Bajden ‘prijetnja demokratiji’

Robert F. Kennedy, Jr
34 komentara

Predsjednik Joe Biden mogao bi biti veća opasnost za američku demokratiju od bivšeg predsjednika i pretpostavljenog rivala na izborima 2024. Donalda Trumpa, rekao je drugi predsjednički kandidat Robert F Kennedy Jr. Biden je prvi predsjednik u američkoj istoriji koji je mobilizirao federalne agencije da ućutkaju svoje političke protivnike, naveo je političar.

Govoreći na CNN-u u ponedjeljak, Kennedy Jr je ukazao na to da je bio blokiran na raznim platformama društvenih medija tokom Bidenovog mandata i označio to kao pokušaj “cenzuriranja političkog govora” koji je prekršio Prvi amandman američkog ustava. On je također pripisao ‘cenzuru’ pritisku Bijele kuće.

Pritisnut od strane CNN-ove Erin Burnett o tome za koga vjeruje da predstavlja veću prijetnju demokratiji, Kennedy je izjavio da i dalje vidi Bajdena kao veću opasnost, iako je Trump igrao ulogu u neredima 6. januara na američkom Kapitolu.

“Pitanje je bilo ko je veća prijetnja demokratiji? I ono što bih rekao je… Neću odgovoriti na to pitanje. Ali mogu tvrditi da predsjednik Biden jeste, jer je prvi amandman, Erin, najvažniji”, rekao je kandidat voditeljici Erin Burnett.

“Mogu iznijeti argument da je predsjednik Bajden mnogo gora prijetnja demokratiji, a razlog tome je što je predsjednik Bajden prvi kandidat u historiji – prvi predsjednik u historiji koji je koristio federalne agencije za cenzuru političkog govora, tako da cenzurisati svog protivnika.”

Političareva stranica na Instagramu suspendovana je 2021. godine zbog onoga što je njena matična kompanija Meta opisala kao “stalno dijeljenje opovrgnutih tvrdnji o koronavirusu ili vakcinama”. Račun je vraćen 2022., ubrzo nakon što je Kennedy najavio svoju predizbornu kampanju.

U decembru mu je Vrhovni sud zabranio da se pridruži prigovoru na slučaj koji se bavi komunikacijom Bajdenove administracije sa platformama društvenih medija zbog objava koje je vlada smatrala dezinformacijama. Političar je također imao sličan slučaj na nižem sudu.

Prošle godine, Kennedy je svjedočio pred podkomitetom Predstavničkog doma za pravosuđe o naoružanju savezne vlade, gdje je govorio u sklopu istrage republikanaca u Predstavničkom domu o navodnoj cenzuri društvenih medija protiv konzervativaca. Političar je slobodu govora stavio i u fokus svoje predsjedničke kampanje.

Kenedi (70) je sin bivšeg američkog državnog tužioca Roberta Kenedija i nećak bivšeg američkog predsednika Džona Kenedija, od kojih je svaki ubijen tokom 1960-ih. Nedavno je stekao ozloglašenost po tome što je bio istaknuti kritičar vakcina, pored toga što je pozvao na prekid „ratova proxy“ koje vode SAD – ali neki od njegovih kritičara su mnoge njegove stavove odbacili kao zavereničku prirodu. Bivši kandidat Demokratske stranke sada vodi kampanju kao nezavisni pred izbore u novembru.

BajdenRFK JrSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
27 dana prije

Demokratija?!? Na Zapadu i dalje ispiraju usta tom potrošenom frazom? Šta je demokratija? Je li to ono kad biraš svog predstavnika… preko nameštenih sistema elektronskog glasanja ili slanja glasova poštom “na časnu reč”? Je li demokratija kad slobodno možeš da izraziš svoje mišljenje… a da te ne uhapse? Što bi te hapsili kad mogu da cenzurišu – a to se ne računa u uskraćivanje slobode govora? U stvari, ko smo mi da kritikujemo “savršenstvo od demokratije”: kao da su baš toliko bitni glasanje i sloboda govora – kod njih se vodi računa i o psihološkom stanju lopova… kojima treba omogućiti da lako dođu do ključeva od kola umesto da doživljavaju stres obijajući kuću kako bi došli do tih ključeva! A tek prava deteta: može da odluči da promeni pol čim počne da govori a da ni roditelji ne smeju toj “odluci” da se suprotstave! Ako se silovatelj “oseća ženom” (pazite… Čitaj više »

Fitcher
27 dana prije

Demokracija je sofisticirani zlatni kavez koji čovjeku daje iluziju izbora.

Josip
27 dana prije

Jebem ja Ameriku i njihovu demokracju.

nepoželjni
27 dana prije

Ma dajte ljudi, kome i čemu taj lik može biti prijetnja? …eventualno sebi, dok mu se pi ša da zaboravi otkopčati šlic…

trolling queen
27 dana prije

Pa, dobro…demokracija i Biden, Joe (prvi od svog imena)?!….Zgodica sa gdinom predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država na Uskršnje jutro, ili kako ga je on prozvao – danom svekolike vidljivosti raznolikosti, lgbt naravno…Naime, tijekom pregleda uskršnjih jaja koju su djeca donijela u Bijelu kuću – gdin prvi od svog imena je NESTAO na 40 minuta. Pronašli su ga nekoliko ulica dalje kako liže sladoled. Naime, poslije je objašnjenje bilo – kada je čuo glazbu uličnog prodavača sladoleda, to ga je jednostavno sjetilo na djetinjstvo (uz toliko klinaca oko sebe), pa je otišao kupiti sladoled – i pri tome odlutao…. P.S. gdin Robert Kennedy Jr, drugi od svog imena, koliko god sam cijenila njegov nastup za covida, toliko mi se sada srozao u očima – jer jednostavno nikako ne može prevaliti preko usta kako osuđuje ubijanje Palestinaca od strane Izraelaca. Ne ide preko njegovih usta ta stvar, ali baš NIKAKO. Što me ipak… Čitaj više »

Super-ApineIo
27 dana prije

Laže vas taj smutljivac. Ne može biti prijetnja nečemu što ne postoji.
Imal’ ko da vjeruje da demos nešto bira i odlučuje?

Tupko Glupko
27 dana prije

Na žalost, pokazao se kao još jedna židovska kujica prije nekoliko dana kada je izjavio da je Izrael i dalje “moralna” nacija nakon svega što su napravili u Gazi, i nije mu bila ni prva ni druga izjava u sličnom tonu nakon što je Izrael napao Gazu.

Inače je u studenom 2021. – u doba najvećeg Covid terora, mjera i prisila na cijepljenje – izdao odličnu knjigu od skoro 500 stranica naslova “The Real Anthony Fauci: Bill Gates, Big Pharma and the Global War on Democracy and Public Health” koja je bila veliki hit unatoč bojkotu knjižara, prodavaonica i osobnim napadima na njega. Još se prodaje.

eks
27 dana prije

Američka demokratija je već više od 50 godina najveća prevara i laž . Konačno je ta prevara raskrinkana , a samo plitkoumni i ekstremni amerofili i natofili ne žele prihvatiti tu činjenicu . Amerikom vladaju pohlepne psihopate i načinili su od Amerike im,periju zla . Amerikanci (narod) su neinformisani i veoma indoktrinirani dezinformacijama koje plasiraju mediji u službi pohlepnih psihopata.

Max
27 dana prije

Pa i jest.

Tim
24 dana prije

Nije Bajden prijetnja, prava prijetnja su lutkari koji ga pokreću.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI