Bajden proglasio vanredno energetsko stanje u SAD

25 komentara

Američki predsjednik Joe Biden okrivio je Rusiju za još jednu krizu, rekavši da njegova zemlja možda neće moći proizvesti dovoljno električne energije da zadovolji potražnju potrošača. On je djelimično okrivio tekući sukob u Ukrajini.

Biden je u ponedjeljak proglasio energetsku vanrednu situaciju , rekavši da su nacionalna sigurnost i kvalitet života ugroženi potencijalnim nestašicama u opskrbi električnom energijom. Pozvao se na Zakon o odbrambenoj proizvodnji – koji je prvobitno bio dio napora industrijske mobilizacije kao odgovor na Korejski rat – kako bi podstakao domaću proizvodnju solarnih panela i drugih oblika „čiste“ energije kako bi se povećala opskrba električnom energijom.

“Više faktora ugrožava sposobnost Sjedinjenih Država da obezbijede dovoljnu proizvodnju električne energije da zadovolji očekivanu potražnju kupaca”, rekao je Bajden u svojoj izjavi za hitne slučajeve. “Ovi faktori uključuju poremećaje na energetskim tržištima uzrokovane invazijom Rusije na Ukrajinu i ekstremne vremenske prilike pogoršane klimatskim promjenama.”

Povećano oslanjanje na obnovljive izvore energije okrivljuje se za poremećaje u opskrbi električnom energijom u državama kao što su Kalifornija i Teksas. Solarna energija i energija vjetra su povremeni, tako da periodi velike potražnje nisu uvijek usklađeni sa zalihama. Na primjer, vjetroturbine su se smrzle tokom historijskog zimskog smrzavanja prošle godine u Teksasu, što je doprinijelo nestanku struje koji je uzrokovao 246 smrtnih slučajeva i najmanje 195 milijardi dolara štete.

Bajdenova vanredna deklaracija uključivala je dvogodišnje izuzeće od carina na solarne panele iz četiri zemlje jugoistočne Azije. Predložene tarife su okrivljene za odlaganje velikih solarnih projekata u SAD. Otprilike tri četvrtine solarnih modula instaliranih u SAD uvozi se iz jugoistočne Azije.

Predsjednik je okrivio Rusiju za rekordne cijene goriva u SAD i porast inflacije na 40-godišnji maksimum. On je također pripisao nadolazeću globalnu krizu s hranom sukobu Rusije i Ukrajine.

elektroenergetska mrežajoe bidenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ringo10a
1 godina prije

Kako sad Rusija kriva za globalnu krizu
Pa kazu da Rusija ima ekonomiju velicine Spanjolske

ZAzaza
1 godina prije

Nismo ni pojma inali da je Rusia tako vazna.

1 godina prije

Sad se lijepo vidi propala američka ekonomija !

Ja to onako
1 godina prije

Kako to da Rusija pod sankcijama steti USrA ekonomiji,kako?

anik
1 godina prije

neka jih pozove amerikance da gasu sve svoje kučne klime. Imaju električki sustav star barem 100 godina.

tihobl
1 godina prije

Njima ni Tesla ne moze pomoci.

Lucija, prva
1 godina prije

Koji crni Rusi?
Ovdje postoji članak o Kaliforniji, čini mi se.
Privatizirati su elektrodistribuciju, a privatnici su skupljali profit i budu ništa obnavljali bi ulagali.
Onda su stvari opet nacionalizirane. Država uložila. Što? Novac poreznih obveznika.
I, koji je idući korak? 🤗 Pa, opet privatnicima na eksploataciju.
Naravno, nisu sve države bogate kao Kalifornija. A ni sunčane.

Umalo ih je u Teksasu ove zime 246.

Lucija, prva
1 godina prije

Proizvođač solarnih panela u velikom % je Kina.
Zato su i predložili smanjenje Varna nekidan.

Roccos
1 godina prije

Ovim poludjelim SADistancima je izgleda Rusija kriva i kad se začepi sudoper.Pa majku mu,zar niste baš vi sadistanci nonstop trkeljali kako je Rusija “Bangladeš sa benzinskom crpkom i atomskom bombom”.Kako je to sad Rusija odjednom postala svemoguća kad je treba optužiti za vaše vlastite brljotine da ne kažem svinjarije?

tuf
1 godina prije

E, baš to. Koja je to ideološki kontaminirana gamad, da čak u vrijeme opće krize oni nastavljaju drobiti sa svojih ideoloških pozicija. Kod nas je to njihova ispostava Možemo!, koji bi o “zelenom” gospodarstvu, rodnom identitetu i potrebi transrodne edukacije drobili da nas zahvati elementarna katastrofa općih razmjera.

Max
1 godina prije

A to su sami izazvali.

Malimali
1 godina prije

Dogodine ima da bude američka riječ godine ‘debidenizacija’

Malimali
1 godina prije

“institucionalni rasizam”, “bijeli supremacizam”, “homofobiju” i “transfobiju”, “patrijarhat” i “toksic masculinity”.

Ili prosto vlastitu glupost

Keki
1 godina prije

On je prvi dan dolaska na vlast zatvorio glavni pipeline, i ja ne znam što taj narod više čeka.

Keki
1 godina prije

Ne znam gdje mi je komentar, pa pišem ponovo: od prvpg dan na vlasti kremnuo je uništavati ekonomikju. Tada je zatvorio glavni pipeline, a Ameri imaju nafte ko u priči. Narod zna da Rusija nema veze sa time,ali mainstream mediji kroje priču.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI