Bidenova podrška pada na rekordno nizak nivo

Zabrinuti Biden
5 komentara

Samo troje od deset Amerikanaca vjeruje da američki predsjednik Joe Biden poklanja odgovarajuću pažnju pitanjima koja ih najviše brinu, dok rekordno niskih 34% odobrava njegov ukupni radni učinak, pokazalo je novo istraživanje.

Anketa Monmouth univerziteta objavljena u ponedjeljak pokazala je da je Bidenov rejting odobravanja pao za deset postotnih poena u posljednjih pet mjeseci i da je najniži nivo od kada je položio zakletvu kao predsednik. Procenat odraslih Amerikanaca koji ne odobravaju njegov učinak se više nego udvostručio otkako je preuzeo dužnost u januaru 2021., na 61%.

Najnoviji rezultati anketa dolaze u vrijeme kada Biden zaostaje za bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom u njegovom pokušaju da dobije reizbor 2024. godine, jer su glasači sve zabrinutiji zbog inflacije i krize ilegalne imigracije. Samo 31 posto Amerikanaca vjeruje da Biden posvećuje dovoljno pažnje najhitnijim pitanjima, u poređenju sa 65 posto onih koji kažu da ne čini dovoljno, pokazalo je istraživanje Monmouth.

Samo 26% odraslih Amerikanaca odobrava Bidenovu imigracionu politiku, dok 28% misli da on radi adekvatan posao u rješavanju inflacije. Na pitanje o stanju vlastitih finansija, 44% ispitanika je reklo da se muči, što je dvostruko više od procenta zabilježenog tokom Trumpovog predsjedavanja. Samo 12% je reklo da im se finansijska situacija popravlja.

Monmouthov direktor za ispitivanje javnog mnijenja, Patrick Murray, primijetio je da je Biden pod svojim nadzorom promicao poboljšanja ekonomske statistike u vrijeme kada je većina Amerikanaca još uvijek patila od inflacije nakon pandemije.

“Postoji politička opasnost u guranju poruke koja u osnovi govori ljudima da je njihovo mišljenje o vlastitoj situaciji pogrešno”, rekao je Murray.

Potpredsjednica Kamala Haris ima slično nizak rejting od 35%, dok je američki Kongres bio na samo 17%, što je manje u odnosu na 26% prije godinu dana, pokazala je anketa.

Samo jedan od pet Amerikanaca vjeruje da se zemlja kreće u “pravom smjeru” naspram 69% onih koji su rekli da se a> pokazalo je istraživanje. Dio ispitanika koji kažu da nacija ide u dobrom smjeru pao je za osam procentnih poena u protekloj godini.“pogrešan trag”

Čak su i neke istaknute demokrate postavile pitanja o tome treba li Bajden tražiti reizbor usred zabrinjavajućih rezultata anketa. David Axelrod, glavni politički strateg za predizborne kampanje bivšeg predsjednika Baracka Obame, rekao je prošlog mjeseca da bi Biden trebao razmisliti o ispadanju iz utrke 2024.

anketaBidenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Mogu li izuzetni uopće birati nekog osim Demokrata ili Republikanaca?
Ne mogu, a znaju da su obje opcije loše.

A te dvije bratske stranke vode istu vanjsku politiku, i istu gospodarsku politiku unutar svojih granica.
Nije šija, nego vrat.
Obje su pod kontrolom Kabale.

Zato jesmo tu gdje jesmo – čitav svijet je taoc psihopata iz Washingtona i njihovih pohlepnih, grandioznih, krvoločnih, bolesnih ideja.

Njih bi čitav svijet jednostavno trebao politički, ekonomski, zemljopisno, vojno izolirati (susjedi Kanađani neka sami odluče hoće li s njima) i pustiti da se bave sami sobom koliko god treba dok ne iznjedre nešto normalno.

Max
4 mjeseci prije

Ništa čudno

NOME
4 mjeseci prije

….spominju impeachment bidena….a onda nastupa camela haris, a onda smo u ww3 taj dan….ako dođe trump ameri se povlače na svoj kontinent, počinje vatromet, a oni ulete kad sve prođe….kak god okrenemo rat nam slijedi

Bruno
4 mjeseci prije

Ma boli ga ćuna. Može zaspati kada god hoće.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI