Biden nije znao da je šef Pentagona u bolnici

Američki ministar obrane Lloyd Austin
14 komentara

Pentagon je tri dana držao u mraku administraciju američkog predsjednika Joea Bidena zbog hospitalizacije ministra odbrane Lloyda Austina, izvijestio je u subotu Politico, pozivajući se na izvore.

Ministarstvo obrane otkrilo je javnosti tek u petak navečer da je Austin prethodnog ponedjeljka primljen u Medicinski centar Walter Reed – rekavši da je to zbog ” komplikacija nakon nedavne elektivne medicinske procedure”. Dodaje se da se 70-godišnji zvaničnik “dobro oporavlja i očekuje da će danas nastaviti svoje pune dužnosti”.

Pentagon nije dao nikakve detalje o njegovom zdravstvenom stanju. Međutim, izvještaj NBC Newsa tvrdi da je Ostin proveo četiri dana na intenzivnoj njezi. Izvor mreže je također rekao da je, uprkos izjavi Pentagona, Austin još uvijek u bolnici od subote.

Međutim, prema riječima trojice američkih zvaničnika koje je intervjuirao Politico, nije samo javnost bila ta koja nije bila upoznata sa Austinovom hospitalizacijom, već ni Bajden i njegova administracija. Savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan i drugi visoki zvaničnici nisu znali za tajnikovu odsutnost do 4. januara, tri dana nakon te činjenice, navodi se u članku, dodajući da je Sullivan obavijestio Bajdena ubrzo nakon što ga je Pentagon obavijestio.

Politico izvori sugeriraju da je malo vjerovatno da je Austin privatno rekao Bajdenu o njegovoj hospitalizaciji prije Sullivana. Kao rezultat toga, vijest o ministru odbrane “došla je kao šok za svo osoblje Bijele kuće”, navodi agencija, dodajući da su zvaničnici Vijeća za nacionalnu sigurnost iznenađeni što je Pentagonu trebalo toliko vremena da ih obavijesti, dok je Kongres dobio sve informacije 15 minuta prije službene izjave.

“Ovo nije trebalo da se desi na ovaj način”, rekao je jedan zvaničnik za Politico.

Međutim, prema pisanju medija i NBC-a, Biden i Austin su imali srdačan razgovor, a američki predsjednik poželio je šefu Pentagona brz oporavak.

U subotu je sam Ostin izdao saopštenje u kojem priznaje da je “mogao bolje obaviti posao osiguravajući da javnost bude na odgovarajući način informisana”.

Prijavljeni propust Pentagona da obavijesti Bijelu kuću o hospitalizaciji Austina dolazi usred sigurnosne krize na Bliskom istoku – u kojoj su Huti pobunjenici u Jemenu više puta napali američke ratne brodove u Crvenom moru, raspoređene od početka sukoba Hamas-Izrael .

Američke vojne baze u Iraku, kao i njihove ispostave u Siriji, također su bile izložene udarima lokalnih grupa otpora za koje Washington vjeruje da su povezane s Iranom. Teheran je rekao da te grupe djeluju nezavisno.

BidenLloyd AustinSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tatamata
3 mjeseci prije

da ga nisu rusi opaucili prije koji dan ?

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Kongres obaviješten 15 minuta nakon hospitalizacije, a Bijela kuća niti nakon 3 dana.
Koja fenomenalna komunikacija između njih.
Ovi još ispadnu budale i to kažu u javnost.
Koje fenomenalna poruka koliko su ministar obrane i američki predsjednik nebitni u donošenju odluka.
A za ministra obrane imaju bolesnog starca od 70 godina.

eks
3 mjeseci prije

Bajden je nebitan lik. Amerikom vladaju Hazari, Pentagon i CIA .

Nekoime
3 mjeseci prije

Biden nije znao, ali Natanyahu sigurno je.

Гавран
3 mjeseci prije

Pojavio se neki sindrom kod zapadnih generala?
.
Govoreći u Vrhovnoj radi Ukrajine, Zalužni je bio veoma iznerviran. Prema riječima britanskog stručnjaka, on je burno reagovao na moguću smrt oficira iz njegovog najbližeg okruženja tokom najnovijih ruskih udara.
.
“Bio je potpuno histeričan. Izgledao je kao general i vrhovni komandant na ivici nervnog sloma. I ovo nam može mnogo reći o situaciji na frontu”, naglasio je britanski analitičar.

Гавран
3 mjeseci prije

Jedini rat u karijeri koji je vodio-izgubio je, pa infraktiro.

tihobl
3 mjeseci prije

Bundesver je pogubljeniji od Bajdena:

У Немачкој више од годину дана покушавају да схвате чији се дронови појављују изнад полигона немачке и украјинске војске. О томе пише немачки лист Билд.

Сам Бундесвер, који је створио специјалну групу за борбу против ових дронова, сматра да „иза овога стоји Москва“, иако за то нема доказа, као што нема ни једног пресретнутог дрона.

@кедми

Max
3 mjeseci prije

Crni admiral je nešto fasovao na Novu Godinu. Da mu nije Mossad spremao ručak?

duki
3 mjeseci prije

A što i da su mu otkrili ,Joe -bi pitao, tko je to !??, pa iz koje je države, a zatim bi se smijao !

Max
3 mjeseci prije

Pardon gemeral a ne admiral kako sam napisao.

xyz
3 mjeseci prije

Prava američka vlada i pravi generali djeluju prikriveno. I ne odabire jih narod. Njih postavljaju na dužnost gospodari dolara i centralnih banaka..

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Nesposoban 🤮

Nesko
3 mjeseci prije

Bajden nežna ni šta je doruckovao do ručka a kamoli nesto više.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI