Berlusconi odgovorio Zelenskom u vezi njegovog ispada o bombardiranju

Berlusconi i Zelenski
8 komentara

Bivši talijanski premijer navodno inzistira na tome da je vidio strahote rata, nakon što je ukrajinski predsjednik ustvrdio da nikada nije bio pod zračnim napadom

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi odgovorio je ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom, koji je sugerirao da se stajalište talijanskog političara o sukobu u Ukrajini temelji na tome što on nikada na njega nisu padale bombe, izvijestilo je nekoliko lokalnih medija u srijedu. U utorak, govoreći na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s talijanskom premijerkom Giorgiom Meloni, Zelenski je udario na Berlusconija jer je ranije ovog mjeseca izjavio da je Kijev mogao izbjeći sukob s Moskvom da je “prestao napadati” dvije republike Donbasa, koje su odlučile pridružite se Rusiji ove jeseni.

Bivši talijanski premijer tada je rekao i da nikada ne bi otišao razgovarati s ukrajinskim predsjednikom, da je on bio premijer, dodavši kako na ponašanje ovog gospodina gleda “vrlo, vrlo negativno”. U oštrom prijekoru, Zelenski je ustvrdio da Berlusconijeva “kuća nikada nije svakodnevno bombardirana projektilima”. Nadalje je rekao da se Berlusconi “nije probudio u 3 ujutro zbog nestanka struje”, kako bi obavio neke kućanske poslove u iščekivanju dugotrajnog nestanka struje.

Iako je izostao službeni odgovor, bivši talijanski premijer iskalio je bijes svojim sljedbenicima, javljaju lokalni mediji. “Što ovaj gospodin zna o meni? On ništa ne zna. Doživio sam bombaške napade kao dijete”, navodno je uzvratio Berlusconi.

Prema riječima Berlusconijevih pristaša, koje navodi list Il Giornale d’Italia, on je bio iznenađen što je sastanak talijanskog i ukrajinskog čelnika u Kijevu, koji je trebao biti posvećen drugim temama, ostao u sjeni takvog verbalnog napada. “Nije istina da ne poznajem rat, i ja sam bio raseljen kao dijete, proživio sam strahote rata”, navodno je rekao Berlusconi.

Bivši talijanski premijer, koji je rođen 1936. u fašističkoj Italiji, rekao je da je iz prve ruke svjedočio savezničkim bombardiranju Milana 1943. tijekom Drugog svjetskog rata, pri čemu je jedna bomba pala na njegovu ulicu, zbog čega se njegova obitelj preselila na selo.

Od početka ruske operacije u Ukrajini prije gotovo godinu dana, Berlusconi je u više navrata pozivao Moskvu i Kijev neka pristanu na primirje, nudeći svoje osobno posredovanje.

BerlusconiItalijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Blaza
1 godina prije

A gdje ces reći Broju 1 da nesto nije dozivio…

tuf
1 godina prije

A na Zelenskog, kao, padaju bombe? Kukavica se skrivala 2 mjeseca u bunkeru dok mu ameri nisu dali garancije kako ga medo s istoka neće pojesti.

Tupko Glupko
1 godina prije

Zelenski brine što navodno na Berlusconija nisu padale bombe, a ne brine što na milijune Ukra padaju bombe, jer je dekretom zabranio bilo kakve pregovore sa Rusima, a samim time onemogućava se i bilo kakvo primirje i eventualan završetak rata.

Dokaz koliko mu je stalo do Ukrajine i Ukra.
Ali se voli naslikavati za Vogue i javljati se video-vezom sa dodjele Grammy-a i sličnih događaja, pokušao je i sa Sanrema ove godine, ali su ga Talijani ispljuvali.

NOVI STARI
1 godina prije

baš mali zeleni smrad

Max
1 godina prije

Bezvezne priče Zelenskog,

Samuraj
1 godina prije

Poštovani i dragi ljudi, molim Vas odvojite 30 sekundi Vašeg vremena da pročitate ovaj tekst. Radi se o humanitarnoj akciji za djevojčicu Lavu. Lava Petrušić HR5024840083120778121 Opis plaćanja: za ratnicu Lavu Swift:RZBHHR2X Raiffeisen banka (Slobodno provjerite podatke.) Molim Vas, oprostimo si razlike i ujedinimo se za veći cilj! Za ratnicu Lavu – za Lavin prvi korak! “Lijek je tu i postoji! Nakon sastanaka i sastanaka sa svim nadležnim tijelima, odlučili smo samostalno prikupiti enormno velik iznos jer nam vrijeme curi i odmiče, a Lava postaje sve veća i veća.” Dostupan je u našoj zemlji, ali Lava za njega nije kandidat. Njezini roditelji pokušavaju prikupiti više od dva milijuna eura kako bi lijek dobila u Americi. Djevojčici je lijek hitno potreban zato što se pojavila osteoporoza, skolioza, grčenje prstiju te bolest nije zaustavljena. “U teoriji Lava lijek može primiti i u kasnijoj dobi, ali u tom trenutku ne smije imati više od… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI