Baltička država sve bliže konfiskaciji ruskih automobila

Ruske tablice
28 komentara

Novi zakon u Latviji predlaže predaju zaplijenjenih vozila Ukrajini

Latvijski zastupnici podržali su prijedlog zakona prema kojem bi se zaplijenila vozila s ruskim registarskim oznakama ako nisu registrirana u toj baltičkoj zemlji. Ovaj potez uslijedio je nakon što je EU prošlog mjeseca izdala preporuke o tome kako bi države članice trebale provesti sankcije protiv Moskve.

Latvijski parlament odobrio je u četvrtak u prvom čitanju amandmane na zakon o cestovnom prometu, prema kojima se ruska vozila moraju registrirati kod vlasti ili ukloniti iz zemlje u roku od tri mjeseca, nakon što zakon stupi na snagu.

“Ukoliko se nakon ovog roka utvrdi da se rusko vozilo neregistrirano u Latviji koristi u cestovnom prometu, bit će zaplijenjeno i oduzeto. Zaplijenjena vozila planiraju se predati Ukrajini”, navodi se u sažetku prijedloga zakona objavljenog na web stranici parlamenta.

Međutim, automobilima s ruskim registarskim tablicama dopušteno bi prijeći Latviju u tranzitu, pod uvjetom da se to završi unutar 24 sata. Izuzeća bi se također odnosila na vozila koja koriste ili posjeduju diplomati. Latvijski zastupnici planiraju da zakon stupi na snagu 15. studenog.

Autori mjere naveli su potrebu za provedbom sankcija EU-a nametnutih Rusiji zbog ukrajinskog sukoba, kao i za “smanjenje sigurnosnih rizika”, bez daljnjih elaboracija.

Latvija je već zabranila automobilima s ruskim registrima ulazak na svoj teritorij, pridruživši se nekoliko drugih europskih zemalja koje su poduzele taj korak, uključujući Estoniju, Litvu, Poljsku, Finsku, Norvešku, Njemačku i Bugarsku.

Mjere su uslijedile nakon što je Komisija EU-a izdala zbirku “često postavljanih pitanja” početkom rujna, objašnjavajući da Rusima nije dopušteno unositi automobile u blok bez obzira na to “jesu li vozila privatna ili komercijalna”.

Dužnosnici EU također su istaknuli da se ograničenja odnose na uvoz širokog spektra osobnih predmeta, uključujući higijenske proizvode, iako su preporučili nacionalnim vlastima da ih provode na “proporcionalan i razuman način”, napominjući da je primarni cilj spriječiti izbjegavanje sankcija.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova osudila je zabranu uvoza osobnih predmeta kao očiti “rasizam”. Također je osudila zabranu ulaska vozila kao “ne samo još jedan pokušaj ponovne izgradnje Željezne zavjese u Europi, već pravu renesansu nacizma i njegovih raznih neo-formi”.

AutomobililatvijarusijaZaplijena
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tabula
6 mjeseci prije

Oni to mogu nazvati kako hoće, ali u normalnom svijetu je to krađa. Od sada će i lopovi poći vašim stopama, pa će lijepo konfiskovati sve što im se svidi.

Nekoime
6 mjeseci prije

Hoće li zaplijenjivati i tenkove kada Rusima dozvizdi?

Rudar
6 mjeseci prije

Nakon prve konficirane Lade treba uletiti tamo i konficirati cijelu državu, pa nek ih NATO brani.
Je, branit će ih ko štro su rušili onu leteću kantu što je naciljala Zagreb.

Max
6 mjeseci prije

Pljačka.

Alex Keller
6 mjeseci prije

Mogu zaplijeniti tablice,Pai predati Ukrajini.🤣🤣🤣

ante
6 mjeseci prije

Distopija, ludilo?! Još malo pa će hapsiti Ruse po svijetu i prodavati im organe i krv?

gogo
6 mjeseci prije

čačkaju medu, moglo bi biti jao poslije ! ,

tihobl
6 mjeseci prije

Plijenili su svojim pijanim vozacima i poslali auta ukropima. Pukovnik je sva donirana auta rasprodao na pijaci u Lavovu.

Sir Oliver
6 mjeseci prije

Traže gu…i čepa.

nastran
6 mjeseci prije

prolupaše!

goran
6 mjeseci prije

ovi političari po cijeloj europi su čudovišta koja moramo maknuti i parkirati u ludnice jer im je mjesto tamo,a ne na vodečim pozicijama

Darko
6 mjeseci prije

I kada te majmune Rusi oderu onda budu svi drugi krivi samo ne ti lopovi, jebala ih sve ona glupača Ursula koja je od Europe napravila fašističku i mafijašku tvorevinu.

Hogar
6 mjeseci prije

Putine potopi balticku septicku jamu. Klosari i lopine

vanja
6 mjeseci prije

Zapadnjaci su pragmatični i oni se ovako iživljavaju jer nema uzvratne štete po njih.Tu se Rusija loše postavila jer se i dalje ponašaju kao da je sve u redu.Ako si u ratu s nekim,pa nenormalno je da ga snabdevaš sredstvima kojima te ubija,a oni to rade.Staljinova država nije imala problema sa privatnim interesima i mogla je sve staviti u službu odbrane.Ovo danas je splačina od države.

JanTU
6 mjeseci prije

Zapadne vrijednosti, pravna drzava LOL

Faust
6 mjeseci prije

Očajnički potez.

iwan
6 mjeseci prije

Kao da im naredjuje hiber

Tupko
6 mjeseci prije

Kad zec vadi onu stvar na lava!…ha,ha,ha….cirkus

Nesko
6 mjeseci prije

Zajebano je veoma kad mačići umisle da su tigrovi , pa se zakace sa medvedom. Baš zajebano .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI