Biden brka Ukrajinu s Gazom u najavi pomoći

Joe Biden
12 komentara

Američki predsjednik dvaput je napravio zabunu dok je čitao pripremljene izjave

Američki predsjednik Joe Biden napravio je veliki verbalni gaf dok je u petak najavljivao planove Washingtona da izvrši prvo vojno ispuštanje vitalnih zaliha iz zraka u Gazu – pomiješavši palestinsku enklavu s Ukrajinom.

Primjedbe američkog čelnika uslijedile su dan nakon što su zdravstvene vlasti u Gazi optužile izraelske snage za ubojstvo više od 100 ljudi koji su pokušali doći do konvoja pomoći.

“U nadolazećim danima pridružit ćemo se našim prijateljima u Jordanu i drugima u pružanju dodatne hrane i zaliha iz zraka u Ukrajinu i nastojat ćemo nastaviti otvarati druge puteve u Ukrajinu, uključujući mogućnost pomorskog koridora za dostavu velikih količina humanitarne pomoći”, rekao je Biden.

Kasnije u svojim pripremljenim primjedbama, Biden je primijetio da “pomoć koja teče u Gazu sada nije ni približno dovoljna”, a glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće John Kirby također je pojasnio da je Biden “mislio na Gazu” kada je rekao Ukrajina.

Posljednji psihički problem 81-godišnjaka dogodio se samo nekoliko dana nakon što je prošao godišnji fizički pregled, a liječnici su rekli da je dovoljno zdrav i potpuno “sposoban za dužnost”, iako liječnički pregled nije uključivao nikakve kognitivne testove.

Kritičari su dugo optuživali američku administraciju zbog navodnog nedostatka transparentnosti u vezi s Bidenovim zdravljem, tvrdeći da predsjednik nije mentalno sposoban obnašati dužnost – osobito nakon što je nedavno izvješće tužitelja sugeriralo da je bio prestar i zbunjen da bi mu se sudilo.

Ranije ovog tjedna, Biden je nazvao kineskog kolegu Xi Jinpinga “šefom Rusije” i čini se da se nije sjetio imena svog bivšeg šefa, Baracka Obame. U ponedjeljak navečer, Biden je svoju predizbornu poruku također prenio TV publici, ali je svoju agendu za 2024. greškom datirao prije četiri godine.

“Predsjedniku ne treba kognitivni test”, inzistirala je u srijedu tiskovna tajnica Bijele kuće Karine Jean-Pierre.

BidenGafSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Osam Šezdeset
1 mjesec prije

Što reć’ osim očajan glumac ali izvrsna marioneta…

dona
1 mjesec prije

a doktori mu rekli da je mentalno zdrav i spreman za izbore hahaahaha, dajte ga pošaljite u mirovinu čovjek mentalno propada i sve više će propadati nema lijeka za tu bolest ….

Sparkling
1 mjesec prije

“Najavljujem dosad neviđene korake kako bismo osigurali da automobili koji u SAD dolaze iz zemalja poput Kine ne potkopavaju našu nacionalnu sigurnost,”

Ovo nije istina!!!! Da čovjek ne povjeruje čime se ovi bave i kako ovo obrazložiti normalnom Amerikancu koji je sve siromašniji zahvaljujući glupim političarima.

Živjelo slobodno tržište. Mnogo puta do sad opisano, ali samo kad vama odgovara.
Lp

nastran
1 mjesec prije

nemre biti..pa jučer, valjda, je liječnik izjavio da je sposoban!? tko je tu lud? jebem ti takvu demokraciju s kojom se hvale

nastran
1 mjesec prije

brka on i sam sebe!???

Pero
1 mjesec prije

Ako mu ne kažu nezna on ni kako se zove.

Max
1 mjesec prije

On brka sve.

tihobl
1 mjesec prije

Bjden drka pojmove.

dupla kamilica
1 mjesec prije

Čim nikad za njegove greške ne uključuju damage control, sumnjivo mi.

Voltaire
1 mjesec prije

Ovo je sadizam !! Pustide Bajdena on cesto nije svjestan tko je on 🙂

Babilon
1 mjesec prije

Samo lutka na koncu, ništa više.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI