Biden poručuje medijima da počnu izvještavati “na pravi način”

Joe Biden
17 komentara

Američki predsjednik Joe Biden zastao je na putu do svog božićnog odmora kako bi zatražio povoljnije medijsko izvještavanje o nacionalnoj ekonomiji usred njegovog pada rejtinga u anketama.

Biden je u subotu nakratko stao kako bi razgovarao s novinarima ispred Bijele kuće prije nego što se ukrcao u helikopter sa članovima porodice da odleti u Camp David, predsjedničko sklonište u Virdžiniji. Upitan o svojim izgledima za američku ekonomiju za 2024., rekao je : „ Sve dobro. Pogledaj. Počnite to prijavljivati ​​na pravi način.”

Predsjednik je više puta izrazio frustraciju medijskim izvještavanjem jer birači i dalje daju loše ocjene njegovoj ekonomskoj politici uprkos statističkim izvještajima koji pokazuju nisku nezaposlenost i usporavanje inflacije. On se požalio na brifingu za štampu u Bijeloj kući u oktobru da je percepcija javnosti o američkoj ekonomiji bila potamnjena negativnim tonom medijskog izvještavanja.

Međutim, anketa Univerziteta Monmouth objavljena prošle sedmice pokazala je da samo 28% Amerikanaca vjeruje da Bajden radi adekvatan posao u obuzdavanju inflacije, a samo 12% navodi da se njihova lična finansijska situacija popravlja. Njegov ukupni rejting je pao na 34%, što je pad od deset procentnih poena u proteklih pet mjeseci i najniži nivo otkako je preuzeo dužnost u januaru 2021. Anketa Wall Street Journala ranije ovog mjeseca pokazala je da 23% odraslih Amerikanaca vjeruje da Bajdenova politika kao predsjednik im je pomogao, u poređenju sa 53% onih koji kažu da ih je povrijedio.

Direktor anketa u Monmouthu Patrick Murray upozorio je da bi Biden mogao otuđiti još više birača koji idu na predsjedničke izbore 2024. naglašavajući poboljšanja ekonomske statistike u vrijeme kada većina Amerikanaca još uvijek pati od inflacije nakon pandemije.

“Postoji politička opasnost u guranju poruke koja u osnovi govori ljudima da je njihovo mišljenje o vlastitoj situaciji pogrešno”, rekao je Murray.

Prema istraživanju WSJ-a, republikanski kandidat sa najvećim brojem glasova, bivši predsjednik Donald Trump, vodi ispred Bidena za šest postotnih poena u utrci 2024. Anketa New York Timesa pokazala je da Tramp ima prednost u odnosu na Bidena za četiri do 11 procentnih poena u pet ključnih “swing država” za koje se očekuje da odlučuju o izborima.

Bidenovi kritičari ismijavali su njegove pritužbe na medijsko izvještavanje, rekavši da su naslijeđeni mediji pokušavali da ga zaštite dok su neprestano napadali Trumpa. Nezavisni novinar Glenn Greenwald primijetio  je da je Demokratski nacionalni komitet mogao jednostavno koristiti NBC, CNN i MSNBC klipove za proizvodnju pro-Bidenovih reklama jer su takve mreže “aktivističke mreže, a njihovi zaposlenici su DNC propagandisti”.

Oko 60% američkih glasača vjeruje da se medijska pristrasnost pogoršala posljednjih mjeseci, popevši se na najviši nivo do sada, prema anketi Rasmussen Reports objavljenoj prošle sedmice. Većina tih kritičara vidi da mediji favorizuju Bajdena. Dok je 51% ispitanika reklo da je štampa premalo izvještavala o skandalima u vezi sa Bajdenovim sinom, samo 24% je reklo da tome pridaje previše pažnje.

BidenMedijiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
4 mjeseci prije

70% топловодних мрежа у Кијеву је у квару
Заменик Председника Градског већа Кијева Андреј Витренко изјавио је ово у етеру украјинског ТВ канала.
Eto zasto je potopljenjo pola metro linija.
A prica se da ce Klicko zatvoriti i jedan most koji je nestabilan, a godinama su odlagali remont.
Kijevski akademik upozorava da je brana pred pucanjem, a ako krene kijevsko more sav ce Kijev poplaviti.
Kijevljani se tjese nestasicom jaja u Rusiji i to je jedina pozitivna vijest koja kruzi Kijevom.

tihobl
4 mjeseci prije

Фокус: У интересу Немачке је да се војно способни Украјинци врате кући назад у Украјину. Ово мишљење је изнео Улрих Рајц, главни дописник часописа Фокус.

tihobl
4 mjeseci prije

Први трајект без посаде покренут је у Русији
Трајект “Генерал Черњаховски”, 200м, који је саобраћа на линији између Санкт Петербурга и Калињинграда, постао је први брод у Русији који је поринут у аутономном режиму.

tihobl
4 mjeseci prije

Министарство одбране Руске Федерације саопштило је о четири оборена авиона Оружаних снага Украјине у Запорошкој и Дњепропетровској области. Руска ПВО је оборила три ловца Су-27 и један фронтовски-бомбардер Су-24.

На војном аеродрому у Староконстантинову у Хмељничкој области погођени су лансери ПВО система „НАСАМС“ норвешке производње. и „Кротале-НГ“ произведен у Француској, као и ваздухопловну опрему, помагала за навигацију и авио-муницију на аеродромима Канатово у Кировоградској области и Дњепру.

tihobl
4 mjeseci prije

Дмитриј Медведев пожелео је Европи срећан Божић:

Стално висока инфлација и недостатак економског раста, бојкот испоруке енергената из Русије и њеног тржишта у целини, гомиле Украјинаца који доконо лутају улицама Европе, са бенефицијама већим од пензија Европљана, дегенерисани политичари који вичу о рату између Украјине и Русија до победе…
Европо, здраво! Шта је са тобом, јеси ли потпуно болесна?

Срећан Божић!

Sir Oliver
4 mjeseci prije

Dajte novinari lažite malo za mene,ja to činim cijeli mandat.

Dax
4 mjeseci prije

Ne verujte svojim očima i stomacima, ne verujte svojim novčanicima i đepovima, vi živite američki san zahvaljujući demokratiji i dubokoj državi.

Dax
4 mjeseci prije

Srećan Božić svima koji danas slave!

Selo gori baba se ĉešlja
4 mjeseci prije

O zagadjenom zraku u Sarajevu I burnoj noći u Beogradu….

Dosta
4 mjeseci prije

Sto kaze mumija da treba pravilno izvjestavati,a to bi bilo lagati zbog americkih interesa.Gurnuli su ukrajinu u rat sa rusijom zbog svojih interesa,jer su gotovo bezplatno dobili ukrajinsku zemlju,ali izgleda da je nece bas uskoro moci koristiti.
Sa izraelom sprovode genocid nad Palestincima,a prije toga su se uvalili u Irak i osnovali tamo bazu isto kao i u Siriji.Da li bi bilo pravilno izvjestavanje kad bi se u SAD pojavio medij koji bi objavio da su amerikanci pobili od 2ww vise od 500 miliona ljudi da bi prosirili svoj teritorij i vladali cijelim svijetom.
Ne,nemoguce je tamo objavljivati istinu,jer masinerija njihovog sustava u samom zacetku zagusi bilo kskav pokusaj objavljivanja istine.

Max
4 mjeseci prije

Samo pravo kud Kabala vodi.

Bruno
4 mjeseci prije

To što čitaš unucima su bajke, pomješao si stvarnost i fikciju. Krajnje je vrijeme da te smjeste u ludaru.

Bruno
4 mjeseci prije

Ma deda će da rikne do izbora, ili će u ludaru.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI