Bidenova antimoskovska taktika je propala

John Bolton
20 komentara

Napori američkog predsjednika Joea Bidena da kazni Moskvu zbog ukrajinske krize su propali, a njegova retorika i slabo vodstvo samo su ohrabrili još veću agresiju ruskog lidera Vladimira Putina, tvrdi bivši pomoćnik Bijele kuće John Bolton.

Bolton je svoje komentare dao u intervjuu za NewsNation u petak, nakon što su Biden i drugi američki zvaničnici prekorili predsjednika Putina zbog smrti opozicionog političara Alekseja Navaljnog u sibirskoj kaznenoj koloniji. Bivši američki savjetnik za nacionalnu sigurnost tvrdio je da, suprotno izjavama Bidenove administracije, Navalnyjeva smrt ne pokazuje slabost Putinove vlade.

“Na žalost, to pokazuje suprotno”, rekao je Bolton. “Mislio je da to može učiniti bez ikakvih značajnih domaćih, ruskih političkih posljedica, a mogao je to učiniti i bez stvarnih međunarodnih posljedica. Mislim da Bajden, u izjavi koju ste upravo dali, pomaže da se pokaže da je to istina.”

Kampanja sankcija koju predvode SAD kao odgovor na vojnu ofanzivu Moskve na Ukrajinu nije uspjela osakatiti rusku ekonomiju, rekao je Bolton. „Uglavnom su se oporavili“, rekao je. “U isto vrijeme, ukrajinska ekonomija se još uvijek melje u prašinu.”

Osvrćući se na ruske žrtve u sukobu u Ukrajini, Bolton je rekao: „Ovo je način na koji se Rusi bore. Dakle, ako se Bidenova retorika samo nastavi na ovom nivou, to ohrabruje Rusiju. To je dio dokaza da mogu počiniti ovakvu vrstu ubistva i izvući se.”

Putin i drugi strani lideri su procenili Bidena i ne shvataju ga ozbiljno, tvrdi Bolton. Te procjene, kao i katastrofalno povlačenje Bidenove administracije iz Afganistana 2021. godine, doprinijele su odluci Rusije da pokrene ofanzivu na Ukrajinu u februaru 2022. godine, rekao je on.

“Ovo je ozbiljan problem za Sjedinjene Države, ne samo u slučaju odnosa s Rusijom, već i u odnosima s Kinom, Sjevernom Korejom, Iranom”, rekao je Bolton. Dodao je da Biden nije djelovao odlučnije u Ukrajini ili na Bliskom istoku jer se boji da će izazvati širi rat. “Bojim se da ne samo da Biden nema kredibilitet s kojim je počeo, nego su ga ljudi ispravno pročitali. Ovo je slabo predsjedništvo.”

Bolton je bio savjetnik za nacionalnu sigurnost za vrijeme predsjednika Donalda Trumpa, koji je u anketama vodeći kandidat republikanaca koji će izazvati Bidena na ovogodišnjim izborima u SAD. Bivši pomoćnik je tvrdio da bi bilo koji kandidat bio opasan za američku nacionalnu sigurnost. “Ni jedan od njih nije prihvatljiv za predsjednika”, rekao je.

BidenBoltonrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 mjeseci prije

Bolton je pomahnitali ratohuškač.

xyz
2 mjeseci prije

Bolton osuđuje Rusiju za sve ono, što njegova zločinačka USA radi več od kraja drugog svetskog rata po cjelom svetu. Svetski terorista broj jedan pokušava ostale praviti teroristima.

nastran
2 mjeseci prije

stari pizdek

Antee
2 mjeseci prije

Napad Amerike i vazala na Rusiju je propao.
Izgubili su.
Gotovo je.
Prošli su kao i Napoleon i Hitler.
Da će tako biti, to su svi pametni znali.
Jedino budale zadojene i isprogramirane američkim filmovima su mislile drugačije. Njima je pak nemoguće objasniti da je ovo ustvari bio napad Amerike na Evropu i da je američki korporacijski komunizam uspio satrati europsku ekonomiju.

Hagar
2 mjeseci prije

Sve mi se cini da su Navaljnog eliminirali Ameri. Putin od toga nema nista jer je on bio u zatvoru. I upravo je bio u medijskoj ofanzivi jer je Tuckerov interview za njega pun pogodak. Odaje ono sto su svi mislili za njega jos od SSSRa tj. da je racionalan covjek. Tako da im je trebao Navaljni da malo “predahnu”.

oli
2 mjeseci prije

Evropa ima plan za depopulaciju koja sljedi ako posalje evropsko topovsko meso u Ukrajinu.
Prezivjeli ce svjedociti da ih ceka podmladak neobicnog izgleda i imena.

Janko
2 mjeseci prije

Smrt Navaljnog u ovom trenutku je najmanje odgovaralo Rusiji,jer u zatvoru ,a i po raspoloženju ruskog naroda nije prestavljao nikakvu opasnost po Putina .Prašina koja se diže isključivo na Zapadu to i potvrđuje.Čemu šutnja velikih zapadnih demokrata na dugogišnjom teškom sudbinom Assanaža.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI