Biden će sazvati sastanak nacionalne bezbjednosti o Ukrajini

Joe Biden
39 komentara

Američki predsjednik Joe Biden održat će neuobičajen nedjeljni sastanak sa Savjetom za nacionalnu bezbjednost.

Američki predsjednik Joe Biden će u nedjelju sazvati sastanak sa Savjetom za nacionalnu bezbjednost kako bi razgovarao o „situaciji u Ukrajini“, nakon što je tvrdio da „značajni obavještajni podaci“ ukazuju na to da će Rusija napasti Ukrajinu „u narednim danima“.

Sekretar za štampu Bijele kuće Jan Psaki najavila je u subotu da će Biden sutradan sazvati sastanak „o situaciji u Ukrajini“.

„Predsjednik Biden nastavlja da prati razvoj situacije u Ukrajini, a njegov tim za nacionalnu bezbjednost redovno ga obavještava o događajima na terenu“, rekla je Psaki. „Ponovo su potvrdili da Rusija može da pokrene napad na Ukrajinu u bilo kom trenutku.“

Biden je u petak rekao novinarima da Bijela kuća ima „razlog da vjeruje da ruske snage planiraju i namjeravaju da napadnu Ukrajinu sljedeće nedjelje — narednih dana“.

„Vjerujemo da će oni ciljati glavni grad Ukrajine Kijev“, rekao je Biden.

Predsjednik je odbio da pruži dokaze za te tvrdnje, umjesto toga uvjeravajući skeptike da Bijela kuća ima „značajne obavještajne kapacitete“.

Potpredsjednica SAD Kamala Harris sastala se u subotu sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji u Njemačkoj, tokom koje je zahvalio SAD na nedavnoj vojnoj pomoći.

Međutim, Zelenski je takođe kritikovao stalna upozorenja Bidenove administracije o invaziji, rekavši: „Da bismo pomogli Ukrajini, nema potrebe da se stalno priča o mogućim datumima invazije… Kažete mi da je 100 % sigurno da će rat početi za nekoliko dana. Šta onda čekate?”

Zapadni zvaničnici već mjesecima upozoravaju da Moskva dovlači svoje trupe na zajedničku granicu prije nego što naredi sveobuhvatni napad na svog susjeda, optužbe koje je Kremlj više puta negirao.

Ukrajina je takođe optužila Rusiju da pokušava da stvori izgovor za invaziju. Moskva je kategorički negirala optužbe. Otcjepljeni regioni Donjeck i Lugansk najavili su u petak hitnu evakuaciju civila u Rusiju, navodeći strah od neposredne prijetnje od napada ukrajinskih snaga, što Kijev takođe negira.

Usred bujice optužbi da Rusija planira invaziju, Moskva je nastojala da dobije bezbjednosna jamstva koja bi isključila širenje NATO bliže njenim granicama i blokirala Kijev da se pridruži njegovim redovima.

BidenrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jomla
2 godine prije

Bijela kuća ima „značajne obavještajne kapacitete“.
Rekao bih kvantitativne, ali ne baš kvalitativne kapacitete, ako i misle to što tvrde.

KucniSavjet
2 godine prije

Danas cu licno sazvati sastanak kucnog savjeta da razgovaramo o bezbednosnoj situaciji u jednom haustoru u Kambodzi, ja i moje komsije. Ako ne budu zadovoljni nasim zakljuckom stize demokracija.

2 godine prije

Vec vidim kako se okuplja sa suradnicima za stolom..i pokušava se sjetiti zasho se okuplja sa suradnicima za stolom.i onda suradnici započnu razgovor a mumija započne san.the end.hvala.

Throne
2 godine prije

Do kraja tzv. cjepljenja ili trovanja stanovnistva zemlje, rusija ce izvrsiti invaziju na ukrajnu to je objavio nacinalni odbor za sigurnost usa i biden.

nekoime
2 godine prije

Zahtijevam od Rusije hitni napad na Ukrajinu, inače ćemo ispasti veći idioti nego što jesmo.

Alen
2 godine prije

Nemaju oni jadni pojma ni šta će ni kuda će , ušla voda u uši… Brod tone..

burt
2 godine prije

NATO dronovi i avioni konstantno nadlijeću područja separatista tako da su svi položaji i instalacije separatistia snimljeni i obilježeni i naciljani od strane ukrajinskih raketnih sistema i balističkih raketa i bilo kakav prelazak ukrajinsko-ruske granice je registriran tako da ovo sada nema nikakve veze sa 2014 kad je na ukrajinskoj strani bio kaos i nered a separatisti im udarili s leđa jer nisu imali obavještajne podatke

Neznanje
2 godine prije

Pročitati će im novootkriveni dokument iz marta 1991. koji pokazuje da zvaničnici SAD, Velike Britanije, Francuske i Njemačke razgovaraju o obećanju datom Rusiji da se NATO neće širiti na Poljsku i dalje.

ljeto64
2 godine prije

Jadna država koju gerijatrija vodi.

Selena
2 godine prije

Vesti iz Donjecka, iz prve ruke: ,,Sinoć je tuklo po Donjecku celu noć, sve se treslo. Nismo se ni uplašili jer smo navikli. U toku je obavezna evakuacija starih, dece, siročića…rostovska oblast uglavnom. Imaju smeštaj, tri obroka i novčanu pomoć.Krenula je obavezna mobilizacija od 18 do 55 god. Kaže da bi svi živeli mirno i normalno da nije nacističke anglosaksonske svoloči (kopiladi). Ljudi u Odesi nemaju detaljne informacije. Sve je mirno i ne znaju baš šta se tačno dešava.” Amerika, Engleska i Kanada su prebacile ambasade iz Kijeva u Lavov (Ljviv). NATO admistracija je takođe iz Kijeva prebačena u Lavov i Brisel.

c-4
2 godine prije

Bit ce rata na radost EU…prestat ce postojati Ukrajina na radost Ukrajine…bit ce novaca za americke kompanije u plinu, oruzju, nafti….

Sun
2 godine prije

Ultimately, that is what U.S. wants to happen, chaos, war, war, war.chaos, war, war, war.chaos, war, war, war.

Krle
2 godine prije

Blago ti pameti kad smatraš da su im razlozi za zakazivanje takve sjednice i blizu i da će zaključci biti usporedivi.

ledeno doba
2 godine prije

Sorosev i Zelenskijev etnički burazer Boris Johnson, izjavio, da Putin priprema najveći rat u Europi od 1945.

Boba Lazarević
2 godine prije

Raspravljat će se tko je sljedeći na redu da Bajdenu mijenja pelene.

Max
2 godine prije

Rusa još nigdje jer je to iznišljotina.

Mali zloco
2 godine prije

Jel menjao neko pelene Panteliji?

abc
2 godine prije

Ameri čete uskoro dobiti po pichki…

abc
2 godine prije

Biden opet uneredio pelene. Čeka Zelenka da ga očisti jezičinom.

Vnmn
2 godine prije

Prdac u prazno! Ima li netko tko nije iznio svoje stajaliste u ovom igrokazu? Ovaj jadni senilni starac ima pristup nuklearnim kodovima,osobno sam vise zabrinut za to,nego hoce li Putko Patak napasti Krajinu!🤣🤣🤣

abc
2 godine prije

Stari pišonja bi ratovao….E jado jadni….

tihobl
2 godine prije

Bajden saziva komitet, a dolaze mu Medlin Olbrajt ministica rata, Blumberg nacelnik u pentagonu, Nulandica i slicne njuske.

tri p
2 godine prije

I ovaj Zelenski je poludio totalno….U Minkenu je rekao, kažete nam da će rat početi 100 % za nekoliko dana, i sad znakovita rečenica….Što čekate? On pia sudionika kongresa, ponajprije amere, šta se čeka, znači mali debos priželjkuje rat svojoj zemlji i najvjerojatnije stradanje velikog broja civila.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI