Biden je navodno, usred uzajamnog okrivljavanja, dobio ”nepobitne” dokaze o odgovornosti Kine za širenje Covida-19

Biden-COVID-Kina
9 komentara

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin opisao je američko obavještajno izvješće o podrijetlu koronavirusa kao dokument koji sadrži “unaprijed utvrđene nalaze”, rekavši da je njegov cilj prebacivanje odgovornosti za pandemiju COVID-19.

Američka obavještajna zajednica u utorak je predsjedniku Joeu Bidenu dostavila “neuvjerljiv izvještaj” o podrijetlu COVIDA-19, rekao je Washington Post citirajući neimenovane izvore.

Izvori tvrde da obavještajni dužnosnici nisu postigli konsenzus o tome je li koronavirus sa životinje prešao na čovjeka kao prirodni proces ili je pobjegao iz kineskog laboratorija.

Unutarnji ljudi dodali su da će obavještajna zajednica SAD-a “nastojati u roku od nekoliko dana deklasificirati elemente izvješća za potencijalno javno objavljivanje”.

Tiskovnica Bijele kuće Jen Psaki sa svoje je strane potvrdila da će javnost biti obaviještena o ishodu izvješća, ali da ne zna “koji će to format u ovom trenutku imati”.

Kina kritizira američki izvještaj u pogledu podrijetla Covid-19

Ovo slijedi nakon što je Yang Zhanqiu s kineskog Wuhan Instituta za virusologiju (WIV) rekao državnom kineskom tabloidu Global Times da je “imati obavještajni tim koji traži podrijetlo virusa dovoljno smiješno”, zbog čega “nije iznenađujuće što [američki predsjednik Joe] Biden na kraju neće imati konačan odgovor “.

Prema riječima znanstvenika, ako POTUS “traži drugu istragu, to će umanjiti vjerodostojnost njegove uprave i učiniti je predmetom za podsmijeh”.

Nekoliko sati prije nego što je izvještaj američke obavještajne zajednice stavljen na Bidenov stol, glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin odbacio je valjanost dokumenta.

“Obavještajna zajednica SAD-a nema dobre rezultate u prošlosti. Nemoguće je da bi sastavila izvješće na temelju činjenica i istine. Ovo izvješće neće biti ništa drugo nego šarenilo takozvanih dokaza temeljenih na unaprijed utvrđenim zaključcima, s ciljem pomaka kriviti druge. To uopće nije vjerodostojno”, ustvrdio je Wang.

Krajem svibnja predsjednik Joe Biden dao je američkoj obavještajnoj zajednici 90 dana da sastavi izvješće o podrijetlu koronavirusa i utvrdi je li bolest procurila iz laboratorija ili se sa zaražene životinje proširila na ljude.

Peking je više puta odbacio tvrdnje Washingtona da je COVID-19 nastao u laboratoriju u Wuhanu, upozoravajući Bijelu kuću da ne politizira to pitanje.

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus sa svoje strane inzistira na tome da je prerano isključiti moguću vezu između pandemije COVID-19 i laboratorijskog curenja virusa.

Krajem ožujka objavljeno je izvješće WHO-a u kojem se tvrdi da je “iznimno malo vjerojatno” da je koronavirus pobjegao iz biološkog laboratorija u Wuhanu. Istodobno, dokument također nije uspio dokazati da se COVID-19 može prenijeti sa životinja na ljude, što je do sada bila prevladavajuća teza.

Kina je u međuvremenu odbacila poziv WHO-a “na zajednički rad” na drugoj istrazi tijela UN-a o podrijetlu COVID-a, inzistirajući na tome da je prva istraga dovoljna i da Peking preferira znanstvene, a ne političke napore u pogledu saznavanja kako je nastala “najgora pandemija u ovome stoljeću.”

BidenCOVID-19kina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Miro
2 godine prije

Ne volim Bidena ali za sve oko Korone samo se treba pitati latinskom frazom “Cui bono?” Ili u čiju korist?. Kinezi su sa pandemijom ekonomsko ojacali, masovno prodavali medicinsku opremu, pojacali vlast kod kuce..na drugoj strani EU, US i farmacevtske kompanije izkoristile su priliku pa uvele svoju diktaturu (utjesna nagrada).. 3ww virisom dobije Kina

Dupla Kamilica
2 godine prije

Baba i skuvani šišmiš na putu do istine.

SOX
2 godine prije

Slazem se!!!!!!

Kihot7
2 godine prije

Nakon laži i rašomona nuks?.. Kako bi rekao Subaru: Stvor je žedan krvi…

Badzo
2 godine prije

Biden jest klaun na koncu dok iz fotelje poteze vuku Kamala Harris i Nancy Pelosi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI