Biden se kandiduje 2024.

Joe Biden
24 komentara

Predsjednik Joe Biden namjerava se kandidirati za reizbor 2024. godine, rekla je u petak sekretarica za štampu Bijele kuće Karine Jean-Pierre. Biden se trenutno suočava sa opadanjem podrške birača demokrata, dok neki poslanici u stranci uskraćuju svoju podršku.

“Predsjednik namjerava da se kandiduje 2024. [a] mi smo daleko od 2024. godine”, rekao je Jean-Pierre novinarima. „Nastavićemo da se fokusiramo na poslovanje američkog naroda, isporukom za porodice, smanjenjem troškova za porodice, kao što smo i bili.

Međutim, troškovi hrane i energije su naglo porasli za vrijeme Bidena, a podaci o BDP-u objavljeni u četvrtak pokazuju da je američka ekonomija ušla u recesiju. Uprkos Bidenovom insistiranju da su SAD “na pravom putu”, anketa koju je sprovela Civiqs ranije ovog mjeseca pokazala je da je Bidenov učinak odobren na 29 %, dok u prosjeku pet drugih vodećih istraživanja pokazuje predsjednikov rejting od 39 %. U više anketa, Biden gotovo uvijek ima najniže rezultate za svoje rukovanje američkom ekonomijom.

S obzirom da su ekonomski izgledi sumorni, anketa CNN-a objavljena ranije ove sedmice pokazala je da 75 posto demokrata i glasača koji su skloni demokratama želi novo lice koje će predstavljati stranku 2024. godine.

Čini se da su demokratski poslanici primijetili. Zastupnik iz Massachusettsa Dean Phillips rekao je u radijskom intervjuu u četvrtak da želi da Biden odstupi 2024. kako bi omogućio da zemlju “dobro opslužuje nova generacija uvjerljivih, dobro pripremljenih, dinamičnih demokrata”.

Senator Zapadne Virdžinije Joe Manchin, kritičan glas koji je opstruirao neke od Bidenovih ključnih zakona u Senatu, rekao je u četvrtak da će Biden, iako je “dobra osoba s dobrim srcem”, “sačekati i vidjeti” prije nego što ga podrži. 2024.

Zastupnica Alexandria Ocasio-Cortez također je odbila da podrži Bidenov reizbor, rekavši za CNN prošlog mjeseca da “ako predsjednik ima viziju, onda je to nešto što smo sigurno svi voljni zabaviti i ispitati kada za to dođe vrijeme.”

Pored sve manjeg broja anketa, Biden se takođe suočava sa realnošću starosti. Republikanci su dugo tukli predsjednika zbog njegovog očiglednog kognitivnog pada, ismijavajući njegovu očiglednu nesposobnost da govori čak i sa teleprompterom i njegovu vidljivu dezorijentaciju u javnosti. Do 2024. godine, Biden će imati 81 godinu, a prema anketi Harvarda u maju, 53 % Amerikanaca “sumnja u [Bidenovu mentalnu] sposobnost za funkciju”, dok 62 % vjeruje da on “pokazuje da je prestar da bi biti predsjednik.”

BidenkandidaturaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lenko
1 godina prije

Kandidatura za 2024?! Hoće li bit’ predsjednik do te godine?!

Kaki
1 godina prije

Ако буде жив

ZZ Top
1 godina prije

Starom Dzou ako dozivi 2024. godinu, biti ce bitna samo jedna stvar na svijetu, tko da mu taj dan mjenja pelene.

Vanja
1 godina prije

On je najozbiljniji kandidat za putovanje.

Brahman
1 godina prije

Bolje bi bilo da se Paja Patak kandidirao za predsjednika.

Jomla
1 godina prije

Ako pretpostavimo da bidan i dođe do tih tamo “izbora”, tad bi nastala takva pljačka da bi ušla u legende, jbt… 😛 😛

tata mata
1 godina prije

prdonja ce da odapne do izbora ,

djismi
1 godina prije

Da li nas mediji zajebavaju? Ovaj retard neće dočekati kraj ovog mandata, a već najavljuju kanditaturu. Ko je ovde lud? Mada, u onoj nazovi USrA, sve je moguće. Armagedon dolazi. Šalju Polisi na Taivan, e to im je kraj definitivno. iL im je rekao, naše rakete čekaju.

gargamel.
1 godina prije

Rusija ce podrzati kandidaturu, nikad im bolje nije islo.

Max
1 godina prije

Neće on dugo.

Otpornik
1 godina prije

Ovo je vic? Manolić bi se onda mogao kandidirati za predsjednika RH. Zdraviji je i puno bistriji od ove mumije.

Mali zloco
1 godina prije

On ce da preda kandidaturu za predsednickog kandidata Sv.Petru.

bilmez
1 godina prije

Kad bi se mogla napraviti nekako generalka mozga, možda bi mu porasli izgledi.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

A kandidatura za LUDNICU mu j vec dugo u tjeku.

ZriBra
1 godina prije

“Biden se kandiduje 2024.”Bidni Biden se ne kandiduje nego će ga kandidirati.Sa bolesnim čovikom se izrugivaju,sprdajuimplicite i sa cjelokupnim političkim sustavom tzvl iberalne demonkracije,kako sa onim koji biraju tako i sa onima koje su izabrali.

So baby talk to me
1 godina prije

Pa on neće ni kraj ove godine dočekati 😂

Krle
1 godina prije

Od sveg srca im želim da Biden dobije još jedan mandat.

Brko
1 godina prije

330 miliona ljudi i oni nemaju nekog mladjeg da izaberu? Pa nisu valjda jedino opcije on ili Trump? U normalnim uslovima je covjek njegovih godina vec preko decenije u penziji.

gagi
1 godina prije

Nije dobio mjesto u starackom domu,.pa kaze neka mene jos 4 godine u Bijeloj kuci

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI