Biden obećava da će zatvoriti granicu ako zastupnici usvoje dogovor o proračunu

Bajden
14 komentara

Pitanje imigracije je “pokvareno” i “davno je prošlo vrijeme da se to riješi”, rekao je američki predsjednik

Američki predsjednik Joe Biden ponovno je pozvao republikanske zakonodavce da pristanu na dugo odugovlačeni dogovor o proračunu, obećavši da će zatvoriti južnu granicu zemlje čim za to dobije ovlast.

Republikanski zastupnici od listopada blokiraju pokušaje Bidenove administracije da progura još jedan ‘nacionalni sigurnosni paket’ za Ukrajinu i Izrael od 106 milijardi dolara. Zahtijevali su da se u sporazum uvrste strože sigurnosne mjere na južnoj granici.

„Predugo svi znamo da je granica probijena. Davno je prošlo vrijeme da se to popravi”, rekao je Biden u pisanoj izjavi u petak.

Opisao je sporazum o granici, o kojem se sada pregovara u Senatu, kao “najteži i najpošteniji skup reformi za osiguranje granice koji smo ikada imali u našoj zemlji”.

“To bi mi, kao predsjedniku, dalo novu hitnu ovlast da zatvorim granicu kada postane preopterećena. I ako mi se daju te ovlasti, upotrijebio bih ih onog dana kada potpišem prijedlog zakona”, obećao je Biden.

Prema dvostranačkom sporazumu, administracija bi, između ostalog, morala zatvoriti granicu ako broj migranata koji pokušavaju ilegalno ući u SAD bilo kojeg dana dosegne 5000, izvijestio je New York Times. Taj je prag premašen “rutinski” posljednjih mjeseci, naglašava list.

Pronalaženje zajedničkog jezika u dogovoru o imigraciji bila bi “pobjeda za Ameriku”, inzistirao je predsjednik. “Ako ozbiljno mislite o graničnoj krizi, izglasajte dvostranački zakon i ja ću ga potpisati”, rekao je Biden obraćajući se republikanskim zastupnicima.

Washington Post opisao je komentare kao “izvanredan pomak” u retorici demokratskog predsjednika o pitanju imigracije. Mediji su istaknuli “hitnost” situacije na granici za njegov reizbor.

Bidenova izjava uslijedila je nakon što je republikanski predsjednik Zastupničkog doma Mike Johnson rekao u petak da bi, ako su informacije o sadržaju sporazuma točne, on bio “mrtav po dolasku” u donji dom.

Vjerojatni republikanski predsjednički kandidat, Donald Trump, kritizirao je sporazum o granici ranije ovog tjedna, upozorivši da bi to “bio još jedan dar radikalnim lijevim demokratima”. Sporazum će “biti besmislen u smislu granične sigurnosti”, ustvrdio je Trump, ponovivši da bi jedini način da se riješi pitanje imigracije bilo glasovanje za njega u studenom.

BidenMigrantiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Herc
2 mjeseci prije

U Texasu ratna situacija ,ni riječi o tome na sorošćadi medijima. Čeka se signal od gazde.
čitam Fox news,Newsmax i Informer u vezi toga .New Mexico,Arizona i Kalifornija granica je dalje otvorena za ološ iz Meksika.

2 mjeseci prije

granica se moze otvarati i zatvarati, proracun ne moze traziti povrat novca. dakle, prvo zatvoriti granicu. ali i vidi se cemu sluzi proracun – kupovanju prava na upravljanje granicom.

Stipe
2 mjeseci prije

Znači deda ih ucjenjuje da bi dobio lovu za Ukrajinu.

Max
2 mjeseci prije

lupeta.

Jomla
2 mjeseci prije

Jadan pokušaj da se Trumpu oduzme jak izborni argument, jbjg… 😛 😛

tihobl
2 mjeseci prije

Индијски блогер Кантан:
Гранична криза у Тексасу је постала већа. Људи кажу: „У Русији и Кини влада диктатура. Па, уверавам вас да није било тренутка када су Путин или Си Ђинпинг помислили: „Како могу намерно да зезнем свој народ?“ Али то је управо оно што се већ дуже време дешава у САД/Европи. Западна владајућа класа – кабала која контролише банке, корпорације, трустове мозгова, тајна друштва, медије, итд. – седи изнад марионетских политичара. А то су сатански, паразитски духови који намерно уништавају тело, ум, душу, породицу, религију, заједницу и богатство маса. Западу је потребан озбиљан позив за буђење и права револуција да би ресетовао своје основне вредности.

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Obećao, a sutra se Dementni neće sjećati 😁

Pero
2 mjeseci prije

Kad pišete da je Biden nešto odlučio je besmislica jer su njegove kognitivne sposobnosti na nuli.Svaki normalni američki predsjednik malo o čemu odlučiva jer sve radi židovska deep state i njezina je zadnja a predsjedik forme radi samo službeno potpisuje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI