6 mjeseci prije

Upravo to neigra nikakvu ulogu dok se ne izmjeni monetarni sustav. Možda sad novac privremeno štampa američka vlada, ali on i dalje ulazi kao dug.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
6 mjeseci prije

Link

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
6 mjeseci prije

Članaka ima dosta.
Postavio sam dva linka, ali sada “komentar” čeka validaciju, tako da je prostije ukucati u Google “Tramp, kontrola, FED”) i dobiti mnoštvo linkova)

Anti-YugoCalabria
Gost
Anti-YugoCalabria
6 mjeseci prije

Sumnjam da ce ti ikada objaviti linkove. Ovdje se promoviraju jednoumlja i uvrede ako iznosis nesto u suprotnosti s redakcijom.
Imate svi Google, e pa Googlajte tko su ljudi u izvrsnom odboru FED-a, kada su postavljeni i koju politiku podrzavaju. Jos jedna stvar, FED je bio protiv smanjenja referentne stope, ali na insistiranje predsjednika Trumpa smanjili su za 0,25%. Toliko o neovisnosti.
Osobne dozivljaje cuvajte pod pazuhom!

CAN
Gost
CAN
6 mjeseci prije

Nažalost gugl definira istinu…tebi.1/1

Trump
Gost
Trump
6 mjeseci prije

Anti-YugoCalabria
Bravo!!!

santa007
Gost
santa007
6 mjeseci prije

Vjerodostojna potvrda je da prvi put fed tiska novac da bi ga bespovratno dao narodu – a ne korporacijama

santa007
Gost
santa007
6 mjeseci prije

Tramp je dao uhapsiti dirktora feda prije desetak dana – to je spomenuo admiral Domazet u podcast Velebit intervju prije par dana. Obračun trampa i duboke države je u toku alimislim da ćemo viditi kako tramp udara tek nakon 11tog mjeseca kad – daj Bože – dobije drugi mandat.
Za sada je krenuo, oduzeo im je vlast nad fed-om (2.2tis mlrd usd ali ne za korporacije nego za narod) kao i Kenedy 63.
https://www.youtube.com/watch?v=Xp0uLxIbHK8.
Kenedi je krenuo u obračun s fed-om i izgubio, a Trampu želim da pobijedi

santa007
Gost
santa007
6 mjeseci prije

Tramp je dao uhapsiti dirktora feda prije desetak dana – to je spomenuo admiral Domazet u podcast Velebit intervju prije par dana. Obračun trampa i duboke države je u toku alimislim da ćemo viditi kako tramp udara tek nakon 11tog mjeseca kad – daj Bože – dobije drugi mandat.
Za sada je krenuo, oduzeo im je vlast nad fed-om (2.2tis mlrd usd ali ne za korporacije nego za narod) kao i Kenedy 63.

Kenedi je krenuo u obračun s fed-om i izgubio, a Trampu želim da pobijedi

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
6 mjeseci prije

Bajka je to za malu djecu, dok se ne oduzme apsolutna moč stvorovoj djeci u svim područijima kojima drmaju ništa dobra za planet i zemljane, jahači apokalipse jašu i dalje…………………….

guzičetinica
Gost
guzičetinica
6 mjeseci prije

..pa i ne baš…učinio je to i bush i obama!!… ovo će biti vijest samo ukoliko kasnije spoji FED s državnom blagajnom (treasury)… a netje…budi siguran.

Davor
Gost
Davor
6 mjeseci prije

Svjetska Vlada će doći jer je to prorečeno u knjizi Otkrivenje 17:8,11-13. Opisana je i nazvana imenom “Zvijer”,…Zvijer predstavlja Svjetski Politički Sustav,te je prorečeno….. “da je bila” (kao Liga Naroda)….. “i više nije” ( za vrijeme WW2,1941-1945 nije postojala, …..”I opet ima doći i kad dođe ostat će kratko vrijeme” (tako se pojavila 1945 kao UN) ….Piše da će Zvijer dobiti vlast na “1Sat” dakle vrlo kratko vrijeme i da će zajedno s “10 rogova “( vodećim svjetskim silama npr.G10 ili G20) vladati i najprije udariti na Bludnicu ,Babilon Veliki (svijet religija otuđenih od Boga) jer će ih Bog nadahnuti da unište religije zbog zla koje su nanijele njegovom Imenu i zbog prolivene krvi nedužnih ljudi….Nakon toga Svjetska Vlada i narodi svijeta ulaze u Harmagedon i ratuju protiv Boga i njegovog Sina Isusa Krista. Taj rat gube i Svijet doživljava korjenitu preobrazbu ,i stvara se Božja Vlast na Zemlji i Novo ljudsko društvo…

mnc
Gost
mnc
6 mjeseci prije

Preuzeo je u prosli petak. FED-om sada rukovodi ministarstvo finansija USA i ministar finansija Mincun.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

mnc
A na čemu zasnivaš te tvoje tvrdnje?

Armagedon
Gost
Armagedon
6 mjeseci prije

TerraMarique
Ko zna mozda se i to dogodi. pre neki dan se o tome pricalo .
U stvari nesto se je dogodilo sa bankama jer nisu htile davat lonove malim obrtnicima pozivaci se na neki clanak u zakonu , medutim ucer saju emaile svima da ako si mali obrtnik da zatrazis loan ..
TerraMarique mozda i nije sanja , mozda je u procesu iako izgleda naucna fantastika, Ali mogu rec bar za sad izgleda da je Tramp dosta ojaca , Demokrati rade puno gresaka zadnje vrime…
Jedno je sigurno nije nimalo ugodan ako ga pokusas ubijedavati suprotno od njegovog pogleda na stvari u Americi.
To su osijetili novinari koji su mu na crnom spisku.

Pero
Gost
Pero
6 mjeseci prije

Nije on ništa oduzeo jer bi završio kao i Kennedy.

Starina
Gost
Starina
6 mjeseci prije

Prema biblijskim proročanstvima Anglo američka sila je posljednja svjetska sila koja će vladati. Ona bi trebala predati ovlasti UN-u. Uz to bi trebali proglasiti da su uspjeli napraviti Mir i sigurnost. Onda bi se trebali okomiti na religije. Kada krenu na nezaštićeni Božji narod umiješati će se Bog sa svojom silom, i uništiti sve one koji se svrstaju protiv njega. Nakon toga će preuzeti kompletnu vlast na cijeloj zemaljskoj kugli. Oni koji se svrstaju na pravu stranu će konačno odahnuti od tiranije, pljačke, nepravde i laži kojima nas gaze današnji vladari.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
6 mjeseci prije

????

Balkanac
Gost
Balkanac
6 mjeseci prije

Je, u Bibliji su znali da će Amerika biti anglosaksonska, da će Trump biti predsjednik i Melanija mu žena naših korijena. Njihov sin je dokaz da će su Balkanci Božji narod, samo to još ne znaju.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
6 mjeseci prije

Moja religija kaže:”Amerika i Engleska biće zemlja proleterska ” Šta ćemo sad? A Manitu je poručio šamanu Crnih Stopala da će bijeli čovjek otići za 500 godina 😂🤣😂

EU dismr
Gost
EU dismr
6 mjeseci prije

” I Kanada, zemlja udruženog rada ..” 😉

Dragan
Gost
Dragan
6 mjeseci prije

Samosto Slovenija nije na balkanu a koliko smo božji narod i to je vrlo upitno

Majk Majers
Gost
Majk Majers
6 mjeseci prije

Starina
Rob je onaj koji čeka da ga neko drugi oslobodi. Bog nema ništa s time, da nam je slobodu izbora a mi biramo bit robovi.

Starina
Gost
Starina
6 mjeseci prije

Svi su ljudi robovi nekoga ili nečega. Svatko bira kome će robovati, Bogu, Sotoni, naciji, novcu, seksu, autu, nogometu, cigareti, alkoholu, i drugim ovisnostima, ženi, mužu, djeci, markama, diplomama, tehnologiji i da ne nabrajam dalje..
Bog je dao svakome slobodnu volju i za sebe odlučuje kome će robovati.
Jedini kojemu je doista stalo do svakog čovjeka je naš Svemogući Stvoritelj, izvor života i svakog dobrog dara.
Razumsko, iskustveno i logično promišljanje okoline je mene nagnalo da bolje upoznam taj izvor, približim mu se i tako uspostavim vezu punu povjerenja u Njega. A on će itekako zahvatiti u situaciju ovdje na Zemlji, sve ovo što se događa je upravo uvod za Njegov ulazak na scenu. Dolazi vrijeme da “miševi prestanu voditi kolo, a mačka preuzima stvari u svoje ruke”. A mačka ne grebe svaki dan..

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Amin starino za ovaj drugi komentar ..Onaj ko ispušta Boga iz jednadzbe lutaće okolo bez smisla..

FATIH
Gost
FATIH
6 mjeseci prije

STARINA
TAKO JE-AMIN!!!
SAMO ALLLAH DAJE I UZIMA!!!!!

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije

Ma nije baš tako. Moja mačka Čupko je grebala što namještaj što sagove svaki dan. Žena je bila sretna kad smo Čupka ostavili kod moje stare.
Nisam baš siguran da tebamo samo sjest i čekati nečiji dolazak na konju bijelcu ili na zraci sunca, NLO-a ili čega već.
To zvuči kao iščekivanje da netko drugi riješi tvoj problem. “Pomozi si sam i Bog će ti pomoći” zvuči puno uvjerljivije.
Recimo, ovim korona-igračima pomaže Sotona, ali kao što rekoh, POMAŽE IM ali ne čini sve za njih. Kako vidite, oni su vrlo vrijedni u nastojanju da izazovu kaos pa iz njega njihov red.

mislim
Gost
mislim
6 mjeseci prije

Matija
u iščekivanju godoa

Starina
Gost
Starina
6 mjeseci prije

MatijaVZHR
U pravu si. Trebalo je stajati Bog nije mačka da grebe svaki dan.

Komentar
Gost
Komentar
6 mjeseci prije

Xyz…prijatelju..stvar je malo složenija nego što si iznijeo ovdje,velike su uvjetovanosti da,tu si u pravu,medutim to je samo jedna strana novčića

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
6 mjeseci prije

Ovih dana sam gledao u par konzervi pasulja i mogu reći da stvari izgledaju prilično kontroverzno. Po konzervama Karneksa biblijska vojska je već spremna da izvrši juriš na Asgard, ali konzerve Juhora pričaju sasvim drugu priču. Po njima bogovi, ovih vekova, usaglašavaju stavove. Na jednoj strani su Manitu i Zevs, a na drugoj – ostali i za sada ne mogu d se dogovore o sadržaju rezolucije o božanskim pravima na delovima ravne zemlje. Ostaje mi samo da vidim i konzerve drugih proizvođača, pa javljam šta kaže pasulj. Biće nešto, od toga, ako bude. Kad bude.

opet ja iz Kine
Gost
opet ja iz Kine
6 mjeseci prije

@OB
uh,uh, sad kuzim. kako da slavim Uskrs kad nema konzerviranih jaja ………ili da farbam fazol ??

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
6 mjeseci prije

Ne, nikako.

Iako je kod nas “tradicionalan”, pasulj nema nikakve veze sa hriššćanstvom, a samim tim ni sa Uskrsom. Bliži je Virakoči, možda i V.Mahnituu, jer je poreklom iz Južne Amerike i Evropljanima nepoznat do 16.veka, ali se pokazao kao biljka izuzetnih proročkih sposobnosti i u toj funkciji je nasledio – bob.

Elem, bob je naša domaća biljka, pa možeš pokušati da ga zafarbaš, ako uspeš da ga pronđeš.

opet ja iz Kine
Gost
opet ja iz Kine
6 mjeseci prije

uh,uh,uf,uf……a nista onda, mozda da se pozovemo, opet, na tradiciju i ………………. Trumanova jaja … ????!?

Hogar
Gost
Hogar
6 mjeseci prije

Aktuelna su Trampova jaja. Ali su verovatno već ofarbana u narandžasto.

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
6 mjeseci prije

Jedino što je kod Trampovih jaja interesantno, je lepuškasto gnezdo u koje ih povremeno polaže.

opet ja iz Kine
Gost
opet ja iz Kine
6 mjeseci prije

je,je bila je tako mlada a vec Melanija ….. apropos, a tek Ajvanka sa onim biiig mellllllllllons ……… !

opet ja iz Kine
Gost
opet ja iz Kine
6 mjeseci prije

no dobro,uvazeni @Hogar
u tome i je stvar sto su to TT jaja, ili da budemo precizni Trumpanova jaja.
PS: jos ako u svoje istrazivanje ukljucimo i svjedocenje umjetnice Olujna Daniels o doticnim ……….jajima naravno.

EU dismr
Gost
EU dismr
6 mjeseci prije

Starina, daj još o Bibliji, molim te .. predaja ovlasti UN-u .. “Oni koji se svrstavaju na pravu stranu ..”

basso
Gost
basso
6 mjeseci prije

Americka izuzetnost je naravno trebala biti zastupljena u toj globalnoj vladi najmanje u vidu predsjednika svijeta.Od globalne vlade naravno nece biti nista,ustvari od onakve globalne vlade koju su zagovarali zapadnjaci.Poslije corone nista nece biti isto,americke stamparije novca,globalisti ne ucestvuju u ovoj igri,ovo je na puno visem nivou.

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
6 mjeseci prije

Sve će biti isto jer će isti vladati a nas sve opljačkati do gole kože da pristanemo na sve što nam nude.

Trump
Gost
Trump
6 mjeseci prije

Pa ne pristani Subi!

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Za sad koroni ide sve po planu. Mase su u kućnom pritvoru, kad izađu na ulicu nose maskice i rukavice.
Ekonomija se transformira, čak je i modna industrija počela proizvoditi dizajnerske maskice. Mase se vesele helikopterskom novcu. Sve svijetske tiskare za specijalne namjene, modernije rečeno kreatori digitalnog novca, permanentno na tipkovnici ukucavaju dvoznamenkaste brojeve i pritiskaju tipku enter. Nadamo se kako operatere neće uhvatiti grčevi u prstima i novca nikome ne bi smjelo nedostajati.
Za to vrijeme mi ćemo biti zabavljeni koronom, slijediti upute stožera, i sretno stići na kraj dugo željenog puta u novi svijet. Ni korona nas neće iznevjeriti, ona će biti s nama koliko god bude potrebno.

CAN
Gost
CAN
6 mjeseci prije

Za to vrijeme…stoji!
Bit će tu dok ne sprovedu cilj do kraja .

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Ključno pitanje je da li je Trump naš ili njihov. Nema utakmica, gdje su ti navijači da podrže Trumpa u kritičnim trenucima.
Neće valjda trebati igrati produžetke do slijedeće godine.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
6 mjeseci prije

Kako možeš biti izabran za američkog predsjednika, ako nisi njihov? Nema Boga ni šanse. Što se promijenilo u politici? Trum ne nameće liberalne “univerzalne vrijednosti”. Točno , forma je drugačija, sadržaj isti. 1. Nikada nitko Izraelu nije dao što je dao Trump. i 2. Trump je Obaminu-Hillary doktrinu o “proboju u Azijsko-pacifičku regiju” podigao na neviđene razine. Obama je to htio riješiti kroz pritisak u JK Moru i okolo, plus TPP, a Trump ravno u glavu, bez okolišanja i gubljenja vremena. Bi li se Cillary vratila na Bliski istok, Latinsku Ameriku itd. u većoj mjeri. Pa nije se ni Trump povukao. Štoviše. Lat Ameriku je stisnuo jače, a Bliski istok, tu je Rusija sa Sirijskom pomrsila račune. To što je u sukobu sa Sorosem i liberalima ništa ne znači za vanjski svijet, bogami ni za obične Amerikance,

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Neznam. Neki misle kako Trump spašava svijet.

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
6 mjeseci prije

Ti koji misle da krempita spašava svijet nemaju čime misliti kad dolaze do tog zaključka.

Trump
Gost
Trump
6 mjeseci prije

Subi
A ti imas tvoj stari software. vrijeme je za up tom date.

Trump
Gost
Trump
6 mjeseci prije

Laki
Nece ti pomoci eternum pesimisam.

noExcuse
Gost
noExcuse
6 mjeseci prije

Trump se njima nije smia dogodit, pokusavaju ga maknit od kada je dosao, pogledaj samo broj pokusaja da ga kompromitiraju.

Nisu ni oni svemocni, s petrodolarom oni su na aparatima, pogoto ako je ovo istina da FED ide pod drzavu koju vodi Trump uz Putin konzulting.
Procitajte govor Putina drzavnim vladarima , proba sam stavit 2 puta link ali cenzuriralo me i to me bas nervira.
Kao nekakva sloboda govora , a mos si mislit

CAN
Gost
CAN
6 mjeseci prije

@Space
Moglo bi lako da bude…sve ovisi koliko je raspad psihe/ekonomije /otpora pao na plodno tlo.Ovim tempom do kraja godine,bez x faktora može nas “spasiti” samo onaj ko je i započeo ovu igru.
Pod kojim uvjetima,pitanje je sad?!

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
6 mjeseci prije

“Spasit” će nas tako što će nas još gore oguliti do kostiju i nametnuti sve što žele pod uvjetom otpor je uzaludan, dobro došli u borg.

Trump
Gost
Trump
6 mjeseci prije

Subi
Ma ti igraz za njih, gdje ti je moral. Ubi se onda.

Trt
Gost
Trt
6 mjeseci prije

Trump je naš. Međutim on ne vlada velikim dijelom američkog obavještajnog aparata i vojno-industrijskog kompleksa. To je dio koji je izazvao ovaj kaos, soto-globalisti, a jedan od glavnih motiva je destabilizacija američke ekonomije preko krize izazvane koronavirusom prije izbora kako bi skinuli Trumpa s vlasti. U svakoj državi su “naši” i “njihovi”. Koji su u našim državama “naši” a koji “njihovi”?

neznanje
Gost
neznanje
6 mjeseci prije

Američke Federalne rezerve su podosta strukturno i vlasnički komplicirane i “ne američke”.
Okružnice federalnih rezervi u New Yorku sadrže preko 1000 banaka članica, tako da je vrlo malo vjerovatno da bi i najveće i najmoćnije banke mogle prisiliti toliko manjih da glasaju na određeni način.
Vlasnici največih vlasnika banaka koje spadaju u Federalne rezerve su:
Goldman Sachs, Rokfeleri, Lehmans i Kuhn Loebs iz New Yorka
Rothschildi iz Pariza i Londona
Hamburški Warburgs
Parize Lazards
Izraelov Mojsije Seifs iz Rima.
Federalni sistem nije ničije “vlasništvo”. Federalne rezerve su 1913. godine stvorene Zakonom o federalnim rezervama, kako bi služile kao centralna banka nacije.
Odbor guvernera u Washingtonu, D.C., je agencija savezne vlade i podnosi izvještaje i direktno je odgovoran Kongresu.
Vlasnik Rothschilda u Federalnim rezervama su banke koje posjeduju oko 63 posto dionica njujorškog Feda. Mnoge od tih banaka su u vlasništvu desetak europskih bankarskih organizacija, uglavnom britanskih, a ponajviše bankarske dinastije Rothschild.
Bilo bi lijepo da nam gospodin Babić u jednom od tekstova opiše strukturu vlasništva Federalnih rezervi, kojim zakonima podliježe i kako se upravlja njima.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

FED ne odgovara nikome, pa ni aneričkom predsjedniku ni američkom kongresu.
https://youtu.be/fJPZS3pqyhs

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
6 mjeseci prije

Šta se tu ima objašnjavati, pola si rekao ostatak odeš “structure and owners FED” i sve si dobio. Sad mi nije jasno gdje je Gordon Brown ovo rekao. Vidio sam nešto puno kraće na nekom srpskom portalu ovu izjavu da “globalna kriza traži globalnu vladu”. Ništa od toga. Mogu pjevat pjesme borbene. Cijela paralelna arhitektura već funkcionira. Rusija vodi vojni dio, a Kina financijsko-ekonomski

Trump
Gost
Trump
6 mjeseci prije

Laki,
Nista za reci, slijedi ovce.

mislim
Gost
mislim
6 mjeseci prije

tamo negdje poslje drugog svjetskog rata je stvorena svjetska banka , UN ,MMF. američki dolar je postao referentna valuta ,svjetska trgovina se obračunava u dolarima, zlatne rezerve raznih država su pohranjene u američke trezore. neposredno poslije rata bio je tu maršalov plan za obnovu europe ,itd. u americi su svi bili zaposleni, imali su dobre plaće,to je bila plača s kojom je cijela porodica bez problema lagodno živjela. amerika je proizvodila sve, ono što se kaže od igle do lokomotive.
i upravo iz tih razloga je amerika postala hegemon . znači ne samo zato što je sila nego se u zapadnom svijetu išlo na povjerenje da će amerika biti poštena pravedna i da će kroz nato da ih brani od ovih” neciviliziranih”.
ali do danas amerika je nebrojeno puta to dato povjerenje zgazila , pogotovo je počela bahato da se ponaša odkad je sssr propao.
i tako danas se ne proizvodi sve u americi nego se sve proizvodi u kini pomoč državama ne šalju amerikanci nego kinezi, još da kinezi dadu svojima plače od koje može da lagodno živi cjela famili ,i da steknu povjerenje cijelog svijeta, što bi lako mogli postići svojom vjerodostojnošću. i ima toga još ali htio sam reći novi svijetski poredak poslije korone to se sasvim jasno vidi nemože biti američki liberalizam, jer zbog korone evo svi odustajemo, i okrečemo se na kineski način rješavanja korona problema ,a sutra i ostalih.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Veliki pomak prema američkoj hegemoniji i pomaku prema NWO dogodio se 1944 na konferenciji u Bretton Woodsu kad je bio definiran zlatni standard dolara kojeg je poslije Nixon 1971 ukinuo.
Amerika nije postala hegemon zato što je sve prouzvodila nego zato što je izvukla bolju poziciju iz 1 i 2 svijetskig rata koji su financirali isti i zato śto je gospodarila glavnom svijetskom valutom nakon prvog svijetskig rata kad je dolar zamijenio funtu kao glavnu svijetsku valutu koja se sve do danas brani američkom vojskom i što je omogućilo kontinuiranu pljačku cijelog svijeta, a što je Amerikancima opet dalo bogat i lagodan život decenijama sve do nedavno.
Nikakva proizvodnha Americi nije omogućila hegemoniju, nego je hegemonija omogućila proizvodnju pljačkom resursa po svijetu i nametanjem tgovinskih sporazuma pomoću kojih je imala prednost nad drugima u prodaji svoje robe. Nakin toga oni koji su Americi financijski i dali status hegemona i prvog svijetskig hegemona prebacili su tu američku proizvodnju u istoćnu Aziju, a da su za te proizvode zadržali zauzete pozicije na svijetskom tržištu. Sad kad je Kina ojačala počela se otimati kontroli, ali vladari novca će naći put da se nastave bogatiti na uštrb i Amerikanaca i Kineza i ostalih nacija. Globalna mafija nema nacionalnost, vjeru, ideologiju jer joj je važna samo i jedino moć.

mislim
Gost
mislim
6 mjeseci prije

Spacevoodoo nisam mislio da je postala hegemon zbog proizvodnje dobara. nego zbog datog povjerenja zapadnog svijeta, americičkom snu dobroti pravednosti i ostalim pozitivnim stvarima koje je amerika poslije zgazila ili pretvorila u negativne.

mislim
Gost
mislim
6 mjeseci prije

u stvari htio sam reći pošto je amerika pokazala poslije drugog rata dozu altruizma dobila je povjerenje, ali sad zbog phlepe i sebičnosti može da ga izgubi.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Ma nije ni povjerenje, nego reket u kojem je zapad pod vodstvom Amerike pljačkao ostatak svijeta i dok je bilo plijena bilo je dobro svima i reket se nije ni osjećao, a neznam koliko je altruizma bilo kod prisiljavanja Japana, Njemačke, Južne Koreje da plaćaju američku vojsku na svojemu državnom teritoriju da bi ti osigurala “sigurnost”, ako je ta prevara i bila prikrivena do 1990-te godine i raspada SSSR-a i omekšavanja Kine, nakon toga su sve maske pale, a to se nije dogodilo lani nego prije 30 godina kad su svi očekivali kako će se nakon prestanka važenja varšavskog ugovora i NATO pakt rasformirati, a NATO se proširio na istok i figa koja je bika u đepu izašla je na svijetlo dana. Ali eto, tu smo gdje smo, treba gledati sebe, jer Amerikanci, Rusi i Kinezi su se već za sebe pobrinuli, koliko god cijeki svijet čekaju teški dani, neki su ihvatili dobru startnu poziciju.

Alex
Gost
Alex
6 mjeseci prije

Prije bi se trebalo pripremati za veliki rat : svatko protiv svakoga, ili :tko koga stigne…u najboljim piratskim manirima. Tu će tek EU popušiti.

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Odličan tekst , realno opisuje stanje u kojem se nalazimo a to je raskrsnica i kojimmputem će ovo sve da krene , nekim od puteva smo već koračali kao sto je to svjetska vlada koju smo i imali ali to je bio svijet pax americane i njihova ” svjetska vlada “.. Ova svjetska vlada koju britanac nudi nije nista drugo nego objava kapitulacije zapada i poziv na pregovore oko rekonstruiranja medjunaridnog piredka u kojem se oni , iako poraženi , neće htjeti odreći mnogih poluga koje posjeduju dok im za vratom puše ekonomski tsunami koji ke već u usa istavio 10 miliona ljudi bez posla i uskoro će razoriti komplet usa ekonomijju..
Dakle ovo bi mohla biti vremenski ogranicena utrka u cijem vremenskom okviru ( trajanje korne ) se mora ispregovarati sasvim novi globalni poredak..

Ja daljnje dogadjaje mogu samo vidjeti kroz eshatološku prizmu , ova svjetivna je vidljiva kao crni mrav na crnom kamenu u mrklom mraku..

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
6 mjeseci prije

Zaboravio si među polugama spomenuti i zlatne:)

L. R.
Admin
Famed Member
6 mjeseci prije

U 18 sati ide tekst o zlatnim polugama. 🙂

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Ja bih volio da je tekst realan, ali za sad naznaka za to nema.
Nigdje ne vidim niti čujem niti da se šapuće o nacionalnim valutama, a bez nacionalnih valuta nema ni nacionalnih država, a tuđa valuta je ropstvo tuđem gospodaru.
Ni eskatologija ne nudi spasenje preko noći, ako oni koji trebaju biti spašeni nisu ponizni i spremni na to.

CAN
Gost
CAN
6 mjeseci prije

Kad korona pune ,nesta lipe kune?

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije

Poznajući opus Gordona Browna, ne bih se zakleo da on misli na uspostavu normalnih “rekonstruiranih” međunarodnih odnosa. Kada kaže globalna vlada, on misli na globalnu diktaturu orwellovskog tipa. Za globalnu diktaturu, koju gotovo već imamo, treba ti globalni događaj, kojeg također imamo. 2 od 2

CAN
Gost
CAN
6 mjeseci prije

3.Znači jedan ustav world wide?

Alex
Gost
Alex
6 mjeseci prije

Od kada je završio matrijarhat, netko pokušava biti hegemon i zavladati svijetom, bar onim vidljivim dijelom. Povijest pamti velike sile , carstva i njihovo propadanje. Samo je Kina opstala. I na neki način Indija. I sada je već očito da budućnost, pa i globalizacija pripadaju njima. Prvenstveno Kinezima. I da je Marx bio u pravu : “Rad je moćniji od kapitala.” I na koncu će zavladati svijetom. U ovoj se panici, izazvanoj corona virusom jasno vidi kako baš svi teže komunizmu…na ovaj, ili na onaj način. Tako je, uostalom, u svakoj krizi…kapital izazove krizu, rad je rješava.

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Alex , i ako jako moćna , Kina je u stvari još duboko vezana za globalizam u smislu tržišta i njena budućnost je vezana za globalnu ekonomiju ..
Ekonomski krah zapada će sigurno ostaviti i debele posljedice na samu kinu..
Azija sama nije doviljna da drzi kinu na trenutnim stopama rasta i razvoja..
Kina definitivno sad ima jako dobar strat , ima trzišta kao azijsko , afričko i moze dosta lakse da krene ” iz početka “

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije

Komunizam nije utopija nego totalitarni utilitarni sustav. Možda da ga ipak zaobiđemo, a pogotovo njegovu uvodnu fazu, trockističku.

Alex
Gost
Alex
6 mjeseci prije

Komunizam je prvobitno društveno uređenje, dakle matrijarhat i od tada ga nigdje nije bilo, osim u židovskim kibucima, od kuda je Marx, Židov, crpio svoje ideje. Rusija, Kuba, Kina su samo bile diktature drugačijeg naziva, tkz.diktatura proletarijata, dakle pušiona. Da bi shvatio ideju komunizma, treba početi od Starog Zavjeta, pa dobro razumjeti Isusa, pa sve židovske mislioce, a ne lupati o Rusima i ostalima njima sličnima.

Madrid
Gost
Madrid
6 mjeseci prije

Komunizam je najvece zlo xx vijeka.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Teorije zavere, moj teren… Evo jedne teorije. Virus je pustila elita kao vid rata protiv čovečanstva. Ovo je dešavanje u praksi. A sad da razvijemo teoriju zavere. Počelo je to u Kini jednog prohladnog dana i počelo da se širi po njihovoj provinciji Vuhanu. Kinezi su prvo negirali ozbiljnost situacije i nastavili kao da se ništa nije desilo. Onda je zaraza počela da se širi sve više i Kinezi su počeli sa velikim karantinskim merama. To je sve još daleko od Evrope. Tamo neka zaraza po Istoku a nije ni prva ni poslednja, tako misle zapadnjaci. Još u februaru su najveći stručnjaci u Evropi, epidemiolozi pričali da je to običan virus, malo mutiran i nisu ni smatrali da će išta izazvati. Pogotovo ne u Evropi. I sad pošto virus nije pušten sa ciljem da desetkuje čovečanstvo jer to nije ubojiti virus, onda to blago dejstvo virusa ne treba izazvati nikakvu paniku a još manje karantin u Evropi. To je stav većine ako ne i svih stučnjaka. Neki stručnjaci u Srbiji su pričali da je to najsmešniji virus u istoriji čovečanstva i da nema nikakvog razloga za brigu. I pozivali su se na najeminentnije virusologe u Evrpoi. Priča je da je virus čak i slabiji od sezonskog gripa, da je sličan gripu. Da se ne pominju šale po društvenim medijima o korona virusu. I gotovo odjednom taj najsmešniji virus pokazuje da mu je dosta i da hoće da ga shvate ozboljno. I kreće da se širi sa drugačijim posledicama. I kreće uz to teorija ko je pustio virus, jel kinez smazao šišmiša ili je šišmiš smazao kineza. Sad je zanimljivo što mi obični ljudi se ne razumemo u viruse. Ali najeći stručnjaci su tvrdili da je to ništa posebno, virus ko virus. I odjednom menjaju ploču i počinju da ga doživljavaju vrlo ozbiljno. Smešni virus je preko noći postao ozbiljni virus. Zašto? Da li je elita te najeminentnije stručnjake iskoristila kao agente koji će pokrenuti paniku i tražiti da se uvode mere karantina. Nešto kao stručnjaci spavaci koji su se aktivirali po potrebi. Mediji su krenuli sa pozivanjem na opštu opasnost od virusa i priča se zavrtela. Ako je taj smešan virus cirkulisao, čime je to elita ucenila stručnjake da traže sad najjače mere karantina u savremenom svetu. I sad ima odredjenih stručnjka koji i dalje kažu da je ovo nepotrebna panika jer virus nije opasan i da im nije jasna sva ta psihoza. A onda se ispostavi da virus nije uopšte slab i da je razlika od svih drugih epidemija ta što ljudi vrlo brzo dodju u teško stanje da su im potrebni respiratori. A dosad masovna potreba za respiratorima u slučaju sezonskog gripa nije postojala. Ovde je stvar jednostavna – ako ljudi masovno idu na respiratore onda je virus ozbiljan. Onda se postavlja pitanje da li treba uvesti karantin? Ako se virus lako širi i ako masovno ljudi odlaze na respiratore onda je opravdano uvesti karantin. Jer bi bez karantina nastupila mnogo veća šteta. To je sa zdravstvenog aspekta. A po ekonomiju je već nastupila ogromna šteta i koja će da se samo umnožava. LIčno mislim da karantin ima smisla u celoj ovoj situaciji. I da pričanje da je karantin nepotreban je samo loša procena dokonih ljudi. Neke zemlje koje su htele da idu bez karantina i da steknu imunitet krda su se promenile jer je veoma rizična postavka – neka virus slobodno šeta pa ko živ, ko mrtav. Ali vedećemo kad sve prodje, onda možemo da izvučemo prave zaključke, za sada se sve dešava u toku i kraj se ne vidi.

CAN
Gost
CAN
6 mjeseci prije

Tko sad ne vidi,neće imat šta da vidi “kad sve ovo prođe”…jer će novi oblik istog rovarit po glavi stanovnika sve dok misli ne ostanu dobrovoljno u karanteni.Tada tek počinju “pregovori”,a da bi pregovarao,moraš imat argumente/pokriće…pa sad zamisli rezultat…kapitulacija1/1.
Karantena u ovom obliku na našim prostorima će napunit bolnice(hotele sportske dvorane…) na svim odijelima za 2-3mijeseca,a onda?

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Can
ovde sam pričao samo o karanteni i medijskoj psihozi. Naravno da će posledice biti u svakom društvenom obliku. Elita i jeste pustila ovaj virus sa ciljem povećanja kontrole i ostvarenje agende 2030. A šta uraditi a ne uvesti karantenu? karantena u obliku policijskog časa non stop kao što je u Izraelu ili ograničavanje okupljanja kao što je u Nemačkoj. Nešto se mora uraditi, a pustiti da se virus slobodno širi bez ikakvih ograničenja miože biti fatalan. Ovde je pitanje šta je manje zlo?

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije

E moj Dejane, da je virus tako fatalan, ne bi ti palamudio ovdje na portalu već bi se zakopao ispod kreveta s dekicom i sisao palac. Jedino fatalno je razmišljanje poput tvoga. Hajde ti nama daj službene podatke o “fatalnosti” tog virusa koji zahtjeva karantenu. Hajde, da se ne nabacujemo pričicama, daj molim te podatke koji potkrijepljuju ono što tvrdiš. NAPOMENA: Index, Fuckograf, Blic, N1 i slični NISU vjerodostojni izvori podataka.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Matija
Ovo je dobar primer kako se funkcioniše na portalu. Ja nisam rekao da je virus fatalan, to nije kuga. Ne čitaš šta je napisano. Ali napadaš sa više pitanja- odakle mi podaci? gde to ljudi masovno idu na respiratore? I onda navodiš da to nije tačno. Ja sam ti odgovorio gde to ljudi masovno idu na respiratore. A ti opovrgni činjenicama. A da je tebe pitam koji su tvoji izvori za takvo tvoje vidjenje? Odgovori…
Kako znam da bez karantene bi nastupila mnogo veća šteta? Srećom pa ti nisi nikakav stručnjak i ne donosiš odluke inače bi po tebi sve ovo prošlo bez karantena i bez ograničenja i neka se virus slobodno širi pa ko živ ko mrtav. Koji su mi izvori? Izvori su mi one zemlje koje nisu htele da uvode nikakva ograničenja već su htele da postignu imunuzaciju krda i kad su videli kakvi su rizici i koliko mrtvih može biti u tom slučaju onda su potpuno promenile pristup i krenule sa uvodjenjem velikih ograničenja. Izvori su i doktori koji pričaju da taj pristup slobodnog puštanja virusa da se širi nije opcija jer je u pitanju velika smrtnost atanovništva sa takvim pristupom. Hajde ti meni kaži odakle tebi izvori da je drugačije? Na osnovu čega ti baziraš tvoje mišljenje da najbolje rešenje ne uvoditi ni karantin ni ograničenja već pustiti da se virus širi. Odgovori…
Pominješ tekstove u Blicu koju valjda ja čitam i verujem a ti čitaš i valjda ne veruješ. Odvalio si glupost jer ja ne čitam Blic niti štampa oblikuje moje mišljenje. A ko oblikuje tvoje mišljenje? Daj mi odgovor nato pitanje jer vidim da činjenice ne uzimaš u obzir. A šta onda uzimaš u obzir? Informacije sa kojih mesta?
A to što misliš da je propaganda da su ljudi masovno na respiratorima po raznim zemljama, onda ti ne znaš šta pričaš. A najžalosnije je što si dobio sve pluseve na tvoj tekst koji je neznanje a to valjda znači da se komantatori slažu sa tobom iako tvoj stav činjenice demantuju.
Srbija danas ima 1500 obolelih, naravno onih koji su registrovani, a od toga je 81 na respiratoru. A Srbija je mala zemlja i nije veliki broj zaraženih do sad. U raznim drugim zemljama je veliki broj ljudi na respiratoru, u pojedinim zemljama su svi kapaciteti respiratora zauzeti i postavljaju kao u Americi dvoje na jedan respirator, to sam danas čuo, ili kao u Italiji i Španiji moraju da biraju koga će staviti na respirator a koga pustiti da umre.
Ja pokušavam da sagledam objektivo sliku a vidim da ti ovde tvojim nastupom širiš propagandu i ne uzimaš u obzir nikakve činjenice. Ali si spreman iz momenta da mene optužiš da širim propagandu. Ni malo nisi objektivan

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Evo i jedan tekst o umiranju u Njujorku:

U Njujorku su u poslednja 24 sata od korona virusa preminule još 562 osobe, što je najsmrtonosniji dan u toj saveznoj američkoj državi, a ukupan broj žrtava porastao je na 2.935, saopštio je guverner Njujorka Endru Kuomo.

On je upozorio da će ljudi umirati u kratkom roku zbog nedostatka respiratora i bolničkih kreveta, prenosi Rojters.

Kuomo je apelovao da sredstva iz drugih delova SAD budu raspoređena u Njujork, kako bi se pomoglo toj državi u rastućoj krizi, prenosi Tanjug.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Evo ga još jedan tekst o korona virusu U Singapuru. Ja ovde ne vidim nikakvu propagandu već jedno izveštavanje. A Singapur je bio vrlo pogodjen epidemijom u početku.

U Singapuru se život odvija normalno uprkos pandemiji. Ova mala jugoistočno azijska država bila je jedna od najteže pogođenih kada se novi koronavirus u januaru počeo širiti iz Kine. Međutim, na vreme su preduzeli stroge mere uz apel na solidarnost i oštre kazne za kršenje zakona. Njihov metod je pohvalila i Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Samo četiri osobe su u Singapuru do sada umrle od koronavirusa, ali mere zaštite koje sprovodi ova država-grad, po pisanju Rojtera, pokazuju znake slabosti.

U sredu je u Singapuru zabeležen najveći dnevni skok u broju zaraženih: 74 novozaražena, pa ih je sad ukupno 1.000.

Više od 70 odsto slučajeva je lokalni izvor zaraze nasuprot „uvezenim”. Mnogi su povezani sa ranije zaraženim, što pokazuje koliko se brzo bolest širi u zajednici.

Stručnjaci kažu kako slabosti u odbrani Singapura od koronavirusa, pokazuju koliko će da bude teško zauzdati zarazu u drugim zemljama.

– Pristup Singapura obuzdavanju epidemije bio je među najboljima na svetu, kaže Majkl Osterholm, stručnjak za zarazne bolesti sa Univerziteta u Minesoti – Njihov primer pokazuje ostatku sveta kako je ovaj virus teško pobediti i obuzdati.

Lokalni slučajevi kovida 19 u Singapuru su se samo prošle nedelje duplirani, dok je ukupni broj zaraženih skoro deset puta veći u poslednjih mesec dana.

Najveći singapurski medicinski autoritet, Kenet Mak, takođe je upozorio da je ovonedeljno povećanje broja zaraženih „razlog za brigu” i da bi taj trend morao pažljivo da se prati tokom narednih nedelja kako bi se znalo daju li strožije mjere rezultat.

Tajvan – takođe hvaljen za svoje antiepidemijske mere – u posljednje vreme ima povećan broja „uvezenih” slučajeva, kao i one lokalnog porekla i to bez nekog jasnog izvora, što je zabrinulo vlasti.

U međuvremenu je i u Kini uočen značajan porast broja slučajeva zbog kineskih državljana koji su se vratili u zemlju i asimptomatskih prenosilaca. Sve to je izazvalo strah od drugog talasa epidemije sad kad je ograničenje kretanja malo manje strogo.

Škole, restorani i kancelarije u Singapuru i dalje su otvoreni, iako nedavno donete mere društvenog distanciranja nalažu zatvaranje barova i ograničavaju okupljanja na deset osoba.

U Singapuru tvrde kako potpuno zatvaranje zemlje neće izbrisati virus i da donete mere moraju biti održive, s obzirom da epidemija može da potraje i nekoliko meseci.

Mucke
Gost
Mucke
6 mjeseci prije

Ma da, a jesu objavili koliko ima novobolesnih od tog broja novozarazenih?Drugi val u istoj sezoni…prrrrrrd

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
6 mjeseci prije

@Dejan Ž. Gdje to ljudi masovno idu na respiratore? Odakle ti podaci za tako nešto? To što postoji medijska pomama za respiratorima, ne znači da se masovno koriste i da su stvarno potrebni, pogotovo masovno. Masovno se širi i virus prehlade pa ljudi ne idu na respiratoru ili u karantenu. Kako znaš da bi bez karantene nastupila mnogo veća šteta? Koji su ti izvori za takvo viđenje?
U slučaju gripe uvijek je postojala eventualna potreba za korištenje respiratora kod ljudi sa komplikacijama, ali to nije imalo medijsku artiljerijsku pripremu koju ima ova priča. Priča da je karantena neophodna u ovom slučaju je na nivou špekulacije i zlonamjernog širenje panike i straha od onih koji od toga imaju globalni interes. Ovaj tvoj stav zvuči kao rezoniranje kolumnista srpskog Blica, dakle van pameti i razuma, ali sa smislom za propagandu. Nego hajde ti pitaj svoj Batut da ti pošalju autopsijske nalaze onih navodno umrlih od korone u Srbiji pa ih objavi. Ako nema muljanja, to im ne bi trebao biti problem. Ali ako nalaza nema, onda cijela priča stoji isto kao i tvoje Blic stajalište.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Matija
Podaci su iz sredstava informisanja, svakojakih. Nisam primio podatke kroz sedmu čakru. U Italiji i Španiji još odavno je poptuna popunjenost na respiratorima. Od pre dva dana čujem podatak da Nemačka koja je ubedljivo najbolje opremljena sa medicinskom opremom ima zauzetih 60% procenata respiratora. To je pominjao jedan doktor epidemiolog na tv. Neka neko demantuje ako to nije tačno. Da li ti hoćeš da kažeš da je samo medijski predstavljena potreba za respiratorima a u stvari ima po svim zemljama po bolnicama slobodnih respiratora u priličnom broju? Jel to hoćeš da kažeš? U SAD vlada ogroman nedostatak respiratora. U svim zemljama je prava navala i otimaju se za respiratore i ne mogu da ih kupe lako. U Engleskoj je skoro popunjen broj respiratora. U Francuskoj isto. A na respirator se stavljaju ljudi koji su u kritičnom stanju, bez respiratora oni umiru. U sezonama gripa gde je bilo i velikih epidemija slabo sam čuo da se pominje respirator i bilo je dovoljno respiratora za bolnice u svim zemljama. Sada je bitno drugačija situacija. Kakve veze ima Blic ili Bljuc.

nonwo
Gost
nonwo
6 mjeseci prije

Dejan@objavljeni naučni rad Kineza-iz prve ruke-hospitalizirani pacijenti u Wuhanu na respiratorima i bez respiratora a sa istim parametrima respiratorne disfunkcije-prednost(blaga) onima bez respiratora-smrtnost manja za cc 8%.Tko je stvarno trebao respirator?Odgovor je nemoguća misija.
Ali,ako riječ RESPIRATOR dobro kotira u marketingu straha onda će se i stalno koristiti…
Manjak RESPIRATORA , toliko i toliko ljudi na RESPIRATORU,umrijeti će bez RESPIRATORA…etc..
Ima stručnjaka(koji nisu panic-makeri), koji cijeli životni vijek liječe respiratorne infekte i koji smatraju da respirator nije idealno rješenje za ovaj oblik plućne patologije(oštećenje,raspad stijenki alveola) i da može biti kontraproduktivan.Naravno da će se primijeniti ako vidiš da se pogoršava respiratorna funkcija i svi njeni parametri bez obzira na sve poduzete mjere(jer tu se nema što izgubiti),ali upitno je preagresivno liječenje.Javnost je već stvorila pritisak na struku(“životi nam ovise o respiratorima”)…Još kad bolničku nabavu pritisnu prodavači respiratora.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

nonwo
poznata su mi ta zapažanja u vezi upotrebe respiratora. To su primetili neki doktori za Italiju i uvideli su da se kod njih stavljalo baš lako zaražene ljude na respiratore. E sad mi možemo samo da nešto napišemo na osnovu svojih skromnih razmišljanja i saznanja, nismo doktori koji se baš nalaze u bolnicama gde je puno obolelih od korone u kritičnom stanju pa da znamo sve pojedinosti iz prve ruke. Ja sad mogu samo da verujem da doktori postupaju po odredjenom uputstvu načina lečenja kad pacijenti počinju da pokazuju oslabljenu mogućnost disanja i kad počinju da se guše., i da ti doktori rade najbolji način kako znaju i umeju i iz najbolje namere. Kad ne mogu da dišu jasno je, stave se na respirator i čeka se da se pokaže da li će organizam uspeti da se vrati u normalno funkcionisanje. Takodje se za Italiju pojavio podatak da su ruski doktori koji su došli kao pomoć pre neki dan rekli da je veliki problem u tome što su ti stari ljudi u Italiji uzimali dosta antibiotika i telo im je zbog toga imalo mnogo slabiji imunološki odgovor. Još je tu puno nepoznanica. Ne bih ulazio u markeniški aspekt prodaje respiratora. Mogli bi onda da idemo u teoriju zevere prema starim ljudima – oni primaju penzije i trošak su za budžet, ako pomru biće bolje za budžet. U svakom slučaju se slažem je upitno preagresivno lečenje. Eto sad ulazimo u pojedinosti delovanja respiratora i opravdanosti načina njihove primene a do pre neki mesec jedva smo i čuli da se uopšte pominju kao medicinska oprema. I dalje stoji da je virus takav da će 80 % inficiranih biti sa najblažim simptomima ili potpuno bez simptoma , onih 15 % će imati umerene simptome a 5 % će biti u ozbiljniom stanju. Naravno da najviše zavisi od imunološkog odgovora samog organizma. Takodje postoji podatak da mladi ljudi dobrog zdravlja koji se zaraze virusom, koronom gripom ili nekim drugim mogu da dožive prejak imunološki odgovor od strane tela i da telo ubije i virus a i samog sebe. Retko se dešavaju takvi presnažni odgovori tela ali to može biti objašnjenje zašto je neko mlad i zdrav podlegao infekciji virusa.

Kihot
Gost
Kihot
6 mjeseci prije

kakvi crni respiratori. pr spin kontrolnog sistema. jedina epidemija je ona straha. Prvi susjed me gleda preko oka i kroz teški kašalj, a nije svjestan ironije ni jedan promil postotka, je&emater onima iz italije što su se vratili, eno skoro ga je dotakao u dućanu dok su bili. Kimam glavom i palim kosilicu. Gospodari Svemira idu ka svom cilju, a ovce bleje.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

kihot
Kakvi crni respiratori? Znači oni što su na respiratorima uopšte ne trebaju da budu na respiratorima? Oni u stvari nisu kritično bolesni i oni uopšte ne umiru? Kakvi crni respiratori? Šta je ovo sa komentatorima? Da li nije neko ludilo ovde zavladalo?

Kihot
Gost
Kihot
6 mjeseci prije

Praviš se pametan. Respirator je spas kad je potreban. A ne kad tipkaš po mobitelu a doktor te ušteka na isti jer te kakti “spašava”. Pa te nakljuka sa 17 različitih tableta. I tad ti se šanse da okončaš put kroz ovo čistilište zvano Zemlja drastično povećava. otvori bilo koje mainstream novine od Zanzibara do Finske. Forsira se samo strah. U Ekvadoru umrlo 658 ljudi u tjedan dana! Ma nemoj mi reći. U poludivljoj zemlji sve zatvoriš, pošalješ 70 posto doktora na godišnji, i ljudi, čuda li umiru. Švedska će biti na koljenima, tisuću mrtvih u Italiji, Španjolskoj itd itd. Flatten the curve, social distancing, hospitals overburdened itd itd. A nigdje ne pišu da su doktore poslali doma! Bolnice su gotovo svugdje u svijetu na točki pucanja bilo kojio običan dan…Ma, što se uopće trudim. Samo je jedna istina: Gospodari svemira imaju jedinstven cilj, ali su donedavno bili razjedinjeni kako da tamo dođu. To se promjenilo, sa masovnom hipnozom dovest će ovčice u koji god tor požele.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Kihot
Ala se ovde mešaji pojmovi. Pričamo o propagandi strahom, slažem se u svemu što si rekao. Virus je i pušten da bi izazivao paniku i strah i da bi se povećala kontrola nad stanovništvom. Mnogo puta sam pisao o tome. Ali ovde sam pisao o teškim slučajevima od korone koji su priključeni na respiratore. Jesam li neku informaciju pogrešnu napisao? Ti sad hoćeš da kažeš da doktori ne znaju šta rade i uštekuju te na respirator jer te kao fol spasavaju?!? Ovo je neverovatno. Kukaju svi od predsedika džave do doktora da nema dovoljno respiratora za kritične bolesnike i da u Italiji i Španiji moraju da biraju koga će da priključe a koga da puste da umru. I ja sad čujem da ti kažeš da se priključuju i kad treba i kad ne treba u situaciji kad ima priličan manjak respiratora. Pa to je nonsens, apsurd.

Kihot
Gost
Kihot
6 mjeseci prije

Kukaju jer moraju širiti paniku i strah. Jednostavno. Svašta je nonsens na ovom svijetu, a kada ti programiraju um onda to rade na način: malo istine, malo laži i dobra doza apsurda. O tome pričam. Naravno da je negdje neka glava mudra propisala koje parametre moraš ispunjavati da bi te uštekali na stroj. I da, ti parametri su smješni. Isto kao što svake godine ideš na sistematski i svake godine se preporučene vrijednosti za supstance u krvi smanjuju, tipa masnoće, kolesterol, šečer itd. Pitaš zašto se to promjenilo, samo slježu ramenima. Autoriteti su tu da se slijede a ne propitkuju? Zar ne? Zapadna medicina ( tu ulazi i moderna kineska, ruska itd) kao takva je izuzetno tehnološki napredna ali i trula do srži. Kvalitenih doktora je sve manje i manje. Na kapaljku dolaze, mladi se boje misliti svojom glavom i samo sljede preporučene paramtere. I umjesto da lječe ljude ubijaju ih, doslovno. Tonom ljekova, neadekvatnim pristupom i pogrešnim lječenjem. ugl, čini mi se da gubim vrijeme objašnjavajuči izobličenu stvarnost koju živimo. Sve je to jedna velika predstava, a onima koji upravljaju lutkama na koncima treba zapljeskati.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Uh, šta sve čitam. doktori moraju širiti strah i paniku? Ideš u smeru da je elita doktorima rekla da namerno šire strah i paniku i da namerno priključuju ljude na respirator iako za tim nema potrtebe, i da ih namerno kljukaju lekovima a sve u cilju da pacijenti što više umru. I to je elita prenela svim doktorima u svim zemljama. I doktori samo izvršavaju nalog elite u cilju ubijanja pacijenata. Ti to kažeš? A onda to malo objasniš nekim podacima da se izmišljaju vrednosti odredjenih parametara za masnoće , za šećer i i za još razne stvari. I objašnjavaš da je mediciona trula do srži. Slažem se da je medicina trula do srži, slažem se i da su parametri nekih vrednosti doneti ne u korist čoveka nego u korist određenih lobija ali je apsurd da ti time objašnjavaš teške slučajeve od korona virusa priključene na respirator. Po toj tvojoj logici ti svašta možeš da iskonstruišeš. Ja sam prvi pristalica teprija zavere, i vidim da elita hiljadama godina izaziva haos na planeti ali ovaj paranoični način gledanja na teške pacijente od korona virusa nemam. I dobro je što nemam. Zabrinuo bih se za sebe kada bih tvrdio da se pacijenti namerno stavljaju na respiratore i namerno ubijaju da bi se širio strah. Neverovatno šta sve ljudi mogu da iskonstruišu.

CAN
Gost
CAN
6 mjeseci prije

Nemoj kriVo zakašljat,budu i tebe priključili;)
Pozdrav Dejan,i nemoj se sekirat,djeluj,misli i ugasi tv 3 dana,neš ništa propustit.
Kihot nema masku preko očiju,a i da ima vidio bi gde se vozimo. Respirator nije za svakog,a zamisli da ti u bolnici moraš,tamo negde u Julu,bei Bog,radit 1x u životu na jednom,deda kašlje,gledaš okolo, svi pune ruke posla…ne znaš “pročitat”njegov Karton…a moraš dijelovat.. e to nije slučajnost,da ga jebeš.
Čuvaj živce za nadolazeće mijesece,godine…trebat će ti.
P.S.ovo pišem ,jer si mi drag,a ne jer u pet iza 12,provociram.

Jasamja
Gost
Jasamja
6 mjeseci prije

Dodao bih jos da barem 50% niti ne zna da ima virus, stoga ukupan broj tezih slucajeva nije 5% u odnosu na sve inficirane. (Ne oboljele). Nadalje nema testa koji dokazuje imunost na virus stoga je moguce da je broj onih koji su preboljeli 10x a mozda i 30x veci..sto onda sve brojeve smrtnosti stavlja u standarni okvir za ovo doba godine

Jasamja
Gost
Jasamja
6 mjeseci prije

Dejan je rezimski trol

FATIH
Gost
FATIH
6 mjeseci prije

HAZARSKI PROJEKAT.
PROJEKAT ZLA.

Psihijatar
Gost
Psihijatar
6 mjeseci prije

Zanimljivo
Oni koji su protiv globalizma I ” ujedinjenog svijeta” najvise kukaju kad se ne donese neka odluka ” za cijeli svijet”
Da li je Problem u globalizmu Ili u borbe za liderski polozaj I pravilima igre?

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije

“… Važno je da njeni alati budu, na primjer, Svjetska banka i MMF, odnosno najvažniji elementi atlantističkog globalnog projekta, koji je pravi uzrok trenutne gospodarske krize i kojega se želi osloboditi cijelo čovječanstvo, čak i značajan dio same „zlatne milijarde“….”
.
E upravo je to ono sto mene zabrinjava odavno!
Dakle – PRAVI “Novi Svjetski Poredak” – nece biti ovaj Atlantisticki, nego neka simbioza Atlantistickog i Istocnog (“suverenistickog”-kvazi)
Mislim da je to pravi cilj, a tzv “Atlantisit” su bili samo – obmana…
ili bolje reci “Problem”…
Korona je “Reakcija”…
A PRAVI NWO – ce biti “Rjesenje”

Kihot
Gost
Kihot
6 mjeseci prije

ding ding ding ding! Osvojili ste bingo! nagrada…. : čip u mozak!

Trt
Gost
Trt
6 mjeseci prije

Pa i ne bih se bas složio s autorom o krahu atlantističke globalizacije. Ako nitko, trenutno WHO žari i pali sa svojim “preporukama” o povećanju testiranja. Nedostaje “zaraženih-bolesnih”. A i uvaženi g. Brown smjelo nastupa sa zazivanjem svjetske vlade uz veći udio neprofitnih humanističkih struktura Svjetske banke i MMF-a. Dakle, Zlo je itekako aktivno i nadahnuto ovih dana…

Max
Member
Max
6 mjeseci prije

globalisti i vode svaku igru pa i ovu oko korone.

Ana
Gost
Ana
6 mjeseci prije

Kako mi se cini, Predsjednik koji se sa svakim slaze, koji kaze svakom ono sto zeli cuti, a ovce bile i ostale ovce- taj predsjednik je, po svom obicaju, danas odrzao govor kako se moramo vratiti protekcionizlu i naciji itd, te je sutradan veselo otputovao i veselo finalizirao tranatlantski sporazu sa Vijetnamom. A oko nas ovaca k’o u prici!

protiv NATO
Gost
protiv NATO
6 mjeseci prije

Zbog toga treba da se ukine NATO !!

Najinovativniji toalet wc papir
Gost
Najinovativniji toalet wc papir
6 mjeseci prije

bild.de/regional/leipzig/leipzig-news/baecker-leipzig-dieses-klopapier-ist-selbst-gebacken-69806746.bild.html

hiber
Gost
hiber
6 mjeseci prije

Tek je počelo, gospodine Babiću, tek je počelo. Po vašoj Logici Njemačka je dobila dva svjetska rata, jer bi razmatrali samo početne njemačke uspjehe. Korona još nije rijekla ni drugu, a kamoli posljednju riječ. Pandemije novih sojeva gripa traju uvijek dvije godine dok se ne imunizira 50-60 % stanovništva. Karantene taj proces mogu samo produžiti. S novim sojevima prehlada do sada nemamo utvrđenih iskustava, ali nije mi poznato da smo ijednu prehladu (virozu) istrijebili. U ovom trenutku najveća opasnost je za eksploziju nezadovoljstva u Kini, već je, ranije, počelo u Hong Kongu, stanovništvo im je unezvereno karantenama, mnogi su u pandemiji “nestali”, lupili ih drugi val, urušiti će im se cijela partija. Do sada se ni jedna vlast nije pokušavala boriti sa gripom, jer je to bila borba sa vjetrenjačama. Zbog toga ni jedna vlast nije pala od gripe. A imali smo i Španjolicu, dvije ruske, hongkošku, azijsku, svinjsku, ptičju itd. Drugo, pouka je pandemije da strateški materijali moraju biti dislocirani. Smješno je da Amerika sa svim FEMAma nema sanitetskog materijala za tjedan dana. Primjer, da su zaboravili proizvoditi običnu robu. Kina je sa svojim robovima preuzela svjetski primat proizvodnje, i sada će to početi da se dislocira. Dakle, tvrdnja o nacionalnim državama je očigledna smijurija, jer bi to znači da bi svaka država trebala da ima recimo proizvodnju zaštitnih masi, a ta proizvodnja se zove manufaktura, zastarjelo do kraja. Također i WHO je krahirala. A krahirala je jer nije bila neovisan entitet, već kinski poslovni partner. Dakle, stvari će mnogo vjerojatnije ići ka svjetskoj tendenciji, nego nacionalnoj. To će i Kinezi poduprijeti, jer im je nacionalna opcija čista propast. U toj opciji jedino im preostaje militarizacija države i elektronske robove pretvoriti u vojnike. Ali to se u Sjevernoj Koreji nije pokazala kao produktivno.

Patriot
Gost
Patriot
6 mjeseci prije

Evo sam naletio na članak na portalu Zimo gdje je objavljen intervju sa Gejtsom. Ulaže milijarde u 7 tvornica za izradu cjepiva ‘protiv Korone’. Znači da sprema jedno 8 milijardi doza kako bi svaku ovcu žigosao. Sve je ovo njegovo maslo, on je među prvima ovo i najavio i potvrdio na Eventu201. On upravlja sa WHO, nije mu problem podmititi ni vlade ni UN sa svojih 100 bilijuna dolara.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
6 mjeseci prije

Gates je samo glasnogovornik

CAN
Gost
CAN
6 mjeseci prije

Mediji LOKALNI…zadnji par godina
Vlada odbila zakon koji bi otkrio kako su se političari obogatili
-Tomislav Horvatinčić oslobođen krivnje za smrt talijanskih supružnika
– Kalmeta se vraća u velikom stilu, mogao bi dobiti jednu od ključnih uloga u HDZ-u
– I dok se nema novca za bolesnu djecu, Vlada kupuje automobile vrijedne 220 milijuna kuna
–  Borisu Šavoriću je isplaćeno 825 tisuća kuna za 18 dana rada
– Jedini preživjeli vatrogasac s Kornata još uvijek nije dobio ni kunu odštete
– Zatvorena još jedna pekara u Zagrebu: “Zbog kune viška”
– Manjak u blagajni kažnjavat će se iznosima do 300.000 kuna
– WC od milijun kuna: bit će pun rostfraja, senzora i lampica
– Za fontane 50 milijuna kuna– Šef MOL-a za preuzimanje Ine Sanaderu dao 10 milijuna eura mita
– Ježić nije vratio 5 milijuna eura jer ih nema– IVO SANADER NA SLOBODI BEZ JAMČEVINE I MJERA OPREZA
– Čobanković zatražio novo sudenje i poništavanje presude za guljenje krumpira
– Milan Bandić išetao iz Remetinca
– Zdravko Mamić je pobjegao iz Hrvatske; nalazi se u BiH, čije državljanstvo je nedavno dobio
– Mladić preminuo na ulici, u Hitnoj nije bilo doktora
– Direktor smetlišta sam sebi isplatio milijun kuna bonusa
– Za liječenje marihuanom osuđen na 2 godine zatvora
– SIN GENERALA KRULJCA IZBJEGAO ZATVOR! Policija mu u stanu pronašla kokain, marihuanu i skoro 120.000 eura, ali izvukao se samo radom za opće dobro

……to je sve psiho.rat i sprovođenje istog u zadnji par godina.,u pozadini ima kod gledatelja izazvati osijećaj nemoći (a šta ćeš,,,)…i život ide dalje.

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
6 mjeseci prije

Bujica opet pogodila sa gostom, Valerije Vrčak.

Mucke
Gost
Mucke
6 mjeseci prije

Da , a jeli ti upalo u oci da svi pametni ljudi koji imaju sta reci mogu dobiti svojih pet minuta jedino u medijima koji su se donedavno opisivali kao “öpskurni”.U isto vrijeme najcitaniji (najgledaniji )mediji redom objavljuju priloge spodoba koje preferiraju vlastitu korist naustrb interesa javnosti i istine?
Poruka vlasti je jasna: “Ko igra za raju i zanemaruje taktiku,zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku”

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
6 mjeseci prije

Bujica u zadnje tri emisije briljira sa gostima.

vanijak
Gost
vanijak
6 mjeseci prije

U noci izmedju 8-9.3 u prostorije federalnih rezervi upali su specijalci i uhapsili direktora istih.Koliko to neverovatno zvucalo nekima ovo je istina ali se ne moze razglasiti po svim televizijama jer se rat i dalje vodi,rat na zivot i smrt.Pre ili kasnije cuce svi.Trenutno smo u vremenima kakve covecanstvo ne pamti i ko zna kako ce sve ovo zavrsiti.Upamtite da se kraj globalista blizi ali ce kostati mnogo zivota.

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
6 mjeseci prije

Da bi nas riješili pošasti moraju odvesti na nenaseljen otok par miljuna ljudi od vrha sistema do onog zadnjeg u sistemu, jedini koji može napraviti reset je asteroid.

Patriot
Gost
Patriot
6 mjeseci prije

Pratim američke nezavisne portale, govori se da je Trump okupio 200 generala i da je krenuo sa vojskom u rat protiv Deep Statea. Nije li čudno da se neki akteri Kabale zadnjih dana ne pojavljuju u javnosti? Na konferencii za novinare Trump govori u prenesenom značenju, tipa na Karibima je akcija uhičenja narkomafije, spomenuo je da če ovih tjedana biti težak period i da ljudi slušaju upustva vojske… Nešto se kuha.

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
6 mjeseci prije

Prevelika moč je skoncentrirana u rukama onih koji vladaju planetom, nemoguće je odsjeći sve krakove hobotnice, previše ih je, iako bi se teoretski moglo ali istovremeno u svim centrima moči na planetu.

Patriot
Gost
Patriot
6 mjeseci prije

Bitno je da krene. Odsjeku li im krak u USA i to dospije u medije, dogodit će se lančana reakcija. Uskomešala se Elizabeta 2, obraća se naciji u Nedjelju.

Mucke
Gost
Mucke
6 mjeseci prije

Nadam se da su glasine istinite,promptno smjenjivanje(hapsenje) one admiralske placipiz*e govori u prilog tome.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

vanijak
kako znaš da je to istina? Javio ti neko sa vrlo visokog položaja u SAD? Ili si čitao Bendžamina Fulforda? ili si čitao Cobru i n jegov pokret otpora, i njegove toplet bombe koje su postavljene na planeti i koje se deaktiviraju. Sve je to Cobra pričao i pre 3-4 godine, i sve isto i sad priča.

Mucke
Gost
Mucke
6 mjeseci prije

A kako ti znas da nije,ovi sto si ih nabrojao javili se tebi sa ekskluzivnom informacijom?

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Mucke pokazuješ neznanje. Na njemu je da dokaže svoju tvrdnju. A ti bi hteo da ja dokažem da to nije tako? Mešaš redosled.

Mucke
Gost
Mucke
6 mjeseci prije

On prenosi glasine,ti iznosis tvrdnje bez argumenata a ja ti iznosim argument o hapsenju tvoje admiralske placip*zde koje idu u prilog njegovim glasinama.Sad se slobodno mozes vratiti na svoj post o Singapuru i prdjenju o “drugom valu” u istoj sezoni.

SamoPitam
Gost
SamoPitam
6 mjeseci prije

Ženu mi krećo Hakija…
Ko kreće elitu?

Kkk
Gost
Kkk
6 mjeseci prije

Korona nije pandemija vec otvorena bitka epizode 3

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
148
0
()
x