Biden poručuje Amerikancima da napuste Ukrajinu, osporava izvještaje o evakuaciji

Biden savjetuje Amerikancima da napuste Ukrajinu
16 komentara

U četvrtak, State department SAD je objavio „Nivo 4: Ne putujte“ upozoravajući savjet koji Amerikance odvtaća od putovanja u Ukrajinu „zbog povećanih prijetnji ruske vojne akcije i COVIDA-19“. Odjeljenje je takođe apelovalo na Amerikance u Ukrajini da „napuste Ukrajinu sada komercijalnim ili privatnim sredstvima“.

Američki predsjednik Joe Bajden ponovio je savjet američkog State departmenta o putovanju u četvrtak uveče tokom emisije sa voditeljem NBC News Lesterom Holtom.

„Američki građani treba da odu sada“, naglasio je Biden, nakon što je tvrdio da ne postoji scenario po kojem bi on rasporedio američke trupe da predvode evakuaciju Amerikanaca iz Ukrajine, uprkos prethodnim izvještajima.

Takav potez Pentagona doveo bi do velikog sukoba, smatra američki predsjednik.

„To je svjetski rat“, rekao je Biden, „kada Amerikanci i Rusi počnu da pucaju jedni na druge. Mi smo u veoma drugačijem svijetu nego što smo ikada bili“.

Dalje se pitao kako bi vojnici krenuli u pronalaženje američkih državljana koji se trenutno nalaze u Ukrajini.

„To bi brzo postalo prilično ludo“, upozorio je Biden.

Bidenov komentar dolazi u trenutku kada zvaničnici u Rusiji nastavljaju da odbijaju tvrdnje Zapada da Moskva pokušava da instalira „prorusku“ marionetsku vladu u Ukrajini ili planira da izvede „izmišljene napade ukrajinske vojske“.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je nedavnu tvrdnju Velike Britanije i prijetnje zamjenika britanskog premijera Dominica Raaba Kremlju kao pokušaj da se podstakne drama i „stvori tragedija koja, međutim, više liči na komediju“.

Tokom ekskluzivnog intervjua za NBC, Biden je takođe tvrdio da „duboko proučava”  „četiri osobe” za koje smatra da mogu naslijediti sudiju Stephen Breyera u Vrhovnom sudu SAD.

„Uzeo sam oko četiri osobe i duboko ih proučavam, što znači temeljnu provjeru prošlosti, da vidim da li postoji nešto u pozadini zbog čega nisu kvalifikovani“, rekao je američki predsjednik Holtu.

Biden je odbio da imenuje bilo kog od potencijalnih kandidata. Američki predsjednik je, međutim, bio otvoren u vezi sa svojom željom da nominuje crnkinju da služi visokom sudu.

Bidenova prijavljena uža lista uključuje sudiju Vrhovnog suda Kalifornije Leondra Kruger, sudiju Okružnog suda DC Ketanji Brown Jackson i sudiju Okružnog suda SAD J. Michelle Childs iz Južne Karoline.

„Mislim da će svako koga odaberem dobiti glas republikanske strane“, sugerisao je Biden.

BidenrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Neznanje
2 godine prije

Skretanje pažnje sa zanimljivog povijesnog trenutka: “usdebtclock.org”

abc
2 godine prije

Ovaj poshranac još malo pa u kompost đubrivo……

Slučajno
2 godine prije

Toliko očito pokušavaju Ukraince uvući u sukob, da je paranoja postala svakodnevnica kod Am. jastrebova. Pa nije vam to neka zamlja koja se brani pračkama. I tamo ste izgubili rat.
A kao željeli bi neki sukob ali da ste daleko s svojim trupama ako Rusi pod pritiskom sve većih provokacija ipak nešto poduzmu.
Ali može se iščitati iz ove medijske galame da više ni Ukrainci nisu sigurni u ono što im glavni sponzori sugeriraju.
S druge strane ovo gomilanje trupa Rusije je samo upozorenje nadobudnim pojedincima u Ukraini da će svaki pokušaj vojnog riješenja odmetnutih regija izazvati brz i devastirajući odgovor. Rusiji nije to primarni cilj, ali ako je netko gluh i ne želi čuti, onda se malo pojača glazba.

Toni
2 godine prije

Kad god zaboravi promijeniti pokakanu pelenu Bidena spopadaju ratni pokliči pa viče u boj, u boj, za narod svoj.

abc
2 godine prije

Svi ti Amerikanci koji danas pakuju iz Ukrajine nisu samo obični ljudi. Sve to su doktrorirani igrači američke mafijaške politike, koji su ubačeni na važne pozicije upravljanja i nadzora ukrajinske privrede, banaka, tajne policije, vojske, energetike,itd.. Osam godina su aktivno pljačkali Ukrajinu u spregi sa domačim neonacistima i oligarsima.
Sve je to kriminalna banda, koja po nekim podatcima broji čak 10.000 članova.
Bit če punih aviona.

abc
2 godine prije

Mislim, da nema Ukrajinca koji bi bio spreman umreti za profit američkih šefova. Čim započne paklena igranka, neonacističke formacije če se raspasti u par dana.
Jedno je pobijati donbaške civile, a sasvim nešto drugo staviti glavu na nišan ruskih snajpera i granata ruskih tenkova. treba imati muda…..a te američke plačeničke zloče ni neznaju šta je to.

abc
2 godine prije

Sjetite se prvog rata u Donbasu. Kad je počela bežanija ukrovojske, prvi su u Kijev pribježale neonacističke formacije. Jaroš je tako naredio, da sačuva svoje političke pozicije. U tom trenutku Rusi nisu bili više važni.

tihobl
2 godine prije

Posteno govoreci amerima je najpametnije da se povuku iz Ukrajine i da operu ruke od nje govoreci “mi se ne mjesamo u unutrasnje stvari suverenih drzava”. Ukrajina je toliko opljackana da za odrzavanje marionetskog rezima treba 7-8 milijardi godinje. Male su sanse da natjeraju evropljane da izdrzavaju Kijev. Rusi ionako nece uci u Ukrajinu. Jos uvijek se bave obnovom Krima i godine ce im trebati da dovrse taj posao.

Max
2 godine prije

Biden kao da je udario glavom o nešto tvrdo.

nessy
2 godine prije

Evo jos jedan biser iz USA: Biden zaplijenio 7 milijardi dolara koje je Afganistan deponirao u SAD-u.-1-Polovica te svote trebala bi biti rezervirana za odštetu obiteljima žrtava 11. rujna 2001.
-2-Prema Bidenovoj zamisli druga polovica namijenila bi se za humanitarnu pomoć Afganu
-1-Ako su vec odlucili nekome oteti novac za odstete gore navedenima, zar to ne bi trebao biti Saudijski novac? Ali, fuj, saudijce se ne dira, oni su vazan ‘saveznik’.
-2-Ovo je perpetum mobile. Najprije ti ukradem novcanik, a onda cu ti ‘pomoci’ od maznute love. Potez dostojan Signor Ponzi-a. Sve sto ces dobiti, bit ce tvoj novac.
Ovo sto banditi sebi dopustaju nema veze sa diplomacijom, pravom i medjunarodnim normama ponasanja medju drzavama. Jedino pravilo na koje se oslanjaju, to je pravo jacega. I onda, oni se nadju pozvani komentirati druge drzave? Sramite se, dajte primjer, ili zacepite prljava, lopovska usta, puna krvi nevinih.

nessy
2 godine prije

Neka svatko, sa elementarnim znanjem razmisli sto bi Rusija postigla invazijom? Ogromne troskove svoje vojske koju treba platiti i hraniti, uz domace stanovnistvo, osim da ih ostave da umru od zime i gladi. Sto moze izgubiti? Puno, prekid trgovine sa EU (USA nisu ni bitne), gubitak prihoda od energenata, ekonomske sankcije, izbacivanje iz SWIFT-a, medjunarodni bojkot. Tako nsto bi napravio samo nerazuman vodja, sto Putin sigurno, nije. Cijela ova situacija odgovara samo USA i nikome drugom, pogotovo ne Rusiji i Ukrajini. Odluce li Rusi neutralizirati lansirna mjesta, uz danasnje hiprzvucne projektile, ne trebaju biti jako blizu. Drzave koje primaju USA ‘obrambene’ Patriote rade od sebe potencijalne mete, sto su mnoge zemlje vec shvatile, a i nije trebala velika pamet za to.

Satiricon
2 godine prije

Nosač aviona USS “Harry S. Truman” usidren ispred splitske luke. Dug je 333 metra, širok 77 (preko svega) i visok 74 metra, tako da je poput zgrade na 24 kata. Može ponijeti 90 zrakoplova i helikoptera, a posada može brojiti čak 6250 članova. Brzinom od preko 30 čvorova pogone ga dva nuklearna reaktora i četiri parne turbine. Bez ponovnog punjenja može ploviti tri milijuna milja, gotovo 25 godina. Naoružan je svom silom raketa i raznim drugim naoružanjem.

Ili će nam opet dijelit Trumanova jaja za bubrege ili su nam došli prodat avione i naguzit francuze ili… Hm… Tko to može znati… samo neki stoper ljut… što ih prstom prati…

Sigurno je samo jedno:

Prezident Joe Bijedni senilni, ako je to i znao, sigurno je zaboravio.

brankica
2 godine prije

lets go brandon!!!!

Makedonac
2 godine prije

Kako što nam je poznato fraza Dragana, biče li rata? – neće. 😉
Mi znamo da je bio rat.
Tako i sada, to su oni isti, nije samo histerija, a nešto konkretno.
Treba im Rusija, a onda i Kina i NWO je gotov.
Kao što je bila ISIS, sada takva je Ukrajina. Daće i svo oružje da stane konflikt. Tamo imaju ukrajinskih fašista, dali sa im oružje, može da se setimo ko će prvi napadnuti u šta će zapad reći, da je Rusija kriva. Tu ne ide reć i o oficijelne Ukrainske države, i Zelenski neće u tu igru, ali vazal je vazal i ga ne pitaju.
Kao triger može i da je neka zapadna grupa instruktora u ukrajini, da pušti neku raketu na Donbas, Moskvu, drugi odgovore, onda i Zelenski mora da da komandu…
Ko može da kupi brašna, soli…

SOX
2 godine prije

eKad Euro strmoglavo padne možda nešto bude,za sad se drži stalno oko 1Eur-1,14USD.

Bravo,dobra!!!!
Evo sinoc kad je ta vjest objavljena cjena je skliznula s 114 na 113.30,te su spekulanti bacili klicu da je to zbog moguceg napada sljedeci tjedan!Ako to bude istina par leti na 1.10.
Ja to vise vidim kao razlog jer je u cetvrtak u USD-u potvrdena inflac.od 7.5 % za sijecanj,ili se dogodio (REFILE-BUZZ ;Wild EUR/USD swing may be fix related) ,u svakom slucaju 70pipova=70 eura neocekivano mi sleti u depozit moje MT4 i to sat prije zatvaranja!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI