Biden obećava da će zatvoriti američke elektrane na ugalj

Biden
18 komentara

Američki predsjednik želi vidjeti kako “vjetar i solarna energija” zamjenjuju elektrane na ugalj.

Govoreći na događaju u Kaliforniji u petak, američki predsjednik Joe Biden rekao je da njegova vlada namjerava zatvoriti elektrane na ugalj “širom Amerike” i zamijeniti ih generatorima na vjetar ili solarnu energiju.

Biden je bio u San Diegu u sklopu putovanja na Zapadnu obalu radi prikupljanja sredstava za demokrate uoči izbora na sredini mandata sljedeće sedmice. Tokom govora u petak, predsjednik se prisjetio posjete nekadašnjoj elektrani na ugalj u Massachusettsu, koja je bila prenamijenjena za proizvodnju energije iz vjetra. Rekao je da se to dogodilo zato što je nastavak korištenja uglja bio preskup – vjerovatno zbog troškova koje nameću vladini propisi.

“Zatvorit ćemo ove elektrane širom Amerike i imati vjetar i sunce”, rekao je Biden publici.

Bidenu su primjedbe stigle tokom događaja u Viasat Inc., koji je imao za cilj da istakne “CHIPS and Science Act” koji je njegova vlada usvojila u avgustu. Nacrtom je izdvojeno oko 280 milijardi dolara za domaću proizvodnju mikročipova.

Prema Reutersu, Bajdenov odlazak u proizvodni pogon “ima za cilj jačanje podrške demokratama, koji se suočavaju sa stvarnim rizikom da izgube svoju kao žilet većinu u američkom Kongresu”. Međutim, Kalifornija je uporište demokrata sa malim izgledima da se nerviraju u predstojećim poluizborima.

Predsjednikovo obećanje da će rudare uglja i radnike u elektranama ostaviti bez posla gotovo je istog trena propalo, a opozicioni republikanci podijelili su snimak na Twitteru i drugim društvenim mrežama.

Biden je udvostručio pritisak na zatvaranje industrija za koje njegova vlada smatra da doprinose globalnom zatopljenju, obećavajući da će prepoloviti američke emisije ugljika do 2030. godine. Ovo se nastavlja bez obzira na njegov drugi cilj rasne “jednakosti”. Prošlog mjeseca, demokrate koje vode Novi Meksiko zatvorile su rudnik uglja i obližnju elektranu, eliminišući stotine radnih mjesta u ionako osiromašenoj zemlji Navaho, prenosi AP .

BidenElektraneEnergijaUgalj
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

I dan-danas, svjetska potrošnja nafte i plina i ugljena na godišnjoj razini – raste. U zadnjih 20 godina ta potrošnja za naftu je narasla 19%, za plin 68%, a za ugljen 62%! Vjetroelektrane i solarni paneli jednostavno nisu još ekonomski konkurentni i zahtijevaju velika početna ulaganja. Da ne spomenemo da njihova proizvodnja ovisi o prirodnim okolnostima. Najveći svjetski potrošač nafte sa 19,69 milijuna barela na dan je SAD (338 milijuna stanovnika), druga je Kina sa 11,75 milijuna barela (na 1,43 milijarde stanovnika), treća je Indija sa 4,49 milijuna barela (na 1,42 milijarde stanovnika). SAD troše 19,4% sveukupne nafte u svijetu! Najveći svjetski potrošač plina sa 846.600 milijuna m3 je SAD (338 milijuna stanovnika), druga je Europska Unija 469.600 milijuna m3 (447 milijuna stanovnika), treća je Rusija sa 444.300 milijuna m3 (143 milijuna stanovnika). SAD troše 21,5% sveukupnog plina u svijetu, EU 12%, a Rusija 11,3%. Podaci za pred-covidašku 2019. godinu.… Čitaj više »

Мунгос
1 godina prije

Када је Бајден ово храбро рекао у сред изборне кампање, то значи да је јавност у Америци довољно скувана да гашење термоелектрана прихвати као нешто што ће да их усрећи.
Чудо да Бајден није обећао бирачима Новог Мексика и изградњу биоенергетских постројења у њиховим пустињама, само ако се одрекну огавног угља.
То што ће плаћати 7 пута скупље непоуздану „чисту“енергију од сунца и ветра, није важно, они су ионако сиромашни.
А код нас?
Код нас се овакве приче могу ћути и од оних који нису уопште дементни као Бајден. Чак шта више наши председници су потписали Обавезу (Софија 2017.) да угасе своје Термоелектране, ваљда за добробит народа којим председникују.

tihobl
1 godina prije

Blago amerikancima sa takvim predsjednikom.

Tupko Glupko
1 godina prije

Jbg, nema nitko da razvali ključni američki plinovod, kao što su izuzetni razvalili ključni plinovod Europi.
Zato sada Njemačka ponovno stavlja termoelektrane na ugljen u funkciju, dok Dementni sada baljezga njemačke priče o vjetru i solarnim elektranama kao pouzdanim izvorima energije.

Nekoime
1 godina prije

Kad izmisle elektrane na kreč, Biden će biti glavni izvor energije.

Max
1 godina prije

Biden kaže svašta.

petar schroder
1 godina prije

Ja vjerujem da on i ne zna sta govori VRIJEME JE DA GA POSALJU DOMA COVJEK JE SENILAN:Amerika ima toliko stanovnika pa zar nisu imali nesto mlade ? Meni je ga zao jer nije svoj

tihobl
1 godina prije

Бајден је поново бриљирао. Он је навео да ће аутомобили Џенерал моторса постати потпуно електрични до … 3035. године.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Biden je IDIOT

Gnostik
1 godina prije

Zeleni Kmeri,sretno sa tim.

R M
1 godina prije

Ko još može da guta ove zelene priče?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI