Biden tvrdi da SAD započinju partnerstvo s EU u smjeru ostvarivanja svjetskog cijepljenja protiv Covida-19

Biden-Amerika i EU-Svjetsko cijepljenje
54 komentara

U svom govoru pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda koji se dogodio utorak, Joe Biden se pohvalio da su se Sjedinjene Države “ponovno angažirale u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji” te je rekao da Washington sada “radi u bliskom partnerstvu s COVAX-om na isporuci cjepiva koja spašavaju živote diljem svijeta.”

Sjedinjene Države pokreću novo partnerstvo s Europskom unijom u području cjepiva, kako bi proširile postojeće globalne napore u cijepljenju te planiraju kupiti dodatnih 500 milijuna doza uboda za Covid za doniranje siromašnim zemljama i zemljama sa srednjim prihodom, najavio je predsjednik Joe Biden.

Govoreći na virtualnom summitu o cijepljenju protiv Covida u srijedu, predsjednik je rekao da je Washington već otpremio oko 160 milijuna doza cjepiva u 100 zemalja, te je precizirao da će novih pola milijarde dodatnih cjepiva biti isporučeno 2022. godine i da će se proizvoditi u SAD-u tvrtkama Pfizer i BioNTech.

Novi program vrijedan je 370 milijuna dolara, rekao je Biden.

“Kako bismo pobijedili pandemiju ovdje, moramo je pobijediti svugdje”, rekao je Biden obraćajući se drugim čelnicima iz zemalja uključujući Kanadu, Južnu Afriku i Veliku Britaniju, kao i šefu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedrosu Adhanomu Ghebreyesusu.

U razgovoru za Reuters uoči summita, dužnosnik administracije rekao je da bi nove isporuke predstavljale “veliku obvezu”, budući da “za svaki ubod koji smo do sada primijenili u ovoj zemlji sada doniramo tri uboda drugim zemljama”. Izvor je novinskoj agenciji prethodno naznačio da će Washington platiti 7 dolara po dozi za nova cjepiva, što je ekvivalentno oko 3,5 milijardi dolara, a ne 370 milijuna dolara koje je Biden spomenuo u svojim komentarima u srijedu.

Što je s dozama nade?

U svojim je izjavama pred Općom skupštinom UN-a u utorak navečer Biden rekao da su SAD već potrošile više od 15 milijardi dolara na “globalni odgovor na COVID”.

“Zrakoplovi koji su nosili cjepiva iz Sjedinjenih Država već su sletjeli u 100 zemalja, donoseći ljudima diljem svijeta malu ‘dozu nade’, kako mi je to rekla jedna američka medicinska sestra. ‘Doza nade’, izravno od američkog naroda i što je važno, potpuno besplatno”, rekao je predsjednik.

SAD su početkom ove godine počele donirati doze cjepiva drugim zemljama u okviru programa COVAX nakon što su ih u početku sakupile za domaću upotrebu nakon što su otkrile da će deseci milijuna uboda uskoro isteći ako se ne koriste. Dodatno, šezdeset milijuna od 80 milijuna doza isporučenih u inozemstvo sredinom ljeta napravila je AstraZeneca, čiju je upotreba na Amerikancima Uprava za hranu i lijekove odgodila zbog zabrinutosti zbog mogućih ozbiljnih zdravstvenih komplikacija, uključujući krvarenje u mozgu.

Ranije ove godine afričke nacije izvijestile su o uništenju oko 450.000 isteklih doza cjepiva protiv koronavirusa, koje su Zapadne zemlje poslale kao pomoć. SZO je rekao da je uništenje posljedica kašnjenja u isporuci te odluke nekih nacija o odlaganju slanja radi moguće upotrebe kod kuće, umjesto trenutnog isporučivanja nakon što su proizvedena.

Bidenova administracija ovog je mjeseca počela kod kuće gurati saveznu politiku mandata za cjepiva, ali je naišla na otpor nekih guvernera, gradonačelnika i čelnika industrije, kao i običnih Amerikanaca koji su izrazili oklijevanje u pokušaju da dobiju ubod usred straha od mogućih nuspojava. Američki virolog i stručnjak za tehnologiju mRNK, dr. Robert Malone nedavno je upozorio vlasti da ne pokušavaju obvezne kampanje cijepljenja, rekavši da nije moguće cijepiti zemlje ili svijet od pandemije. Neki američki mediji optužili su Malonea i druge za izražavanje sumnje u pokušaj širenja “dezinformacija o cjepivima”.

BidencjepivoCOVAXeuSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ledeno doba
2 godine prije

u javnosti, kabalčad na čelu svih država svaki dan serviraju naivcima, igre geopolitike i kofol se nešto svađaju, ali se svi dogovaraju, kako pobiti što više ljudi, tako i onaj iranski glumac Raisi.

sjetih se pokojnog Huge Chaveza, za govornicom UN-a 2006…
nakon što je prije njega tu dan ranije govorio Bush, Chavez je izavši za govornicu, se najprije prekrižio, pa je rekao: “jučer je ovdje stajao đavao, evo sve još smrdi na sumpor!”

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Isti ljudi kojima je trebalo 20 godina da zamijene Talibane sa Talibanima, sada vode rat sa covidom…

BordoDNK
2 godine prije

“Doza nade”… Za realizaciju paklenog plana sotonista, svakako jeste. Nade, da će potčiniti cio avijet, ” pročistiti” ga od” nedostojnih”, a nad ostatkom preživjelih robova, suvereno vladati. Nele uspjeti, jer mrak ne može pobijediti svjetlo. Nikad…

sebastian
2 godine prije

Ma kakvi talibani u Afganistanu.Evo pravih talibana u Americi,Njemačkoj,Francuskoj,Italiji,
Australiji,Kanadi i drugim zemljama zapadnog svijeta.Koliko mi je poznato u Afganistanu se ne provodi nikakva kampanja cijepljenja niti se tamo spominje ikakva pandemija koronavirusa.Kada se zbroje dva i dva još će ispasti da njima tamo i nije tako loše s radikalnim islamom za koji se stoljećima zna o čemu se radi,nego nama ovdje s liberalnim kapitalizmom koji s nasiljem utjeruje “zdravlje” u ljude.

Tupko Glupko
2 godine prije

Zar nismo do sada naučili kako završavaju ta “pomaganja” izuzetnih u svijetu? “U razgovoru za Reuters uoči summita, dužnosnik administracije rekao je da bi nove isporuke predstavljale “veliku obvezu”, budući da “za svaki ubod koji smo do sada primijenili u ovoj zemlji sada doniramo tri uboda drugim zemljama”.” Zar to nije genijalno smišljeno? Mi masno plaćamo ove eksperimentalne genetske bućkuriše nepoznatog sastava da bi 3 od 4 kupljene doze prosljeđivali siromašnijim zemljama davajući im ‘doze nade’. “Zrakoplovi koji su nosili cjepiva iz Sjedinjenih Država već su sletjeli u 100 zemalja, donoseći ljudima diljem svijeta malu ‘dozu nade’, kako mi je to rekla jedna američka medicinska sestra. ‘Doza nade’, izravno od američkog naroda i što je važno, potpuno besplatno”, rekao je predsjednik. Biznis samo takav. 25 miljuna cjepiva se dnevno utroši, pomnožite to sa 365 dana i još sa cijenom cjepiva da biste vidjeli godišnju zaradu proizvođača cjepiva. Da se njih… Čitaj više »

Toni
2 godine prije

Masonske tvorevine SAD i EU su dokazano kompatibilne kad je riječ o genocidnim akcijama protiv čovječanstva. To smo znali i prije ovog ludovanja tzv. cjepivom.

Ra-Tutankhamon
2 godine prije

Može policijski sat, može mi dolaziti policija, vojska, Capakove starlete, CIJEPITI SE NE ĆU.
Svatko tko će me pokušati prisiljavati na ubod ne će se provesti dobro, niti ja, kao niti farmaceutska industrija, ne odgovaram za moguće posljedice.
Uvijek sam na strani razuma, istine, pravde pa ću i tako biti sada.

Marko T
2 godine prije

Gledao sam uživo taj i više govora. Keypointovi/talking pointovi su isti: najavljena je još jedna, opasnija pandemija, najavljena je velika kriza zbog budućih cyber napada i naravno, borba protiv “klimatskih promjena” koraca hrabro prema prvom checkpointu, 2030. godini. Sotonjare u punom zamahu…

Ukleti Holandjanin
2 godine prije

Mastercard izdao karticu sa limitom CO2,zajedno s barklay i Klauss svabovim softverom.Detalji na disclose tv.Znaci svako ima mjesecni limit co2, tako da je meso i roba limitirana..Pogledajte da ne prepricavam.

The Beatles
2 godine prije

Kako probuditi uspavane, ovi, kako ih neko nazva kabalčad, prave svaki dan lakrdiju al džaba, što još trebaju napraviti, nije do njih, oni odrađuju dobro posao ali niko nije očekivao ovako tvrde spavače, ma možeš mu danas pričati ovo je bijelo, a sutra ovo je crno i vjeruje ti, nevjerojatno

Metabaron
2 godine prije

Biden nema blage veze gdje je I nema pojma sto se dogadja ….

petar schroder
2 godine prije

Za vrijeme lazne svinjske gripe Merkl je za sebe i vladu porucila cjepivo CELVAPAN koje je bez nus pojava a za gradane PANDEMRIX cjepivo sa puno nus pojava.Novine su pisale 2012 godine ZBOG CJEPIVA PROTIV SVINJSKE GRIPE ONI HODAJU NA STAKAMA. Ja ne vjerujem da su ti mocnici pred kamarama primili ono sto moraju da prime gradani ????????????????????????????

viktor
2 godine prije

Ovaj bide neće ništa. On ne zna ni gdje je ni šta je ni od kuda je pošao ni kuda je krenuo. Nekad sam radio u staračkom domu. Takvih kao što je on tamo je bilo koliko hoćete.

Max
2 godine prije

E nećeš Bidni

Marijan
2 godine prije

Prokleti globalistićki zlotvor. Prokleti korisni idiot Hazara. . U Americi je došao na vlast prijevarom a sada se predstavlja kao predsjednik Svijeta.

Krmak
2 godine prije

KABALA SOTONSKA FUKARA. KUPLJENA BUDALETINA

Nene
2 godine prije

Dužan je oko 80 bilijuna eura, a trabunja o cjepivima. Ovaj ishlapjeli starac je još i lud.
Nadam se da će sve zemlje koje dobiju “cjepiva” od SAD-a biti mudre i lijepo ih vratiti pošiljatelju.

danjan
2 godine prije

svu stoku pobit bez suđenja kad se dokaže da su namjerno ubijali svoj narod…

Diana
2 godine prije

Pa što izbrisa proroka Izaiju. Zar se klanjaš el onu reeve musku u prijevodu općinskom boguna mošusu u čiju čast i slavu i podršku je sve ovo i izvedeno?

Lucija, prva
2 godine prije

Policija u Švicarskoj koristi vodene topove, suzavac i gumene metke protiv prosvjeda. Prosvjeduje se protiv obaveznih kovid potvrda.

“Police in Switzerland’s de facto capital of Bern fortified the parliament building and used water cannons, teargas and rubber bullets to forcibly disperse a crowd protesting against the government-mandated Covid-19 passports.”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI