Austrijske pokrajine žele ukrajinske izbjeglice da ih uključe na tržište rada

Ukrajinske izbjeglice
31 komentar

Pokrajina Salzburg u narednim tjednima očekuje znatno veći broj izbjeglica iz Ukrajine nego dosad. Pripreme za prihvat izbjeglica trebale bi uskoro biti završene. Prema mišljenju pokrajinskih čelnika, trebali bi se brzo integrirati na tržište rada.

I informativni centar na salzburškoj željezničkoj postaji i dolazni centar u izložbenom centru trebali bi biti otvoreni do kraja tjedna, najavio je Franz Wieser, glasnogovornik pokrajine. Izbjeglice se primaju u informativnom centru te tu primaju početne savjete na materinjem jeziku.

Socijalni službenik Heinrich Schellhorn (Zeleni) kaže da bi obuku i stručne kvalifikacije ukrajinskih izbjeglica trebalo registrirati kada prvi put budu primljeni u izbjeglički centar. Prema odluci Europske unije, izbjeglice iz Ukrajine trebale bi dobiti zaštitu najmanje godinu dana bez ikakve birokracije. Stoga se razmatraju i mjere integracije poput tečajeva njemačkog, upisa djece i pristupa tržištu rada, piše ORF.

“Ukrajinske izbjeglice koje žele ostati u Salzburgu odlična su prilika za nas. U Salzburgu imamo nisku stopu nezaposlenosti od 4,1 posto. Hitno su nam potrebni radnici. Zato želimo brzo saznati čime se oni profesionalno mogu baviti. Tada im možemo pružiti tečajeve njemačkog i dovesti ih na tržište rada zajedno sa Salzburškom službom za tržište rada (AMS)“, kaže Schellhorn.

Osim toga, postojat će i mogućnost doškolovavanja za daljnje osposobljavanje. U svakom slučaju, tržište rada bi moglo dobro iskoristiti kvalificirane radnike.

Nekom “rat”, drugom “brat”. Odavno je poznato da su Ukrajinci dobri radnici i da u Ukrajini imamo vrlo kvalificiranih osoba. Svako preuzimaju kvalitetne radne snage, negativno će utjecati na već loše prilike u Ukrajini jednom kada rat stane, a mi se nadamo da će se to dogoditi što je prije moguće. Ukrajinci i Rusu su braća i Slaveni koji liju bratsku krv… Slavenski narodi moraju doći pameti…

AustrijaIzbjegliceukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Tako sam sinoč čuo i na njemačkim medijima.
Izbjegloce, svakako pretežno žene i djeca, odmah se moraju uključiti u trg rada!!!!
Oni “raketni znanstvenici” iz razorenih arapskih zemalja, pretežno muški, nisu upotrebljivi.
Žene jesu.
Još nešto nije jasno?

Žvuž
2 godine prije

Ovo i je jedan od ciljeva ovog rata – stižu friški robovi. Naravno, prije toga moraju dozvoliti iglu u ruku i uštrcavanje svetog cjepiva.

Hubert
2 godine prije

Naravno sa COVID pass-om!!!

Ady Hus
2 godine prije

‘ajmo prvo iglica pa onda posao …

Emiliano Zapata
2 godine prije

A gdje su maske i didtance???

Detektor
2 godine prije

Trebaju školovane Ukrajince? A što bi sa svim onim bliskoistočnim i afričkim nuklearnim fizičarima, inženjerima i neurokirurzima koje su primili zadnjih godina?

Inače, opće je poznato da je najbolji način za pomoći zemlji i narodu u nevolji je da im odvučeš najkvalificiraniju radnu snagu, pogotovo onu mlađu.

Ja to onako
2 godine prije

Poznata fasisticka metoda.

Incog
2 godine prije

NEMOJTE IH ZABORAVIT OBAVEZNO CIJEPIT, U DUHU KABALIZMA!!!

Tupko Glupko
2 godine prije

Tržište rada?
Uz predstojeći gospodarski kolaps, samo još jedna usta za hranjenje.

Nego, koliko će ono izuzetni prihvatiti ukrajinskih izbjeglica?
Kao i obično, sve su zakuhali, a neće primiti niti 1% izbjeglica.

Tupko Glupko
2 godine prije

Volodimir Zelenski je u popularnoj humorističnoj seriji “Sluga Naroda” glumio profesora povijesti koji je slučajno postao ukrajinski predsjednik i svojim monologom o korupciji u ukrajinskom društvu omilio se gledateljima.

Volodimir Zelenski, pravnik po struci, “čudnim” spletom događaja, politički potpuno neiskusan, osniva stranku naziva kao i njegova humoristična serija i u zbilji postaje ukrajinski predsjednik pobjeđujući aktualnog predsjednika Porošenka sa 73,2% glasova.

Jako miriši na Psyop.

pirat sa kariba
2 godine prije

nema nista mukti ,,ima da rade izbjeglice i placaj za svoj boravak ,normalno …ukrainu zapad treba raskomadati besplatno ,,sve sto je moguce u ukraini prisvojiti ..oteti ,opljackati i normalno okrenuti susjeda protiv susjeda ,, ta demokracija ,, da je nema trebalo bi je stvoriti ,nema sta

Tupko Glupko
2 godine prije

Upišite ovo u Youtube tražilicu:

Козаки | Пороблено в Украине, пародия 2014

Najgledaniji Youtube uradak Volodimira Zelenskog, nema veze sa ratom i vrlo je.. upečatljiv 😁

Tupko Glupko
2 godine prije

Broj ukrajinskih izbjeglica je već dosegao dva milijuna.

Kobac
2 godine prije

Neće raditi oni ni sekundu.

Daće im uniforme čim malo savladaju jezik da postanu zvanična vojska da špricaju narod Austrije 2023 e godine dok prava vojska dobije naređenje da ostane kućama.Uključite mozak.

  • EU trebaju vojnici iz inozemstva za prisilno cijepljenje koje sledi tokom 2023 e godine u cijeloj EU.

Ista priča o regrutovanju novih “vojnika” u vidu”izbeglica” važi za bilo koju drugu državu EU.To izraz”izbeglica” okačite mački o rep.

  • Nijedna vojska od domaćih građana neće pristati da na silu cijepi svoj narod i da tuče svoj narod više.“Izbeglice” za 10x veću platu od one iz svojih levih država da.
gigi pinna
2 godine prije

Ukrajina, tj. ono što će ostati od nje – Zapadna Ukrajina, neka vrsta europskog Idliba – nije ušla u NATO, ali je zato NATO ušao u nju. Ukrajina nije ušla niti u EU, ali su zato Ukrajinci ušli u EU. I nama su Austriajnci ukrali medicinara koliko hoćeš, ali to od ova dva debila koji “vode” zemlju nećeš nikada čuti.
Ovo se i moglo očekivati – kako će samo srušiti cijenu rada…

MKD
2 godine prije

Arbeit macht frei

Max
2 godine prije

Jedva dočekali jeftino roblje.

2 godine prije

Ja bih uzeo jednu, ali država nudi minimalno 20.

Hubert
2 godine prije

Djeca za njihov elixir mladosti a žene u “zanatsku” branšu ili?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI